Follow my blog with Bloglovin

Jordgubbsansikte, otroliga höjder & äntligen sol

Några snapshots från vår helg!

Såg ut såhär efter dermapen-behandlingen i fredags. Hade ett möte som jag höll i och det var ju lagom pinsamt när jag såg ut som en tomat. Haha. Har fått frågor om behandlingen och jag kan inte svara på vad jag tycker om den innan jag “läkt”. Får återkomma.

 

Matchade fejs med jordgubbssmoothie i lördags.

 

Vi åkte till Svedberga kulle. Jag bad F ställa sig på stubben för att jag tyckte det såg så högt ut och ville ta en bild. För det första bor vi ju i Skåne och är ganska lättimponerade när det kommer till höjder och för det andra ser ju saker alltid mindre ut i kameran än i verkligheten. Haha jag orkar inte så töntigt det blev.

 

Och sen fick han ta en bild på mig också hahah. Besparar er bilderna där jag står på ett ben och gör flygplansarmar för att få till en *häftig bild*. Gulle mig som trodde det skulle bli så coola bilder. Trodde de skulle bli såhär.

 

Nej men alltså vädret vi hade i söndags!! Helt otroligt! Fick sån vårkänsla. Vi gick längs havet hela vägen till Sofiero. Vi hittade en “bänk” på vägen att fika på.

 

Chokladboll såklart! Är det en grej utanför Sverige btw? Eller är det bara här. Tror inte man äter det i Norge.

Och det var alla bilder jag tog. Tack snälla för att supervintern är över ☀️

 

115 gillar

Kommentarer (25)

 • Rebecka

  |

  I Finland äter vi chokladbollar! Fast där jag bor kallas vi dem kokosbollar 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Dom säljer delicatobollar på Coop, men aldrig hört om någon som äter de. Finns på espresso house också. Äter väl bara boller med rosiner, blööööö! Russinkulturen här är obehaglig.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

  • Julia

   |

   Skrattar så mycket åt detta ;D

   Svara

  • Anonym

   |

   Russinkulturen 😂

   Svara

 • emma

  |

  Har seriöst tänkt på att man borde åka runt i världen och sprida chokladbollens frälsning till alla. Det är så sorgligt att folk inte äter det 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Men ELLER HUR!!

   Svara

 • Mia

  |

  Jag köper små delicatobollar ja dom är var för sig i påse där dom har lösgodus. Dom är så goda. Tycker om när du visar bilder på naturen. Så fint.

  Svara

 • Nina

  |

  Jag tackar gudar för att IKEA finns överallt i världen, typ. Och dem har chockladbollar. Men nej annars sà är det väl en väldigt svensk grej.

  Svara

 • Sara

  |

  Tror inte att pärlsocker finns utanför Sverige om man inte beställer det online, men jag kan ha fel. Här i Tyskland har jag aldrig sett chokladbollar och här finns en massa bakverk. Har introducerat kladdkaka och det var väldigt uppskattat.

  Svara

  • Sara

   |

   Ja men visst är pärlsocker typiskt svenskt! När jag var i usa en gång köpte jag en kringla med vad jag trodde var socker på men det var salt… stora saltkorn, usch vad äckligt.

   Svara

   • Sara

    |

    Inte någon kul överraskning att det visade sig vara salt, när man har förväntat sig socker!

    Svara

  • Sofie

   |

   Pärlsocker finns nog i de flest nordiska länder tror jag. I Finland har vi det åtminstone!

   Svara

   • Anna

    |

    I Danmark finns “svenskt pärlsocker” (det heter alltså så) – danskt pärlsocker är mycket mindre korn och smälter i ugnen.

    Svara

  • Maja

   |

   Här i Frankrike finns det något dylikt som pärlsocker, men ”pärlorna” är lite större och inte lika runda.

   Och jag har aldrig sett en chokladboll här nere, förutom på IKEA. Så det är kanske en Nordisk grej.

   Svara

 • Camilla

  |

  I Nederländerna äter man inte det.. jag hade gjort chokladbollar då sonen fyllde 1 (och vi bodde i Nederländerna.. sambon är därifrån) och sambons syster blev helt lyrisk! Och där finns inte pärlsocker så har fått köpa med mig. 🙂 för pärlsocker är enda rätta till chokladbollar 😉

  Svara

 • Emelie

  |

  Bor i England och mitt jobb hade en online session där vi skulle ha bakat och fika tillsammans. Jag gjorde chockladbollar. Nu har flera på jobb recept och bakat själva.

  Svara

 • Sandra

  |

  Jobbar i kph ibland, då hade de köpt “chokladbollar” till fika. men usch och fy kunde INTE äta upp, det var någon besk boll som inte alls var god. Helt förfärad över deras fika-kultur det är så mycket konstiga bakverk som ser ut som svenska men inte alls smakar så

  Svara

  • Sandra

   |

   Ja, det var ju pre-corona såklart. Nu har jag varit hemma i ett år om två veckor. Yay 🙁

   Svara

  • Egoina

   |

   Nej så stört 😂

   Svara

 • Sanna

  |

  I Finland äter vi kokosbollar (=chokladbollar) och här finns även pärlsocker. Kokosbollar ”bakades” flitigt i många finska hem åtminstone redan i början på 90-talet då jag själv var ung! 😅 Och ja, jag närmar mig 40 och älskar din blogg! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Maja

  |

  2019 tågluffade jag runt i Europa (Tyskland, Schweiz, Frankrike, Belgien) och hälsade på kompisar jag lärde känna när jag var utbytesstudent. Hade med delicatobollar som present!!! Bästa!!!! (Också bra pga hållbarhet och behöver ej kyl osv)

  Svara

  • Egoina

   |

   Geni!

   Svara

 • Ulrika

  |

  I Danmark har de “havregrynskugler” som är som svenska chokladbollar, men det är inte särskilt populärt eller något man kan köpa på caféer direkt. Men de har däremot romkugler som ser lite mer ut som chokladbollar, dock rullade i chokladströssel, men de är väldigt annorlunda, gjorda av kaka blandat med rom!

  I Korea fick jag också något som såg väldigt mycket ut som små chokladbollar rullade i kokos, men det var också typ chokladkaka som är smulad och sen rullad till en liten boll.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv