Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Hejsan hoppsan! Känns helt galet att det är februari redan på måndag. Mentalt är jag fortfarande i december. Min vecka i punkter!

Veckans utmaning: Har ju helt snöat in på det här med hormoner och denna veckans projekt är att lära mig om seed cycling (tack för tips!).

Ser fram emot denna vecka: Vi ska återskapa F’s favoriträtt från en kinesisk restaurang vi brukar köpa take away från. Huvudingredienserna är sichuanpeppar, chili (ofc), kål och massa vitlök.

Veckans köp: Ska köpa tofflor har jag bestämt! För några veckor sedan hittade vi ett par tofflor som F ”råkat” få med sig hem från ett spa. Vi började använda dem som inneskor och sedan dess har vi slagits om vem som ska få ha dem. Så himla skönt att ha något på fötterna. Tipsa gärna om ni har någon favoritmodell!

Veckans ta-tag-i: Typ allt. Åh, har så mycket som hänger efter mig nu känner jag. Inte på jobbet, men privat. Bokföring, byte av bredbandsleverantör, lister vi måste fixa, köpa nytt filter till kylskåpet osv osv. Kan man skaffa en assistent som löser vardagliga saker åt en?? Nä skoja, är inte Blondinbella : ))

Veckans serie: Vi ska börja kolla på Vår tid är nu. Äntligen! Har tjatat i evigheter. Förstår inte varför F är så svår med nya serier. Han blir ju alltid hooked när vi väl börjar.

Glad över: Att solen går ner liiite senare för varje dag. Våren nu kommer vi!

 

 

121 gillar

Kommentarer (64)

 • Angelica

  |

  Shepherd tofflor!! Är inne på mitt andra par, fick min pojkvän att köpa ett par! Svenska tydligen också 🙂 https://www.shepherdofsweden.se/

  Svara

  • Helen

   |

   Jaa! Älskar min ulltofflor därifrån 😍

   Svara

  • Rebecca Delfin

   |

   Å vill också tipsa om deras tofflor. Särskilt https://www.shepherdofsweden.se/dam/sandaler-och-tofflor/dam-cilla-toffel-gra
   Köpt till min mamma i julklapp. Min sambo köpte likadana till sig själv när han skulle köpa till mig i födelsedagspresent ☺️
   Såg att fler påpekat att vår tid är nu försvinner inom kort! Så ledsen för det så funderar på om man hinner sträckkolla en 3e gång😆

   Svara

   • Carolin

    |

    Gillar också mina Shepherd, funkar året runt! Blir inte elektrisk heller som jag blev i mina förra Hush puppies som annars var väldigt sköna och höll bra.

    Svara

 • Hanna

  |

  Å, om du vill så vore det toppen med ett inlägg om hormoner/tips du sett/lärt dig osv. Är själv sämst på att ta tag i den biten. Borde läsa på men blir så deppig!

  Svara

  • MiMi

   |

   När man ser drevet mot Vulverine så rekommenderar jag snarare Regina att INTE skriva om sådant… Folk är helt galna för att man lyssnar till någon som inte har en läkarexamen… Suck.

   Svara

   • M

    |

    Det är väl inte främst att hon saknar en medicinsk utbildning som är problemet, utan att hon i vissa fall ger ”tips” som kan vara direkt farliga.

    Svara

    • Egoina

     |

     Vilka tips är det hon ger som är farliga? Att sluta dricka kaffe? Att ta hand om sig själv? Att ta reda på vad det är som gör att man mår dåligt/är sjuk/har en obalans/inte kan bli gravid, istället för att bara finna sig i det eller medicinera bort symptomen?

     Nu när jag läst och lyssnat på nästan allt kan jag ärligt inte förstå vad som gör folk så provocerade…

     Svara

     • Lisa

      |

      Snarare så att människor på riktigt tror att saker och ting går att bota med att ändra kosten. Det är som att dricka tranbärsjuice mot cancer.

     • Egoina

      |

      Tranbär och cancer är ju extremt exempel… Förstår inte hur det hör hit.

      Självklart kan man bota saker med kosten. Ett random exempel: om man är laktosintolerant får man ont i magen av laktos. Då kan man må bättre av att ändra kosten – dvs undvika laktos. Det är i min mening rimligare att sluta med laktos om man reagerar på det än att ta tabletter så att man bara inte märker det.

      Det är många saker som bevisat påverkar våra hormoner, exempelvis kost och vanor. Men vi ska ändå inte försöka ändra något…för att?

     • Angelika

      |

      Bland annat har hon lyft att konisering av grava cellförändringar är onödigt för att det ska gå att läka bort själv med vitaminer. Och där kan jag känna att man tar det här med självläkning lite långt. Cellförändringar kan absolut läka ut av sig själva, så det är absolut möjligt att det var så för kvinnan hon lyfter som exempel, men för många är det nödvändigt att genomgå en konisering för att det inte ska utvecklas till cancer, och det kan då vara direkt livsfarligt att avstå från det. Att stötta sin kropp i att må så bra som möjligt genom att korrigera kosten är ju inte farligt, och det är superbra om folk lyckas med det. Men gränsen (för mig) går vid att uppmuntra folk till att avstå från traditionell vård när det kommer till så allvarliga grejer som cancer.

     • Egoina

      |

      Va? Jag läste om detta senast imorse. Det har hon inte sagt? Är det dig hon syftar på som sprider falsk information om vad hon sagt kring detta?

     • Fisk

      |

      Den som Vulverine anser sprider falsk information och ”drevar” mot henne är @vardagsrasismen. Jag följer vardagsrasismen och det hen gjorde var att lägga upp ett inlägg om hur hen inte hade blivit hjälpt av altenativmedicin, utan att det istället hade förvärrat hennes endemitrios att göra uppehåll med p-piller. Och hur det för hens del hade varit förrödande att vara delaktig på alterntivmedicinforum eftersom den retoriken kan vara väldigt skammande och få folk att undvika att söka riktigt sjukvård.

      Det inlägget fick i sin tur mycket uppmärksamhet bl.a. av följare till Vulverine. Vilket fick vardagsrasismen att fortsätta göra inlägg om riskerna med att lita på personer som inte har sjukvårdsutbildning och allmänt rikta kritik mot alternativ medicin. Bland annat har hen lagt upp skärmdumpar på vad Vulverine har skrivit och frågasatt lämpligheten i att skriva på sättet som Vulverine gör och hur Vulverine väljer att framhäva viss fakta, eftersom det implicerar saker även om hon inte skriver det i klartext. Jag tycker inte att sprida skärmdumpar på vissa av påståendena som Vulverine har skrivit och lagt upp tidigare är att sprida falsk information. Jag tycker också att det är ganska sjukt att tala om det som ett drev och hatkampanj mot Vulverine, när det som har framförts av bl.a. vardagsrasismen men även andra, är saklig kritik mot vissa av hennes uttalande.

      Det krävs absolut mer forskning på kvinnosjukdomar och kvinnokroppen och det finns ett kunskapsglapp som Vuvlerine fyller. Men det är viktigt att vara källkritisk och att veta att alternativmedicin är inte riskfritt och att påståenden ska inte få stå oemotsagda. Det är inte att dreva. Att lyfta korrelationer som att det råder kausalitet, eller att lägga upp artiklar om personer som har blivit friska när de avtstått traditionell vård innebär att du indirekt råder folk att att avstå tradionell vård. Och det leder också till att personer avstår tradionell vård de egneligen hade behövt.

     • Egoina

      |

      Okej, då förstår jag lite bättre! Håller med om vad du skriver. Det är viktigt att vara källkritisk, man ska inte svälja allt med hull och hår och man ska självklart söka vård om man behöver det! Men att testa ofarliga saker och lära sig mer om kroppen och hur menscykeln fungerar är bara positivt enligt mig. Det lär hon ut jättebra tycker jag!

     • Andrea

      |

      Tips är mathildawahl på instagram, hon har en höjdpunkt om vulverine och vad problemet ligger i. Även @smulsex och @vardagsrasismen på Instagram skriver bra om problemet.

     • Lisa

      |

      Det går ju inte att jämföra en laktosintolerant person med problem med hormonerna det var det dummaste jag har hört. Jag lider själv av endometrios och blir inte bättre någonstans vilken konst jag än utesluter just för att det är kroniskt.

     • Egoina

      |

      Du skrev ju såhär ”människor på riktigt tror att saker och ting går att bota med att ändra kosten” och ditt exempel handlade ju om cancer, så det lät som att du pratade generellt.

      Men jo, kosten kan påverka hormonerna. Googla själv ☺️

     • Lisa

      |

      Inte mot kroniska problem men lek med kosten om du vill.

     • Egoina

      |

      Men det är ju en annan sak? 🙈 Nej man kan kanske inte det, men i vissa fall kan man ändå lindra. Men är ju helt beroende på vad man pratar om! Ditt första uttalande var att man inte kan bota någonting med hjälp av kosten…

      Haha, ”lek med kosten”. Ja, att börja äta frukost exempelvis är ju livsfarligt 😂

      Nu är du här igen och lämnar dryga kommentarer. Förstår faktiskt inte varför du läser min blogg?

     • Sofia

      |

      Hej hej, här kommer jag in i diskussionen 👋🏼
      Jag fick diagnosen fibromyalgi hösten 2019, vilket är en kronisk sjukdom där man har konstant värk i kroppen. Efter fantastisk hjälp från sjukvård kunde de tillslut inte göra mycket mer än att ge mig smärtlindring, då fibromyalgi inte går att bota med några kända läkemedel. Jag sökte mig då vidare till alternativa behandlingar för jag hade inget annat val. Efter att ha lagt om min kost rejält och gått på lymfmassage (även det omdiskuterat inom traditionell sjukvård) är jag idag helt fri från smärta. Efter att ha levt med den i 15 år.
      Med detta vill jag mest bara säga att svensk sjukvård är fantastisk, men den har som allting annat vissa begränsningar. Man kan inte äta sig frisk från alla kroniska sjukdomar, det säger jag inte. Men tro mig, har man en kronisk sjukdom så hamnar man tillslut i ett läge där man desperat testar vad som helst som kan lindra symtomen. Och jag är så oerhört tacksam för att min kostomläggning hjälpte mig att få mitt liv tillbaka.
      Det var allt för mig, ha en trevlig kväll 🙂

     • MiMi

      |

      Jag har inte följt Vulverine mer än något halvår men under den tiden tycker jag inte hon gör anspråk på att stå över vetenskap/västerländsk vård, utan hon ger sin syn på saken. Får hon inte det? Vi lever i en värld där vem som helst kan skapa sig ett konto på sociala medier och dela med sig av vad som helst, så vi måste själva ta ansvar och sålla i all info som finns online.
      Och är förvånad över vissas enorma förtroende för vården och hur de minsann är så vetenskapligt lagda och icke-skammande (HAHA!)… När jag var yngre sa en barnmorska jag inte ska vara säker på att min pojkvän är trogen så det är bäst att göra klamydiatest. Ni tror inte hon baserade det på sina egna trasiga relationer eller? Nyligen fick jag den snokande frågan ”Ska du inte försöka bli gravid snart?” och när jag sa nej följde hon upp med ett syrligt ”Jaha, jaja, bara så det så finns det forskning som visar att man är skyddad från cancer när man ammat barn!”. Hur är inte detta bemötande just att skamma mig? Jag går till barnmorskor för att göra cellprov men annars skulle jag inte tveka att söka alternativ hjälp för besvär med menscykel eller fertilitet. Vården är inte någon allvetande gud som bara vevar med spöt och så poff är man frisk och mår toppen! Alterantiv vård kan vara ett fantastiskt komplement. Jag har goda erfarenheter från alternativ vård men desto sämre från vanliga vården, och det kan ingen ta ifrån mig hur mycket det än gormas om vetenskapliga artiklar. (PS. Detta är helt klart ett kulturellt fenomen då man i många andra områden är positiv till alternativ medicin och de arbetar jämsides med västerländska medicinare, t.ex. Tyskland och Indien!)

    • Kari

     |

     Hej Sofia! Så skönt att du hittade rätt. Tycker många fler skulle vara öppna för alternativa behandlingar. Vården idag behandlar i första hand symptomen, men det är ju orsaken man vill åt. 👍

     Svara

  • Michaela

   |

   Håller med! Så intressant och vill gärna läsa mer! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Tofflor hade inte varit fel! Glömmer alltid att köpa det och sen är det plötsligt vår. 😉

  Svara

 • Rebecka

  |

  Åhå, tofflor 🤩 använder inte själv men köper varje år till min man, som använder tofflor så fort han kommer in. Hans favorit är av märket Shepherd, kolla modellen Jon, eller Cilla som är motsvarigheten för dam.

  Svara

  • Sandra

   |

   Köper varje år? Använder han dem så mycket att de går sönder? Hihi.

   Svara

   • Rebecka

    |

    Ja faktiskt 😂

    Svara

 • Cilla

  |

  Mina favorittofflor är från Shepard, lever i dem dygnet runt här hemma nu när det är distans-arbete som gäller. 🙂
  Gällande Vår tid är nu så tror jag att säsong 1-3 bara går att se till 28 januari. Kan ha fel men min sambo hetsade för att vi skulle hinna klart tills dess så kan vara bra att kolla upp bara (på SVTPlay, vet inte om serien finns någon annanstans) så att ni inte fastnar mitt i.

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj! Tack, det ska jag kolla upp!

   Svara

   • Marielle

    |

    Säsong 1-3 finns på Viaplay sen om ni har den tjänsten och säsong 4 kommer ligga kvar på SVT Play till den 25:e december.

    Vill också tipsa om att se serien i ordningen 1-4-2-3! Det hade jag velat göra såhär i efterhand men såg 1-3 julen 2019 så det gick ju inte 😂

    Svara

    • Johanna

     |

     jaaa önskar också att 4 kommit när den skulle och inte så långt efter haha!!

     Svara

  • Emma

   |

   Den finns även på viaplay!

   Svara

 • Frida

  |

  Åh! Jag fick tofflor av min svärmor från dinsko, canada snow! Tips, dom kostar lite men SÅ sköna. Är mammaledig + pandemi, så det blir mycket tid hemma = bor i mina tofflor<3

  Svara

  • Linnéa

   |

   Är det Canada Snow är dom från Scorett och inte DinSko! Har tre par från CS (plus curlingkängor) som jag lever i, älskar det märket. Tror Regina har lite koll på det eftersom hon tidigare samarbetat med CS/Scorett 🙂

   Svara

   • Linnéa

    |

    Tre par tofflor alltså hehe

    Svara

 • Jenny

  |

  Fårskinnstofflor!!! Finns inget annat om du frågar mig! Ääälskar mina och använder dem varje dag.

  Svara

 • Mia

  |

  Tror det var modette eller baaam som tipsade om fina tofflor?

  Svara

 • Victoria

  |

  Älskar verkligen sichuanpeppar! Finns en restaurang som heter Surfers (Visby) som har så sjukt god mat, typ allt är kryddat med sichuanpeppar, är på min topp 10-lista att besöka igen efter pandemin 😭

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

  • En annan Regina

   |

   Jaa jag älskar Surfers, alla rätter är så sjukt goda där! Den enda restaurangmaten som jag verkligen längtar efter 😍

   Svara

 • Lolo

  |

  Ett tips är att se Vår tid är nu i ordningen
  1
  4
  2
  3.

  Säsong 4 utspelar sig mellan säsong 1 och 2. Å andra sidan.. ser man dom i sträck kan man likaväl se dom som 1234 för då blir man nog inte lika förvirrad när det hoppar tillbaka i tiden hehe

  Svara

 • Polly

  |

  hahah gud jag trodde seed cycling hade med sperma att göra och tänkte ”men shit har dom också en cykel man kan tracka, fan vad bra!”
  Jag är lite besviken nu efter jag googlat upp det xD

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!!

   Svara

 • Ellinor

  |

  Jessica från shepherd!!! Bor i mina 😍

  Svara

 • Carro

  |

  Alltså, ulltofflorna från Ulle – varma, sköna, och det bästa, har uppbyggnad så att man får gott stöd i hålfoten, är inne på mitt tredje par, har dem alltid på mig.

  Svara

 • Hanna

  |

  Missa inte att säsong 1-3 av vår tid är nu försvinner från SVT play snart om ni tittar där!

  Svara

 • Ann

  |

  Ni måste ju de Tunna blå linjen!!! Otroligt bra. Ett plus att den utspelar sig i Malmö också, kul att känns igen sig!

  Svara

  • Anna

   |

   Se ska de ju såklaaart stå🙃✌🏼

   Svara

 • Ida

  |

  Säger bara en sak: Birkenstock! Har haft fårskinnstofflor och Birkenstock-liknande no-brand-tofflor men sen jag till slut slutade snåla och köpte riktiga är jag frälst. Har dem jämt!

  Svara

 • Kelly

  |

  Om ni gillar sechuanpepparen så googla på Bang Bang! Skit i att det är en förrätt och ät till alla måltider 😂 så jäääävla gott rent utav!

  Svara

 • Rebecka

  |

  Shepherd Tessan! Så fina och sköna

  Svara

 • Linn

  |

  Tofflorna ”So filt slip on” från Hush Puppies. Sköna, varma och lite mer rejäla! ☺

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag har haft säkert fem par ”Moa” från Shepherd genom livet, de har alltid följt med mig och jag får köpa nya med jämna mellanrum för jag sliter ut dem. Älskar den, har dem året runt, men mer nu på vintern såklart. Ska ta med mina gamla utslitna till förlossningen när bebisen kommer, sen väntar ett par nya fräscha på mig här hemma!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha de är ju givna 😍

   Svara

 • Emma

  |

  Är extremt och totalt ointresserad av sk. alternativmedicin, så läser inte så noga. Men! Det som jag ändå reagerar på är tonen och att det blir så extremt, även om du skriver om din egen ”resa” så påverkas andra. Det finns också en skuldfråga i detta, om vi inte gör alla rätt och får hormonerna i balans enligt ex. naturmedicin mår vi sämre, kan inte bli gravida osv. Kul att du vill prova något nytt som du tror på, men måste du verkligen dela det här? Ja, det är din blogg och vi måste inte läsa. Men att välja bort att skriva om något gör många och jag vet inte riktigt vad syftet är här. Du väljer ju ändå att ta diskussionen, enligt ovan. Vet inte riktigt var jag vill komma med detta, men gillar inte det här ämnet och att vi kvinnor ska snöa in på mer saker. Det finns redan tillräckligt.

  Svara

  • MiMi

   |

   Men vuxna människor måste själva kunna sålla i det de läser på nätet! Ingen som bloggar kan ta ansvar för vad läsarna sitter och tar till sig, eller inte tar till sig, det måste man göra själv som tänkande individ. Är du en sådan som tycker man ska triggervarna om man lägger upp bilder på köttbullar eller ett glas vin också?

   Svara

 • Ella

  |

  Från en tvättäkta toffelexpert: Ha två par tofflor. Ett par varma, fluffiga som du kan ja på vintern eller när du är barfota, rekommenderar precis som majoriteten ovan Shepherd (man kan välja hur håriga de ska vara haha). Mina håller i minst två-tre år och då har jag tofflor KONSTANT inomhus. Dock är mitt andra tips att ha en lättare sommarvariant också, av typen Birkenstock. Fett oskönt att ha för varma tofflor på sommaren, men jag avskyr känslan av att mina strumpor samlar damm och smuts så måste ha någon form av innesko året runt. Det absolut värsta jag vet är att komma hem till någon och liksom känna hur smuts fastnar i strumpan. Längst till jag är ca 45 och kan börja ha med mig inneskor när jag går hem till någon Hahah.

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig på ett bra sätt då jag inte känner dig Regina, men jag kan ändå inte hjälpa att bli lite orolig? Jag har, trots att jag inte känner dig, alltid upplevt dig som en av dom vettigare bloggarna. Men din ton i detta kommentarsfält, hur du liksom attackerar dina läsare med sådana okritiska åsikter som visar hur du verkar ha totalt blivit uppslukad av vad denna Vulverine säger, ja det gör mig ändå orolig. Att du i detta inlägg skulle få kommentarer måste du ju ändå ha varit beredd på? Detta är ju väldigt kontroversiellt och inte som att läsarna ifrågasatt din inredning.

  Jag hade ingen som helst aning om vem Vulverine var innan, men jag får verkligen red flag vibbar från bara hennes instagramkonto (då är jag ändå en väldigt andlig och spirituell person av mig med ett öppet sinne för det mesta). Men hela hon skrek Linda Karlsteöm från dokumentären Vaccinkrigarna. Jag blev ännu mer beklämd när jag efter tips härifrån gick in och läste på både vardagsrasismen och smulsex och ja, jag vet inte vart jag vill komma? Jag känner som sagt inte dig. Men detta är liksom inte i samma oskyldiga anda som att hålla på mig kristaller och tarotkort. Detta kan skada dig? Hon tjänar pengar helt utan utbildning med en populistisk agenda? Jag förstår att du är frustrerad om du känner att inget hjälper, men det här känns rakt av som propaganda.

  Jag hoppas bara att detta kommentarsfält får sig att ta på dig ett par nya glasögon. Och att du förstår att vi vill väl.

  Svara

  • Emma

   |

   Vilken välformulerad och omtänksam kommentar! Hoppas verkligen Regina läser och reflekterar kring det du skriver. Det är så uppenbart att det ligger något väldigt känsligt bakom detta ”hormonkrig” och det gör mig ont att se och läsa. Tyvärr finns det sorger som kan få en människa att prova allting, även om det saknas evidens och är extremt. Har själv varit där. Visst, whatever floats your boat osv., men det är lätt att det blir för mycket och maniskt. Lätt att se saker en vill se och känna effekter som inte finns där. Ok, att ge sig själv de bästa förutsättningarna – men det är inte riktigt så enkelt. Och nej, kommentar ovan – jag reagerar inte på dina uppenbart löjliga exempel! Men det finns faktiskt något här som är osunt och det är viktigt att våga säga ifrån. Alla har ansvar! Lätt att bara lägga det på mottagaren att sålla, den logiken fungerar inte riktigt – tänk ett varv till.

   Svara

 • Nina

  |

  Köpte tofflor i julklapp till mig själv från Jakobs Handmade, är verkligen såå nöjd! Shepherd i all ära, men för mig väger det lite mer med ett litet företag 🙂

  Svara

 • Pia

  |

  Jag använder inte tofflor, men raggsockor däremot! Åker på direkt när jag kommer hem 😍 mormors är bäst ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv