Follow my blog with Bloglovin

Listan om 2020

En hel årssammanfattning av 2020 kommer. Men såklart måste jag fylla i denna lista, som jag gjort sen 2011. Här kommer den. Listan om 2020!

 

 

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?

Jag spelade sanslöst mycket sällskapsspel.

 

Vad var din största framgång?

Det såg inte ljust ut i början. Coronaviruset kom och plötsligt blev majoriteten av alla mina jobb avbokade och inga nya förfrågningar kom in. Företagen blev rädda och höll i pengarna.

Men som tur är har jag ju ett annat jobb. I somras bytte min kollega team för att jobba med annat och jag satt ensam kvar med alla arbetsuppgifter som vi tidigare delat på. Det var en ypperlig chans att jobbet som jag ville och växa i uppgiften. Och jäklar vilket jobb jag gjorde. Är så stolt över vad jag lyckats åstadkomma och kan till 110% säga att jag gav allt.

 

Största framgång på det privata planet?

Insåg att vissa relationer var destruktiva och stod upp för mig själv.

 

 

2020-frisyren?

Halvuppsättning med bun eller tofs på huvudet. Har haft det minst en tredjedel av årets alla dagar.

 

Vilken maträtt åt du oftast?

Vi har ätit tryffelpizzan från Regio oftare än rimligt.

 

 

Vad var sämst?

Mammas olycka såklart. Värsta natten i mitt liv.

 

Vad var bäst?

Att Sofie började jobba med mig! Sån otrolig lyx att jobba med en av sina bästa vänner. Tycker om alla mina kollegor så himla mycket och att få ha Sofie där också blev pricken över i:et.

 

 

Bästa köpet?

Mina solglasögon som jag köpte på & Other stories. Har sen dess inte använt några andra.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har varit helt okej glad ändå. Det är inte ett år jag kommer minnas som ett bra, men vi gjorde liksom det bästa av det eller vad man ska säga.

 

 

Upptäckte du något nytt?

Haha ja TikTok. Som dalgona-kaffe perioden vittnar om. Säkert pandemi-tristess som fick mig att ladda ner appen och till en början förstod jag inte alls. Trodde det bara skulle vara barn som dansade, men istället möttes jag ett helt otippat innehåll. Men efter några timmars skrollande hade algoritmen lärt sig mig.

TikTok är kanske den bästa upptäckten på hela 2020, jag överdriver inte ens. Så intressant innehåll! Blir helt rörd över att människor tar sig tid att lära mig om psykologi, rymden, hudvård, smink, intressanta fakta, lifehacks och annat spännande jag hittar där inne. Bästa av allt är att jag inte känner mig beroende av att gå in. Det kan gå dagar eller veckor mellan varje gång.

 

Något som var jobbigt?

Att inte kunna åka till Norge. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det någon gång under mitt liv inte skulle gå att åka till dit. Så märklig situation.

 

Bästa och sämsta dagen på året?

Gränsen öppnades en vecka och vi hade sånt flyt att vi var lediga då. Vi packade väskorna och åkte. Är så glad över det i efterhand. Vem vet när jag kan träffa dem nästa gång liksom. Samma kväll fick jag det värsta telefonsamtalet någonsin. Dagen vi kom dit var samma dag som mammas olycka skedde. Men då jag inte hade kunnat vara på sjukhuset med mamma ändå (pga corona) fanns det ingen bättre plats för mig att vara på. Fint att vara med familjen och få stöd i det svåra.

 

 

Gjorde något dig ledsen?

Ja, mycket. Jag har sörjt, grubblat, varit ledsen och haft ångest. Ibland är vissa saker nödvändiga, men det betyder inte att det är lätt eller att det inte gör ont.

 

Något oväntat som hände?

Covid 19!!

 

Vad gjorde du på midsommar?

Vi firade på innergården med kompisar och Felicias föräldrar. Åt sill, drack bubbel, lekte lekar och spelade kubb.

 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Hmmm…mat?

 

Vad önskar du dig av 2021?

”Mest av allt önskar jag att alla får vara friska”, skrev jag förra året. Gick ju sådär. Önskar samma sak igen. Och att vi är snälla mot varandra, att inga olyckor sker och att det är nu det vänder.

 

Nyårslistan 2019.

Nyårslistan 2018.

Nyårslistan 2017.

Nyårslistan 2016.

Nyårslistan 2015.

Nyårslistan 2014.

Nyårslistan 2013.

Nyårslistan 2011.

 

109 gillar

Kommentarer (9)

 • Robert

  |

  Om man skall skratta åt eländet så var ju “Mest av allt önskar jag att alla får vara friska” lite komiskt när man ser det nu.

  Svara

 • Malin

  |

  Låter som ett helt ok 2020 trots allt 🙂
  Kan inte du ge exempel på ”relationer som varit destruktiva” om det inte är för privat? Har själv börjat komma till insikt om just detta med vissa vänner/familjemedlemmar. Eller om du har något allmänt tips hur man ska hantera det – jag känner en stor sorg i att ”dumpa” en kompis och är rädd för alla typer av konflikter. Behöver lite pepp tror jag att ta steget att avsluta vissa relationer.

  Svara

  • Daniela

   |

   Undrar samma!

   Svara

   • Egoina

    |

    Känner att det blir för privat att skriva om här, men skriv till mig på dm på insta 🙂

    Svara

   • Malin

    |

    Önskar en lite mer personlig och funderande blogg 2121.

    Svara

  • Milla

   |

   Måste man göra slut? Hehe alltså jag vet inte för har inte varit i den situationen. Men tänker att det är enklast att bara låta en vänskap rinna ut i sanden? Man behöver inte såra någon i onödan. Får ångest när jag tänker på att någon skulle säga till mig ”jag vill inte ha kontakt med dig mer”. Däremot har ju en del vänskaper tagit slut naturligt, genom att man glider isär, växer ifrån varandra eller får fullt upp på varsitt håll. Men då slipper någon känna sig som världens sämsta människa. Sånt sätter ju spår. Håll kontakten sporadisk, man behöver inte bli ovänner. Tror det skapar mer ångest hos båda parter. Skriv grattis på Facebook, chatta nån gång då och då typ ”jo det är bra med mig, mycket med jobbet och familjen nu, själv då?”. Och bara sluta ta initiativ till att ses. Tacka nej när personen bjuder dig. Måste det vara så dramatiskt att man säger upp kontakten liksom? Speciellt i pandemin kan man ju lätt säga att man isolerar sig och bara vill umgås med några få. Jag vet inte, kanske bara är jag som resonerar såhär? 😀

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med dig till viss del Milla! Ibland kanske ens vän till och med känner likadant, eller inte ens verkar bry sig (vilket ju är ett bevis på att man gör rätt…). Då kan man bara låta det rinna ut i sanden. Men om den andra parten frågar eller tar kontakt gång på gång tycker jag att man ska vara ärlig. Annars är det fegt och man förtjänar ju ett svar om ens kompis plötsligt försvinner.

    Är det så att man tror att vänskapen kan bli bättre av att man pratar tycker jag att man ska göra det. Man kan ju ta upp saker på rätt sätt och man måste ju få lov att säga hur man känner utan att vara rädd för att såra någon. Kanske finns det saker ens vän, eller en själv för den delen, behöver höra. Kanske det är något man aldrig tänkt på och vill förbättra. Det kan också vara så att man behöver få saker sagt eller förklarat för sig för att kunna gå vidare. Det finns många aspekter 🙂

    Svara

    • A

     |

     Jag tänkte på precis samma sätt som dig Milla förut, och tyckte det var sjukt att så många ”gjorde slut” med sina vänner, det är väl bara att anpassa vänskapen eller låta det rinna ut i sanden tänkte jag? Men i somras hamnade jag i en jättemärklig situation med en vän som betedde sig illa samtidigt som hon ville umgås väldigt intensivt. Jag försökte verkligen att ta avstånd men hon hörde fortfarande av sig näst intill dagligen och då kändes det som det enda rättvisa alternativet att säga sanningen (i en snäll, modifierad version alltså…). Och såhär i efterhand känner jag att det var det enda vettiga alternativet!

     Svara

   • Sara

    |

    Tänker likadant! Skulle bli mycket mer sårad om en kompis sade att hon inte ville träffa mig längre än om vänskapen bara rann ut i sanden. Det jag tänker på främst är nog dock de fall när man inte tycker att det är så roligt att umgås med någon längre eller när man tycker att den kompis inte prioriterar att träffa en. Om en kompis gör något riktigt elakt eller behandlar en illa borde man ändå stå upp för sig själv och tala om det.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv