Follow my blog with Bloglovin

Helgen: AW, Moriskan, tjejmiddag & pasta a la vodka

I fredags var jag på AW med jobbet som ni vet. Vi började med ett glas bubbel på kontoret.

 

Kollegor!! IRL <3 Vissa av dem hade jag inte ens träffat i verkligheten än, men det kändes ändå så på grund av videomöten. Så knäppt.

 

Sen gick vi till Moriskan och drack öl och åt korv. Valde en chili hot dog med jalapenos och koriander.

Och öl förstås. Jag lärde mig ju att dricka öl för typ två år sedan och har sen dess gått igenom olika perioder. Först en IPA-period och sen en suröl-period. Just nu är jag inne i en ljus lager-period. Vill ha ljus, genomskinlig, iskall öl. Mmm. Men här på bilden blev det ändå en IPA. Känns waste att köpa lager på finöl-ställen.

 

Här hängde vi några timmar innan Helsingborgs-gänget tog tåget tillbaka igen. Min kollega Åsa berättade att hon inte har åkt tåg sedan februari. Haha hur knäppt.

 

Och mindre än ett dygn senare åkte jag tåg igen. Skulle till Malmö, igen. Denna gång för att gå på tjejmiddag hos Sofie med Felicia och Hannah.

 

Åker man hiss med spegel bara måste man ta en bild. Det är så.

 

Sofie hälsade oss välkomna och vi högg in på tilltugget på en gång. Kronärtskockstapenade! Godaste på länge.

 

På tal om goda grejer serverade Sofie Pasta a la vodka. Lägg avvvv va gottt. Hon hade dukat så fint med sina senaste loppisfynd också. Är så avis på dessa tallrikar.

 

En bit burrata och ett knippe basilika på pastan och sen MUMS. Måste laga denna rätt hemma en dag snart. Kul att jag sa till Freddy att vi skulle äta vodkapasta och han bara “hahahAHA jaaa ELLER HUR”. ???

 

Till efterrätt blev det chokladpannacotta.

 

Så mysig kväll. Tjejmiddagar ändå. Kanske bästa som finns.

Toppenhelg! Nu blir det Ozark och pusskväll med F.

131 gillar

Kommentarer (19)

 • Robert

  |

  Smarrigt! Var tvungen att googla receptet på vodka-pastan. 😉

  Svara

 • Annie

  |

  Men vänta lite här nu va… Jobbar Sofie på ditt jobb eller är det bara någon som är väldigt lik henne?!?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Bra observerat! Det är Sofie ☺️

   Svara

   • Ida

    |

    Haha! Tänkte också den tanken…men vänta nu…är inte det där din kompis Sofie?! 😂

    Svara

   • jos

    |

    Var det enda jag kunde tänka på också! Men har ni alltid jobbat där båda två? Känner mig så förvirrad nu! 🙂

    Svara

  • Sofie

   |

   Hahaha 😀

   Svara

 • Emelie

  |

  Jobbar du med Sofie eller är din ena kollega bara sjukt lik samt poserar exakt som Sofie?? Det enda jag kunde tänka på när jag läste detta inlägg var ”vad gör Sofie på din AW”??? Hahah

  Svara

 • Pernilla

  |

  Jobbar du och Sofie ihop? 😃 för visst var hon med på AW:n?

  Svara

 • Anonym

  |

  Inte knäppt utan klokt av din kollega att hon inte åkt tåg sedan februari, det har inte jag heller. Jag köpte bil i våras (åkte tåg jätteofta innan) pga pandemin (och ja jag vet alla inte har råd med bil/saknar körkort men då ska man oavsett undvika tåget om man inte behöver åka). FHM är väldigt tydliga, kollektivtrafik ska undvikas om man inte måste åka (tex om man måste ta sig till arbetet och inte kan cykla och inte har någon bil). Att ta tåget för att åka på tjejmiddag är emot FHM:s råd. Du bidrar (eller riskerar att bidra) till trängsel i kollektivtrafiken för de som måste åka tåg till arbetet. Ta bilen eller stanna hemma. Varför lever så många influensers som om det inte vore pandemi 🙁 Spridningen i Malmö är för övrigt ganska stor på sina håll just nu, jag jobbar statligt i Malmö (vill inte skriva var men det är inte inom vården) och 14 av 30 på min avdelning på jobbet har testat positivt senaste månaden tex. Var försiktig!

  Svara

  • M

   |

   Fast vi är ju inte direkt i någon slags “lockdown” i Sverige så vi behöver inte fullständigt isolera oss förutom om vi ska ta bilen till jobbet?! Detta var ju dessutom under en helgdag så man får väl anta att färre personer sitter på tågen då än en tisdag kl 07:30.
   Låter som om din arbetsplats behöver se över sina hygien-, distansarbete- och avståndsrutiner förresten. Jag jobbar inom vården på en mottagning med över 100 anställda och vi har inte haft något covid-utbrott sedan viruset kom till Sverige trots att ingen får arbeta på distans och många måste ta kollektivtrafiken pga vårdlöner suger, så…

   Svara

   • Anonym

    |

    Fast va, FHM:s rekommendationer om kollektivtrafik och övriga rekommendationer ska väl följas även om vi inte är i lock down? Du själv talar ju tex om övriga viktiga rekommendationer såsom att sköta hygien t.ex. Jag har inte skrivit att vi har lockdown, jag har skrivit att man inte ska åka kollektivtrafik i onödan vilket inte är mitt egna påhitt.

    Ang mitt jobb. Vi får inte arbeta hemifrån pga samhällsviktig verksamhet som ej kan utföras hemifrån. Cheferna varit i kontakt med smittskyddsläkare men vi anställda kan ju inte göra annat än att sköta hygien och avstånd i den mån jobbet går att utföras med avstånd. Hade du vetat vad jag jobbat med hade du inte påstått att vi ska se över rutiner för distansarbete.

    Svara

    • M

     |

     Mm men FHM låter oss själva ta ansvar för vad vi väljer att göra eller inte göra. Friska personer utan symtom kan även få värna om sitt mänskliga behov av social kontakt. Är det en risk att ta tåget och träffa vänner? Jo, men det kan även vara en risk för det psykiska måendet att stanna hemma konstant i flera veckor. Kan man mötas på Skype och liknande istället? Ja jo, men vi vet ju alla att det inte alls är samma sak. Att göra något “i onödan” är ett ganska relativt begrepp, särskilt nu när vi i Skåne ändå ligger rätt bra till statistiskt gällande nysmittade.
     Jag tror säkert din arbetsplats gör ett bra jobb, men när man slänger runt pekpinnar så kan man få några mot sig själv. 😉 Ber om ursäkt om du tagit illa upp av mina kommentarer, men det har uppstått ett så märkligt angivarsamhälle där det ska kastas pekpinnar åt alla möjliga håll och vi är många som är trötta på det. Du väljer att köpa en bil för att åka runt i själv, ja det är ju duktigt, men någon annan kanske kan välja att jobba hemifrån 100% av tiden och därmed inte möta människor mån-fre och det är ju med duktigt? De flesta gör sitt bästa, det tror jag faktiskt.

     Svara

  • Josse

   |

   Jag tolkade “så knäppt” att innebörden var “tänk vad konstigt allt blivit i och med pandemin” och inte att det kvar knäppt gjort av kollegan att inte åka tåg. 🙂

   Svara

 • Betty

  |

  Åhh vad mysigt 😀

  Gud vad Felicia liknar Hanna Ferm från Idol tycker jag 😀 Är de släkt kanske?

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Blir helt exalterad så fort nån lagar vodkapastan, den har seglat upp som topp 3 favoriträtt hos mig som är världens foodie, så otippat för är så enkel men genial, måste laga den snart igen, äääälskar…!!! 🤤❤️🤤❤️

  Svara

 • Victoria

  |

  Vaaaad är det för fantastisk grön växt som Sophie har?? Den som står på bordet i bilden med tapenaden och som ser ut som en grön variant av palettblad typ? Blev dunderkär!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Recept på vodkapastan? Måste ju testa!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv