Follow my blog with Bloglovin

Hudvårdsrutin för torr hud

I annonssamarbete med L300 Sverige

 

Nämen hej! Här står jag fullt återfuktad trots att vi närmar oss vinter och mitt kära ansikte blir torrare än torrast. Det är tack vare hudvårdsrutinen för torr hud från L300.

Alla produkter från L300 innehåller ingredienser som finns naturligt i huden, är dermatologisk testade och innehåller inga animaliska ingredienser. Här kan du se alla produkter och serier från L300.

 

Här är produkterna i rutinen för torr hud och även ordningen jag använder dem. En tumregel är att gå från den tunnaste/lättaste konsistensen till den tjockaste.

 

Först rengöring.

 

Följt av micellärt ansiktsvatten för att verkligen få bort allt.

 

Och sen återfuktning gånger tre. Jag börjar med att klappa in ögonkräm försiktigt, sen fortsätter jag med serum och slutligen ansiktskräm.

 

Tadaa! Ett superhappy face. Använder alltid “den lilla rosa” som dagkräm. Den är intensivt återfuktande och vårdande. Den har varit min favorit i många år som ni vet och den är också en bästsäljare på apoteken.

Här är mer information om alla produkter i hudvårdsrutinen för torr hud. Produkterna säljs på apoteken och Åhléns.

I oktober skänker L300 5 kronor per såld produkt till Bröstcancerförbundet! Varje år får nästan 8000 kvinnor i Sverige en bröstcancerdiagnos. Det är bra att undersöka sina bröst med jämna mellanrum, en rekommendation är dagarna efter mens. Gör det som en del av din hudvårdsrutin de gångerna du lägger lite extra tid på din hud. Läs mer här! <3

 

62 gillar

Kommentarer (21)

 • Tuva

  |

  Gör du det här varje dag? Eller bara de dagar du haft smink? Jag är en riktig torris och är så lost på sånt här, har liksom bara en rengöring, en dag/nattkräm och en ögonkräm. Känner mig sååå okunnig. Och fattig🥴

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men om det är på morgonen (och jag såklart inte har smink) skippar jag rengöringen ibland och kör rakt på ansiktsvatten. Men på kvällen använder jag alltid rengöring 🙂 Men du, vi använder ju nästan lika många grejer, det enda du saknar jämfört med mig är ansiktsvatten och serum. Ska du satsa på en av dem rekommenderar jag serum. Det är guld för oss torrisar! 🙂

   Svara

   • Tuva

    |

    Tusen tack för tips! Ska testa det. Och i vilket “skede” använder jag serumet?😅

    Svara

    • Egoina

     |

     Efter rengöring (eller efter ansiktsvatten om du använder det). Jag brukar ta ögonkräm innan serum, mest för att jag vill skydda det känsliga området runt ögat innan jag applicerar produkter. Men man kan göra som man vill med det. Antingen rengöring -> serum -> ögonkräm -> dag/nattkräm, eller rengöring -> ögonkräm -> serum -> dag/nattkräm. Lycka till btw!! Skriv sen vad du tycker 😀

     Svara

 • Robert

  |

  Hej! Blev ju kanonbra det där! Tror jag skall köra en omgång själv sen. 😉

  Svara

 • Mia

  |

  Men är det solskydd i den dagkrämen? Tänker du som använder olika syror 🤔 inte så soligt nu kanske, men som jag förstått ska man alltid ha solskydd när man använder bha och aha 🤷‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Använder inte syra på dagtid, men stämmer att jag brukar ha BHA i min kvällsrutin (och AHA någon gång ibland). Är det sommar och soligt ute eller om jag tänkt vara ute länge i solen använder jag solkräm 🙂 Men annars inte.

   Svara

   • Em

    |

    Viktigt att använda spf varje dag året runt oavsett när du använder syror.

    Svara

 • Betty

  |

  Har du bara torr hy eller blandad? Funderar om dessa produkter också funkar till blandhy. Är alltid torr i hela ansiktet förutom t-zonen. Måste man kanske investera i två olika krämer då?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet faktiskt inte. Tror jag har torr hy, men kan ibland bli blank i t-zonen, men lustigt nog blir det ofta bättre av mer fukt. Så tror det är som mitt ansikte försöker kompensera för att jag är torr? Hade ofta “problem” med det innan jag började använda hudvård till torr hud. L300 har en serie till normal/blandad hud också, kolla här: https://www.l300.se/l300-produkter/ Kan verkligen rekommendera serumet med C-vitamin exempelvis!

   Svara

  • Elin

   |

   Jag har blandhy men är majoritet torr – använder den här serien och den funkar SÅ BRA! Så jag har inte behövt investera i två olika ☺️ Men allt är ju individuellt såklart!

   Svara

 • Olivia

  |

  Tvättar du bort micellärvattnet efter att du tagit på det? Har fått lära mig att det ska användas som en rengöring/sminkborttagning och ska tvättas bort, till skillnad från en toner/essens som lämnas kvar på huden. ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Denna behöver inte sköljas bort 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Jag får finnar av micellärvatten. Så himla tråkigt då den funkar asbra att tvätta bort sminket med.

  Svara

  • Halene

   |

   Vad använder du för rengöring efter? Miceärvatten innehåller olja, som lätt täpper till huden och fixar fram finnar för oss med aknebenägen hy, om det får sitta kvar. Dubbelrengöring funkar toppen!

   Svara

 • Malin

  |

  Tack för bra tips! Jag är så dålig på att tvätta mig ordentligt med bra grejer men fick dessa produkter av mamma när jag fyllde år 👍

  En annan fråga! Ska till Helsingborg i helgen på en shoppingtur och hade sett då mycket fram emot att gå på framtid secondhand och ser att de inte hade öppet på lördagar? 😫 så typiskt

  Kollade lite i dit arkiv och förutom framtid så är det Erikshjälpen som är bra va? Några andra tips på affärer i Helsingborg förutom de stora kedjorna?

  Tack på förhand om du tar dig tid att svara 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, Erikshjälpen och Pingstkyrkan är bra. Annars vet jag tyvärr ingen mindre, som är öppet på lördagar. Ha så kul!! 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Vilken hud du har! 😍 Upplever du att huden blir annorlunda vid användning av fler produkter än när du inte använde det och hur (typ syror och så)? En fråga kring åldrande – hur ser du på botox och andra injektioner då man blir äldre och rynkigare? 🙂

  Svara

 • Vendela

  |

  Biskvierna <3 :’)

  Svara

 • Josefine

  |

  Det här får mig att önska jag hade ork för ordentlig hudvård. 😅 Enda anledningen till att jag på senare tid börjat använda en riktig rengöring är för att jag insåg att jag kunde använda och skölja av den direkt i duschen (duschar kvällar). Tycker hela skölja ansiktet-grejen är så jobbig? Skölja torka skölja torka ah men vad fan nu är håret och tröjan blöta.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Relaterar ändå. Brukar också göra det i duschen. På morgonen tar jag oftast bara pads. Men smörja och kladda gillar jag dock : )))

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv