Follow my blog with Bloglovin

Tre grejer hemma hos mig

Ja, men kan det bli december genast?? Har unnat mig en julkalender från Look Fantastic i år igen. Det finns ju många bra kalendrar och är så svårt att välja. Jag skulle vilja ha alla, men det fick bli denna. Har varit nöjd med den varje år och hittat många favoriter som jag återkommer till. Pepp på årets innehåll!

 

Kolla dessa fantastiska blommor jag fått av Hannah, Sofie och Felicia. Helt otroliga!! Hannah har satt ihop buketten själv dessutom, vadå geni. Detta är ett bra tips på liten uppvaktning till era vänner i coronatider btw. Så trevligt med fina blommor när man är hemma hela tiden.

 

På tal om corona sa mamma till mig att börja äta D-vitamin. Och det är klart jag lyssnar på mamma. Tydligen ska det hjälpa till om man skulle få viruset. Vet inte om det är sant, men tänker att jag nog behöver D-vitamin ändå.

Glad fredag! 🌺

113 gillar

Kommentarer (22)

 • Helena

  |

  Ang D-vitamin. Jag var på en hälsoundersökning i våras och mådde fint osv men stor D-vitaminbrist (men trots det jättebra värden på de vita blodkropparna, dvs bla bra immunförsvar, men ändå). Sköterskan berättade att typ 70% av Sveriges befolkning har D-vitaminbrist så års (var i mars) så D-vitamin är nog en bra idé för typ alla. Hon rekommenderade mig Holistics 4000IE – oombett tips om du fortsätter knapra efter den burken 🙂

  Svara

 • Mia

  |

  Ja ska köpa d vitamin droppar. Hittade dom ej på apoteket? Så jag går till hälsokost. Trevlig helg.

  Svara

 • Johanna

  |

  Hejsan! Ett litet tips, speciellt om du börjat med d-vitamin nu, är att ta ännu högre dosering. Det är nu vi vill ha ett boostat immunförsvar 🙂 Jag tar själv 150 mcg naturligt (bör ej vara syntetiskt) d-vit som ligger i olivolja! Vi har långa mörka månader framför oss och kroppen behöver ordentligt med solskensvitamin!

  Ta hand om dig och trevlig helg!
  Johanna

  Svara

  • Nina

   |

   Men det finns ju risker med att inta så mycket så det känns dumt att föreslå att ta 15x normala dosen. Livsmedelsverket menar att “Stora mängder D-vitamin är giftigt och kan leda till att man får för höga nivåer av kalcium i blodet, kalciuminlagring i njurarna och njursvikt. Man kan inte få i sig farliga mängder D-vitamin enbart via maten, men om man äter kosttillskott som innehåller D-vitamin kan man få för mycket. Enligt den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, Efsa, är övre gräns för intag (Tolerable Upper Intake Level, UL) av D-vitamin 100 mikrogram per dag för vuxna.”

   Svara

  • Rebecka

   |

   Snälla..man kan inte «boosta» sitt immunförsvar med D-vitamin piller.

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag köpte också D-vitamin i år, vet inte om det är placebo men känner faktiskt lite skillnad! Dock rekommenderade tjejen på apoteket att jag skulle köpa den med 10 istället för 20, då den med 20 är vad de brukar rekommendera till folk som är 70+. Nu kanske det inte är något dåligt (förmodligen bättre?) att ta mer än rekommenderad dos, men bara liten upplysning 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Det står inget om Corona på burken så din mamma har nog fel. 😉 Snygga blommor, förresten.

  Svara

  • Åsa

   |

   Haha!

   Svara

 • Linnea B

  |

  Detta har inte med inlägget att göra, men igår satt jag och grät och grät och läste ett inlägg från dig som är skrivet 2016. Om när du hade failat en uppkörning. Jag misslyckades med min andra uppkörning igår och blev HELT förkrossad. Jag kan ju köra bil, jag är inte hetsig eller oförsiktig. Men igår fick jag i fel växel ett par gånger och kom för snabbt emot en rondell. Något som ALDRIG sker. Allt för att jag var kräks-nervös och för att det är en bil jag är extremt ovan med och bara kört på min första uppkörning. Första gången köper jag att jag kuggade, jag var nog inte helt redo. Men denna gången känns det SÅ surt.
  Nu är det dessutom fullt på alla uppkörningar i hela landet till och med februari/mars och till och med april på vissa ställen. Så kommer behöva göra om mitt teoriprov. Vill bara lägga av med allt, känner mig så sämst. Känns inte som det spelar någon roll om jag övningskör i 10 år till för kommer bli asnervös ändå (tilläggas att jag är 30, så är inte som att jag är en ungdom..) Fan, vet inte vart jag ville komma med detta. Är bara glad över att du delade med dig den gången och det kändes liiite bättre när jag läste alla kommentarer om att du inte var ensam. Jag vet att du haft lite problem med bilkörandet sedan dess, men jag är tacksam för att du orkade dela med dig ❤️

  Svara

  • Linnéa

   |

   Hej!! Känner så igen mig. Vill bara ge lite stöttning från någon som förstår. Jag klarade min fjärde uppkörning, inte för att jag inte kunde köra, utan för fel som du beskriver. Min körlärare förstod ingenting, han tyckte jag var så redo. Jag var bara 18 år, men det är något jag skäms över än idag för jag är en sån person som aldrig misslyckats med skola/prov/jobb eller liknande, och alla ska påpeka hur duktig jag är jämt. Och helt plötsligt var jag inte duktig och vågade (och vågar inte sex år senare) berätta detta för det känns som ett så stort misslyckande. Vet inte vart jag vill komma, men jag förstår din känsla!! En dag har du körkortet och allt kommer vara värt det. På min sista uppkörning, den jag klarade, satt min körlärare med i baksätet vilket gjorde mig så lugn och jag visste att han trodde på mig. Lång text, men hoppas det gör något att veta att fler känner som dig <3

   Svara

   • Linnea B

    |

    Åh, tack för att du tog dig tiden! Det är samma sak för mig, jag är alltid ”duktig” och värdesätter mig själv efter mina prestationer och det ställer ju till det i huvudet att verkligen så svart på vitt misslyckas. Blir inte bättre av att folk som inte vet att jag kört upp säger saker som ”det finns så många idiotier som har körkort, så du kommer också lyckas..”

    Svara

  • Rebecca

   |

   Jag failade också min första uppkörning och skämdes jättemycket för det. Tog en körlektion till efter det med en annan lärare (min hade slut på tider). Det blev så bra för då kom en ny person och såg vad det var som saknades och då övade vi på den biten. Uppkörningen efter det var jag inte nervös alls så tror att jag på den första kände på mig att det var något som kändes oklart men visste inte själv vad det var jag inte hade lärt mig.

   Om jag var du skulle jag testa att övningsköra med en annan bil än du är van vid bara för att känna att du klarar det. Kommer ihåg i början att det kändes som ett stort projekt varje gång jag skulle köra en ny bil. Nu efter många år tänker man inte ens på det.

   Och en sista sak! Tänk på att meningen med uppkörningen är att kontrollera att du kan tillräckligt för att nu kunna fortsätta öva på att köra bil på egen hand, du förväntas alltså inte vara fullärd. Det kan vara bra att påminna sig själv om det. Du kommer att klara det till slut!

   Svara

 • Mila

  |

  D-vitamin började jag med när svininfluensan härjade för många år sedan. Tar hög dos, Holistics. Fick höra av en apotekare att jag skulle bli förgiftad men gick och testade mig och hade 50 i D-vitamin, optimalt är 75 tydligen… 😮 Så känns verkligen som om vi i Sverige behöver tillskott.

  Svara

 • Cina

  |

  Jag tror oxå på D-vitamin. Ska säga till mina söner att börja ta det.
  Är för övrigt ute efter en rolig julkalender till mig själv 🙂 Har missat Look fantastics julkalender. Kanske klickar jag hem den 🙂
  Kram Cina,
  https://cinaslivsstil.wordpress.com/

  Svara

 • Jenny

  |

  Angående D-vitamin, så har jag hört från flera olika håll att i så mörka länder som Sverige så ska vi människor äta d-vitamin från slutet av september till mars/april. Gör det och vet inte om det hjälper immunförsvaret egentligen men känner mig piggare i jämförelse med åren utan D-vitamin.

  Svara

 • Therése

  |

  Jag har också unnat mig kalendern från lookfantastic 😄 är så pepp! Har aldrig köpt en kalender innan. Men vet inte om jag kommer klara av att öpnna en lucka per dag 🙈

  Svara

 • Lovisa

  |

  Ja d-vitamin bör nog många av sveriges befolkning äta 🙂 visste du att man bara tar upp d-vitamin från solen mellan maj-sep i sverige? Så även om det är soligt nu är det “för svagt”.
  Så tror många går runt trötta i onödan för att dom har d-vitaminbrist

  Svara

 • Anna

  |

  Jag tänkte köpa Ticket to Ride till min man i julklapp (för att jag själv tycker att det verkar kul!), men frågan är vilken av alla jag ska välja?! Orginal, Europe, Amsterdam eller någon annan? Vilken är bäst att börja med?

  Svara

  • Jessica

   |

   Tar mig friheten att bidra med min åsikt med 😅.

   Ska det bara var ni som spelar eller flera? Versionerna är anpassade för olika många spelare nämligen. Om det bara är ni köp t.ex. Nordic countries som är anpassat för färre spelare, är ni fler som ska spela (eller vill köra som Egoina gjorde en annan gång med fler färger/person) köp t.ex. Europe. Det roliga tycker jag är när man känner igen städer och länder och kan placera dem på kartan. Sedan skiljer även reglerna lite mellan spelen, men det spelar ingen roll vilket spel man börjar med.

   Själv har jag spelat Europe, Nordic och Germany och kan rekommendera alla dem beroende på hur många ni ska spela som sagt, det är ett sjukt roligt spel! 😃

   Svara

   • Anna

    |

    Tack för ditt svar 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Köpte nyss en burk D-vitamin. Hade inget alls med detta inlägg att göra. Inte alls. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv