Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

13 snapshots från veckan som gått

Några snapshots från senaste veckan! Mest mat tydligen. Men vad mer finns det att göra i dessa tider.

 

Grönsakssoppa! Vår stavmixer har gått sönder och vi har därför inte lagat soppa på en evighet då de flesta av våra favoritsoppor ska mixas. Men kom på att man kan krossa grönsakerna i mindre bitar med en sån där potatismoskrossare. Blev super! Toppade med persilja och såklart ostknäcke till.

 

Jag har börjat gilla marsipan!

Det är ju ett ålderstecken om något. Har alltid avskytt det. Men är kanske inte jätteförvånande ändå med tanke på att jag har väldigt tantig smak generellt. Men obs, gillar bara mjuk marsipan, sån som är i baverk eller i dessa Anthon berg-puckarna. Heter mandelmassa då kanske? I alla fall. På bilden skickade F sms till sin mamma på min marsipan och glögg och berättade att jag blivit tant : ))

 

Tänder ljus varje dag för att lysa upp tillvaron. Här en ljusstake i glas som jag loppisfyndat. Tycker den är så himla fin! Gav 15 kronor för den. Men blev lite besviken när jag sen såg på Dollar store att de hade liknande för typ samma pris…haha.

 

En av våra julbeslyning-promenader. Varför kan de inte drapera varje gata med ljusslingor?? SÅ FINT.

 

Hade Sofie i telefonen när jag skulle handla mat och frågade vad vi skulle äta till middag. ”Det måste vara enkelt”, sa jag. ”Okej, finns det grillad kyckling där du är”, frågade hon. Det gjorde det och då berättade hon att vi skulle äta poké bowl.

Varför har vi inte gjort det tidigare undrar jag? Så enkelt ju. Man kokar ris och sen toppar man med det man har hemma. Det blev soja, kyckling, rostade sesamfrö, rostad lök, purjolök, bladspenat, tomater, gurka, koriander och chilimajo.

 

Haha ibland orkar jag inte med mig själv. I julkalendern vi har på mitt jobb fick vi en form i en av paketen och en uppgift att baka något med den. Om man vänder på formen på bilden föreställer den vår interna maskot. Men det förstod ju inte jag. Jag trodde det var en ängel, med klänning och gloria.

Glad att jag aldrig bakade något och lade upp en bild i chatten. Hade blivit pinsamt, haha. Kände mig bra dum när det började dyka upp bilder på massa pepparkaksmaskotar.

 

F skickade snap på den flygande julgranen.

 

En annan bild på en himmel, haha. Hade walk & talk med Sofie (dröm att jobba med en av sina bästa kompisar!! <3). ”Åh men det är ju SOL”, sa hon. ”Va är det sol i Malmö??”, undrade jag. ”Njää, kanske inte sol, men himlen är lite lite blå”. Det var den hos mig med, så jag var tvungen att föreviga.

 

Bild på en mycket enkel lunch jag slängde ihop på linspasta, tomater, pesto och purjolök. Har börjat kolla på The Crown på Netflix som lunchsällskap. Ganska tråkig serie helt ärligt, men ändå mysig. Är fascinerad av kungahus.

 

Hahaha detta. Som jag skrattade när F handlade mat och skickade mig en snap och när jag tittade noga kunde jag urskilja dessa saker i listan:

Chilipeppar i olja

Chilipeppar i olja

Leksaksbilar

Chilisås Extreme

Slippapper

Infernochips

Hobbylåda (??)

Så gullig. Som en parodi på sig själv.

 

Hade massa ädelost kvar efter att vi tröttnat på kombon pepparkakor + ädelost. Tog resten av den grillade kycklingen, hällde på matlagningsgrädde (smaksatte med en skvätt soja, honung och en skvätt rödvinsvinäger), purjolök, grön paprika och smulade över osten. Serverade det med krossad potatis och bacon. Så himla gott!

 

Hittade mysig bakgrund till mina videomöten.

 

Och har klippt av sticklingar från mina blommor. Håll tummarna för dem nu!!

 

102 gillar

Kommentarer (10)

  • Robert

    |

    Smarrigt och mysigt! Vet inte vad de har gjort i stan här. Om de orkat göra nåt liknande. 😉

    Svara

  • Therese

    |

    ”Som en parodi på sig själv” <3

    Svara

  • Hanna

    |

    Men tack, någon som håller med mig om The Crown! Alla har sagt att den är såååå bra så jag började titta på den och bara..meh? Ringde min mamma som lovordat den och frågade ”Blir det mer spännande nu när hon krönts? Det händer ju ingenting” Och nu är jag liksom på säsong 3 för jag kan ändå inte sluta titta fast jag tycker den är rätt händelselös 😂 Den är liksom på nåt sätt mysig att ha på i bakgrunden med den brittiska accenten, de vackra kläderna och slottsmiljöerna. Ser dock fram emot när prinsessan Diana ska träda in 🙌

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha exakt så!

      Svara

  • Tina

    |

    Alltså åh, vilken dröm att få vara middagsgäst hos er! Blir så sugen att prova på all god mat ni lagar!

    Svara

    • Egoina

      |

      Så snällt sagt, tack 😍

      Svara

  • Leoa

    |

    Haha Lidls självscanning är svårslagen. Tricket är att de väger sakerna på båda sidorna så nu lägger jag bara över sakerna och packar ned efter jag betalat. Glöm inte att regga lidl plus, skraplott efter varje köp 😀

    Svara

  • Sofia

    |

    Älskar recepttips från dig, för vi verkar ha samma smak! (Obs marsipan ingår ej). Pasta med jordärtskocka är en av mina nya favoriträtter tack vare dig, och ikväll lagade jag laxen med pesto och pinjenötter. Och den gjorde succé hemma! Så tack för tips!

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh kul att ni gillar 😍

      Svara

  • Lisa

    |

    Jag älskar The Crown så fin och välgjord. Och det är väl klart att det inte händer så mycket när den är baserad på kungligheterna av England. Det är ju Drottning Elisabeths slitsamma liv.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv