Follow my blog with Bloglovin

Vad jag haft för mig på sistone

Har stoppat nejlika i apelsiner. Jag gjorde coronaviruset och F gjorde ett hjärta.

 

En dag gjorde vi en maträtt utifrån skattjakt i kylskåpet som blev mycket lyckad. Vi snabbrostade körsbärstomater och vitlök i ugnen.

 

Sen gjorde vi en sås på creme fraiche, basilika och en färskost med smak av ruccolapesto som vi tyckte smakade för mycket mat för att ha på mackan och därför bara legat i kylen. Toppade med tomaterna och rostade pinjenötter.

 

Haft på mig mössa. Har redan en mössa i form av tjockt lager hår året runt och behöver egentligen ingen, men alla andra springer ju runt med mössa och jag vill också.

 

Gjort kvällssnacks i form av pepparkakor med ädelost. Fatta chocken när pepparkakorna smakade polka??!? Det var inte gott. Så fail, jag som bara tänkte det var trevligt att paketet var randigt och fint : ((

 

F vill tända adventsljuset varje dag. Har förklarat att det inte funkar så, man kan inte göra det. Men då sa han att vi kan väl ”leva lite”. Och det argumentet kan jag ju inte säga emot. Så nu lever vi lite.

 

En annan mycket lyckad maträtt. Pulled pork med salsa, guaca och nachos.

 

Har smakat årets glögg! Nog en av mina favoritsmaker någonsin? Den smakar mynta och är så fräsch. Kan tänka mig att den är panggod iskall med bubbel i. Mmmm det kanske man ska testa i helgen ja.

 

Har hämtat ut paket. Hon frågade mig var paketet var från. ”Prisjakt” svarade jag och ville dra en utläggning om att jag jobbar där och att det på riktigt är från Prisjakt och att jag inte är en av dem som tror att jag handlat därifrån. Men hejade mig.

 

På tal om mitt jobb har vi fått en digital julkalender med olika överraskningar. I gårdagens lucka fick vi valfri lunch. Jag gick till Tugg och köpte lunchburgare med mixfries och tryffelmajo.

 

Och en kväll när det var superkallt körde vi runt och tittade på julbelysning och julpyntade hus. Så mys.

🎄

118 gillar

Kommentarer (30)

 • Carro

  |

  Haha alltså åh, jag och sambon har haft samma diskussion om adventljusstaken sen i typ 6 års tid. I år har vi äntligen kompromissat. Jag fick köpa en ny, dyr och klassisk ljusstake utan mossa för det är vad jag vill ha, och han får tända den varje dag. (Utan mossa var ett krav för att få ha den mycket tänd, var livrädd att den skulle fatta eld för att man glömmer bort den tänd)

  Svara

 • Ellie

  |

  Joooo man kan visst elda adventsljusen varje dag! När ljuset som symboliserar första advent brinner ner helt, så ”flyttar man vidare” ljusen. Man flyttar alltså andra adventsljuset till det förstas plats, det tredje till det andra osv. Alltså så rörig förklaring men hoppas du förstår. Poängen är, elda adventsljusen! Det är december och det är mörkt och det är kallt och vi behöver all mysfaktor vi kan få ❤️

  Svara

 • Iz

  |

  Jag är uppväxt med att man tänder avdventsljuset varje dag, nu är jag förvirrad, gör inte alla det?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tydligen gör folk det! Jag är i chock 😂 Trodde man bara tände på advent??

   Svara

  • Hilda

   |

   Så är jag också uppväxt.

   Svara

   • Victoria

    |

    Så är jag också uppväxt, vi tände första advent och sedan varje middag och ibland frukost fram till jul. Tog första ljuset slut flyttade man fram som många skrivit. Däremot är jag dålig på att tända ljus nu när jag flyttat hemifrån, så blir oftast bara under söndagarna 🙂

    Svara

 • Annie

  |

  Team F här 😅 Mitt ljus är tänt varje dag! Gör nog nästan åt 3-4 ljus/veckan per adventsljus 🙂 Gör som personen ovan att jag flyttar ljusen så att de ändå står nedåtstigande liks… Mer ljus åt folket!

  Svara

  • Jeanette

   |

   Samma här!

   Svara

 • Ida

  |

  Jag är snart 40 och har aldrig någonsin hört att man inte får tända ljuset.
  Tänd ett ljus första advent och ha det tänt varje dag. Tänd ljus nr 2 den 2 advent och ha två ljus tända varje dag osv.

  Menar ni på allvar att ni bara tänder ljusen på söndagarna?? Varför???

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Färskost med krossade polkagrisar på är smaskigt att ha ovanpå polkapeppisarna 👌

  Svara

 • Lisa

  |

  Team Egoina här! Adventsljusen ska enbart tändas på advent.

  Svara

 • Sara

  |

  Tänder också adventsljus varje dag 😂😂

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Haha jag älskar att såna här frågor engagerar så mycket 😂
  Jag tämder också varje dag och flyttar ljusen vartefter för att behålla ”trappan”. Maxa myset i decembermörkret tänker jag 🙂

  Svara

  • M

   |

   Precis, så gör man! 😊

   Svara

  • Emelie

   |

   Jag gör likadant som du, och så gör alla jag känner vad jag vet. Även mina föräldrar har alltid tänt advetsljuset/ljusen varje dag och sen på julafton brukar de byta alla fyra till nya och ha dom tända på julbordet. Visst går det åt några ljus men man måste ju inte köpa dom dyraste, så jag tycker inte det blir nån orimligt hög kostnad t ex 🙂

   Svara

 • Mariam

  |

  Hahaha hade samma diskussion vid frukosten idag, inte för att jag tänker att man bara får tända ljuset på advent utan att det tar slut om man tänder det varje dag. Då sa sambon dock att man byter ut det eller flyttar vidare när det är slut? More than I knew…

  Svara

 • M

  |

  Här kör vi tjockare blockljus och tänder varje dag och hela julaftonen. Finns ingen risk att ljusen tar slut.

  Svara

 • Filippa

  |

  Syster bjöd mig på den där glöggen häromdagen, och trots att hon varnade innan så kräktes jag nästan. Julkryddor + mint måste nog vara det äckligaste jag stoppat i munnen och då är jag inte så kräsen när det kommer till mat.

  Svara

  • Filippa

   |

   Inte det äckligaste förresten, jag har ju också smakat sperma, såatteh…

   Svara

   • Vendela

    |

    😂😂😂

    Svara

   • Robert

    |

    😂

    Svara

   • Ida

    |

    HAHAHAHA😂😂

    Svara

 • Robert

  |

  Trodde nog att det gick att tända varje dag. Team F alltså… Ser att mössan och mobilen matchar också. 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Jag tyckte inte glöggen var speciellt god varm, och var beredd på att ba ”jaja får väl tvinga i mig pga dyrt köp”. MEN, sen hällde jag den över rejält med is och herregud vad gott!! Gärna en citronskiva också omnomnom.

  Svara

 • R

  |

  Gillar alla som ba ”man får bara tända ljusen på advent!” – men advent är ju hela perioden! Söndagarna är bara ”första söndagen i advent”, ”andra söndagen i advent” osv. Advent är hela tidsperioden, från första söndagen i advent och fram till julafton ^^ Men man får hålla sig till söndagarna ändå om man vill, förstås 😛

  Svara

 • Agnes

  |

  I vår familj har vi bara tänt ljuset på advent och bytt ut nåt! /31åring

  Svara

 • Sara

  |

  Alltså varför sån diskussion om ljusen och pepparkakorna. Det enda jag kan tänka på är hur himla gärna jag vill vara anställd på ditt jobb. Verkar vara en sån sjukt bra arbetsgivare som verkligen är mån om sin personal 🥰 söker ni efter fler kollegor?! 🤩

  Svara

 • Magdalena

  |

  Kom att tänka på en julfilm som du kanske skulle gilla om du tycker om konspirationsteorier? Klaus heter den och finns på Netflix. Jag såg den förra julen och tänkte ”ja, såhär kanske det gick till när tomten uppfanns…”

  Svara

 • Josefin

  |

  ”så nu lever vi lite” – fint!!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv