Follow my blog with Bloglovin

En illustrerad ring och läskburksdilemmat

Igår köpte jag tryffelbiskvier. Då vet ni väl vad jag ska? Hem till mamma såklart! Köpte ju med det som fika efter olyckan och sen har jag gjort det varje gång sen dess och nu vore det bara märkligt att komma utan.

 

Jobbade hemifrån mamma och blev serverad saker på löpande band. Fika, kaffe, lunch, paj, kaffe, fika igen. Haha. Snacka om lyxigt. Hon gjorde kycklingvingar och ostmackor. När jag var liten åt vi kycklingvingar som fredagssnacks ibland.

 

Bad henne rita en ring som jag ska få ärva för att jag är nyfiken på hur den ser ut. Alltså hahahaha. Visste inte att min mamma hade en så konstnärlig sida? Otroligt fin, verkligen. Längtar! Kan knappt bärga mig att få ha på mig den där skapelsen med spretiga små klumpar.

 

Idag är Freddy iväg och jag myser till det med tända ljus, sushi och serier. Såg senaste avsnittet av PH. Min favorit är helt klart Tanja. Vem gillar ni? Lite jobbigt att jag börjat tycka om Simon nu btw?? Det vill jag ju inte.

 

Gjorde omröstning på insta om hur många som diskar öppningen på läskburken och blev chockad över att så få personer gör det.

Hur gör ni då? Använder sugrör? Om jag inte är hemma och det inte finns något val torkar jag av med en servett och häller snabbt upp i ett glas (haha, tänker att bakterierna/smutsen inte hinner med då…), det är bara om jag måste-måste som jag dricker rakt ur burken. Men om jag är hemma och har tillgång till vatten tvättar jag såklart alltid burken. Ni skulle väl inte sätta munnen rakt på en annan förpackning från affären?

 

86 gillar

Kommentarer (56)

 • Bella

  |

  Team diskar burken med diskmedel!
  Diskar även konservburkar innan öppning. Om jag är ute så köper jag aldrig burkläsk, då blir det alltid på flaska.

  Svara

  • Egoina

   |

   Konservburkar också? Gud det har jag inte tänkt på! Men oftast ska man ju hetta upp innehållet, tex krossade tomater. Så tänker det är lugnt 🙂

   Svara

   • Bella

    |

    Sant, men inte t.ex. tonfisk till en tonfisksallad eller makrill på knäckebröd.

    Svara

 • Josefina

  |

  Hej! Är det ”vanliga” spjälgardiner du har i fönstret?

  Svara

 • J

  |

  Köper jag i butik så tar jag alltid 6-pack så då har iofs ingen varit och tagit på dom. Men köper jag med mig mat hem så får man ofta med en burk dricka… faktiskt aldrig diskat haha. Aldrig nog ens tänkt tanken. Men jag tillhör även den skaran som inte använder handsprit utomlands (innan corona, nu är jag också hängiven spritare)

  Svara

 • M

  |

  Team diska/skölja här också! Sköljer alltid av öppningen på konservburkar och tetrapack också innan matlagningen, så det inte ska åka med nåt damm/skit/smuts/whatever från affären. Har en pojkvän som alltid ger ölburkar en ordentlig diskomgång när vi varit på systemet också, innan han ställer in dem i kylen. Älskar honom lite extra för det. (Och då dricker jag inte ens öl, men gillar att han tänker som jag haha) 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Keeper <3

   Svara

 • Fanny

  |

  Varför skulle det vara bakterier vid öppningen? 🤔 Går folk och öppnar kylarna i butiken för att pilla och slicka på burköppningarna? Jag är för övrigt team flaska eller team köpa burk i flerpack (som ju kommer i kartongförpackningar)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nej det hoppas jag inte 🙈

   Svara

 • Ewe

  |

  Haha skulle aldrig ens komma på tanken att diska en burk 😅 Vad är det man tror ska hända om man dricker den odiskad? 🤔

  Svara

  • Egoina

   |

   Inget kommer hända. Är mest känslan. Ibland är det faktiskt smuts på dem. Syns särskilt om man torkar med en vit servett 😬

   Svara

 • Mikaela

  |

  Haha diskar aldrig, dricker direkt även om jag köper i affär. Lite skit rensar magen osv? 😂

  Svara

  • Evelina

   |

   Haha håller helt med! Aldrig ens slagit mig att tvätta/torka av. Man får väl i sig så mkt skit på alla möjliga olika sätt och det verkar ju går bra ändå. 🙃

   Svara

 • Cecilia

  |

  Dricker alltid ur burk, läsk eller öl eller vad som. Aldrig någonsin tvättat eller ens torkat av 😂

  Svara

  • Frida

   |

   Haha samma här, tanken har inte ens slagit mig. Men äh, lite skit skadar inte 😉

   Svara

 • Anna

  |

  Har verkligen aldrig ens tänkt tanken!! Dricker gladeligen rakt ur burken och har inga bekymmer med det! 😀

  Svara

  • Marie

   |

   Samma här! Har verkligen aldrig funderat i dessa banor tidigare.

   Svara

 • Julia

  |

  Jag tänker på det där varend gång jag dricker ur en burk (och flaska, tänker att kapsylen omöjligt kan täcka hela ytan man stoppar i munnen när man dricker ur glasflaska) MEN sen gör jag inget 🙂 🙂 🙂 Skäms lite och blir lite äcklad varje gång, men vad ska jag säga, min lathet tar tydligen ut min rädsla för att typ råttor sprungit över burkarna i fabriken. (Ja äkta tanke) Funderar nu också starkt på att gå till en psykolog om jag kan tänka att råttor rört burkarna och ändå dricka rakt ur dem. Tack för denna insikten haha! Kan varit det bästa/sämsta jag börjat tänka på pga ett blogginlägg haha. Skrivet med glimten i ögat obs, så jag inte låter så bitter som jag ibland råkar göra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! <3 Nej, men du jag tycker det låter sunt att man kan strunta i det!

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag har alltid varit väldigt känslig och lättäcklad av smuts och bakterier. Jag var utomlands med ett kompisgäng för ett antal år sedan och vi alla blev magsjuka. Det som var intressant var att jag som är petig med smuts blev riktigt riktigt dålig och de som inte var så noga mådde bara lite dåligt. Hur dålig man blev var verkligen, i detta fall, synonymt med hur petig man var. Därför efter den resan försöker jag utmana mig själv, typ som med burken, och intala mig att lite skit faktiskt är bra och jag kommer inte att dö av det.

  Svara

  • Frida

   |

   Tror helt klart på att vi måste utsättas för smuts/skit/bakterier för att vårt immunförsvar ska fungera som bäst/vara starkt. Har upplevt renlighetsmani i min närhet vilket har fått mig att inse vilket stort problem det blir för vederbörande att kunna leva ett normalt liv. Säger absolut inte att du har OCD och man kan ju ha olika grad av det förstås. Tycker det är grymt att du utmanar dig själv, vet själv hur tufft det kan vara att gå emot sin ångest då jag själv har GAD och social ångest! ❤

   Svara

 • Sophie

  |

  Gud, aldrig ens tänkt tanken innan. Sjukt äckligt att inte göra det nu när du lägger fram det så där. Kommer diska alla mina burkar hädanefter! 🙋🏼‍♀️

  Svara

  • C

   |

   Eller hur? Jag känner ett starkt behov av att diska allt nu 😂

   Svara

 • ida

  |

  Jag trodde jag var den enda som torkade av burkar. Diska har jag aldrig tänkt på.

  Självklart måste man rengöra burken innan man öppnar den och framförallt dricker ur den!

  Burkar är alltid smutsiga, inte bara bakterier,
  väldigt ofta damm, speciellt i små kiosker/närbutiker/matställen, mer sällan i stormarknader.

  Svara

 • Anki

  |

  Sugrör om det finns till hands, bättre för tänderna och ogillar att lägga pengar på tandis 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag dricker direkt ut burken utan att tvätta av den! Skulle kunna sätta munnen mot vilken förpackning som helst, eller ja, kanske inte just nu men innan februari 2020 iaf… Lite smuts stör mig inte!

  Svara

 • Sara

  |

  Älskar sådana fika/mattraditioner <3

  Svara

 • M

  |

  Jag försöker att inte tänka för mycket på sådant som läskburken. Då kan man ju bli lite paranoid till sist.
  En vän la nyligen stolt upp på sociala medier bilder på hur hon diskar frukt, grönsaker, mjölkpaket innan hon ställer in det i kylen. Hon tyckte vi som inte gör det är snuskiga grisar som nog kommer få corona. Jag höll på att skratta ihjäl mig för tanken är rätt ologisk. Hon kan ju omöjligtvis rengöra knäckebröd/musli/mjöl-paket och annat som ska in i skafferiet, där det ju är mörkt och eventuellt lite varmt = snusket trivs fint och växer. Medan i kylskåpet är (bör det vara!) så pass kallt att det dör utan att du skrubbat gurkan med diskmedel. 😛 Klart man ska tvätta grönsaker innan de äts men att diska allt som ska in i kylskåpet är väl lite hysteriskt.

  Svara

 • Linda

  |

  Har aldrig ens tänkt tanken på att rengöra burkar/flaskor innan jag dricker. Team lite skit rensar magen osv..:-) Diska/tvätta tetrapack låter nästan snudd på sjukligt i mina öron?

  Svara

 • Elsie

  |

  Nej, tack för den! Nu måste jag ju diska burkarna 😭

  Svara

 • I

  |

  Äcklas inte av sånt så det stör mig inte. Kanske smart grej att göra med tanke på corona/sjukdomar dock. Men av ”det är så äckligt med smuts”-skäl skulle jag aldrig diska öppningen 😝

  Svara

 • Viktoria

  |

  Aldrig ens tänkt på detta. Öppnar bara och dricker. Att få i sig smuts/bakterier är ju bra ibland faktiskt och tror inte burken är så smutsig ens.

  Svara

 • Sofia

  |

  Oj, jag har aldrig tänkt på att det är bakterier vid öppningen men det är det såklart! MEN inget man dör av så jag orkar inte diska. Vill inte fastna i att göra grejer för att annars “känns det äckligt”.
  BTW tänkte exakt samma om Simon igår, ba “fan jag vill ju inte gilla honom”. Haha!

  Svara

 • Emma

  |

  Det sjukaste jag vet är folk som häller upp från burk till glas. Burk är det godaste sättet att dricka läsk dammit! Och diska burken? Nah. Men jag är väldigt dålig på att bry mig om bakterier, det är nog lite sjukt hur lite jag bryr mig faktiskt…

  Svara

  • Maja

   |

   Burk är det bästa sättet att dricka läsk på! Bubblorna håller sig till dagen för fan. Och lite skit rensar magen.

   Svara

   • Maja

    |

    *dagen efter

    Svara

 • Anna

  |

  Äsch! Lite skit rensar magen. Är inte bra att hålla på och undvika bakterier för mycket, kan ju bli sjukligt🤪
  Tvättar händerna när jag varit på toa samt varit och handlat, när jag gett katten mat osv. På den nivån är jag🤣

  Svara

 • Amanda

  |

  Det var nog det sjukaste jag har hört. Varför skulle man diska burkar?? Som barn äter man ju typ lera – jag tror att man klarar av lite eventuell smuts på en burk med läsk. Haha. Det är inte sunt att ta bort alla bakterier hela tiden, dom behövs! Om man är orolig för skadlig smuts ska man liksom inte ens bo i stan (cancerogena avgaser) utan flytta ut till landet pronto.

  Svara

 • Sandra

  |

  Absolut torka av den när den ser smutsig/dammig ut, men bara med typ servett. Lite skit rensar magen och det börjar lite bli ett problem hur känsliga/renliga människor är för exempelvis vår tarmflora som är jätteviktig
  (OBS självklart ska man vara försiktig nu med rådande pandemi etc men generellt annars)

  Svara

 • Sara

  |

  Oj, det där hade jag aldrig tänkt på! 😮 Är i och för sig rätt orädd för baciller, men nu i coronatider låter det ju som en bra idé att diska ovansidan på burken!

  Svara

 • Nina

  |

  Nej verkligen inte. Enda gångerna är när de är synbart smutsiga

  Svara

 • Robert

  |

  Har aldrig tänkt den tanken om burkarna, haha, men det var rätt klokt. Lika klokt som tryffelgrejerna såg smarriga ut. 😉 Mvh /Team aldrig diskat en läskburk före öppnandet

  Svara

 • Jennifer

  |

  Sköljer alltid av och känner mig alltid lika coocolocoooo 😀

  Svara

 • Jos

  |

  Nu under Corona så vill jag gärna tvätta av burken. Innan Corona så har jag inte alltid tvättat den, men tycker det är lite ofräscht att dricka upp damm och skit som ligger på ovansidan av burken 😬.. Jag tror också det är bra att inte vara kliniskt renlig, men tänker att det snarare är att vara ute i naturen som gäller än att det skulle vara nyttigt att dricka damm/skit från affären. Innehållandes potentiella kemikalier osv. Men vad vet jag 😊

  Svara

 • Sofia

  |

  Diskar alltid burken!!
  Har också börjat diska frukt/grönt också, mår illa av tanken av hur många som rört äpplena eller päronen… 🙃

  Svara

 • Elsa

  |

  Alltså RELATE med Simon. Men jag tänker såhär: han GÖR bra tv. Jag skrattar mycket åt honom, det betyder INTE att jag sympatiserar med honom eller ”förlåter” honom för allt det sjuka som han ibland säger/gör. It’s a fine line, men icke att förglömma att den faktiskt finns.

  Svara

 • Johanna

  |

  I mitt huvud finns inga bakterier. Skulle om jag inte visste bättre pga det sociala kunna dricka ur samma glas som femton personer druckit ur innan och typ slicka på Golv. Det här med att tvätta händerna efter man varit ute eller innan maten är extremt svårt för mig att komma ihåg pga baciller och sånt existerar inte. Tur jag har barn som
  lärt sig av min mamma som påminner mig! Vet inte varför det blivit så.

  Svara

  • Hanna

   |

   Jag är precis likadan, fast utan en mamma som påminner mig. Min make är däremot tvärtom och kan inte förstå hur man inte kan tänka på sånt och är enligt mig lite överdriven ibland, tänker att det blir en bra balans för barnen på totalen 🤷‍♀️

   Svara

 • Malin

  |

  Nejmen va? Blir typ triggad av att så många ställer sig och diskar sin burk 😂 Lite skit rensar magen.

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså min sambo har bacillskräck deluxe, men rengör inte burkarna!! Har tänkt på detta själv men låtit bli att säga något pga onödigt att komma med fler hjärnspöken. Om NÅGOT så är ju burkarna äckliga?? Helt på din sida 😉

  Svara

 • Charlotte

  |

  Vet inte om någon annan redan skrivit det här nu. Jag är extremt rädd för bakterier, skulle aldrig dela glas/dricka från någon annans flaska. Inte ens min man, vilket ju är skitlarvigt. Städar varje dag. MEN, samtidigt inser jag ju att det sättet är dåligt i och med att jag gör mig själv sjuk genom att hålla för rent. Därför tänker jag aktivt på att inte göra saker som detta, även om jag vill. Vi behöver bakterier, vi behöver bli smittade. Fy fan. Ryser, men det är sant.

  Svara

 • Julia Nicander

  |

  Är faktiskt mer rädd för bacillskräck än baciller, samt tror i grunden att man lever längre om man ständigt får i sig en god mix av bakterier och skit. Nedan följer en lista över saker jag gör som kommer äckla dig: (OBS: Pre corona såklart)

  Dricker direkt ur läskburkar även om jag SER smuts på dem.
  Diskar ibland bara saker med varmt vatten om jag vill använda dem direkt, tex osthyveln, även om den legat i diskhon i typ ett dygn
  Drar ut dumlen ur pappersomslaget med tänderna efter att jag snurrat upp ena sidan, trots att jag vet att folk tar pappersgodis med händerna.
  Biter på naglarna ibland trots att jag precis åkt buss och inte tvättat händerna
  Pussar min valp på undersidan av tassarna
  Som singel: Hånglar och ligger med med främlingar (vilket ändå är peak bakterierisk så vem bryr sig om resten av den här listan egentligen)
  Äter minttabletter som fallit ur i väskan

  Tvingar mig även att stoppa ett av mina fingrar i munnen när jag VET att det är smutsigt om jag så mkt som anar att jag börjar tvätta händerna för mkt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Kan också säga check på många av dom punkterna. Kanske borde göra ett blogginlägg med en lista på äckliga saker jag gör? Är inte nitisk vad gäller allt, långt ifrån 🙂

   Svara

 • R

  |

  Hej Regina!

  Undrar om du funderat över att börja kalla din blogg för “Reginas”? Tänker att det var ett tag sedan du kom på “Egoina”. Känns det fortfarande aktuellt? Tycker att “Reginas” låter ganska trevligt om du frågar mig! Allt gott och tack för lite daglig livsinspiration. /En annan “R”

  Svara

 • Ella

  |

  Alla skriver om diskandet – är det ingen som upprörs över hur du vågar publicera bilder på en så stöldbegärlig ring?! Det är ju big no-no att visa upp sådana fantastiska värdesaker på nätet!

  Säg inte att du inte blivit varnad!

  Svara

 • Helen

  |

  Men strunta i läskburken och fokusera på det viktiga i det här inlägget!!!

  VARFÖR är det inga gardiner i fönstret!?!
  Det här kommer att gäcka mig hela helgen.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv