Follow my blog with Bloglovin

Hudvårdsrutin för lyster

I annonssamarbete med L300 Sverige

Jag har lyft L300’s hudvårdsrutin för torr hud, mina favoritprodukter och sist (men inte minst) ut i vårt samarbete är hudvårdsrutinen för lyster!

 

Väntade hela dagen på att solen skulle komma fram bakom molnen för att kunna ta glow:iga bilder, men det hände aldrig så jag gjorde mitt bästa med en fotolampa till synes mitt i natten. Inte lätt att blogga denna tid på året alltså. Kämpa Regina!

 

Hursom. Här har vi den! Denna hudvårdsrutin passar dig med “normal” hud som vill bevara fuktbalans, spänst och ge huden lyster.

 

Först ut: rengöring. Sensitive foaming cleanser för att ta bort orenheter och smink, face scrub för att ta bort döda hudceller och cleansing toner som innehåller salicylsyra för en mild exfolierande effekt.

 

Måste slå ett slag för face scruben. Älskar den! Använder den en gång i veckan för att få bort döda hudceller. Sminket lägger sig så fint efteråt och huden känns mycket klarare. Stort tips om man som jag tar bort hår i ansiktet ibland. Hårdare hårstrå kan göra huden lite knottrig typ om ni förstår vad jag menar. Det löser man med denna!

 

Sen återfuktning såklart! Face serum vitamin C och fresh hydration face cream.

 

Detta serum är en stor favorit! Det innehåller vitamin C och provitamin B5 som ger huden extra fukt, jämnare hudton och skyddar mot solens åldrande. Sofie berättade att det är hennes favoritserum och att hon har en rutin varje morgon att hon sätter på kaffe under tiden hon låter den sjunka in. Lät så mysigt tycker jag <3

 

  

 

Avslutar med 5 hudvårdstips som gjort skillnad för mig:

→ Dubbelrengöring! Jag överdriver inte rengöring i onödan, men de gånger jag har mycket smink (tänk nyårssminkning) tvättar jag ansiktet två gånger. Först en “grovrengöring” för att få bort sminket och sen en rengöring för huden.

→ Jag har köpt på mig ett gäng ansiktshanddukar och använder alltid ny handduk till ansiktet. Torkar mig alltså inte med samma handduk som jag använder till kroppen efter jag duschat.

→ Jag byter örngott ofta!

→ Jag tvättar alltid alltid av sminket innan jag går och lägger mig. Var lat med detta när jag var yngre, men nej alltså stackars hud. Den behöver vara ren och återfuktad.

→ Slutligen en regel jag försöker följa men som är jättesvårt (hehe det är ju så kul), att inte klämma för mycket. Jag försöker låta finnar vara tills de är mogna. Jag kunde komma undan med att klämma livet ur en omogen finne när jag var yngre, men gör jag det idag blir det bara kaos.

Vad är dina bästa tips?

Det går såklart att mixa i sortimentet för att hitta just de produkter som passar dig bäst! Just nu har Apoteket 25% rabatt på hela L300s sortiment! En superdeal! Klicka här för att komma till Apoteket!

51 gillar

Kommentarer (12)

 • Robert

  |

  Av bilderna att döma verkar det funka för dig. Skall följa dina rutiner också så får vi se vilket resultat det blir. 😉

  Svara

 • Louise

  |

  Du verkar alltid ha så bra skönhetstips! Skulle du kunna skriva ett inlägg med alla olika produkter du använder, uppdelat på det du använder varje dag, de du använder flera gånger i veckan, en gång i veckan etc.?

  Svara

 • Rebecka

  |

  Vad tråkigt att scruben inte verkar finnas på apoteket 🙁

  Svara

 • Malin

  |

  Signar upp på alla dina tips och råd! Dock, gällande dubbelrengöring. Jag kör det VARJE kväll, då första rengöringen med en oljerengöring, och andra rengöringen med en vattenbaserad rengöring. Att tvätta med olja löser upp fett, smink och annat oljebaserat, tex SPF. Min hud har blivit mycket mer välmående efter att jag gick över från en löddrande vattenreglering till olja + gelvattenrengöring 🥰 På morgonen kör jag bara vattenbaserad rengöring dock!

  Svara

 • Ida

  |

  Det skulle vara intressant att få veta mer om ingredienserna i produkterna. Den som länkas till (Fresh hundratiometersbacken face cream) innehåller ingredienserna nedan. Den första är Aqua. Alltså vatten. Och vi vet också att ingredienserna står i ordningen att den som står först är det störst mängd av. I den här produkten är det alltså den största ingrediensen vatten.

  Det är bara en tanke som jag ibland glömmer bort. Och en fråga som jag också glömmer bort ibland, vad innehåller egentligen det jag ska betala dyra pengar för? Detta gäller såklart alla produkter och inte bara L300.

  Aqua, Caprylic Capric Triglyceride, Glycerin, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Ethylhexyl Olivate, Ethylhexyl Stearate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Oryza Sativa Cera, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Caprylyl Methicone, Glyceryl Stearate, Xylitylglucoside, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetearyl Alcohol , Dimethicone , Anhydroxylitol, Urea, Xylitol, Betaine, Lactic Acid, Tocopheryl Acetate, Sorbitan Isostearate, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Tetrasodium Iminodisuccinate, Polysorbate 60, Pentaerythrityl Tetra-di-tbutyl Hydroxyhydrocinnamate, Bis-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 Dimethicone, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid

  Svara

  • Malin

   |

   Alla vattenbaserade produkter har (nästan uteslutande) vatten som första ingrediens! 🙂 Om du vill kolla innehållet på en produkt så rekommenderar jag den här länken:

   https://www.cosdna.com/eng/product.php

   Där skriver du in produkten du vill kolla upp innehållet på. Och så dyker det upp alla ingredienser i produkten (fallande ordning precis som på produktens “innehållsförteckning”), vilken “funktion” ingrediensen har (inte specifikt för produkten utan för ingrediensen i allmänhet, t.ex. vatten = lösningsmedel, mjölksyra = exfoliant) samt hur “bra” ingrediensen är för huden ur ett acneperspektiv, irritationsperspektiv och stabilitetsperspektiv. Sjukt bra sida!

   Svara

 • Gabriella

  |

  Men nu blev jag jättenyfiken- hur gör du med hårborttagning i ansiktet? Har själv funderat på trådning (brukar tråda brynen var tredje vecka) men letar också andra förslag som funkar😃 Tack för en toppenblogg<3

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag använder pincett, eller en sån där ögonbrynskniv. Har inte provat trådning. Hade gärna velat lära mig det! ☺️

   Svara

 • Micki

  |

  Mitt bästa tips för finnar/plitor: tea tree-olja!! Bara badda på finnen och området runt så fort du märker att den är på g så försvinner den mycket fortare och man blir inte lika frestad att klämma ☺️

  Svara

 • Ida

  |

  Använder dagcremen redan (och gillar den!) men är nu taggad på att testa hela kitet, så ska passa på att köpa med rabatt. Är också sugen på att testa rengöringsborste (inte foreo pga svindyr men nått liknande). Är det något du använder eller testat? Vad tycker du isf? Kanske dum fråga men vilken/vilka av produkterna kan med fördel användas med borsten?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag använder FOREO tillsammans med rengöring från L300, funkar utmärkt! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv