Follow my blog with Bloglovin

Blombebisar

 

För över en månad sedan köpte jag snittblommor och ställde i en vas. Där har de frodats och frodats och frodats.

Och frodats???

Efter två veckor tänkte jag nej men nu måste de väl ändå snart dö? Vad händer? 

Började misstänka att jag kanske råkat köpa blommor i plast utan att veta om det. Såhär länge lever ju inte snittblommor.

Det gick två veckor till och då började de nedre blombladen bli bruna. Tänkte att okej, nu har superblommorna gjort sitt. Men när jag skulle slänga dem upptäckte jag att de har fått rötter…och bebisar!!! Massor av nya blombebisar sticker ut lite här och var.

Blev så exalterad av det här.

Men vad gör jag nu då? Har försökt googla, men sökningen “snittblomma med lång stjälk och buskig blomma” hjälpte mig inte reda ut vilken blomsort det är (hehe) som i sin tur kan hjälpa mig ta reda på vad jag ska göra nu.

Ska jag behålla blommorna som de är och fortsätta vattna? Ska jag knipsa av något? Vad kommer hända nu??? Kommer jag förlösa blombebisar? Gah detta känns som det mest spännande som hänt mig 2020.

130 gillar

Kommentarer (44)

 • Tina

  |

  Det är Chrysanthemum (eller krysantemum/kryss på svenska)! Just denna med en stor blomma brukar kallas för Anastasia, men det finns många olika sorter, bland annat småblommiga. Är vanliga som sommarblommor att sätta i kruka eller rabatt, oftast kryssbollar i slutet av juli!

  Svara

 • Malin

  |

  Vad roligt! Jag brukar köpa just stor krysantemum som snitt, och har sett mina vänner rynka lite på näsan över mitt tråkiga val, men de fattar ju inte att de håller en hel månad! Jag ska komma ihåg att titta efter nästa gång om det kommer rötter. De kan säkert överleva i åratal i bara vatten, men vill du att de ska växa tillräckligt för att blomma igen behöver du nog plantera dem i jord. Kul i alla fall! De trivs tydligen hos dig.

  Svara

 • Magda

  |

  Åh vad spännande!
  Jag fick en bukett med snittrosor av min kille och när jag skulle upptäckte jag att ett litet blad levde. Satte det i vatten och det fick rötter, sedan planterade jag det i jord. Efter några månader slog en vacker ros ut 😍 så häftigt

  Svara

  • Egoina

   |

   😍😍

   Svara

 • Robert

  |

  Haha! Ja, vet aldrig hur länge de växer fast nån blomexpert är jag inte så jag vet inte om jag har några vettiga svar. 😉

  Svara

  • Agnes

   |

   Du vet att man kan läsa en blogg utan att kommentera? Både detta och inlägget om mensvärk.. liksom varför? Så dryga kommentarer.

   Svara

   • Pauline

    |

    Robert kommenterar alltid och har alltid gjort under flera år, sålänge det inte stör Regina så… 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Det gör det inte 🙂

     Svara

   • Patricia

    |

    +1!!!!!!!!

    Svara

   • Teresa

    |

    Va? Det var väl absolut inget drygt med kommentaren eller har jag missat något? Det är väl trevligt när folk kommenterar när man driver en blogg?

    Svara

    • Agnes

     |

     Haha, jag tycker att han lämnar dryga kommentarer eftersom han fortsätter kommentera trots att han inte har nåt vettigt att säga. Absolut fattar jag att man som bloggare vill ha kommentarer, och jag skrev inte detta för att jag tycker synd om Regina eller nåt sånt. Jag själv stör mig så nu kunde jag inte låta bli att skriva nåt! 🙂 Jag vet om att han kommenterat alla inlägg i alla år.. tycker också det är lite obehagligt. Typ alltid en flörtgubbe också ( 😉 )

     Svara

   • Alexandra

    |

    Robert har kommenterat alla hennes inlägg sedan kanske … 2008? Så obehagligt (om det inte är en vän till henne)

    Svara

   • M

    |

    Vad taskigt! Är väl roligt med någon som uppskattar bloggen och vill kommentera varje inlägg i flera år. Han skriver ju inget elakt. Varför stör det dig?

    Svara

  • Johanna

   |

   ”Robert” har inget liv och har lämnat meningslösa kommentarer på samtliga inlägg så länge jag kan minnas 🙂

   Svara

   • D

    |

    Jag misstog länge Robert för stalkern 😂

    Svara

   • Annie

    |

    Fast vem är du att säga att någon inte har ett liv? Ganska mycket mer otrevligt än Robert någonsin skrivit skulle jag tro.

    Svara

   • Lotta

    |

    Vem är Robert? Kan inte du Robert presentera dig lite?

    Svara

   • Elin

    |

    Men nu får ni väl ändå ge er? Hade Robert varit tjej hade ni aldrig reagerat på kommentarerna. Jag blir glad av Roberts kommentarer, alltid positiv!

    Svara

    • H

     |

     Håller med, blir faktiskt illa berörd av vissa kommentarer som riktas till Robert. Tycker Robert är ett glatt inslag. Det känns hemtrevlig att se hans kommentarer i kommentarsfältet. Han har aldrig skrivit något elakt eller otrevligt så förstår inte varför folk mobbar ihop sig mot honom och inbillar sig att de kan tala för Regina och bestämmma vad folk får kommentera i kommentarsfältet.

     Svara

 • Jenny

  |

  Min syster tipsade mig om appen PlantSnap! Ta en bild i appen och voilà, du vet vad det är för blomma 🙌🏻

  Svara

  • Egoina

   |

   Whaat! Coolt!

   Svara

 • Jenny

  |

  Har du hört att Vänner plockas bort från Netflix sista december?! Blev så ledsen och tänkte på dig som också är ett stort fan…

  Svara

  • S

   |

   Nej är det sant?! Så ensamt det kommer bli nästa år då 🙁

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Läste häromdan eller om det var en tiktok att man inte ska låta rötterna bli för långa på sticklingar (om det här nu räknas som det), alltså inte låta dem vara kvar i vattnet för länge innan man planterar. Då acklimatiserar de sig till att leva i vatten istället för jord. Planterade ett tag sen palettblad som fått stå i vatten säkert en månad med rötter, var ett stabilt rotsystem, trodde ju att ju mer rötter desto bättre, och de dog nästan efter plantering! Bladen mådde inte bra och blev bruna i tipparna. Som tur var tog den sig och nya toppbladen är fina. Puh. Helt exalterad nu av min egna dramatiska berättelse 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj! Borde kanske plantera!

   Svara

  • Jackie

   |

   Hade 2 palettbladssticklingar säkert 3 mån i vatten i somras, och de hade nog stått ett tag hos den jag fick dem av, i vatten. Gick utmärkt att plantera. Lite av ett lotteri kanske…? 😊

   Svara

 • Chrisma

  |

  Du kan plante de i jord 🙂 Jeg ville ha klippet ved det som er døtt (naturligvis så dør deler av den men det betyr ikke at ikke andre deler kan fortsette å vokse!) – så ser du nok noen nye blomster (og skudd!) i ukene fremover 🙂 Lykke til!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh kul! Det ska jag göra 😀

   Svara

 • Jessica

  |

  Åh är också så exalterad nu! 😂 vill att detta ska hända mig också med snittblommor 😂
  Jag planterade kryssantemum i min rabatt i somras och de brann typ upp pga alldeles för soligt för dem. Men sen började små blommor vakna till liv igen i typ oktober och nu blommar den för fullt 😅 var så förvånad för den såg verkligen stendöd ut!

  Svara

 • Robert

  |

  Kanske skall säga att “tanken” med mina kommentarer i den här bloggen är att de skall vara lite halvt korkade och meningslösa. Vet inte riktigt varför det har blivit så, men men. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   😂☺️

   Svara

   • Robert

    |

    Haha, började skratta högt här både åt ditt svar och min egen kommentar. 😂

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

  • M

   |

   Jag brukar läsa kommentarerna för att se vad du skrivit Robert ☺️ Du är körsbäret på kakan!

   Svara

   • Robert

    |

    Haha, tack! ☺️

    Svara

  • Lena

   |

   Keep going Robert!😀

   Svara

   • Robert

    |

    Svara

  • Pauline

   |

   Vi är många som uppskattar det, Robert!

   Svara

   • Robert

    |

    Svara

 • Reb

  |

  Åh så fina! Var har du köpt blommorna?

  Svara

 • Jannie

  |

  Snälla snälla snälla skicka en stickling från dina palettblad till mig! Den är så fin! Jag betalar såklart skälig summa!!!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Men åh så kul! Jag själv har bara plastblommor eftersom jag verkligen suger på att ta hand om riktiga. Men det är helt fantastiskt hur långt de klarat sig, och även utvecklat sig! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv