Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Nyårsmål och tankar om 2020

Hej på er! Jag tog en liten julledighet även härifrån. Hoppas ni hade en fin nyårsafton! Det hade vi. Mer om den senare!

Jag har tänkt att jag ska sammanfatta 2020 i ett inlägg, men känner att jag inte helt bearbetat året för att kunna göra det. Ska försöka i alla fall. Det är mycket jag vill berätta som jag inte kan berätta än. Så märkligt år. Så mycket hemskt som hänt, så ensamt och maktlöst. Men också glädje i det enkla. Nya maträtter, spelkvällar, att ha varandra och att slippa pendling.

Jag hade inga nyårsmål för 2020. Kanske tur det. Skrev dock såhär 1 januari 2020: ”Vad gäller förra årets mål har jag lyckats med allt förutom att resa till USA. Jag hoppas på en USA-resa i år istället!”. Haha, ja det blev ju inget med den resan. Jag kör på samma spår detta år. Inga nyårsmål. Det finns saker jag hoppas på, men man kan inte styra allt. Mitt enda mål om något är att må bra. Få mitt mående, min kropp och mina hormoner i balans. Vara snäll mot mig själv, försöka leva i nuet och inte jobba så mycket som jag gjort de senaste månaderna.

 

Skål och välkommen 2021! Det är nu allt vänder.

 

165 gillar

Kommentarer (11)

  • Amanda

    |

    Gör som du och sätter inga nyårsmål, som du säger kan man hoppas men inte styra. Har velat samma sak i så många år nu och det enda jag egentligen kan lova mig själv är att försöka fortsätta orka kämpa. Kanske detta år. Kanske inte.

    Svara

    • Egoina

      |

      Håller tummarna ❤️

      Svara

  • Cecilia

    |

    Kan inte du skriva ett inlägg om vad ditt jobb egentligen innebär? Alltså vad gör du egentligen? Om det inte är för privat då! Förstår absolut om det är det.

    Svara

  • Marias bokhylla

    |

    Jag brukar inte ha andra årsmål än bokrelaterade, och blir så även i år. Bara för att det är kul, och inga måsten, utan bara för att se om det är något jag lyckas med. ☺️

    Svara

  • Robert

    |

    Hej, hej! Bara man är frisk och välmående och alla andra är detsamma så blir det nog bra. 😉

    Svara

  • Ida

    |

    Tack för ännu ett år av ditt blogg! Följt dig sporadiskt sedan 2010 och nu praktiskt taget varje dag i flera år. <3

    Svara

    • Egoina

      |

      <3

      Svara

  • J

    |

    Mina nyårsmål är att laga mer avancerad mat och mer från grunden. Hamnar lätt i pytt i panna och makaroner/falukorv pga brist på kunskap och inspiration. Sen ska jag även försöka läsa varannan bok på engelska, läser väldigt mycket överlag så kan vara ett bra sätt att hålla kvar engelskan!

    Svara

  • Johanna

    |

    Brukar inte ha så mycket mål, bortsett från träningsmål då. Under 2020 var det ”enda” målet att skriva minst ett blogginlägg per dag. Vilket jag lyckades med. I år har jag faktiskt en hel del olika mål, dels att läsa en bok per månad. Gå en längre promenad och äta mat/fika vid vatten en gång per månad och ett ekonomiskt mål. Skall bli spännande att se hur jag hanterar detta 🙂

    Svara

  • Emelie

    |

    Hej! Har en fråga eller fundering som jag ska försöka formulera på rätt sätt 🙂
    2020 har varit ett jobbigt år på flera sätt. Men en bra sak jag fått med mig är att jag fått upp ögonen för att spara och investera på börsen i form av aktier och fonder. Sedan tidigare hade jag sparpengar som låg och ”samlade damm” på ett bankkonto inför ett potentiellt lägenhetsköp. (Absolut att det är privilegierat att kunna spara pengar ”på hög”.) Men i år gav min sambo mig den push som behövdes och framförallt lärde mig om vad börsen innebär och vilka möjligheter det finns. Och hur kul det är att se pengarna växa (när det väl går bra)! Så nu peppar vi varandra och pratar om det på daglig basis.

    För mig handlade det om okunskap, att jag inte ens visste vad en fond var. Min pappa har sparat i fonder åt mig under uppväxten men aldrig berättat vad det inneburit så jag har känt mig dum när jag fått ta över något som jag inte vettat vad det är. Känns så tabu att prata om pengar och ekonomi svenskar mellan, vilket är så onödigt och dumt?

    Jag har ingen aning om hur kunskapen kring detta med sparande är hos ”gemene svensk”? Som en sån sak som pensionssparande, att man på pensionsmyndigheten.se kan göra egna fondval istället för det förvalda och då (förhoppningsvis) tjäna mer. Är det allmän kännedom för andra som närmar sig 30?

    Vet inte riktigt vart jag vill komma med mitt resonemang. Men vad jag vet är det inga ”vanliga” influensers som pratar om detta? Om att det ens är en möjlighet att investera på börsen, i form av aktier eller fonder. Måste ju gå att hitta en balans mellan alla materiella ting som det tipsas om, vilket också ger glädje i stunden, och möjligheten och vikten av att spara.

    Tänker att du känns som en allmänt vettig person (konstigt att formulera det på ett vettigt sätt), och undrar om du har koll på detta? Om du investerar på börsen eller sparar (mer eller mindre medvetet) i fonder? Förstår om du tycker det är en privat fråga, men varför ska det vara det egentligen? Vill poängtera att det är lite skitsamma hur mycket någon sparar i ören och kronor, det viktiga är att spara och kunskapen om att de kan växa genom ränta på ränta-effekt! Och att prata om ”fenomenet” och inspirera varandra! Finns väldigt mycket att lära, googla och nörda ner sig i när det gäller detta. Så det är mitt tips inför 2021 för den som inte har koll!

    Absolut att det är privilegierat att ens kunna spara pengar, men för många av oss ”medelklass” handlar det nog även om prioritering. Men kanske extra lätt för mig att säga som inte har barn och bor i hyresrätt i halvstor stad. Sen ska jag väl lägga in en brasklapp om att en enbart ska investera pengar som en har råd att förlora och det inte är garanterat ökning osv..

    Svara

  • Jessica

    |

    Mitt enda löfte som jag faktiskt lyckats med de senaste två åren är att läsa minst en bok i månaden, januari är redan avklarat 💪

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv