Follow my blog with Bloglovin

Citronmousse med lakritschips

Idag jobbade jag på kontor kändes det som. F jobbade hemifrån och vi tog kaffepauser, åt lunch tillsammans och han pratade med mig varje gång jag var mitt inne i något. Precis som på kontor : )) Nejdå, det var hur mysigt som helst. Är ändå glad att vi inte jobbar hemifrån båda två varje dag, men några gånger i veckan hade varit trevligt.

Till rubriken! Mitt coronalöfte till mig själv är att laga god mat varje dag och att ta ut svängarna . Testa nya maträtter, lära mig nya saker och lyxa till det lite extra. Idag testade jag en efterrätt som jag velat laga i ett år snart. En helt vanlig torsdag fick bli dagen!

 

Här har vi den! Citronmousse med lakritschips.

 

Ingredienser (4 portioner)

250 g mascarpone

2 dl creme fraiche

1 citron

1 1/2 dl lemon curd

2 Kick lakrits (jag valde smak av havssalt)

 

Gör såhär:

Vispa ihop mascarponen, creme fraichen och lemon curd. Riv citronzest och ställ åt sidan. Smaka av med pressad citron till önskad syrlighet. Fördela i portionsglas och ställ in i kylen.

Sätt ugnen på 250 grader. Klipp Kickbitarna i fyra delar och fördela glest på en plåt eller ett galler med bakplåtspapper. Låt Kickbitarna smälta till tunna flarn. Det tar några minuter bara, håll koll så att de inte bränns! Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna.

Servera moussen med lite sprinklad citronzest och lakritschips!

 

Så himla god dessert! Men liksom citron + lakrits, vad kan gå fel? Jo, kanske att jag brände första batchen med lakritschips förresten.

 

Ät och njut!

 

125 gillar

Kommentarer (18)

  • Sandra

    |

    De två sakerna jag hatar, citron i efterrätter och lakrits. Haha. Men snygg! Och härligt att testa nya saker 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Så smarrigt! 😉

    Svara

  • Sofia

    |

    Det låter mums, det ska jag prova. Tack för tips. 🙂

    Svara

  • Hilda

    |

    Mums!

    Svara

  • Hanna

    |

    Åååå ser så gott ut! Minus lakritsen 😆

    En fråga- går det att göra något åt att reklamen hamnar mitt i inläggen som en stor blobb? Nu låg det en stor filmreklam mitt i ditt recept!

    Svara

  • Jenkan

    |

    Älskar att receptet är för 4 portioner, men du har gjort 3 😉 Precis som jag!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha! Nej, jag gjorde faktiskt 4. Hade inte garnerat de andra tre än ☺️ Men receptet var till 4-6 personer egentligen. Det betyder såklart 4 😜

      Svara

  • Kari

    |

    Det där låter jättegott!! 🥰

    Svara

  • Sara

    |

    Låter gott, och enkelt! Alltid en bra kombo!

    Svara

  • Shana

    |

    “håll koll så att de inte bränns”
    Hur tusan ska man se det?
    Den är ju redan svart 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha! Bra poäng. Man kan inte se det, men man ska ta ut dem så fort de smält! 🙂

      Svara

  • Lina N

    |

    Jösses så gott! Älskar citron och salt lakrits är ju aldrig fel. Måste göra detta ikväll! Tack för tips!

    Svara

    • Frida

      |

      Håller med, låter sjuuukt gott! 😍

      Svara

  • Anna

    |

    Låter så gott!! Gillar inte lakrits dock, tycker du moussen funkar som den är eller har du något tips på annat tillbehör till, du som smakat på den? 😁

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, jättegod som det är! Toppa med karmelliserade nötter kanske? Eller färska bär? Choklad? Kaksmulor? Kan tänka mig att den får en cheesecake:ig smak ihop med divestive! 🙂

      Svara

      • Anna

        |

        Åh, tack för tips! Blir till att göra denna så snart som möjligt 😀

        Svara

  • Magda

    |

    Japp! nu vet jag vad det blir för dessert på nyår

    Svara

  • Mia

    |

    Men så mycket lemoncurd? Det är ju så söt. Trevlig helg.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv