Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Saker att göra under pandemin, del 2

Här kommer andra och sista delen av era tips på vad man kan göra under pandemin! Tusen tack för alla tips! Första delen finns här.

Några frågade hur det kommer sig att alla plötsligt har så mycket mer tid. Förutom att många av oss slipper pendling har vi inte direkt mer tid, det är snarare att vi nu har tid att göra saker som vi inte gjort annars då de vanliga aktiviteterna går bort. Träffa familj och vänner, vara i sociala sammanhang, äta på restaurang, röra sig i miljöer med mycket människor och så vidare. När det börjar kännas som att man gör samma sak varje dag kan det ju vara kul med nya idéer!

❄️

Jag har börjat sticka nu under pandemin. SÅ HIMLA ROLIGT! Låt er inte hindras av att inte veta hur man gör, det finns så många pedagogiska videos och mönster, och det är inte svårt att lära sig tillräckligt mycket för att kunna sticka snygga kläder till sig själv. Så häftigt! Petiteknit är ett tips på sida som har jättefina, moderna och pedagogiska mönster. Börja sticka gott folk!!

❄️

Det här kanske låter konstigt men jag försöker hålla mig vid så god vigör som möjligt för att vara *redo att leva livet* när den här skiten är över. Ser till att göra saker som jag vet hjälper mig ta mig igenom detta. Jag HATAR verkligen att jobba hemma… det här är min taktik:

– Går ut och går tre gånger per dag. Håller fast vid detta STENHÅRT. Behöver inte vara långt, för mig brukar det bli mellan 8-11 km om dagen; 2-3 km innan jag börjar jobba, typ 3-4 km på lunchen och 2-5 km på kvällen/efter middagen. Det är mörkt och jävligt (iaf morgon och kväll) ibland blött, ibland iskallt men det spelar ingen roll. Ibland lyssnar jag på musik, ibland pod, ibland ringer jag någon, ibland är det bara jag med mina tankar.
– Jag äter nyttigt och regelbundet. (OBS – ej att förväxla med ”smalmat”, jag menar näringsrikt. Gör grönsakssoppor med nötkross som topping, grytor med mycket grönsaker i, ”unnar mig” avokado varje gång jag handlar mat och har på mina rostmackor, grönsakslasagne osv osv. Du förstår tänket)
– Sover mycket, tittar på serier, plockar och organiserar hemma, bakar gott julgodis, dricker vin.
– Har stående digitala AWs med kollegor och vänner.

❄️

Här är tips på vad man kan göra:
– kolla på alla mot alla (finns hur många avsnitt som helst, kul med frågesport när man kollar tillsammans med någon)
– kolla på undoing på hbo
– kolla på shameless (finns typ 10 säsonger eller nåt och det är asroligt)
– kolla på search party och återkom med recension för jag vill ha någon att diskutera detta med!! Tror det var cmore det gick på
– låt en hudvårdsrutin ta typ tre timmar (i vanliga fall vill man ju bara kasta på allt och gå och lägga sig fem min efter att man tvättat ansiktet, men finns det tid kan man ju låta det ta tid så att säga!)
– locka håret asnoga
– busa
– baka bröd och bullar och annat som ska jäsa och ta tid
– gör en ny spellista på Spotify (helst med låtar man inte tidigare lagt i något spellista, men det kanske är jättesvårt?)
– läs bok! Inte ljudbok utan bok! Det tar ju massa tid. Rekommenderar testamente av Nina Wähä❤️

❄️

Tror någon tipsade om det men ha en tema kväll med ett land. Hitta någon recept som är typiskt för det landet och laga det. Kul att testa nya saker och vidga vyerna kulinariskt. Vill du go all out försök hitta efterrätt och kanske en drink med. 

😉

❄️

Ska börja lägga mitt julpussel 🙂

❄️

Testa spela datorspel. Jag fick lära mig vad discord var häromdagen. Och hur “Among us” går till(gratis på mobil). Det var kul i ungefär 1,5 dagar, men det är ju alltid nåt! Där kan man prata med nytt folk och bara hänga online om man känner sig ensam. Alla är trevliga och man är inte konstig för alla är nördar.. Finns tom dem som streamat(heter det så?) filmer via discord så att man kan känna att man ser dem ihop med andra och kan diskutera. Som sagt inget jag fastnat vid men ngt som kan hjälpa om man känner sig lite väl isolerad!

❄️

Göra fotobok! Med foton från en resa eller med sommartema och foton från somrarna fem senaste åren, “Sommar 2015-2020”. Eller receptfotobok med favoritrecept och fina bilder man tagit på maten 🙂

❄️

Jag brukar lyssna på ljudbok samtidigt som jag antingen lägger pussel eller virkar. Timmarna flyger lätt förbi samtidigt som jag ”sparar in” på skärmtid. Är även ”besatt” av att antingen ta en promenad eller jogga en sväng varje dag. Arbetar i en industri så Jag. Måste. Ha. Syre. Innan eller efter jobbet☺️

❄️

Lägg ett pussel på minst 1000 bitar. Du kan sitta där i 5 minuter eller 2 timmar. Tiden springer iväg och det är svårt att slita sig därifrån, vill bara göra klart det man håller på med.

❄️

Jag tycker det är lite trist att inte kunna träffa vänner och gå på restaurang men försöker ändå passa på att njuta av “isoleringen” nu. Blir lätt överväldigad av inplanerade aktiviteter så nu när kalendern är helt tom passar jag på att rensa/städa, läsa böcker (Jana Kippo-böckerna av Karin Smirnoff, wow!), och yoga + meditera som är bra för en på lång sikt. Håller med om att promenader är lite omotiverande i mörkret/kylan men försöker ta mig ut för att sova bättre. 🙂

❄️

Börjar också bli otroligt uttråkad och det som var kul att göra förr börjar bli lite långtråkigt för vi gjort de hundra gånger. Men det som vi sysselsätter oss med:
– Titta på film, vi såg 31 st i oktober och 33 i november.
– Titta på en serie som är lång som är “lagom” med drama. Tittar just nu på Cityakuten.
– Ha vin/öl-provning med vänner. Vi har gjort att en bestämmer vad vi ska dricka några dagar innan så vi hinner köpa det. När det är dags är det bara att koppla upp sig på Zoom så har vi alla samma öl/vin/cider framför sig så kan vi prova. Har kört rött vin, “ful” öl och ikväll blir det cider!
– Spela schack. Har försökt lära mig i flera år då min sambo är bra på det. Nu när man inte har något att göra (+ Queen’s Gambit) så blev det dags.
– Laga mat som tar lång tid. Har lagt vår tid på att göra Ramen som tar drygt ett dygn att förbereda.
– Se dåliga julfilmer. Ni vet där paren står bredvid varandra och har antingen röd eller grön tröja på sig.

❄️

Lär dig nått instrument tex ukulele😀
Köp lera eller färg och skapa något.
Baka goda saker som tar tid.
Ring folk tex släktingar
Måla naglarna avancerat, gör mönster mm som tar tid, sånt som iaf jag aldrig tog mig tid för innan covid

❄️

Jag har börjat investera mer i min hälsa. Börjat köra yoga via utube, promenera med Pokémon Go… bara umgås med familjen och djuren. Varvat ned.
Äntligen börjat övningsköra. Pilla i trädgården (såhär års ersätts trädgården med akvariumet), renovera huset…
Lyssna på ljudböcker & poddar.

❄️

Vi har börjat kolla igenom alla film-serier man “ska ha sett.” Det har t.ex. blivit Star Wars, Sagan om Ringen, Pirates of the Caribbiean, Fast and Furius, Tillbaka till Framtiden. Ett annat tips är ju att kolla igenom alla klassiker man också “ska ha sett” typ Cassablanca, Borta med Vinden, Gökboet, eller läsa klassiska böcker som Utvandrarna, Röda Rummet, Brott och Straff etc.

❄️

Min sambo och jag köpte yogamattor och har försökt oss på lite nybörjaryoga, något vi inte hann med förut eller bara prioriterade bort när man gick på gym istället. Det är supertrevligt! I övrigt har jag kanske inga spektakulära tips mer än typ pyssel, städa/rensa sådant man inte hinner, ringa folk och verkligen ta sig tiden att fråga hur de har det och vad som försigår i deras liv, göra sådant som man sparat ner i form av tips på instagram men som man aldrig gjort sig tid eller haft tid för.

Sen har jag bara försökt att göra allt som jag brukar slarva med pga. tidsbrist mer nogrannt. Att verkligen låta hårinpackningen verka i 15-20 minuter och inte skölja ur den efter 5 minuter pga. stress. Eller att faktiskt noppa ögonbrynen så noga jag kan, att inte hoppa över steg när man lagar mat utan göra det med mer kärlek och omtanke. Har skrivit en lista med alla som ska få julklappar och planerar att verkligen tänka ut bra julklappar till alla och inte hets/stressköpa saker som jag och sambon annars är duktiga på att göra. Jag har även sålt saker på tradera som jag inte behöver, parfymer som man bara använt någon gång och vet att man inte kommer att använda igen, hårstylingverktyg som man köpte för att det var trendigt men som bara legat i månader eller år eller kläder och skor som inte fått omtanke på länge som har fått gå vidare till någon annan.

Ytterligare en sak är att jag börjat samla en påse med skänka-saker. Kvinnohuset här i Örebro önskar julklappar till sina boenden exempelvis och då har jag tänkt att paketera sådant som är i fint skick och som kan skänka glädje till någon annan i fina julpapper och snören och skänka till dem. Finns säkert många organisationer eller dyl. som skriker efter sådant om man vill glädja någon annan!

❄️

Jag äääälskar att lägga pussel eller måla målarbok (ja precis som när man var barn men mer svåra lol) och typ lyssna musik/podd och dricka rött. Asså skulle lätt göra VARJE kväll om inte min sambo ville hänga haha

❄️

Har börjat med akvarellmålning. Köpte riktiga färger och bra akvarellpapper. Kikat på akvarellkurser på Youtube och fått tips och tricks. Jättekul och man blir helt uppslukad och tiden flyger. Och nä man behöver inte göra motiv. Bara att flöda med färgerna över pappret. Låta det rinna. Dutta, stänka. Blir så fint.

❄️

bli en gamer! seriöst. tiden flyger när en sitter framför datorn och spelar. just nu är jag besatt av my time at portia, sååå underhållande. sen är wow alltid kul <3

❄️

– Baka
– Laga goda maträtter
– Se serier
– Se på film
– Läsa böcker
– Städa
– Framkalla foton och sätta in dem i fotoalbum

❄️

56 gillar

Kommentarer (26)

  • Lisa

    |

    Cityakuten är bäst 😍 jag är imponerad av alla er som faktiskt går ut och speciellt tre gånger om dagen haha. Kommer knappt ut en enda gång så gör yoga istället. Eh ibland om jag kan motstå tv-spelet.

    Svara

  • Linnea B

    |

    Jag har en fråga till dig och dina övriga otroliga läsare! Jag letar efter ett spel till ps4 som jag kan spela tillsammans med min partner (i julklapp) Jag försöker googla men är 100% nybörjare så fattar typ ingenting…. ska inte bara gå ut på att döda (han spelar normalt bara FIFA men tänker att det kan va kul att ha ngt att göra ihop) Tips? Tack!

    Svara

    • Matilda

      |

      Nu har jag ett ps3, men jag och min fru har spelat igenom lego lord of the rings. Vi håller nu på med Lego harry potter, och ska sen köra lego Star wars. Man spelar igenom filmerna fast man legokaraktärer. Tycker det är mycket skoj!

      Annars kan jag tipsa om olika ”racer” spel att man tävlar att köra någon bana tex bilspel, snowboard.

      Svara

      • Linnea B

        |

        Tack snälla för alla fina tips! ❤️❤️ Ni är bäst!

        Svara

    • Linda

      |

      Min man spelar massa spel och han brukar hitta roliga spel vi kan spela! Vet att han brukar köpa i Playstation store (heter det så?? Ingen aning🤷 men man köper spelen digitalt och sen laddar ner till sin Playstation, vissa av dessa finns säkert att köpa på skiva också) vi har iaf spelat Moving out, Rayman (ÄLSKAR DETTA), unravel (ett svenskt supermysigt spel), Little big planet. De kommer jag på nu och det är spel dag man spelar tillsammans och hjälps åt i. Just det! Crash team racing nitro fueled! Det är som Mario cart fast med andra gubbar! 😊
      Hoppas du hittar något som passar!

      Svara

      • Sara

        |

        Rayman är ju det absolut bästa multiplayer-spelet! Fy fan vad kul det är alltså. KÖP!!!

        Svara

    • Karin

      |

      Don’t starve together 😀 Kul att spela tillsammans!

      Svara

    • ulrika

      |

      Overcooked spelade jag och min sambo! Jag älskade det man han blev inte riktigt övertygad, det är ganska stressigt men kul.

      Svara

    • Nina

      |

      Jag har två tips!
      Overcooked, roligt och hektiskt spel för 1-4 personer där man samarbetar och ska laga mat 😄
      Lovers in a dangerous spacetime, också för 1-4 personer, man är små kaniner som styr ett rymdskepp och räddade andra kaniner 😛

      Svara

    • Ida

      |

      Kan rekommendera Crash team racing, såå kul, overcooked 1 o 2 var skoj men helt sjukt frustrerande ibland, blev ett och annat bråk där kan jag säga 😀 Sen kan NHL vara riktigt kul när man lärt sig spela. Jag och min man spelade också ett samarbetsspel som hette A way out där man tillsammans skulle rymma från ett fängelse. Sackboy är också ett kul samarbetsspel, känns kanske lite barnsligt men kul!
      Gillar man datorspel skulle jag rekommendera Civilization 6, speciellt om man gillar historia.

      Svara

  • Nico

    |

    Jag som jobbar som sjuksköterska blir typ provocerad av att folk har såååå mkt tid. Förstår ju er men. Jag har inte en sekund över. Sliter med massor av övertid och 12,5 timmars dagar =(

    Svara

    • Krista / Miss Macaronia

      |

      Förstår verkligen det! Önskar jag kunde ge bort några extra lediga timmar till er som sliter 💕

      Svara

    • Angelique

      |

      Jag kan verkligen förstå dig! Jag är inte i den situationen, men jobbar däremot heltid på kontors(numer hemma)jobb samt pluggar 100% ovanpå det, så jag känner inte heller igen mig i det där med att ha så mkt tid :p

      Svara

    • Annika

      |

      Haha tack , trodde det bara var jag som kände så. Nyss får veta att min sem över jul blev indragen. Inte haft ngn i sommar heller . Orkar snart inte mer
      / Oxå ssk

      Svara

  • koppar köksblandare

    |

    Det här är vad jag tycker är en trevlig blogg. Jag gillar det verkligen!

    Svara

  • Stina

    |

    Hahaha jag var också inne på 3 promenader om dagen men fick hälsporre. Så nu kan jag inte gå någonstans. 😅

    Svara

  • Sara

    |

    Men alltså, vad gjorde alla innan pandemin? För jag lagade god mat, städade, spelade tv-spel, läste, gick på långa (hund)promenader, fixade med huset osv innan också? Inget har direkt ändrats för mig? Jag har knappast mer tid nu, det är samma vardag med förskolelämning, jobb, förskolehämtning, hundrastning, matlagning osv. Kompisar träffar jag ute när tid finns (det blir ju så med små barn ändå gärna).

    Svara

    • Mariam

      |

      Största skillnaden för mig är att jag träffade mer vänner. Hade bjudningar hemma som krävde en massa fix, var bjuden till andra på middagar, spelkvällar, fester, utgångar osv. Var ute och åt i alla fall en gång i veckan eller fikade med kompisar. Gick på gymmet, gick och shoppade, gick på bio, spelade padel, reste osv. Allt det där har ju plötsligt lämnat ett stort hål av tid haha…

      Svara

  • Cibdol

    |

    Vi i familjen spelar också många (brädspel) och försöker gå en promenad varje dag. Någon gång tog vi till och med bilen för att växla upp vår gångväg. Lite mer hälsosam mat kan också vara bra för oss;)

    Svara

  • Linn

    |

    Hurra för att du börjat sticka! Blir genuint glad varje gång någon upptäcker hur kul det är. Måste passa på att tipsa dig om podden Mamma stickar, som jag och två vänner startade i våras. Du hittar den där poddar finns.

    Ser fram emot att se vad du stickat 😀

    Svara

    • Egoina

      |

      Tror du missförstod inlägget, det är alltså tips från andra. Men vill gärna sticka, kanske gör det under julledigheten! (blev aldrig klar med förra årets halsduk…haha) 🙂

      Svara

      • Linn

        |

        Haha, ja men jag är ju så ivrig på att alla ska upptäcka vilken bra grej det är 😁

        Svara

      • Lina

        |

        Det förklarar saken! Trodde du flyttat till Örebro och blev så förvirrad haha

        Svara

  • Ida

    |

    Här är en som jobbar i matbutik, och inte kan jobba hemifrån. Som måste träffa flera 100 personer om dagen, som man egentligen inte ”vill” träffa, men jag kan inte umgås med mina nära och kära som får mig att må bra.. Kan inte träffa mina föräldrar. Kan inte träffa min bror som snart ska ha barn (han bor i Norge), och jag ska därmed bli faster för första gången. Det största som hänt mig, men är så ledsen över att jag inte kan vara mer delaktig. Har ni några tips på hur man kan tänka? Hur man ska stå ut med den här jävla skiten rent ut sagt? Och tack Egoina för en fantastisk blogg 💕

    Svara

    • Egoina

      |

      <3

      Svara

  • Anna

    |

    Alltså alla tips låter helt underbara typ. Jag känner dock, är det ingen som har barn av er alla?! Typ allt är ju en önskan att kunna göra 😂 Missförstå mig rätt, jag älskar mina barn men när i tusan ska jag få tid till något av ovan stående saker?! Det är nu man vill umgås och mysa med sina nära och kära och komma ut ur huset o andas lite med barnen 😁 Har hund med så ute är vi såklart.
    Mvh
    Mamma till en bebis på 4 månader och en på 2,5 år

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv