Follow my blog with Bloglovin

Dagarna hemma

Vaknade häromdagen med världens största ringar under ögonen. Här har jag till och med concealer. De va hopplöst.

 

Oh well, lite kaffe på det så blire bra. Synd bara att jag är så sanslöst dålig på att göra kaffe. Det blir aldrig gott??? Jag ger upp

 

Älskar min tröja btw. Finaste tröjan jag ägt. Den är från H&M, länk här (annonslänk).

 

På tal om att vara dålig på att göra kaffe så jobbar jag och F tillsammans hemifrån nu och när jag skulle göra kaffe glömde jag sätta på plats själva kannan. Så kaffet rann ut i det fria.

Hörde en högljudd irriterad röst från köket och sprang dit för att se vad som stod på. Där stod F stressad mitt uppe i att städa bort kaffe som letat sig in i varenda vrå. Ta en bild nu, dagens blogginlägg är serverat varsågod”.

 

Halloumiwraps! Vi är besatta av att rosta grönkål i ugnen. Gott att äta bara som det är med salt och chiliflakes, men också supergott i halloumiwraps.

 

Det är en speciell känsla när staden äntligen pyntas med ljus. Visst blir man gladare!

 

“Kan de inte bara låta det vara året runt”, tyckte F. Ja jo, egentligen. Men då hade det inte känts lika speciellt.

 

115 gillar

Kommentarer (40)

 • Jennie

  |

  Mycket möjligt att ni redan vet, men rostad grönkål är även magiskt till svamprisotto, (eller säkerligen all risotto för den delen 😅).

  Svara

  • Egoina

   |

   🤩

   Svara

  • Lisa

   |

   Det är gott men det luktar inte gott när det rostas!

   Svara

 • Robert

  |

  Snygg tröja! Vänner är jag fortfarande dålig att kolla på. 😉

  Svara

 • Caroline

  |

  Ska övertala pojkvännen att käka halloumiwraps nu! Ser så gott ut ju.

  Svara

 • Sara

  |

  Så god mat!

  Svara

 • Mila

  |

  Mina bästa kaffetips: Mät mycket noga! Lätt att bara slänga i några random skopor, men det ska vara 7 g kaffe per dl vatten (eller ja, man får prova sig fram om 7 g inte smakar så som man önskar). Sedan ska vara vattnet vara riktigt kallt så man kan spola kranen en stund eller ta vatten från karaff i kylen. Sedan så klart hitta rätt kaffe, men jag antar ni redan använder Zoegas som är godast i Skåne? 😉 Jag gillar deras mezzo och även julkaffet som är ute just nu är gott. Vill man lyxa till det så rekommenderar jag att gå till en kaffe/tebutik och köpa monsun malabar. Godaste kaffet som finns! 🙂 Lycka till! (Vilken trist pretto-kommentar förlåt men älskar kaffe och blir ledsen av trist kaffe haha)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack för tips 😍

   Svara

   • Julia

    |

    Min mamma (från Stockholm) sa alltid att att kaffet hos Mormor (i Malmö) smakade konstigt, tills vi kom på att det var mycket högre halt med kalk hos mormor än hos oss. Är ju väldigt specifikt men om jag inte missminner mig så har södra Sverige ganska kalkrikt vatten. Kan vara värt att avkalka kaffebryggaren. Är det riktigt mkt kalk så gör som Mila säger och ta kallt vatten som runnit ett tag och ställ i karaff i kylen. Tydligen gör det att kallet sjunker till botten. Jag blandar Zoega mellanrost och Colombian när jaga gör bryggkaffe. Ger en fin avrundning av den ganska bittra Colombian. Sen mjölk (eller kokosgrädde) i först i koppen. Gör också skillnad vad för typ av kopp det är, mitt smakar bäst i finkoppen av porslin 😍 åh jag älskar kaffe haha

    Svara

    • Egoina

     |

     Åh blev sugen på kaffe nu! haha. Tack för tips! Ligger säkert något i det med kalket, men det smakar bättre när F gör det och vi avkalkar med jämna mellanrum. Men ska ändå testa med vatten från kylen 🙂

     Svara

    • Mila

     |

     Ja, det där med hårt och mjukt vatten påverkar absolut. Jag bor i Lund där vi har mjukt vatten så behöver nästan aldrig avkalka och kan använda lite tvättmedel. Osäker på Helsingborgs vatten men går nog lätt att kolla upp på nätet. 🙂 Många säger att Löfbergs lila är riktigt äckligt att använda här i Skåne, men jag har aldrig provat själv hehe.

     Svara

  • Robert

   |

   Inte Egoinas grej med “noggranna mätningar”, mer “blanda kaffe med vatten lite som du känner”. 😉

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha japp 🙂

    Svara

  • Anna

   |

   Ytterligare ett tips är att köpa en kaffekvarn och mala det som behövs varje gång en ska göra kaffe. Det gör under för kaffet! 🤩

   Svara

 • Mathilda

  |

  Jag jobbar precis som du hemifrån just nu för tillfället och jag har så svårt för hur jag ska klä mig. Hur gör du?! Du har ju ändå varit hemma sen i våras så du är väl lite mer chill med klädval nu än vid starten? Eller hur gör du?
  Allt jag kan tänka på just nu är att jag måste köpa x antal olika mjukisset som ändå är snygga och går att jobba i. Men samtidigt är det ju så tråkigt att en hel garderob med fina kläder står oanvänd 🤯😅.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Måste också kaffetipsa, mitt kaffeliv förändrades helt av att köpa en kaffemaskin som mal bönor (har en Delonghi för ca 3000 kr, säkert 2500 kr imorgon) OCH, viktigast!, nyrostade kaffebönor som kommer hem i brevlådan (heter kaffebrev eller dyl.). Lyx lyx men ändå värt ☕🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh så härligt!

   Svara

 • Sandra

  |

  Grönkål är bäst! Tips, det går att frysa in. Och jättegott med svamp också, t ex rostad på en svampmacka <3

  Svara

 • Ida

  |

  Kaffetips här! Värt att köra på hela bönor och investera i en kaffekvarn (elektrisk eller manuell). Tycker det blir mer smakrikt än färdigmalt kaffe 😋Att kalka av bryggaren regelbundet är också bra, särskilt här i Skåne.
  Vi har ställt undan vår kaffebryggare och kör mest på presskaffe nu, såå gott! Visst, det tar lite längre tid, särskilt om man ska mala bönor också, men det är så värt det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kaffekvarn!! Bra tips 🙂

   Svara

 • Ronja

  |

  Vill också tjata lite om kaffe. Skriver under på att koka med kallt kaffe. Angående mängden kaffepulver måste man alltid ta en eller två skopor extra (utöver 7g/dl), beroende på hur många koppar man kokar 😌 annars blir det för svagt. Jag tipsar om Arvid Nordqvists Gran Dia, men jag bor inte i Skåne (Västra Götaland här), så kanske är Zoegas bättre hos er.

  Sen! På tal om något helt annat. Du skrev om färginpackningen Four Reasons för ett tag sen. Om du har hunnit testa den något, tyckte du om den? Jag har ungefär samma hårfärg som du, och nu är jag ute efter en ny och vet inte vad jag ska välja!

  Sorry för så lång kommentar 🤦‍♀️ avsaknaden av folk att prata med börjar märkas ordentligt nu i den här isoleringen 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3 <3 Vet du, jag har inte känt behov av att testa förrän nu. Så ska alltså testa i veckan. Kan återkomma med vad jag tyckte 🙂

   Svara

  • Mila

   |

   Men behöver man verkligen ta en extra skopa idag? Jag vet att man gjorde det när jag var liten, för att maskinerna var typ klena då, men numera känner jag ingen som gör det. Många tycker att jag gör ganska starkt kaffe här hemma, men jag har aldrig i någon extra skopa. Hmm.

   Svara

 • Sofia

  |

  Haha gjorde exakt samma sak häromdagen. 6 koppar kaffe rann rätt ut 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Lisen

  |

  Fråga: skvätter din moccamaster eller är det bara min?
  Måste göra halloumiwraps typ nu btw 😻

  Svara

 • Julia

  |

  Min mamma (från Stockholm) sa alltid att att kaffet hos Mormor (i Malmö) smakade konstigt, tills vi kom på att det var mycket högre halt med kalk hos mormor än hos oss. Är ju väldigt specifikt men om jag inte missminner mig så har södra Sverige ganska kalkrikt vatten. Kan vara värt att avkalka kaffebryggaren. Är det riktigt mkt kalk så gör som Mila säger och ta kallt vatten som runnit ett tag och ställ i karaff i kylen. Tydligen gör det att kallet sjunker till botten. Jag blandar Zoega mellanrost och Colombian när jaga gör bryggkaffe. Ger en fin avrundning av den ganska bittra Colombian. Sen mjölk (eller kokosgrädde) i först i koppen. Gör också skillnad vad för typ av kopp det är, mitt smakar bäst i finkoppen av porslin 😍 åh jag älskar kaffe haha

  Svara

 • Sabina

  |

  Sluta aldrig blogga <3 du är min favoritbloggare och jag mår så bra varje gång jag kikar in här, som att sätta på ett avsnitt av friends, tryggt och skönt.

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Emma

  |

  Ytterligare ett oombett kaffetips här! Vet att man egentligen ska mäta och mala själv och ha sig men skulle aldrig palla, jag har också en moccamaster och tycker det funkar bra att ha ett kaffemått mindre än siffran på strecket. Då blir det lagom starkt, dvs man måste inte ha i så mkt mjölk att det blir kallt ☕️

  Svara

 • Jessica

  |

  Vet du, bästa resultatet har jag alltid fått i min moccamaster när jag använder deras filter, blir inte lika gott med de jag köper på ica/hemköp/Coop. Och självklart Zoegas Intenzo.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag kör med Antal kaffemått = (cirka) 0.7*”siffran på strecket” på min Moccamaster. Dvs, 7 skopor för siffran 10 alltså om jag skulle behöva göra så mycket. Fråga mig inte hur jag kommit fram till det för jag vet inte. 😉 Gäller Löfbergs Kharisma. Kanske skillnad på kaffe och kaffe också. Kör med ögonmått i skopan och vattenbehållaren när jag gör till mig själv. 😉

  Svara

  • Robert

   |

   Svart kaffe det gäller också, förresten.

   Svara

 • Hedy

  |

  heheh gjorde samma sak när jag skulle brygga kaffe första dagen på nya jobbet!! Glömde stänga tappen och 10 LITER KAFFE rann ut rätt på bänken och ner på golvet i fikarummet!!!!! min stressigaste morgon någonsin <//3

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha omg! Nu kan det bara bli bättre 😂❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Tips för godare kaffe! Köp en våg, goda bönor (förslagsvis från kafferäven), filter, en Chemexbryggare. Tar inte längre tid än vad det tar i en annan bryggare men kräver lite mer av en själv bara. Dessutom funkar chemexen också bra som vas om en vill det. Sjukt snygg vad dessutom. Och ytterligare ett plus i kanten är att unnar man sig en påse specialkaffe så kan man dricka med gott samvete då bönderna som odlar dessa får mer av kakan och har bättre villkor än massproducerat kaffe😊

  Svara

 • Jos

  |

  Vad är det för sås/creme fraiche ni har till halloumiwrapsen? 🙂 Sen du la ut receptet för några år sen har det blivit en av mina specialiteter som jag gör ofta, också bjudit folk på det.. Så tack för receptet, det är en klassiker i vårt hushåll numera ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Creme fraiche med paprika och chili-smak. Älskar den! 🙂

   Svara

   • Jos

    |

    Tack för tipset, ska prova 😊

    Svara

 • Julie

  |

  På moccamasters hemsida har dem skrivit hur man ska göra för att få gott kaffe i deras maskiner, alltså måtten. Värt att kolla på för det funkar verkligen! Sen så är starbucks malda kaffe sååå gott i moccamastern 🤗🤗🤗

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv