Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vad gör ni om dagarna?

Jag har fått något konstigt med min hand. Har plötsligt så himla ont i den. Speciellt i kycklingvingen som tummen liksom sitter i. Förlåt för den liknelsen, men hade ett ex en gång som sa att det var den delen av kroppen han hade ätit om han var tvungen att äta människa – och liknande den vid en kycklingvinge.

I alla fall. Handen bultar och gör ont. Har faktiskt haft samma för några år sedan och då misstänkte jag att jag spelat Candy crush för mycket. Det enda jag gjort annorlunda nu är att pyssla massor, t.ex. stoppa nejlikor i apelsiner. Men hallå inte kan jag väl vara så ömtålig?? Helt sjukt ju.

Igår var första dagen då jag verkligen kände mig uttråkad. Jag kom inte på en enda sak vi kunde göra som vi inte gjort tusen gånger redan. Dessutom har jag ju ont i handen, så att pyssla eller spela spel kändes uteslutet. Vi försöker ut och gå varje dag för att få lite motion och komma hemifrån, men nu när det är så kallt och mörkt är det så omotiverande att gå ut utan att ha ett mål tycker jag. Till slut kom vi på att det var ljusspel i stan och bestämde oss för att gå och se det. Sen snabbt hem igen, värma soppa och titta på Blattarna som byggde Sverige.

Vad gör ni när ni har tråkigt? Igår kände jag nästan att dagen var för lång, att jag lika gärna kunde gå och lägga mig efter jag jobbat klart för det är ju ändå ingen idé att bara sitta här och ha tråkigt. Haha okej, jag hör nu att jag säkert har PMS eller något. Ska inte skylla det på pandemin.

Men tipsa gärna om saker att göra nu under pandemin! Jag kan samla alla idéer i ett inlägg. Kan inte bara vara jag som blir uttråkad ibland. Vad gör ni om dagarna?

Nu ska jag ta tag i mig själv och gå och handla glögg, sen ska jag överraska F med en mysig kväll. Ska vila tummen och titta på när han spelar Mario Kart : ))

 

108 gillar

Kommentarer (66)

  • Sofia

    |

    För att försöka få lite julstämning har jag flera gånger tagit en ”julbelysningspromenad”. Då är det ju snarare en fördel att det är mörkt (så som det alltid är nu). Har aldrig uppskattat folks privata belysning i trädgårdar och fönster så mycket som nu!

    Svara

    • M

      |

      Samma här! Har aldrig varit förtjust i färgade ljus.. men nu spelar det ingen roll! Allt som lyser är toppen!

      Svara

  • Mi

    |

    Ser fram emot det inlägget! Tycker det är så lätt att fastna framför TV/dator/mobilen och det är ju nice ett tag men inte jämt. Några saker jag skrivit upp på min lista:
    – Promenera och samtidigt ringa vänner/släktingar man inte träffar nu.
    – Rosta frön & nötter i förväg att strö över maten.
    – Laga nya maträtter.
    – Rensa bland papper och skänka bort prylar & kläder.
    – Lyssna på ljudböcker samtidigt som man diskar eller pysslar med nåt.

    Svara

  • Jennie

    |

    Jag har börjat med små rutiner som jag gör varje dag:
    – Skriver en mening eller två om hur jag mår eller vad jag har gjort i en bok
    – Springer minst 1,6 km om dagen (run streak som började i 30 dagar men som jag nog kommer öka till 100 då det har fått mig att må så mycket bättre)
    – Lär mig ett nytt språk i duolingo, där jag åtminstone kör en liten ynka lektion om dagen!

    Men om man vill ha ett roligt och lite större projekt någon dag är mitt förslag att sortera fotografier från resor eller andra minnen, en fin sommar eller något, och göra en fotobok av det! Eller köpa en möbel begagnat och renovera den. Ekotipset lägger alltid upp en massa inspirationen på småpyssel man kan roa sig med hemma!

    Svara

  • St

    |

    Har du ergonomisk mus när du arbetar hemma/ arbetar ergonomiskt? Tänkte om det kunde vara något sådant – i och med att du har jobbat väldigt mycket på senaste tiden?

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag läser böcker mer nu när jag är hemma mer. Det är en vanesak känner jag att läsa, när men väl är inne i det kan man plöja massor av böcker. Om man tycker det är jobbigt att läsa finns ju ljudböcker.

    Börja skriv en bok! Alla ni som drömmer om det har chansen nu. Försök inte lägga så hög ambition i början, det är lätt att man får prestationsångest att det måste vara skitbra. Men det måste det inte. Skriv för att det är kul! Oavsett vad det blir.

    Svara

  • Malin

    |

    Men sådär har jag också känt ibland, även innan pandemin! Jag har tänkt att det varit att jag känt mig nere men kanske har med menscykeln att göra?! Nu ska jag börja tänka efter när jag känner så och se om jag kan koppla ihop det med nån specifik period i menscykeln, tack för att du uppmärksammade det!
    Att titta på serier, baka, laga mat, gå en promenad i området man bor, nu i såna här tider pynta och slå in julklappar är sånt som jag tipsar om!

    Svara

  • Johanna

    |

    Nu när det blivit mörkt så hinner jag inte gå lika mycket i skogen längre så nu har jag i stället börjat ”spela” Turf när jag är ute och går. Man skall ta zoner med hjälp av sin mobil, låter kanske tråkigt men det hjälper mig att komma ut.

    Svara

  • Jennie

    |

    Jag har också börjat känna mig rastlös senaste tiden. Här är det jag har gjort eller planerat att göra:
    – kolla så många julfilmer jag bara kan, finns färdiga ”kalendrar” på olika sidor som tipsar om en julfilm per dag! Nu i corona behöver vi få lite julfeeling.
    – har köpt ett Nintendo switch för att kunna köra ring fit adventures för att samtidigt få in lite träning. Kul + rörelse!
    – har kollat Youtube för att hitta tutorials kring hur man stickar och virkar, funderar på om det eventuellt kan vara ett bra tidsfördriv. Känns lite meditativt. Skönt att få en paus från skärmar ett tag.
    – sorterar, organiserar och rensar här hemma. Jag försöker vara kreativ och hitta på nytt med det jag redan har, både när det gäller kläder och inredning.
    – jag försöker göra något för någon annan varje dag, oavsett om det är att ge en komplimang, ringa en person man inte pratat med på ett tag, ladda kaffebryggaren för sambon eller köpa reflexer till grannen som ofta är ute med hunden. Vi behöver ge lite extra kärlek i dessa tider!
    – digitala vinkvällar eller luncher med vänner är också ett tips.
    – baka något som du aldrig har tid för annars, de där saffransbullarna med vit choklad eller de där julgodisarna som ser så goda ut. Baka många och frys in! Ett tips är ”Baka med frida” på Instagram, hon kör ibland cook along så man kan baka samtidigt som henne.
    – umgås med djur! Har du inte hund själv så kanske känner du någon som har och som behöver hundvakt. Jag älskar min hund men att leva 24/7 med hunden i knät börjar gå mig på nerverna. Det finns säkert fler som behöver en hundledig dag.

    Svara

    • Linda

      |

      Jag virkar och kan rekommendera det! Ibland är det meditativt och roligt, men ibland blir jag så frustrerad att det nästan blir bitmärken i virknålen. Men ja, det är lite skärmpaus och det är ganska kul att se det växa fram.

      Svara

  • Robert

    |

    Ajaj! Hoppas det blir bättre snart. Det är inte pms eller nåt, då? 😉 Jag tror jag är lyckligt lottad på det sättet att jag är så lättroad och nördig. Blir alltid på bra humör om jag känner att jag lär mig nya saker. Gillar t ex programmering och det finns hur mycket som helst man lära sig om det (om man gillar sånt). 😛

    Svara

    • Julia

      |

      Brukar du också få ont i lederna när du har PMS, Robert….?
      Ny lärdom att ta in kanske kan vara att hålla tyst? Det är ju lite kul och nördigt.

      Svara

      • Elin

        |

        Det var väl onödigt Julia!

        Svara

        • M

          |

          Tror att det var lite provocerande när en man säger ”Har du pms/mens eller?”. Själv tolkar jag det som att Robert har glimten i ögat och bara skriver så då Egoinas själv har skrivit en hel del inlägg om måendet kring pms/mens? 🙂 Så nog inget han vräker ur sig till alla möjliga kvinnor…

          Svara

      • Amelie

        |

        HA!

        Svara

  • maria

    |

    Jag går ofta och lägger mig tidigt pga samma sak. Tänker att det är lika bra att sova om jag är trött! Så skönt att lämna mobilen utanför sovrummet och läsa en bok tills ögonen slår ihop! 🙂
    Städa och organisera är ju nåt jag tänker att jag ska göra, men fastnat allt för ofta med mobilen , är sååå beroende just nu! Behöver nog hjälp!

    Svara

  • Lovisa

    |

    Sticka!! Finns åtminstone fyra viktiga fördelar med denna hobby: 1. Man kan göra andra saker samtidigt, typ lyssna på ljudbok. 2. Man kan faktiskt använda sakerna man stickar, typ sockor. 3. Hög impfaktor om det man gör blir bra. Dessutom givmildhetspoäng om man ger bort till någon. 4. Det tar tid!! Och tid är ju faktiskt det enda det känns som man har just nu haha. Mer stickning till folket!

    Svara

  • En annan Regina

    |

    Jag är hemma med en tvååring och en åttamånaders bebis, så jag hade gärna haft fler timmar per dag för att överhuvudtaget hinna med något alls 😂
    Har du testat geocaching? Jag gjorde det under förra föräldraledigheten för att få ett mål med promenaderna. Nu under pandemin skulle jag nog nöja mig med att hitta burkarna och inte öppna och skriva mitt namn.

    Svara

  • Maria Yngman

    |

    Hej!

    Jag tycker om din blogg och det är alltid den första sidan jag går in på när jag öppnar webbläsaren på mobilen😃

    Jag skulle rekommendera att skaffa katt! Det håller en sysselsatt och är himla mysigt. Annars… Lyssna på ett nytt album (supertips Taylor Swifts nya Folksong), baka någon roligt, lära sig programmera, rita digitalt eller på papper. 😅

    Svara

  • Towe

    |

    – Run streak (som Jennie skrev ovan, man behöver inte springa vare sig fort eller långt men är fint för dopaminpåslaget)
    – sortera ut kläder som inte används och skänk till välgörenhet (eller sälj i Facebookgrupper)
    – laga en maträtt från x antal länder
    – lär dig ny sminkteknik
    – färga håret (spelar ju ingen roll om det blir fel, ingen ser ändå)
    – gör en god gärning varje dag
    – zoom/Skypefika med någon du saknar
    – lyssna på en ny genre av musik
    – köp samma ingredienser och livelaga mat med kompisar och ät tillsammans digitalt
    – skriv listor med saker som får dig att må bra, enkla och större saker. Försök beta av minst en sak från listan varje dag

    Svara

  • Jenny

    |

    Lägga ett stort pussel som räcker lääänge!

    Svara

  • Madeleine

    |

    Har upptäckt tjusningen med korsord. Funkar även fint att lösa tillsammans med en sambo!

    Svara

  • Cissi

    |

    Om du vill ha anledning att ta dig ut – ladda ner appen Turf! Gps-baserat där du ska ”ta över” zoner genom att fysiskt stå i dem i x antal sekunder (kortare tid ju högre level du är på, men i början typ 45 sek). Sen äger du den zonen tills någon annan kommer och tar över den. Du samlar poäng genom dels en engångssumma för varje övertagen zon, men även en mindre summa för varje timme du äger den. Superkul och lite beroendeframkallande! Gör också att man kan upptäcka nya platser enbart pga finns en zon där 🙂 Zoner som är svåra att ta är värda mer, medan de som är lätta att ta är värda mindre när man tar dem, men har ett högre värde per timme. Testa!

    Svara

  • Caroline

    |

    Jag har börjat spela Pokémon igen. Det blir ett bra mål med promenaden.

    Svara

  • Cecilia

    |

    Har också ont i tummarna, 100% säker att det är pga för mycket mario kart tour

    Svara

  • Hanna

    |

    Jag pratar mycket i telefon med vänner och har börjat facetima både med vänner och familj som jag ju inte kan träffa nu, väldigt mysigt! Riktigt dåliga dagar när jag bara mår piss försöker jag ta mig ut och springa, då känns det alltid bättre efteråt.

    Svara

  • Sofia

    |

    Jag har börjat sticka nu under pandemin. SÅ HIMLA ROLIGT! Låt er inte hindras av att inte veta hur man gör, det finns så många pedagogiska videos och mönster, och det är inte svårt att lära sig tillräckligt mycket för att kunna sticka snygga kläder till sig själv. Så häftigt! Petiteknit är ett tips på sida som har jättefina, moderna och pedagogiska mönster. Börja sticka gott folk!!

    Svara

    • Dolores

      |

      Håller med till 100%! Har ju precis lärt mig men har lyckats sticka en novice sweater till min dotter som hon faktiskt använder!?! Sjukt impad av mig själv!

      Svara

  • Hanna

    |

    Det enda jag gör om dagarna är att jobba 😅. Vaknar 6, åker till jobbet till 7, åker hem vid 17, hemma 18. Lagar mat och typ läser/spelar/ser serie till 20.30. Godnattdags. Zzzzz. Ser dock framemot tipslistan! Helgerna ska ju fyllas med nånting 😉.

    Svara

  • Amelie Aronsson

    |

    Jag har haft precis samma symptom i olika perioder och alltid varit när jag haft högt tempo på jobbet så för min del är det ett tecken på stress. Behöver självklart inte vara så för dig men det kanske kan vara värt en tanke?

    Svara

  • Emma

    |

    Har exakt samma med ena tummen! Beror garanterat på för mycket surfande för min del… Hehe! Är också uttråkad och dessutom sjukskriven (pga psykisk ohälsa), och är själv sjuk/har sjuka familjemedlemmar hemma jämt. Suck! Har inte så stort umgängesbehov men till och med jag börjar tröttna på detta nu alltså.

    Svara

  • Helena

    |

    Det här kanske låter konstigt men jag försöker hålla mig vid så god vigör som möjligt för att vara *redo att leva livet* när den här skiten är över. Ser till att göra saker som jag vet hjälper mig ta mig igenom detta. Jag HATAR verkligen att jobba hemma… det här är min taktik:

    – Går ut och går tre gånger per dag. Håller fast vid detta STENHÅRT. Behöver inte vara långt, för mig brukar det bli mellan 8-11 km om dagen; 2-3 km innan jag börjar jobba, typ 3-4 km på lunchen och 2-5 km på kvällen/efter middagen. Det är mörkt och jävligt (iaf morgon och kväll) ibland blött, ibland iskallt men det spelar ingen roll. Ibland lyssnar jag på musik, ibland pod, ibland ringer jag någon, ibland är det bara jag med mina tankar.
    – Jag äter nyttigt och regelbundet. (OBS – ej att förväxla med ”smalmat”, jag menar näringsrikt. Gör grönsakssoppor med nötkross som topping, grytor med mycket grönsaker i, ”unnar mig” avokado varje gång jag handlar mat och har på mina rostmackor, grönsakslasagne osv osv. Du förstår tänket)
    – Sover mycket, tittar på serier, plockar och organiserar hemma, bakar gott julgodis, dricker vin.
    – Har stående digitala AWs med kollegor och vänner.

    Svara

    • M

      |

      Det är nu jag unnar mig att bli tjockare och njuta av kakor hehe =)

      Svara

      • Helena

        |

        Whatever floats your boat 😊

        Svara

  • Karolina

    |

    Här är tips på vad man kan göra:
    – kolla på alla mot alla (finns hur många avsnitt som helst, kul med frågesport när man kollar tillsammans med någon)
    – kolla på undoing på hbo
    – kolla på shameless (finns typ 10 säsonger eller nåt och det är asroligt)
    – kolla på search party och återkom med recension för jag vill ha någon att diskutera detta med!! Tror det var cmore det gick på
    – låt en hudvårdsrutin ta typ tre timmar (i vanliga fall vill man ju bara kasta på allt och gå och lägga sig fem min efter att man tvättat ansiktet, men finns det tid kan man ju låta det ta tid så att säga!)
    – locka håret asnoga
    – busa
    – baka bröd och bullar och annat som ska jäsa och ta tid
    – gör en ny spellista på Spotify (helst med låtar man inte tidigare lagt i något spellista, men det kanske är jättesvårt?)
    – läs bok! Inte ljudbok utan bok! Det tar ju massa tid. Rekommenderar testamente av Nina Wähä❤️

    Svara

  • Emma

    |

    Tror någon tipsade om det men ha en tema kväll med ett land. Hitta någon recept som är typiskt för det landet och laga det. Kul att testa nya saker och vidga vyerna kulinariskt. Vill du go all out försök hitta efterrätt och kanske en drink med. 😉

    Svara

  • Hilda

    |

    Ska börja lägga mitt julpussel 🙂

    Svara

  • -

    |

    Testa spela datorspel. Jag fick lära mig vad discord var häromdagen. Och hur ”Among us” går till(gratis på mobil). Det var kul i ungefär 1,5 dagar, men det är ju alltid nåt! Där kan man prata med nytt folk och bara hänga online om man känner sig ensam. Alla är trevliga och man är inte konstig för alla är nördar.. Finns tom dem som streamat(heter det så?) filmer via discord så att man kan känna att man ser dem ihop med andra och kan diskutera. Som sagt inget jag fastnat vid men ngt som kan hjälpa om man känner sig lite väl isolerad!

    Svara

  • Krista / Miss Macaronia

    |

    Göra fotobok! Med foton från en resa eller med sommartema och foton från somrarna fem senaste åren, ”Sommar 2015-2020”. Eller receptfotobok med favoritrecept och fina bilder man tagit på maten 🙂

    Svara

  • Ellen

    |

    Jag brukar lyssna på ljudbok samtidigt som jag antingen lägger pussel eller virkar. Timmarna flyger lätt förbi samtidigt som jag ”sparar in” på skärmtid. Är även ”besatt” av att antingen ta en promenad eller jogga en sväng varje dag. Arbetar i en industri så Jag. Måste. Ha. Syre. Innan eller efter jobbet☺️

    Svara

  • Klaris

    |

    +1 på ont i tummens ”kycklingvinge”! Har ont i höger (är högerhänt) och tror det beror på för mkt telefonsurfande samt dålig arbetsställning/dålig datormus😅 Så tråkigt när man inte ”kan” greja med telefonen efter jobbet🤪

    Svara

  • Emelie

    |

    Lägg ett pussel på minst 1000 bitar. Du kan sitta där i 5 minuter eller 2 timmar. Tiden springer iväg och det är svårt att slita sig därifrån, vill bara göra klart det man håller på med.

    Svara

  • Mila

    |

    Jag tycker det är lite trist att inte kunna träffa vänner och gå på restaurang men försöker ändå passa på att njuta av ”isoleringen” nu. Blir lätt överväldigad av inplanerade aktiviteter så nu när kalendern är helt tom passar jag på att rensa/städa, läsa böcker (Jana Kippo-böckerna av Karin Smirnoff, wow!), och yoga + meditera som är bra för en på lång sikt. Håller med om att promenader är lite omotiverande i mörkret/kylan men försöker ta mig ut för att sova bättre. 🙂

    Svara

  • Karin

    |

    Börjar också bli otroligt uttråkad och det som var kul att göra förr börjar bli lite långtråkigt för vi gjort de hundra gånger. Men det som vi sysselsätter oss med:
    – Titta på film, vi såg 31 st i oktober och 33 i november.
    – Titta på en serie som är lång som är ”lagom” med drama. Tittar just nu på Cityakuten.
    – Ha vin/öl-provning med vänner. Vi har gjort att en bestämmer vad vi ska dricka några dagar innan så vi hinner köpa det. När det är dags är det bara att koppla upp sig på Zoom så har vi alla samma öl/vin/cider framför sig så kan vi prova. Har kört rött vin, ”ful” öl och ikväll blir det cider!
    – Spela schack. Har försökt lära mig i flera år då min sambo är bra på det. Nu när man inte har något att göra (+ Queen’s Gambit) så blev det dags.
    – Laga mat som tar lång tid. Har lagt vår tid på att göra Ramen som tar drygt ett dygn att förbereda.
    – Se dåliga julfilmer. Ni vet där paren står bredvid varandra och har antingen röd eller grön tröja på sig.

    Svara

  • Bella

    |

    Lär dig nått instrument tex ukulele😀
    Köp lera eller färg och skapa något.
    Baka goda saker som tar tid.
    Ring folk tex släktingar
    Måla naglarna avancerat, gör mönster mm som tar tid, sånt som iaf jag aldrig tog mig tid för innan covid

    Svara

  • Julia

    |

    Jag har börjat investera mer i min hälsa. Börjat köra yoga via utube, promenera med Pokémon Go… bara umgås med familjen och djuren. Varvat ned.
    Äntligen börjat övningsköra. Pilla i trädgården (såhär års ersätts trädgården med akvariumet), renovera huset…
    Lyssna på ljudböcker & poddar.

    Svara

    • Lovisa

      |

      Vilken bra idé med Pokémon Go, ska ladda ner det igen!

      Svara

  • Josefin

    |

    Jag har beställt hem ett fotoalbum och framkallat massor med bilder som jag ska pyssla med. Så mysigt att kunna bläddra i istället för att bara ha minnena i mobilen!

    Svara

  • Fanny

    |

    Löpning!

    Svara

  • Isabelle

    |

    Vi har börjat kolla igenom alla film-serier man ”ska ha sett.” Det har t.ex. blivit Star Wars, Sagan om Ringen, Pirates of the Caribbiean, Fast and Furius, Tillbaka till Framtiden. Ett annat tips är ju att kolla igenom alla klassiker man också ”ska ha sett” typ Cassablanca, Borta med Vinden, Gökboet, eller läsa klassiska böcker som Utvandrarna, Röda Rummet, Brott och Straff etc.

    Svara

  • Mariam

    |

    Nu sitter jag mycket med examensarbete så jag har inte haft tid att bli uttråkad men när jag haft lediga dagar eller stunder har det lätt hänt att jag fastnar framför telefonen eller tvn vilket är helt ok men jag har senaste veckan verkligen aktivt försökt att göra andra saker.

    Min sambo och jag köpte yogamattor och har försökt oss på lite nybörjaryoga, något vi inte hann med förut eller bara prioriterade bort när man gick på gym istället. Det är supertrevligt! I övrigt har jag kanske inga spektakulära tips mer än typ pyssel, städa/rensa sådant man inte hinner, ringa folk och verkligen ta sig tiden att fråga hur de har det och vad som försigår i deras liv, göra sådant som man sparat ner i form av tips på instagram men som man aldrig gjort sig tid eller haft tid för.

    Sen har jag bara försökt att göra allt som jag brukar slarva med pga. tidsbrist mer nogrannt. Att verkligen låta hårinpackningen verka i 15-20 minuter och inte skölja ur den efter 5 minuter pga. stress. Eller att faktiskt noppa ögonbrynen så noga jag kan, att inte hoppa över steg när man lagar mat utan göra det med mer kärlek och omtanke. Har skrivit en lista med alla som ska få julklappar och planerar att verkligen tänka ut bra julklappar till alla och inte hets/stressköpa saker som jag och sambon annars är duktiga på att göra. Jag har även sålt saker på tradera som jag inte behöver, parfymer som man bara använt någon gång och vet att man inte kommer att använda igen, hårstylingverktyg som man köpte för att det var trendigt men som bara legat i månader eller år eller kläder och skor som inte fått omtanke på länge som har fått gå vidare till någon annan.

    Ytterligare en sak är att jag börjat samla en påse med skänka-saker. Kvinnohuset här i Örebro önskar julklappar till sina boenden exempelvis och då har jag tänkt att paketera sådant som är i fint skick och som kan skänka glädje till någon annan i fina julpapper och snören och skänka till dem. Finns säkert många organisationer eller dyl. som skriker efter sådant om man vill glädja någon annan!

    Ta hand om er allihop! Ska bli kul att läsa era tips också.

    Svara

  • Anna

    |

    Jag har också fått ont i den delen av handen sen jag började spela mario kart på telefonen! Har fått tagit pauser för att vila upp min hand. Kan det vara det haha? 🙂

    Svara

  • Maria

    |

    Usch va deppig jag känner mig men det är typ det jag gör? Jobbar över ibland så då blir det att jag stänger ner datorn, äter framför en serie och sen…. sover jag? Förutom att typ städa undan och duscha o allt sånt är det enda jag gör vissa dagar att jobba och sova. Usch känns som att jag som extrovert person kommer aldrig återhämta mig från detta 🙁

    Svara

  • Caroline

    |

    Jag blir lite avundsjuk på er som har så mycket extra tid. Är det för att ni slipper restider etc eller vad beror det på?

    Svara

    • Em

      |

      Man kan ju inte göra någon av sina vanliga aktiviteter. Allt häng med vänner, shopping, aw, gym är ju uteslutet 🙁

      Svara

    • lina

      |

      känner samma. jag jobbar fortfarande som vanligt (på apotek) och har liksom inte mer fritid nu än vad jag hade förr. tänker att det kanske är helgerna då som folk främst får anstränga sig för att hitta nya sysselsättningar?

      Svara

  • Hanna

    |

    Smärta i tumbasen kan bero på olika saker.. överansträngning, inflammation, artros, trauma… Jag skulle satsa på en ergonomisk mus till att börja med, tillexempel en stående mus. Har du ofta problem med värk så finns ju ortoser som kan avlasta. Är det en inflammation kan du ju alltid köra en kur ipren, men om det är återkommande så bör du utreda vad det kan vara.

    Svara

  • Julia

    |

    Jag äääälskar att lägga pussel eller måla målarbok (ja precis som när man var barn men mer svåra lol) och typ lyssna musik/podd och dricka rött. Asså skulle lätt göra VARJE kväll om inte min sambo ville hänga haha

    Svara

  • lisa

    |

    Jag får alltid ont i den delen av handen när jag får/har mens eller problem med magen. Vet inte varför men har alltid varit så. Ibland kan jag ha så ont att jag inte kan använda tummen.

    Svara

  • Stina

    |

    Picka hål i apelsinen med tandpetare innan man trycker in nejlikorna. Man får ju sååå ont i tummen annars:/

    Svara

  • Annie

    |

    Jag har börjat pussla! Jag har även börjat en 30-dagars yoga challenge, finns på youtubekanalen ”yoga with Tim” :).

    Svara

  • Therese

    |

    Har börjat med akvarellmålning. Köpte riktiga färger och bra akvarellpapper. Kikat på akvarellkurser på Youtube och fått tips och tricks. Jättekul och man blir helt uppslukad och tiden flyger. Och nä man behöver inte göra motiv. Bara att flöda med färgerna över pappret. Låta det rinna. Dutta, stänka. Blir så fint.

    Svara

  • lina

    |

    bli en gamer! seriöst. tiden flyger när en sitter framför datorn och spelar. just nu är jag besatt av my time at portia, sååå underhållande. sen är wow alltid kul <3

    Svara

  • Sara

    |

    – Baka
    – Laga goda maträtter
    – Se serier
    – Se på film
    – Läsa böcker
    – Städa
    – Framkalla foton och sätta in dem i fotoalbum

    Svara

  • Jenny

    |

    Den delen av handen kallar många i min närhet och även en läkare son jag träffade en gång filé. Även hört att det är den som kannibaler helst äter. Varsågod för trevlig information haha Förlåt…..

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv