Follow my blog with Bloglovin

Saker alla som heter Regina får höra

Läste ett inlägg hos Moa, som i sin tur blivit inspirerad av Lisa, om vad man får höra när man berättar vad man heter. Jag har två standardfraser som jag alltid får höra, (eller okej faktiskt tre om man räknar det första som är “va?”).

 

Som Regina Lund?

Det finns en svensk kändis med mitt namn och jotack det får jag höra varenda gång jag presenterar mig. Förresten – om F och jag mot förmodan skulle gifta oss kommer jag inte ta hans efternamn i alla fall. HUR WEIRD att heta Regina Åslund? Haha.

När jag jobbade som säljare (en kort och deppig period i mitt liv) uppmuntrade de oss att byta efternamn och då valde jag att presentera mig som Regina Lund. Tyckte det var en kul grej och det var en riktig hit faktiskt. Folk ville höra vad Regina Lund hade att säga minsann. “Vad sa du att du hette”, frågade de. “Regina Lund”, svarade jag. MAGGAN, REGINA LUND RINGER, ropade de till frugan och innan de visste ordet av det lyssnade hela familjen på mitt samtal och köpte ett års tidningsprenumeration på typ Allt Om Fiske.

 

Vet du att Regina betyder drottning på latin?

Japp. Har vetat det sedan jag lärde mig att säga mitt namn. Huuur vet alla detta undrar jag? Jag går inte runt och vet vad random namn betyder på latin. Hur kan alla veta att mitt namn betyder drottning? Har inte blivit uppropad för första gången i skolan en enda gång utan att detta nämnts. Skämdes ihjäl varje gång. Ville verkligen inte utmärka mig eller ha ett speciellt namn. Kunde jag inte bara få heta typ Rebecca??

Vad får du höra när du presenterar dig?

 

124 gillar

Kommentarer (219)

 • Rebecca

  |

  Hahaha jag heter Rebecca och jag får aldrig någon kommentar. Bra val av namn du velat heta mao

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Inte ens ”med CK eller två C?”

   Svara

   • Rebecca

    |

    +1! ”med CK eller två C” är ju standard. När jag gick i lågstadiet var det någon i klassen som uppmärksammade rutan i tidningen som förklarade vad dagens namn betydde. Rebecka hade då förklarats betyda ”kviga” eller ”den feta”. Jag hade några roliga år framför mig som ”den feta kvigan”…

    Svara

    • Rebecca

     |

     Bra val heter jag med-och många envisas med att stava ck trots cc stavning😅Gillar din blogg btw❣️

     Svara

  • Becca

   |

   Heter oxå Rebecca med cc och stavningen ifrågasätts ofta! Och alla stavar ck som standard. Får fkt höra relativt ofta att jag har ett ganska ovanligt, men vackert namn. Tyckte ej om det som barn, men tycker det är fint nu 😊 Skämdes dock ihjäl mig över betydelsen som barn. “Kviga och den feta. Med en rumpa tung som en sandsäck” Kul namnsdagskort att få när man är 12 😂

   Svara

  • Rebecka

   |

   Mina bröder brukade glatt sjunga Bill och Bull, Rebecka knull. Mindre roligt 😂😂

   Svara

 • Annika

  |

  Får alltid höra: ”Hej Monika!
  Heter Annika. 😊

  Svara

  • En annan Annika

   |

   Haha samma här!!

   Svara

   • Veronica

    |

    Haha, jag får alltid höra ”Hej Annika” 🤣

    Svara

  • Mika

   |

   Annika/Ulrika/Erika/Marika får jag höra, Mika heter jag. När jag satt i kundtjänst var det en som trodde att jag hette “Flicka”. Det var mindre kul 🙂

   Svara

 • Amanda

  |

  Jag heter Amanda Jensen. Yupp, som hon Amanda JensSen från idol. Fått leva med skämtet “åh är du hon från idol/sjunger du lika bra som henne eller ;)” av ALLA i typ 12 år. Klasskamrater, personal i postutlämning, kollegor, lärare.. LÅT MIG VAAA :@

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha känner med dig 🙈

   Svara

 • Hannah

  |

  Hannah Montana genom hela högstadiet:)))

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Sara

  |

  När jag är ute och reser i framför allt länder som är mer religiösa så får jag ofta entusiastiskt höra att Sara är ett religiöst (bibliskt) namn (Abrahams hustru hette visst Sara) 😂 Man bara: japp 😂😂

  Svara

  • Annan Sara

   |

   Ja det här! Alltid så entusiastiska 😂😂

   Svara

 • Sara

  |

  Åtskilliga män (ja bara män) har börjat sjunga på mauro scoccos låt Sarah : )

  Svara

  • Cecilia

   |

   Samma här men med Simon & Garfunkel’s ”Cecilia”…

   Svara

  • Annan Sara

   |

   Hänt mig så många gånger (dock från kvinnor också) 😌 Annars gillar folk Super Snälla Silver Sara 😊

   Svara

   • En till Sara

    |

    Alltså Mauro Scocco låten, såååååå trött på den. 😅

    Svara

  • Josefin

   |

   Har ni hört låten Josefin med Eddie Medusa? Kan känna att Sara är ett bättre alternativ ändå..

   Svara

   • En annan Josefin

    |

    Men gud ja, min “pojkvän” snappade upp denna låt då vi gick i högstadiet… Skämdes ihjäl innan jag insåg att det bara är att dumpa haha

    Svara

   • Josefin

    |

    hahaha <3 glömmer aldrig när vi skulle göra en spellista me musik att ha i bilen när vi var yngre å vi tyckte det var kul att ha med våra "namnlåtar" och jag blastar eddie meduza med pappsen i bilen.

    Svara

 • Emmy

  |

  Haha, kul inlägg. Jag får alltid frågan hur jag stavar mitt namn. ”Med i eller y? Ett eller två M?
  Annars brukar jag bara få höra att jag är ett pris pga Emmy Awards. 😒

  Svara

 • Signe

  |

  Jag heter Signe och får alltid höra om alla de någonsin träffat som hette Signe. ”Min mattant hette Signe!” ”Min mammas mormor hette Signe!”. Som om att jag bryr mig. Vad ska jag ens svara? ”Vad kul”? Eller ”Jag med”?

  Svara

 • Robert

  |

  Folk kanske svarar “Hej!” + eget namn, haha. Tror inte jag kan minnas några större incidenter om mitt namn. Däremot gillade jag det inte när jag var yngre. 😛

  Svara

 • Sofie

  |

  Sofiepropp här hela uppväxten, tack för det Sofia Wistam! 😂

  Svara

 • Elaine

  |

  Heter Elaine och får alltid höra ”du heter som hon i Seinfeld” eller ”är du/din släkt från England eller så?”, vilket vi inte är så blir aldrig något spännande svar hahah

  Svara

 • Cornelia

  |

  Får nog sällan någon kommentar om mitt namn. Mest bara en jäkla massa som säger fel – Caroline, Carolina, Amelia(?). När jag var liten fick jag någon gång höra att det rimmade på borrelia – ändå pluspoäng för kreativitet.

  Den enda som jag kan komma på som kommenterat på mitt namn är min pojkvän. Han berättade för mig på vår andra träff att han alltid gillat namnet Cornelia för att det var namnet på Julius Caesars fru och han är en massiv historianörd. Hans mamma kommenterade till och med på det när han berättade om mig – “hon passar ju dig perfekt med det namnet”.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så gulligt <3

   Svara

  • En annan Cornelia

   |

   +1 på alla felsägningar på Cornelia! Har ofta förväxlats med namnet Camilla p.g.a. en kompis som hette så. Sedan har det även lyckats bli någon form av hybrid “Camelia”. Har även fått höra Caroline många gånger.

   När jag var på semester i Rom mötte jag en passkontrollant som blev mycket exalterad över att jag heter Cornelia och han påpekade stolt att det minsann är ett romerskt namn 😂

   Svara

 • Rosanna

  |

  Heter Rosanna .
  Gissa vilken låt folk börjar sjunga på………..

  Svara

  • Ingela

   |

   Känner med dig! Mitt namn får också folk att tvångsmässigt börja sjunga 🙄

   Svara

   • Vanessa

    |

    Haha bara jag såg ditt namn så började det spelas i mitt huvud!

    Svara

 • Nina

  |

  -Hej, Nina på D N motor här.
  -Hej Stina!
  -Näe, Nina.
  -Lina?
  -Nej, NINA!!
  -Sa du Mina?
  -N som i Niklas, NINA!
  -Jaha….

  Men jag lovar, hade jag hetat Mina, så skulle de garanterat gissa Nina på första försöket.

  Svara

  • M

   |

   Min dotter heter Melina, vilket bli allt mellan Evelina och Emilia typ! När folk läser det blir det Melinda eller Melissa!

   Svara

  • Nina

   |

   Hahaha SPOT ON!

   Svara

  • BB

   |

   Min mamma heter Gina och känner verkligen igen detta när hon presenterar sig 😅 efter att gina dirawi blivit känd så måste hon nu även förtydliga att hennes uttal är Jina och inte Gina (hände verkligen aldrig innan, alla sa Jina..när de väl fatta att de inte va Nina eller Stina då)

   Svara

  • Nina 🍭

   |

   Feel you Sister. Blir fan aldrig rätt!

   Svara

  • Annan Nina

   |

   När jag var yngre främst fick jag alltid frågan “Vad heter du egentligen?” Då alla trodde att Nina var ett smeknamn….
   Men annars så är det ofta rättningar när folk hör Lina.
   En av mina bästa kompisar heter för övrigt Lina, alltid lika roligt när vi ska presentera oss för någon ny

   Svara

   • Ännu en Nina

    |

    “Heter du det på riktigt?” 😤

    En kompis föräldrar ringde mina föräldrar när jag gick i mellanstadiet och för att verkligen kolla att jag hette Nina på riktigt för de trodde jag ljög…

    Svara

    • Stina

     |

     Haha ingen som tror att man heter Stina “på riktigt” heller.
     Var ny i en orkester där jag skulle spela på fritiden, presenterade mig som Stina för en man som sedan skulle vara “formell” och introducerade mig för alla som Kristina, vilket jag inte heter xD Banken är också hopplös att ha å göra med.

     Svara

 • Alice

  |

  Alltid samma två fraser:
  “jaha, du är alltså ifrån underlandet” eller
  “Alice, Alice, who the f*ck is Alice?“

  Jag fattar, men nej, det är inte kul längre 😅

  Svara

  • En annan Alice

   |

   Haha saaaame. Och sen “har du hört det förut höhö” neeej bara sisådär 1000 ggr…. 😄

   Svara

  • Allis

   |

   Relaterar! Slår aldrig fel när en träffar en ny person 😂

   Svara

 • Julia

  |

  Har jobbat extra på kundservice och pratade mest med lite äldre människor. Det var alltid ett av följande:
  1. Åh vilket fint namn! Det heter min dotter/barnbarn
  2. Har du någon Romeo då höhö? (Gissa vilka som sa detta ((((: )
  3. ”Kom Julia vi går med stora träskor på” höhö

  Japp.

  Svara

  • Julia

   |

   Plus en på allt hahah. Och eftersom ALLA födda under 90talet heter Julia så är det alltid fem Julia på samma fest. Dock får jag alltid höra att Julia är ett VÄLDIGT fint namn så det är ju alltid ngt

   Svara

 • *ervo

  |

  Mitt efternamn slutar på -ervo, så vääldigt många nya jag träffar kallar mig Pervo, följt av “höhöhö”. Ja nej men vilket kul skämt, det har jag aldrig hört förut! 🙄

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nej så taskigt!

   Svara

 • Ella

  |

  Heter Ella. Folk sjunger Umbrella. Varje gång. I 14 år nu. (Sjukt att det redan gått så lång tid sen den släpptes btw?) Ett tag där kring 2009 – 2012 sjöng de Umbrella OCH Ella elle La, numera är det bara fransmän som gör det dock.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Angelica

  |

  “Oh Angelique” nej Angelica???

  Svara

  • En Annan Angelica

   |

   Eller Angelina / Anjelina. Eller Ange-lika, Ange-licka, Angelisa, Ange-liiisa, Angelicia, Anjelisa, Annelisa 🤷🏻‍♀️ Jag har hört allihopa 😂

   Svara

 • Danielle

  |

  “Daniella?”
  “Som Daniel fast feminint?”
  “Är inte det ett killnamn?”

  Svara

 • Marlene

  |

  Känns som det mest var när jag var yngre som folk frågade om jag hette Madeleine (hur är det ens likt?!). Kan iof haft något att göra med att jag tyckte det var jobbigt att behöva säga Marlene så jag sa det alltid snabbt, som MaRlen typ och att de inte hörde vad jag sa?
  Får fortfarande fråga om uttal – MarleN eller Marlene (stavar Marlene men säger MarleN) eller så påpekar någon att det hette ju hon tyskan som var skådis så då är väl du också kreativ? Man bah, ja, jo iof men kanske inte pga namnlike?😅

  Svara

 • Cecilie

  |

  Dödsdömt att ha ett norskt namn i Sverige.
  ”Cecilia? Ceciliiii? Cecil? Är det franskt?”
  Om nån mot förmodan fattar att det är norskt och uttalar det rätt är det för att dom själva har nån koppling till Norge och då alltid berättar om det 😅

  Svara

 • Claire

  |

  Claire? Clair de lune, det är så vackert!
  Är du amerikan/fransk?
  Samma med mitt ena efternamn
  Armstrong, är du amerikan? Jag: nej engelsk
  Är du släkt med Neil/Louis/Lance Armstrong höhöhöhö

  Svara

 • Nadine

  |

  Som yngre fick jag ofta frågan var jag kommer ifrån, troligen också mycket pga utseende som tydligen ser bosniskt ut, men namnet gör nog en del. Dessutom säger de flesta fel då jag uttalar det annorlunda, Nadiiin istället för Nadinn. Har kallats för gardin, Aladdin, Dino och massor annat. En lokaltidning gjorde ett reportage på vår skola och då fick jag heta Nordin, som är ett efternamn.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag heter Rebecca (bra val av namn som du ville heta) men kunde inte riktigt säga R när jag var liten. Detta gjorde att några killar som jag gick i förskolan med frågade flera gånger vad jag hette (för att retas). Jag fattade inte utan svarade varje gång. Nästan alla stavar det dock med CK. I efternamn heter jag Stråhle-Wolke och det kan inte många stava till eller uttala rätt (vilket jag dock kan förstå). Ett namn att stava mycket fel på alltså, hahah!

  Svara

 • Ronja

  |

  – Jag är Ronja.
  – Som Ronja Rövardotter?
  (varje gång, without a fault)..

  Svara

 • Ida

  |

  ”Åh Ida som Emils lillasyster”.

  Svara

 • Emilia

  |

  Bergman….
  Random: Är du släkt med Ingmar Bergman?
  Jag: Javisst och det otrevliga humöret ligger i släkten.
  (Nej vi är inte släkt men det börjar bli aningen tjatigt…)

  Svara

 • Monika

  |

  Hej hej Monika.
  Hört den halva mitt liv nu bara, lika kul varje gång…

  Svara

 • Michaela

  |

  Inte fått så mycket kommentarer om mitt namn, men som ogift hette jag Michaela Johnsson och det var tydligen helt omöjligt för folk att stava 😅 antingen blev det Mikaela med K eller så blev det Jonson eller Johansson. Svinsvårt för personal på skolan att hitta mig i datorn när det aldrig stod som det skulle 🤣

  Svara

  • En gift Johnsson

   |

   En annan Johnsson här. Heter ofta Johansson eller Jonsson. Brukar säga: Johnsson med hn och två S. Då löser det sig.

   Svara

 • Sabina

  |

  Jag har haft tur, får alltid höra att jag har ett väldigt fint namn 😀 mest äldre, typ pensionärer på jobb vägrar dock acceptera Sabina och kallar mig Sabine fast jag tror de vet vad jag heter…

  Svara

 • Anna

  |

  Jag har ett vanligt namn och får aldrig kommentarer. Men min svärmor heter Macarena!! Ni kan ju bara gissa vad alla säger så fort de träffar henne för första gången 🙄😅

  Svara

 • Johanna

  |

  ”Kan du vissla Johanna?”

  Svara

  • Johanna

   |

   + 1 på den.. 🤮🤮🤮🤮🤮

   Svara

  • Johanna

   |

   Man vill nästan stänga av tvn på julafton för jag orkar inte lyssna på det mer 🥱

   Svara

 • Jessica

  |

  Klassiska Jessica-Pessica-Päron-Pung i skolan (vad är det ens för ramsa haha). Nu i vuxen ålder är det mest frågor om det stavas med C eller K.

  Svara

  • En annan Jessica

   |

   Ja gu vad man hört det många gånger, trots att det är ett väldigt dåligt rim. Eller Jessica-persika, så himla trött på att kallas det 😑

   Svara

   • Jessica

    |

    Min pappa kallade mig “persika” när jag var liten, älskade det 😁

    annars har jag alltid tyckt att jag har ett så OERHÖRT tråkigt namn. Kan verkligen inte bli mer tråkigt. Känns som att varannan tjej hela 70-, 80- och 90-talet fick heta jessica så det var alltid tre i klassen, en lärare och någons mamma som hette Jessica typ 🙄

    Svara

 • Malin

  |

  “Malin som hon i saltkråkan?” eller “Som Kronbloms fru Malin?”
  Bor i Finland och i finska språket finns inte namnet Malin, så finskspråkiga brukar inte förstå vad jag heter fast jag upprepar det flera gånger, brukar bli Mari eller Marit då.. 😓

  Svara

  • Mallan

   |

   Haha i Heja Björn så är det ju med en tjej som heter Malin och skämtet är… ”Malin… är hon finsk eller?” Jag känner en tjej från Finland (född där, inte finlandssvensk) som också heter Malin. Hur kan det inte finnas då? 🤗

   Brukar få höra Svarta Malin!

   Svara

   • Malin

    |

    Jag är också finlandssvensk och född i Finland (alltså man kommer ej från Sverige trots att man är finlandssvensk). Finland är ett tvåspråkig land, så Malin är ett finlandssvensk namn för oss finländare som har svenska som modersmål. Men finländare som har finska som modersmål har inte Malin som namn på deras språk. 🙂

    Svara

 • Marilyn

  |

  En vanlig kommentar: ”heter du Monroe i efternamn? 😏” och så ett supernöjt ansikte för att de verkar tro att de är den första som lägger den kommentaren haha. Ett annat vanligt är Trollkarlen Merlin, inte lika charmigt 😉

  Svara

 • Karin

  |

  Det enda jag kan komma på är när jag var liten och sjuk och farmor tog mig till läkaren. Läkaren vägrade typ säga mitt namn till mig utan fortsatte kalla mig Elisabeth (som min farmor heter). Hon förklarade lite kort sen att trodde att inget barn kunde väl heta Karin och därför var det tvungen att vara min farmor som hette det och inte jag.

  Svara

 • Maja

  |

  – Nämen, en Maja Gräddnos, var har du din Pelle Svanslös då?
  – min katt/hund heter Maja!
  – Maja min Maja, min bitska lilla piraya
  – Majabaja, höhö

  Inte ovanlig respons när man presenterar sig som Maja 😅 pratar jag i telefon med någon verkar de flesta höra fel och tro att jag heter Maria 🤷🏼‍♀️

  Svara

  • Maja

   |

   Jobbar på förskola och där får jag ofta höra att barnen vill lyssna på ”min” låt 😂

   Svara

 • Christina

  |

  Haha om ni mot all förmodan skulle gifta er? Är det så otroligt? 😂

  Svara

 • Anna Maja - Littermentärt

  |

  Jag heter Anna Maja och när jag presenterar mig i tal får jag alltid rätta från Anna Maria. När folk ser mitt namn i skrift får jag alltid rätta från Anna. “Nej, Anna Maja, jag har ett dubbelnamn.” Och då slår svaret aldrig fel. “Jaha, fast utan bindestreck?” “Ja, uppenbarligen” säger jag inte fast jag vill utan skämtar istället något om hur det kanske vore enklare om det var ett.. haha. Och ursäktar alltid oavsett fel att det inte är så lätt att veta. Fast jag är så jäkla trött på det! Hade t.o.m en lärare i högstadiet som genom hela terminen vi hade henne kallade mig Anna Maria fast jag rättade henne de första gångerna. Till slut gav jag upp. Det är tydligen en svår kombo jag har. 😉

  Svara

  • Dubbelnamn

   |

   I feel you sister! Har en så ovanlig kombination (dock av två väldigt vanliga namn) att jag aldrig ens kommenterar en blogg eller så med hela mitt namn. Har blivit kallad fel namn så sjukt många gånger! Och driven med. Eller – vilket ovanligt namn, kunde dina föräldrar inte kommer överens osv. Har funderat på att ta bort ena namnet, men nej, det är min identitet. Även om jag inte gillar det! Mina barn heter enkla korta namn, ha!

   Svara

 • Linda

  |

  ”Visste du att det betyder söt på spanska?”. Awkward.

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag: jag avskyr när folk kallar mig Veronika
  Tant på jobbet: Hahaha ja jag förstår. Du heter ju Victoria.

  2 minuter senare
  Tant på jobbet: Veronika kan du hjälpa mig med en sak

  Svara

  • Veronika

   |

   Haha och för mig är det helt tvärtom 🙂 hur svårt kan det vara när namnen inte ens är särskilt lika varandra? 🙂 🙂

   Svara

  • En annan Victoria

   |

   Haha exakt!!!

   Svara

  • Victoria

   |

   Hahahahahaha omg jag är inte ensam! Jag blir ALLTID kallad för Veronika. Det slår inte fel. Helt sjukt. Börjar tro att jag egentligen heter Veronika och det bara är jag som missat något.

   Svara

   • Victoria

    |

    Samma här!!!

    Svara

 • Tilda

  |

  Folk frågar ofta om jag egentligen heter Matilda (är Tilda verkligen så ovanligt??) och blir oftast kallad Tilde, Hilda eller Matilda..

  Svara

  • Kattis

   |

   En klass jag undervisade förra året hade tre (!) Tilda (och en Tilde). Haha så inte så ovanligt i vissa kretsar i alla fall 😅

   Svara

 • Carro

  |

  Hette tidigare Berlin i efternamn. Fick alltid frågan “som staden?” Eh, ja?

  Svara

 • Elin

  |

  Har en hel del som börjar sjunga på “drömmen om Elin”.

  Svara

 • Elin

  |

  Elin mynnar alltid ut i att den äldre generationen börjar sjunga på ”Drömmen om Elin”… kul första gången, men är 33 nu och känner mest- KOM PÅ NÅT NYTT!!! 😂

  Svara

 • Desiré

  |

  Under lågstadiet var det väldigt många grabbar som tyckte de var hysteriskt roliga att rimma på mitt namn med diarré🙄 Idag är det bara otroligt många äldre som gärna påpekar att “du vet väll att det betyder den efterlängtade?” Jo jag vet, levt med namnet i hela mitt liv😂

  Svara

 • Mici

  |

  “Hej, Mici heter jag”
  ”Åh Mickey Mickey hej, Mickey du är helt okej hej Mickey!”

  Varje. Gång. På ett jobb satte mina kollegor ofta igång den låten när jag började mitt pass 😂

  Svara

 • Hans

  |

  Antalet Hans och Greta-referenser/skämt man fått höra genom åren när man presenterat sig som Hans.
  Eller “Jaha som i Hans majestät” aaa svinkul, den va ny xD typ.

  Svara

 • Jennie

  |

  Jag heter jennie. Alltid fått höra Jenny istället och stavningen har varit jeny, Jenny eller jenni. Så nu kallas jag jenna istället, går inte att ta fel på haha

  Svara

  • Jenny

   |

   Alltid tvärtom här!
   Det gissas alltid på Jennie, men presenterar mig oftast som ”Jenny med Y” nu dock.
   Så lustigt att det blir tvärtom, eller är vi väldigt otydliga? 🙈

   Svara

 • Jennie

  |

  Och alltid fel på efternamnet. Jag heter Andersén. Aldrig är det rätt oftast blir jag kallad Jenny Andersson.
  Så får säga ”som han Andersén som gjorde sagor” och då brukar det koppla

  Svara

 • Malin

  |

  Heter Malin och när jag reste i Asien var det alltid ”oh MaRlin, like the fish!!”

  Svara

  • Malin

   |

   Men ja! Gift med en australiensare nu, varje gång vi är där nere och jag ska presentera mig blir det “Marlin like the fish???” bara ja mina föräldrar döpte mig efter en svärdfisk. När jag beställer mat för take out har det blivit Marlon, Marvin och Molly…

   Svara

  • Annan Malin

   |

   😂 I feel you! Det skulle komma en utbytesstudent till våran klass i gymnasiet. Hade mailkontakt med henne innan hon skulle komma. Hon var från Tasmanien och läste mitt namn fel och trodde på allvar jag hette Merlin 😂😂

   Svara

 • Lind

  |

  Jag hette Lind i efternamn innan jag gifte mig, och när jag var yngre var det alltid äldre män som sa ”jaha, inte Cecilia Lind då eller?”. Tyckte inte det var så fräscht mtp referens till sång om gubbsjuka. Verkar dock som att jag åldrades ur Cecilia Lind-associationen långt innan efternamnsbytet 🙂

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag tycker inte att jag får så mycket kommentarer på Matilda här i Sverige förutom med t eller th om någon ska stava det.

  Men däremot om man träffar folk utanför Sverige, många som frågar om jag har sett filmen Matilda och om jag har hört låten Waltzing Matilda ibland med ett litet framförande.

  Svara

  • Annan Matilda

   |

   Stavningen, ja. Däremot sjunger typ alla män 50+ minst 2 olika låtar, både Walzing & ngn gammal dänga med Harry Belafonte. 😂🤷🏻‍♀️ Har suttit i kassan på Systembolaget under ett antal år (med namnskylt) & oj, vad det sjungs alltså.

   Svara

   • sanna

    |

    Hahah min bebis har fått Matilda som namn! Hoppas hon slipper sjungandet lol

    Svara

 • Anna

  |

  Jag heter Anna Byman, folk gör sig väldigt lustiga över mina initialer :)) ”AB, aktiebolag höhöhö” man ba wow DEN HAR JAG ALDRIG HÖRT FÖRUT

  Svara

  • Angelica

   |

   Har också AB och folk verkar sjukt lättroade över de!

   Svara

 • Isabelle

  |

  Jobbar på kommunen, får alltid -Hej Elisabet! efter jag svarat med mitt namn i telefon.

  Det här med kungligt och Regina tänker jag att många kan då drottningen i England kallas Elisabeth Regina, om du tänker på hennes emblem, så är det E II R 🙂

  Svara

 • Andrea

  |

  Klassiker när jag var liten var att folk (läs: jämnåriga och äldre “skolkamrater”) gärna la till ett S i slutet av mitt namn bara på “kul”. Emellanåt uppstod också diskussioner kring detta med genitiv-S:
  – Haha men vad ska man säga, “Andrea mamma”? Hihihihi!

  Ja åh så skojigt.

  – Brukar du handla på and-rea?, var ett vanligt pappaskämt.

  Och givetvis förekom också det vackra “Andiarréa” ibland.

  Jag låter mer bitter än vad jag är. Det där ligger bakom mig nu… 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha WTF!!

   Svara

 • Charlotte

  |

  Heter Charlotte Wahlström, så enkelt det kan bli kan man ju tycka.
  “Charlotte med Ch..? E på slutet?” Nej Charlotte med Tj. Jag är rysk. Tjarlot.
  “Wahlström… Är det med W?” VEM i Sverige skriver Valström?
  Innan jag gifte mig hade jag ett finskt efternamn. Lol på försök att uttala finska namn. Som att allt folk lärt sig i skolan är bortblåst med hur saker stavas och därav uttalas. Helt plötsligt tillkommer bokstäver liksom? Man bara, men nej.. läs på pappret? L A I T I N E N. Var hittade du ett extra i, h, j och e?

  Svara

 • Sanna

  |

  Bor i Italien, så när jag presenterar mig frågar alla “Och vad heter du i förnamn?”! För Sanna är tydligen ett efternamn här :’)

  Svara

  • En till Sanna

   |

   Annars är ju “sanna mina ord” en klassiker som aldrig blir gammal :))))))))))

   Svara

   • Sanna

    |

    Amen på den!

    Svara

  • Sanna

   |

   När jag bodde i Spanien fick jag frågan var mitt “spanska namn” var, sandra?De tyckte tydligen att jag skulle anpassa mig och byta namn under min tid där 😂 Annars har jag ofta fått frågan om jag då heter Susanna egentligen och att Sanna är mitt smeknamn. Många, kanske mest äldre, verkar ha svårt att förstå att man kan heta det 😜

   Svara

   • Sanna

    |

    Åhh så sant ahahah, “Men Sanna är ju ett smeknamn, inte ett riktigt namn” :’)

    Svara

  • Caroline

   |

   Bor också i Italien! Sedan jag flyttade hit har jag bara fått inse att jag heter CarolinA …

   Svara

 • Emilia

  |

  Emilia ger inga direkta reaktioner när jag presenterar mig men tycks va omöjligt att komma ihåg? Får jämt höra Emelie… fast min morfar säger alltid Emilia den stiliga till mig <3

  Svara

  • Emelie

   |

   Åh för mig är det precis tvärtom haha! Blir alltid alltid kallad Emilia och det verkar alltid vara lika svårt att komma ihåg Emelie vilket sammanhang jag än befinner mig i.

   Svara

 • Ina

  |

  Jag heter Ina. Tydligen väldigt svårt att fatta. Ida,Lina,Tina…? Nej I N A,jaha Ina 🙄. Eller så tror folk att de är ett smeknamn från typ Carolina osv.

  Svara

 • Elisabeth

  |

  Varje gång jag träffade en ny person när jag var yngre och presenterade mig så sa de alltid “Bettan” efteråt. Man ba typ naaaaeej inte riktigt va..
  Fick mig att hata det smeknamnet och fick irritation varje gång nån kallade mig det.
  Har hela mitt liv kallats “Betti” av familj och släkt då man kortade av mig namn på finska.
  På senare år bytte jag bara ut i:et mot y. I vuxen ålder säger ingen “Bettan” längre när jag presenterar mig, oftast är frågan om det är t-h på slutet om personen ska skriva ner det xD

  Svara

 • Magdalena

  |

  Jag heter Magdalena och jobbar i en telefonväxel. Och det är sååå ofta folk säger Hej Margalena! Och jag ba VAR hittar du R’et…

  Svara

 • Jane

  |

  Jag heter Jane och många ska skämta och säga “var har du Tarzan nånstans då?”. De senaste tolv åren har jag svarat att han ligger nog där hemma och tuggar på ett ben just nu. Då blir de lite förvirrade. 😂 Min hund heter Tarzan. ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh <3

   Svara

  • Sofie

   |

   😂 höll på att skriva att min syster heter Jane och hon har en hund som heter Tarzan .. Sen läste jag färdigt kommentaren och fattade att det var du 🤪

   Svara

 • Emma

  |

  Just Reginas betydelse kanske är mer känd för att kungligheter kallas det ibland? Tex Drottningen av England. Har du sett The crown? Används där exempelvis.

  Svara

  • Egoina

   |

   Aha, visst inte. Coolt ändå!

   Svara

 • Nigina

  |

  Varje gång jag presenterar mig så är den första reaktionen alltid ”Va?”. Efter att ha upprepat mitt namn så blir svaret ”Nämen hej Regina”…
  För enkelhetens skull får man spela med och vara Regina 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha yaj 🙂

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Yes, allt det där har jag hört några gånger. Har även fått frågan flera gånger om det är tyskt? Rebecka var mitt drömnamn som liten, för då skulle ingen fråga om en gång till vad jag hette…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Får också frågan om det är tyskt, eller om jag har tyska föräldrar/släkt.

   Svara

   • En annan Regina

    |

    Förresten så blev jag orimligt glad när du gick ut med vad du hette. Det kändes lite mindre ensamt när min favoritbloggerska hette likadant 😂

    Svara

    • Egoina

     |

     Förstår det! Känner samma när jag läst att du kommenterat HAHA <3

     Svara

 • Madelene

  |

  Madeleine SOM PRINSESSAN? Jo. När jag va liten ville jag heta Anja. Kunde inte komma på nåt som kunde associeras med det då.
  Min son heter Harry men han har långt hår och ofta färgglada kläder, vilket tydligen leder till att alla tror han är en tjej och ba ”HARRIET??”.

  Nä Harry, som Harry Potter (vilken han också är döpt efter..)

  Svara

  • Lotta

   |

   Min kompis Harry från Edinburgh (där Harry Potter böckerna skrevs) som berättade att hans mamma, som är barnmorska, hjälpte till i samband med jk Rowlings förlossning. Vid något tillfälle berättade mamman att hon också hade ett litet barn där hemma vid namn Harry.
   Man får väl bara gissa vart Rowling fick idén till namnet ifrån 😉
   Obs 90% säker på att det bara är en skröna då jag inte tror att Rowlings förstfödda är född i Edinburgh. Men man vet ju aldrig, eller hur?

   Svara

 • Lilly

  |

  Mitt namn (Lilly) är inte så vanligt i min åldersgrupp, så när jag var yngre fick jag ofta frågan om det är ett smeknamn till något annat namn. Av äldre har jag ofta fått höra att “åh det hette min mamma”. Jag har däremot fått en del beröm av hängivna Harry Potter-fans. 😉 Numera är ju Lilly rätt vanligt att namnge barn till, så nu har det gått från att inte höra någon annan som heter det till “åh det heter min syster/kusin/granne/kompis!” Jag minns en gång när jag jobbade i matbutik och en mamma skrek på sitt barn “Lilly! Sluta hålla på nu!” och jag trodde såklart en kort stund att det var mig hon skrek på haha. Har fortfarande inte vant mig med att mitt namn har blivit så populärt!

  Svara

 • Frisk

  |

  Heter Frisk i efternamn och varje gång får man höra “du är aldrig sjuk va?”. Eller nu “corona biter inte på dig”. Eller när man är sjuk. M. Frisk, är du sjuk? Haha”. Fattar grejen att det är kul, men för en annan har man tröttnat.

  Svara

 • Clara

  |

  ”Clara färdiga gå, den har du aldrig hört förut va?!”
  Måste tillägga att jag jobbar som sjuksköterska, inte dagligen men minst en gång i veckan är det någon humoristisk patient som säger så 😅

  Svara

  • Clara nr 2

   |

   Det ständiga tillägget ”den har du aldrig hört förut va?!” Följt av det obligatoriska garvet från den som sa det.

   Svara

 • Marion

  |

  Marion får alltid höra om jag har någon Robin, alltid något Robin Hood skämt eller super mariooo 😜

  Svara

 • Simona

  |

  Jag heter Simona, men okända kallar mig oftast för Simone eftersom det är vanligare i Sverige. Är dock alltid oskön och säger ” nej, Simona med A” för att det ska vara obekvämt så man lär sig det rätta.

  När jag jobbade i hemtjänsten med äldre som hörde dåligt kunde det gå till så här när jag presenterade mig:
  Jag: Hej, jag heter Simona
  Äldre person: Mona?
  Jag (med högre röst): Simona
  Äldre person: Ramona?
  Jag (med ännu högre röst): SImona
  Äldre person: Jasså, Imona
  Jag (skriker nästan): SIMONA
  Äldre person: *ser osäker ut och fortsätter prata om nåt annat*

  Svara

 • Pernilla

  |

  Jobbar inom restaurang och när jag svarar i telefon och tar bokningar så får jag ibland frågan ”vad hette du sa du?” ”Pernilla” ”Tack så mycket Gunilla!”, fattar att det är nära men kom igen, haha. Har dock härliga smeknamn numer, när jag var liten sa de flesta ”Pillan”… hatar det och älskade när syrran kom på Perni(Tänk engelska, uttalas Pörni), vilket min härliga chef utvecklade till Perdy, sååå mycket bättre än Pillan🙈

  Svara

 • Malin

  |

  ”Malin, Malin båten kommer”

  Svara

 • Klara

  |

  Så sjukt att folk säger så TRÅKIGA saker alltså :'( Haha. Mitt namn är ju också upplagt för massa roligheter. Speciellt eftersom jag har två yngre systrar (VA HETER DOM DÅ? FÄRDIGA OCH GÅ???!! 😀 😀 😀 😀 )

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!!

   Svara

 • Cassandra

  |

  De flesta jag hälsar på, tror jag heter Sandra.
  “Nej CASSANDRA heter jag”.
  Svaret tillbaka kan va: Jaha, Sanna?
  Behöva alltid bokstavera mitt namn också för det är svårstavat tydligen. 🙂

  Får dock alltid höra, “åh vilket vackert namn” så fort folk fattar galoppen på vad jag faktiskt heter!

  Svara

 • Klara

  |

  Bodde i Australien och England förut. Laura? Karen? Karla? Lauren? Lara? Verkligen a l l t förutom rätt blev det haha 🙂

  Svara

 • Hilda

  |

  Folk tror nog att jag är äldre än vad jag är 😂😅

  Svara

 • Johanna

  |

  Heter som sagt Johanna och kan inte ens räkna hur många gånger jag har fått frågan om jag kan vissla. Kan för övrigt säga att jag HATAR visslingar och hävdar bestämt att dessa upprepade trauman från min barndom ligger bakom detta xD

  Svara

 • Signe

  |

  Haha same!! Och får alltid frågan om jag har släkt i Norge???

  Svara

 • Mimmi

  |

  Mimmi
  1. Som Mimmimus
  2. Heter du Mimmi?
  3. Är det ditt riktiga namn?
  4. Åh som min kanin/hamster/katt/hund/marsvin/ökenråtta mm när jag var liten.

  Svara

 • Andrea

  |

  Jag heter Andrea och absolut hatade det som liten då det ofta blev Andreas och andra barn skulle retas att jag hade ett killnamn alternativt att det inte fanns någon “Andreas” i klassen. Men så kom jag på den briljanta idéen att mitt smeknamn skulle bli Dea. Problemet vara bara att en finurlig unge kom på att det var farligt likt diarée så det blev “Dearee” :)))) Mitt I-landsproblem nu är att jag bor i Italien och såklart så är Andreas inte problemet längre utan Andrea då det är ett mans namn här.. Men jag skrattar mest åt det här nere för folk ser så skeptiska ut när jag säger vad jag heter 😂

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag heter Malmros i efternamn och min pappa heter Ulf i förnamn så får ooooftaaa höra “så Ulf Malmros är din pappa??? Alltså regissören??!!” Men nej så är inte fallet eftersom min pappa har ett annat efternamn då jag bytte till min farmors namn för några år sedan, och pappa har farfars efternamn. 🙂

  Blir också ALLTID kallad Sofie. ??!! Det är två olika namn!! SofiAAAAA.

  Svara

  • A

   |

   Samma för min syster. Hon är nu 30 och mer en av våra släktingar har ännu inte fattat att hon heter Sofia och inte Sofie trots att hon (och jag) rättar dom varenda jävla gång. Hur svårt kan det va liksom!?!

   Svara

 • Emma

  |

  Bor i England och här säger dom alltid “Emma, men det är ju ett så brittiskt namn? Man ba ja fast nej… det är vanligt i hela världen…

  I sverige hör jag bara Emma femma hemma pemma klämma fågelskrämma

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag får alltid höra följande: stavar du med th? Äldre personer brukar börja sjunga Matilda av Harry Belafonte och vissa frågar om jag känner till Waltzing Matilda. Sen vet jag inte hur många gånger folk har kallat mig för Amanda eller Fatima :S

  Svara

  • En annan Matilda

   |

   Men gud ja!! Får höra Amanda SÅ ofta att det känns orimligt

   Svara

   • Matilda

    |

    Jag brukar förekomma med ”Matilda – bara t inget h”. Blev mycket Waltzing Matilda när jag var liten. Nu finns ju låten Matilda med alt-J som är grymt bra så den kan jag gärna kopplas ihop med :)) hade den som ”min” låt när jag var aktiv på tinder. Funkade kanon! 🙂 Blir också sjukt ofta kallad Amanda!! Måste va nåt att det är samma ”typ” av namn eller?? Klingar lika typ?

    Svara

 • Sandra

  |

  Haha! Sjukt roligt kommentarsfält. Mest Greasereferenser i mitt fall, Sandra Dee & Sandy, finns inte mycket annat på Sandra.

  Däremot reste jag runt Australien med två kompisar som hette Fanny & Simon. Fanny sa alltid sitt namn med engelsk brytning, och i Australien är ju det slang för snippa. Simon däremot uttalade alltid sitt namn med svensk betoning vilket lät exakt som ”semen” sååååååå jag reste runt med snippan och sperman. Kanon som ice breaker.

  Svara

 • Annica

  |

  När jag var barn, ofta från män (antar att de försökte vara roliga?)
  “så du är kompis med Pippi?!”
  Annars:
  “Annica, det heter min mamma/moster/faster/gamla fröken/svärmor”
  “det är inte så vanligt att heta Annica i din ålder” (Jag är född 91)

  Men det som är mest irriterande är att folk alltid stavar med K även fast de kan se att jag stavar med C.

  Sen har jag dubbelnamn, varav det ena är omöjligt att stava till för folk. Jag vet heller aldrig i vilken ordning de hamnar i olika listor, så kan ta lång tid att hitta mig pga det. Ibland faller också de ena namnet bort i liknande listor.

  Svara

 • Jonna

  |

  Får ofta höra ”Oj! Det är ovanligt”, eller så tror folk jag heter Johanna eller Joanna, eller så vill de stava mitt namn med h, antingen Jonnah eller Jhonna av nån obegriplig anledning. Själv känner jag att SÅ ovanligt är det väl ändå inte? Speciellt inte i Finland där jag bor? Men tydligen.

  Svara

 • Moa

  |

  Kul inlägg! Heter då Moa, så ja…. Moa-Toa har man ju hört sedan förskoletiden.
  Känns lika förvånande och kul varje gång, skrattar så jag gråter…eller inte haha!

  Svara

 • Ida Björnfot

  |

  Kul inlägg! Själv är jag så van vid att folk alltid kommenterar mitt efternamn på olika sätt (Heter du verkligen det på riktigt?! Är du från Norrland? Då får man passa sig så man inte retar upp dig i onödan!) eller typ bildlärare som målade en björn på tavlan, så de gånger det hänt att folk (oftast äldre) istället kommenterar Ida så blir jag alltid lika förvånad. T.ex. har en del frågat efter Emil eller om han har hängt upp mig i flaggstången, och en gubbe utbrast en gång “vet du att det finns ett berg på Kreta som heter Ida?”, hahah ehm nää 😂

  PS. jag tycker inte att Regina Åslund låter konstigt alls! Hade inte reagerat nått särskilt på det🙂

  Svara

 • Nina

  |

  Nina – Lina, Stina, Tina. .. 🙄

  Svara

 • Amanda

  |

  Har du sett Amanda Lundbom sjunger folk😂

  Svara

 • Heidi

  |

  Heter Heidi och det uttalas HAJdi och absolut inte HEJdi. Har kompisar som jag känt i flera år som fortfarande kallar mig för fel namn!!!! För mig är Heidi med tysk grammatik (ei=aj) och Heidi med svenskt (nordiskt?) ei två helt olika namn, och det blir liiite irriterande när folk man känner inte kan lära sig vad man heter? Gick ett tag i samma klass som en Heidi med Hej. Det var svårt för alla inblandade att hålla koll på vem som hade vilket uttal.

  Och när man presenterar sig är det ofta AHH som Heidi Klum!! eller Hejdi då :(( Det finns även en gammal jazzstandard där de sjunger Hi de hi di hi di ho så det brukar äldre personer sjunga. Hade en gång en engelsklärare som sjöng Heidi Heidi Ho inför hela klassen………………. Han refererade ju till jazzlåten men det enda klassen hörde var att han kallade mig heidi hoe hahah höll på att dö av skam

  Har även amerikansk släkt och när jag presenterar mig för amerikanare tror de a l l t i d att jag heter Hailey, Harley eller Elaine.

  Svara

 • Nora

  |

  Haha, rolig läsning 😊

  Själv var folks kommentarer lite väl ofta när jag var yngre, “jaha du heter Nora som i Skilda världar”! På senare år har det kommit kommentarer kring “jaha, som Norah Jones”. Presenterar jag mig i engelska sällskap tror de många ggr jag heter Laura…

  Svara

  • Klara

   |

   När min syster Nora presenterade sig för min granne i Tyskland fick hon svaret: ”aha, Yoda?” Rimligt…

   Svara

 • Denice

  |

  För mig så har jag fått höra att dem tror jag heter; Dennis, Louise, Enice, Desiree…
  Och de som hör rätt stavar alltid med S 😉

  Svara

 • Amanda Gustavsson

  |

  Blir konstigt nog ofta kallad Matilda och ALLA Matildor jag pratat med detta om blir ofta kallade Amanda?!

  Svara

  • Matilda

   |

   JA händer så ofta!!

   Svara

 • Mikaela

  |

  Har fler gånger än vad som är rimligt har jag fått mail i arbetet som inleds “Hej Mikael”…

  Svara

 • Siri

  |

  Heter Siri och innan Siri lanserades i telefonen var det många som inte hade hört namnet innan. Nu får jag ofta frågan om det är jag som sitter i deras telefon eller om jag också har svar på allt.. Får fortfarande höra detta trots att det gått ett antal år sedan Siri lanserades.

  Siri i telefonen går ju även igång om man säger ”Hej Siri” och frågar då vad hon kan hjälpa till med. Använder av förklarliga skäl inte funktionen i min telefon 🤦‍♀️

  Svara

  • Siri 2

   |

   Hahaha exakt så är det! Men tycker det är
   skönare nu, trots alla iPhone-skämt, för att folk faktiskt fattar vad man heter. Innan trodde alla jag sa Sigrid eller Siv 🤣 Så skönt när man är utomlands med nu, så fattar alla direkt om man säger ”Siri, you know like the iPhone app” 😁

   Svara

 • Sandra

  |

  Sandra blir det i princip aldrig fel på, men så en gång när jag satt i väntrummet hos läkaren så kommer det ut en läkare och ropar “Alexandra” ett antal gånger, tillslut går han till receptionen och frågar om personen kommit, sen går han tillbaks till väntrummet och lite surt säger “Sandra” – Fick sen kommentaren att han tyckte att jag borde ha reagerat för “det är ju typ samma namn”??? Haha.. Så märkligt.

  Svara

 • Johanna

  |

  Hallå Egoina!!! Kan inte du ha ett stående torsdagsinlägg om vad du tänker om veckans Paradise hotel? Jag är tjänstledig för studier och pluggar på distans så jag har INGEN att diskutera detta med!!! (Då mina vänner inte tittar på Paradise). Jag snackade alltid med mina kollegor förut men NU FINNS DET INGEN 🙁 Känner att jag byter favorit hela tiden (förutom Tanja som varit bestående från början) men det är så svårt att veta varför när man inte kan diskutera frågan med någon!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Bra idé! Tror du det finns ett intresse då? 😅

   Svara

  • Sofia

   |

   + 1 på att vilja ha PH-inlägg!

   Vill tipsa dig om realitypodden Johanna! Det är en podd som pratar nästan bara om PH + lite annan reality. Tycker den är så bra för tjejerna som håller den är i 30-årsåldern och “helt vanliga” personer – alltså inte realitypersoner själva på något sätt. Plus att de har en facebookgrupp där programmet flitigt diskuteras!

   mvh fellow person som älskar att diskutera reality

   Svara

   • Johanna

    |

    Alltså tack för tips! Är också helt vanlig 30-åring så känns ju väldigt bra 😂. Blir så frustrerad över att inte få höra någon annans tankar om detta!! Typ att jag blev lite ledsen att Simon åkte ut nu trots att jag egentligen aldrig gillat honom? Att Malte kan va tråkigast ever, att jag stör mig på så Basse och pendlar mellan att gilla och ogilla Diana hela tiden. Får spader, aldrig haft en så ambivalent inställning till deltagarna!!!

    Svara

 • Frida

  |

  Har aldrig varit någon som kommenterat mitt namn i Sverige, varken i positiva eller negativa ord. Har heller aldrig behövt upprepa mitt namn.

  Dock bor jag i UK nu och här är det en annan femma. Måste alltid bokstavera, men får fortfarande födelsedagskort, julkort osv med Frieda eller Freda. Om jag uppsöker läkare eller liknande där de redan har mitt namn på papper så får jag två olika reaktioner: 95% av gångerna frågar de vart jag kommer ifrån de resterande kommenterar att de älskar mitt namn, ”it’s just like Frida Kahlo!”.

  Verkar dock inte vara många som känner till Kahlo för uttalet är tydligen jättesvårt. Har hört allt från Friday till Frediah.

  Svara

  • Frida

   |

   Har heller aldrig, vad jag kan minnas, haft några problem med mitt namn. Rätt skönt!

   Svara

 • Maria

  |

  För det första så hette varenda jävla människa Maria där jag växte upp. 4 till i klassen plus läraren. Och i idrottslaget jag spelade med. Var så less på mitt namn å önskade att jag hade fått ett mer ovanligt istället.
  Blev ju automatiskt att vi alla kallades för våra efternamn då istället. Så då blev jag apan herr Nilsson. När jag gick i gymnasiet kom Santanas låt Maria Maria. Å satan, så inihelvete trött jag är på den låten. Finns ju säkert 15 låtar till som handlar om en Maria. Men just Santanas låt får jag sjungen för mig ofta, fortfarande. Man ba: ja den har jag ju aldrig hört förut 🤦‍♀️

  Svara

 • Ebba

  |

  Heter Ebba, när jag yngre var det inte så vanligt och då fick jag höra om ”Ebba och didrik” eller Ebba Grön. Nu heter typ alla små ungar Ebba så är ingen som höjer på ögonbrynen längre 😋

  Svara

 • Marie

  |

  Möjligtvis att de kallar mig för Maria. Det fanns en tid i mitt liv då jag svarade på det namnet också.

  Svara

  • Marie

   |

   Har också fått heta Maria några gånger. Förvånansvärt få faktiskt så är glad för det 😊

   Svara

 • Aina

  |

  Jag heter Aina. Får höra tre saker:

  1. Hehe…som polisen. Varpå jag alltid drar storyn om varför aina är slang för polis.

  2. Min mormor/farmor/annan jättegammal släkting heter det.

  3. Är du finsk? (Det är jag inte)

  Svara

  • Karina

   |

   Haha, vad roligt och segt att heta Aina om man bor i Sthlms förorter. Vet inte hur många gånger jag själv skrikit “NU KOMMER AINA, SPRING!” när man sett en polisbil :’)

   Svara

 • Marie

  |

  Heter Marie och jobbar på sjukhus och har därmed presenterat mig oändligt antal gånger för patienter, varav många gamla som hör dåligt. Men iaf:

  Jag: Hej, jag heter Marie.
  Patient: Marie?
  Jag: Ja.
  Patient: Jaha, så säg mig Maria vad ville du nu igen…
  (Försökt svara Marie, lååång paus ja. Men hur man än säger Marie och ja efter varandra så låter det som Maria) 😂

  Svara

 • Michelle

  |

  Varenda gubbe jag presenterar mig för sjunger “Michelle my belle” av the beatles. Är de lite balla gubbar sjunger dom “well, well, well my Michelle” en låt av guns and roses.
  Sååå mycket sjungande får jag stå ut med, helt ok! ;D

  Svara

 • Jenny

  |

  Precis som en annan Jenny skrivit här ovanför så får jag väldigt ofta höra “med ie eller y?”. Har också fått höra varenda låt med namnet Jenny i när jag presenterat mig, från Lasse Berghagen till EMD 😂😂

  Svara

 • Bröllopstokige

  |

  Blir så nyfiken på hur ni resonerar kring giftermål och äktenskap? Hur det kommer sig att det är om ni mot all förmodan skulle gifta er. Inget elakt på något sätt alls utan bara genuint nyfiken ☺️

  Svara

  • Jessica

   |

   Åh, är också nyfiken!
   Tycker själv att det varit så mycket smidigare att vara gift (varit sambo tidigare) så det är intressant att höra resonemanget kring att aktivt välja bort äktenskap 😊 fast inser samtidigt att det kanske känns för privat att skriva närmre om.

   Svara

 • Ruth

  |

  “Hej jag heter Ruth”, och här kommer en lista på allt den meningen utlöser för reaktioner:
  1) Åh! det gör min farmor/gammelmormor/jättegammal släkting också!
  2) “Åh, tut tut!”
  3) “Höhö kommer du & städar hos mig så jag får rut-avdrag?”
  4) “Vänder man på dig blir det tur alltså!”
  5) Har många gånger fått låten “vad har du under blusen Ruth” sjungt för mig eller “hörru Ruth kom till mig”
  6) “Det är bibliskt va?”
  7) “Baby Ruth!”
  8) “Ruthless!”
  Osv.

  När jag var bebis flög det in en fågel i mormors fönsterruta, och när min mamma i chock hojtade till att “det flög en fågel in i rutan!” Så blev min storasyster (som då var 3) förkrossad för att det hade ju flugit in en fågel i stackars lilla mig 😂

  I lågstadiet gjorde killarna i klassen en ramsa som gick “Ruth krut sikta ladda sjukt” (så kreativt ändå?)

  Jag började läsa ett byggprogram med inriktning glasmästare på gymnasiet, “GlasRutan”/ “fönsterRutan”. Sedan böt jag till naturprogrammet, “NaturRutan”.

  När jag jobbade som servitris kallade min (danske, stammande) kock mig för “krut Ruth” [krutt rött] när jag var duktig & “slut Ruth” [slutt rött] när jag var sämre…
  Och ska inte gå in på problemet med att uttala mitt namn på andra språk 😂

  Och när jag säger att jag stavas med h, har det hänt orimligt många gånger att folk stavar det Rhut eller Ruht?! Och vissa lustikurrar börjar givetvis uttala h:et på slutet 🤪🙄

  Men nästan alla gånger säger folk att det är ett väldigt vackert, coolt och unikt namn och att det klär mig!

  Det är minst sagt ett namn som startar konversioner, så icebreakers har jag aldrig behövt öva på – får det gratis i bara presentationen!
  … och jag älskar fan mitt namn ✌🏼

  Svara

 • A

  |

  Well, jag heter Isis i mellannamn, så…

  Svara

 • Daniela

  |

  Heter Daniela, fick alltid heta Daniel på första uppropet i skolan/aktiviteter. Höll på att dö generaddöden varje gång. Händer fortfarande i vuxen ålder, men då oftast slarviga mailsvar som börjar med Hej Daniel, skriver alltid något syrligt tillbaka i de fallen😉

  Svara

 • Fanny

  |

  Första och vanligaste är “Är du rolig/funny då”. Hört det sedan jag var liten, innan jag ens visste vad funny betydde.
  Andra som jag ofta får höra; det finns en leksakmaskin som brukar stå utanför matbutiker med en kanin som sjunger: “Funny Bunny heter jag, å jag e så go och gla, vill du ha en liten grej, stoppa då fem kronor i mej!”

  Sen ska vi inte ens prata om hur mitt namn låter på engelska, speciellt i vissa länder där det är slang för rumpa och framstjärt. 🙁

  Svara

  • Fanny

   |

   Haha men ja!!! Relaterar till 100%.

   Svara

 • Lina

  |

  Under hela uppväxten var det ”Nina” ”Tina” ”Stina” ”Linn”
  Nu bor jag i Norge sen 8 år och här får jag efter 6 år på samma jobb heta Line hahah

  Svara

 • Sophie

  |

  Jag får ALLTID heta Sofia eller Josefin av nån jävla anledning. Inte en kotte som stavar rätt heller. Säger jag ”Sophie, med ph” när nån ska skriva det blir det alla möjliga konstiga varianter. Värst var i skolan efter 2 år med samma klasslärare, som stavade det Shopi 🤦🏼‍♀️

  Svara

  • Sofia

   |

   Hahaha Shopi! Hur lyckas man??

   Svara

 • Frida

  |

  Frida – får alltid höra “det var ovanligt” (not so much tänker jag) och “åh fint, ja gamla namn kommer tillbaka”

  Svara

 • Karolina

  |

  Folk säger ALLTID “Caroline”, och skriver det med “C”, och jag orkar oftast inte ens rätta de längre 😅 Får ibland “Evelina”? Ingen aning om hur de får det från “Karolina”. Men sen också, när jag är utomlands, så äääälskar ju folk att bre på med värsta amerikanska dialekten “Caroliiiinaaaaa” (ibland tillsammans med ett “North” eller “South” och jag undrar verkligen hur detta kan vara så kul?)

  Svara

 • fanny s

  |

  Jag heter Fanny och har otaliga gånger fått frågan “…och var har du Alexander?” när jag presenterar mig 🤦🏼 Sen så är det ändå ingen som kommer ihåg vad jag heter, blir oftast kallad Frida eller Jenny.

  Svara

 • Bexx

  |

  Hahaha ja, mängden personer som inte kan bringa sig att stava med CC ens när DE SVARAR PÅ ETT MAIL OCH HAR RÄTT STAVNING UTSKRIVEN TVÅ CENTIMETER FRÅN DÄR DE HAR MUSPEKAREN 😂 Ibland undrar man över folk. Själv är man ju härdad och anstränger sig 1000 % för att inte stava fel på folks namn 😄

  Svara

  • Bexx

   |

   Vad tusan? Den här skulle ju ligga som svar på Rebecca-tråden i början av kommentarerna. Buggigt -.-

   Svara

 • Apelgren

  |

  Heter Apelgren i efternamn. Nej, Peter apelgren är inte min pappa. Nej, jag är inte släkt med honom. Nej jag har aldrig träffat honom.

  Svara

  • Apelgren

   |

   Och just det. Önskar jag inte att Peter Apelgren är min papp? Nej, verkligen inte.

   Svara

 • Maja

  |

  Är det någon annan Maja som ofta blir kallad mamma? Av alla! Lätt att säga fel tydligen 😅

  Svara

 • Alice

  |

  ”Alice i Underlandet”, ”Alice i Underlivet”, ”Who the fuck is Alice”, ”Living next door to Alice”.

  Svara

 • Joline

  |

  – Hej, jag heter Joline!
  – “Joline…aa har du hört den där sången av…”
  (avbryter främlingen)
  – JA, ja jag har hört Jolene av Dolly Parton. Nej, jag är inte döpt efter den.

  Svara

 • rebecca

  |

  haha nej Rebecca vill du inte heta, det betyder “gravid bunden kviga” x)
  Håller dock med om stavningen, var så besviken när jag var liten för alla pennor/stickers/muggar med namn stod alltid med “rebecka”…. sen varje gång man var med i tidningen hade reportern stavat fel x( så ofta att pappsen gjorde visitkort till mig som 7- åring..hahha

  Svara

 • Jessica

  |

  Ett av mina barn heter Vanna och inom en månad insåg jag att hon alltid kommer få höra “som hon skådespelerskan? Rosenberg?”

  Vi hade inte koll på att det var ett ovanligt namn när vi valde det och tyckte att det var ett enkelt namn men många tror att hon heter Vanja och vi har fått höra både Nanna och Hanna. Skyller dock helt och hållet på hennes pappa för jag hade ett namn på henne redan i magen som han sedan vägrade. Så då fick hon ett namn som tydligen är jättekrångligt ist 😆

  Svara

 • Ellen

  |

  “Jag heter Ellen”
  “Va?”
  “Ellen”
  “Elin?”
  “EL-LEN”
  “Är det smeknamn för Ellinor?”
  “Nej. Jag heter bara Ellen”
  “Okej Helene”

  Svara

 • Karina

  |

  Endast äldre men varje gång “jag måste ringaaa kaaarinaaaa”. Fick se Blackjack bara för att förstå referensen :’)

  Samt förstås chocken när jag berättar att det är Karina med K.
  “Karin?” “Katrin?” “Katarina?” “Katrina?” (wtf).

  NEJ, KARINA.

  Svara

 • Ingrid

  |

  När jag har träffat föräldrar och förskole-/skolpersonal för första gången (jobbar som logoped) har flera sagt i stil med “jaha, jag trodde att du skulle vara äldre” eller “jag trodde det skulle komma en tant”… (är född 1995). När jag var yngre och skulle besöka vården så blev mitt mellannamn Matilda alltid uppropat i väntrummet, för att det var mer rimligt namn för någon i min ålder…

  Svara

 • Johanna

  |

  Alla gamlingar börjar alltid sjunga på “kan du vissla Johanna.” NEJ jag kan inte vissla… 😂.

  Svara

 • Tina

  |

  Tina? Vad heter du egentligen? Är du döpt till bara Tina? Jobbar inom äldreomsorgen och en dam vägrade acceptera att jag “bara” hette Tina så hon kallade mig för Kristina.
  Annars så är ju att bli kallad Stina en klassiker. De äldre på jobbet brukar ofta också fråga var jag har Marina då och sjunger sen sången “Tina och Marina…..”

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv