Follow my blog with Bloglovin

5 tips för en lyckad Black friday shopping

 

Har fått några frågor om jag kan göra ett inlägg med tips för en lyckad Black friday shopping. Klart jag kan! Så här gör jag:

1) Först och främst ska du ställa dig frågan om du har råd. Har du inte råd ska du inte handla. Köp ingenting för pengar du inte har.

2) Förbered dig genom att skriva en lista på saker du behöver eller verkligen, verkligen vill ha. Det är en bra idé att skriva listan ett bra tag innan så att man inte förvirrar vad man behöver med impulsiva habegär.

3) Fundera också på saker som du inom en snar framtid kommer få användning för. Jag köper exempelvis alltid hudvårdsprodukter, schampo & balsam och smink på rea.

4) Nu när du har din lista. Gå in på en prisjämförelsesajt och kolla prishistoriken för att ta reda på hur mycket priset historiskt har sänkts. På så sätt vet du vilken prisnedgång du kan förvänta dig och vad som är ett bra pris.

5) Sen är det dags att shoppa! Vänta in rabatter och slå till!

Ps. Ett tips! Förutom Black week och Black friday har många butiker (exempelvis Kicks och Åhléns) riktigt bra julkalendrar. De ligger ute redan nu, så spana in dem. 

Ska du shoppa på Black friday? Vad är dina bästa tips?

95 gillar

Kommentarer (35)

 • Angelique

  |

  Jättebra tips! Jag kommer att köpa några få saker som jag hade velat köpa oavsett 🙂

  Svara

 • Mikaela

  |

  Nya Airpod Pro, 50 euro billigare denna vecka än vanligt och mina första har så dålig batteritid. Haft mina första sen de kom ut så känner att jag kan unna mig nya när jag ändå använder dessa varje dag.

  Svara

  • Egoina

   |

   Var? 🙂

   Svara

 • Jasmine

  |

  Tack för detta inlägg! 😀

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag känner mig lite obekväm när du lägger upp information om black friday nu i covid-19 tider. Det viktigaste är näthandeln och inte trängas bland folk i stora klungor på stan. Kanske något du borde nämna.

  Svara

  • Egoina

   |

   Självklart handlar jag online!

   Svara

   • S

    |

    Tänkte samma sak, jag antog att du menade online då du verkar vara en av de influencers som tar detta på allvar men det står ingenstans och bilden på dig med en shoppingkasse på ett torg gör det hela lite mer missvisande.
    Förstår också att det är en roligare bild än tex en bild på en dator men tänker att man inte kan vara nog tydlig i dessa tider när folk letar kryphål i rekomendationerna och ser de någon annan göra något ursäktar de sitt beteende med att x och x minsan också handlar för att de inte vill inse vad som faktiskt gäller(stanna hemma).

    Svara

    • Egoina

     |

     Sant!! Bra poäng. Tänkte det var uppenbart att det är en två år gammal bild….och ja, det är det kanske, men blir fel ändå. Ska hitta en annan 🙂

     Svara

    • Egoina

     |

     Sådär! Nu är det tydligt. Hemma i sängen med pyjamas och allt 🙂

     Svara

     • S

      |

      Riktigt snyggt!
      Ser att folk kritiserar endå men influencers bör inte få kritik för att de följer rekomendationerna från FMH och regeringen. Det är mycket tråkigt att det går dåligt för butiker men det är FMH och regeringen som man behöver ta upp frågan med. Det finns även många butiker som erbjuder en att beställa på nätet från butikslagret men hämta ut varorna på utsidan.

  • Tuva

   |

   Ja för vi som jobbar i butik vill ju inte ha kvar våra jobb eller så, nu när ALLA ska handla online istället👌
   Vi har alltså gjort så man som kund inte ens ska behöva komma in i butiken fysiskt. Givetvis! Men för fan, tänk till lite innan ni gormar om att man sÅkLaRt SkA hAnDlA aLlT OnLiNe!!! Ni kommer inte ha några butiker att komma tillbaka till och kunna strosa i sen när allt har lugnat sig.

   Svara

   • Lisa

    |

    Jag förstår att ni behöver era jobb men människors hälsa är faktiskt viktigare. Det är ju aldrig en person i en butik och speciellt inte när det börjar närma sig jul eller black friday.

    Svara

    • Tuva

     |

     Butiker klappar igen = arbetslöshet = depression = 🤷‍♀️
     Det talas om att ta take away från lokala restauranger för att hålla dessa levande men ingen fattar att det behövs även för butiker. Det finns som sagt lösningar för att slippa trängas i en butik, men då gapas det högre om online-handeln så vi får inte ens en chans att klara oss.

     Svara

     • Caroline

      |

      Tuva: Jag tycker det är bra kommentar av dig. För jag som själv jobbat på restaurang tänker mer på den aspekten, och har inte tänkt på butikerna. Så jag ska nu tänka på er som jobbar i butik och gå till en fysisk butik. Man kan ju faktiskt ha munskydd och gå de tider då det är mindre folk!

     • Tuva

      |

      Tack Caroline, vad glad jag blir! Som sagt har många butiker (i alla fall på den orten jag bor) ställt om för att underlätta för våra medmänniskor. Vi har stor respekt för smittspridningen och vill göra allt vi kan för att våra kunder ska känna sig fortsatt trygga att handla hos oss. Därför är det så frustrerande att stora influencer ska motarbeta oss med att uppmana alla att INTE handla i våra fysiska butiker. Det är min inkomst som står på spel, och därmed skulle det även gå ut över mina barn om jag förlorade den.
      Gud, vilken rant det blev! Blir bara så uppgiven.
      Hoppas restaurangen du jobbar på går runt trots den här prövotiden. Jag fortsätter att stötta er bransch!

      Önskar dig allt gott! 🙂

 • N

  |

  Tycker det känns lite hypat med black friday 😅 är ju alltid rabatt på grejer… köp saker när du behöver dem istället liksom

  Svara

 • JP

  |

  Ska köpa ett våffeljärn i gjutjärn för utomhusbruk. Så jag kan bjuda familjen på nygräddade våfflor på jullovet. Såg att det var ordentligt nedsatt (600) på en finsk sida – naturkompaniet tar 1600kr för samma modell…

  Jag köper nästa års presenter till nära och kära. Det är mitt tips.

  Svara

 • Robert

  |

  Lite lustigt med de där grejerna för jag har insett att det är som det sägs, att prylar ofta funkar som kompensation för ”hål i själen”. Givetvis finns det grejer som är bra/roliga att ha men ändå. Såg nån tecknad skämtbildserie på facebook om detta med en person som gick i terapi och låg i soffan hos terapeuten medan terapeuten frågade: ”Du har inte funderat på att köpa en massa saker?”. 😉

  Svara

  • Cathrin

   |

   Hehehe Robert, hålet i själen kan väl alltid fyllas med saker man inte visste man behövde. Kortvarig lycka är med lycka xD

   Svara

  • Helena

   |

   Shopping is just s bandaid 🙂

   Svara

 • Erika

  |

  Jag kommer inte handla. Personligen är jag totalt emot detta konsept och det är tragiskt att det blivit till en hel vecka av konsumtionshets. Om det är något man BEHÖVER och velat köpa länge, absolut, kör! Men jag gillar inte att man helt plötsligt ”behöver” köpa saker bara för att det ser billigt ut. Men det är min personliga åsikt och mina val. Alla gör som de vill som tur är.

  Svara

  • Caroline

   |

   Självklart får man känna som du tycker. Men det finns faktiskt också människor som kanske inte har det så bra ställt som verkligen väntar och längtar till Black Friday för att köpa sådant som annars hade varit för dyrt. En ensamstående förälder exempelvis som äntligen kan köpa bra vinterskor till sitt barn. En arbetslös som nu kan lägga lite pengar på att unna sig en bra husvårdsprodukt. En pensionär som kan fynda ett nytt strykjärn för att det gamla gått sönder. Mycket klichéer i mina exempel men tror det är viktigt att komma ihåg också. Alla har inte ett val att ”inte konsumera” utan längtar till denna dag.

   Svara

   • Erika

    |

    Visst är det så, men de som är i sådana positioner som du beskriver konsumerar ju inte heller sånt de inte behöver generellt. De konsumerar inte heller året runt. Tror du förstod min poäng dock och att jag inte syftar på människor som har det tufft av olika anledningar.

    Svara

 • Sandra

  |

  Jag kommer inte handla, dels för att jag har dåligt med pengar men också för att jag inte behöver något och vill inte köpa bara för att det är rea. Men helt game om jag hade mer pengar och verkligen behövde något och det fanns erbjudanden om just den saken.

  Svara

 • Anna

  |

  Första punkten borde ju utan tvekan vara: fundera på om det finns något du ens behöver. Så jävla mycket onödig konsumtion som kommer ske den här veckan.

  Svara

 • Emelie

  |

  Mitt bästa tips är att köpa sånt som man redan hade planerat att köpa. Jag köpte nya träningstights och trådlösa hörlurar. Dessa två saker har jag väntat på i flera månader att de ska komma ut på rea.

  Svara

 • Sofia

  |

  Har handlat alla julklappar online nu på rean! Perfekt att kunna köpa sånt man ändå tänkt ge bort till ett lägre pris. Även lite saker till mig själv som jag också tänkt köpa under en period. Har en lista där jag skriver upp saker jag behöver/vill ha/att ge bort, så vet jag precis när det är dags 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Jag passar varje år på att köpa ett nytt mobilskal. Ideal of Sweden har alltid bra erbjudande under black friday och det är lagom att byta skal en gång om året tycker jag. Så det blir ett nytt i år igen – det är lyx för mig!

  Svara

 • Elisabeth

  |

  Jag kommer inte handla något då jag inte vill stötta denna hysteriska konsumtionsdag som blivit till en hel vecka. Dessutom verkar de flesta inte reflektera över dessa låga priser. Om inte konsumenten får betala är det någon annan och det är knappast alltid butiken, utan de stackare som producerat sakerna till löner som redan är alldeles för låga. Jag anser att alla bör tänka efter en extra gång och fundera på vad man verkligen behöver här i livet. Antagligen är det långt färre materiella saker än vad tror från början.

  Svara

 • hanna

  |

  Får du betalt av prisjakt (din arbetsgivare) för detta inlägg? Känns lite som du smyger in deras varumärke i inlägget annars, för det är ju inte markerat som reklam?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det får jag inte. Tycker genuint att det är en bra tjänst och ett bra tips i detta sammanhang 🙂

   Svara

   • hanna

    |

    Aha, vad bra. Men känns sådär genuint. Du lär väl knappast tipsa om denna sida om du inte jobbade där? 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Nej, antagligen inte för då hade jag inte känt till det geniala med prishistorik. Aja, jag vill inte att någon ska tvivla på om det är köpt eller inte genuint, så jag ändrar helt enkelt till ”prisjämförelsesajt” istället. Blir det bra? 🙂

     Svara

 • Marina

  |

  Jag väntar mitt första barn och kommer definitivt slå till om vagnen jag vill köpa har rabatt. För en vagn som går på 9000 spänn så är det rätt rimligt att man vill ha lite rabatt på det köpet, oavsett hur man ställer sig till konsumtionshets…:)

  Svara

 • Ellen

  |

  Jag ska köpa tvättmaskin o torktumlare, är så mycket billigare . Så jävla gött!!!! Här ska tvättas! Mvh mammapeng

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv