Follow my blog with Bloglovin

Rösti i våffeljärnet

 

Ett litet tips från mig till er! Varför steka rösti när man kan göra det på nolltid i våffeljärnet?

Skala och riv potatis, salta & peppra. Det behövs inget mer än potatis då stärkelsen i potatisen gör att den kommer hålla ihop av sig själv. Klicka ut i våffeljärn och platta till så tunt som möjligt.

 

Låt röstisarna bli gyllenbruna och knapriga.

 

Servera såhär.

 

Eller kanske såhär.

Smakar chips!!

 

140 gillar

Kommentarer (21)

  • Liv

    |

    Det är ju såå gott särskilt med creme fraiche, rom och rödlök, alternativt rårörda lingon + bacon! Aldrig gjort i våffeljärn men måste prova. 😋
    Men är inte detta rårakor och inte rösti?
    Osäker på skillnaden men tror man brukar ha riven lök i rösti, och oftast är rösti gjord på kokt potatis och lite större och tjockare, medan råraka är tunn och krispig.

    Svara

    • F

      |

      Jo, råraka är det. Så gott!

      Svara

  • Sara

    |

    Nämen sluta så bra idé! Är ju för bökigt att steka!

    Svara

  • Mallan

    |

    Läste absolut ”röst i våffeljärnet” och blev rädd först, en demon i järnet?! Lättnaden sen

    Svara

    • Anna

      |

      Hahaha!!!

      Svara

      • Anna

        |

        Tack för den kommentaren precis min typ av (konstiga )humor 🤣❤️

        Svara

    • Egoina

      |

      Råkade först skriva det 😂😂

      Svara

  • J

    |

    Mums, måste prova! Potatis är så underskattat!

    Svara

  • Fanny

    |

    Är det finrivet eller grovrivet? Alla mina rösti försök har antagligen bränts eller råa.. har slutat försöka och vågar knappt igen..

    Svara

    • Egoina

      |

      Rev på grövsta. Oj, mina blev perfekta. Prova att förkoka potatisen lite?

      Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

    • Krista / Miss Macaronia

      |

      Helt säker på att jag var på Sandra B’s blogg, fick för mig att jag gick in där och typisk grej hon också skulle tipsa om, så blev förvirrad när jag hittade Smarrigt-Robert i kommentarerna 😄

      Svara

  • Lina

    |

    Åh det måste jag testa! Tack för tips! Använder själv våffeljärnet till allt möjligt utöver våfflor. Supersnabb lunch är att lägga in grillkorv i järnet, blir perfekt yta. Korvbrödet går finfint att lägga in också (tar liksom sekunder). Annars gör jag mest varma mackor i våffeljärnet 😊

    Svara

  • Poli

    |

    “smakar chips”. Haha, ja, chips är ju i princip knaperstekt tunn potatis, så det är ju inte så märkligt. Men bra tips, om man vill äta chips till middag men ändå inte vill erkänna att man åt chips till middag.

    Svara

  • Emmy

    |

    SMART! Varför har jag inte tänkt på detta?
    Brukar göra i stekpanna med olja såklart, men med lite annat recept. Ägg och mjöl till exempel (fast det kanske inte behövs då…). Och lök, aldrig utan riven lök! Och så kallar jag dem för latkes, äts oftast i december enligt tradition 😉

    Svara

  • Signe

    |

    omfg så smart!!!!! råraka är min bästa vardagsrätt och det här gör det ju ännu smidigare!!!

    Svara

  • Caroline

    |

    Ska du kolla paradise hotel i år?

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja! Ska du? ☺️

      Svara

      • Caroline

        |

        Absolut! Skulle gärna höra vad du tycker om avsnitten, skulle annars läsa på andra ställen också men det är svårt att undvika spoilers:(

        Svara

  • Hanna

    |

    Alltså 🤤. Ska genast kolla upp vad mer man kan laga i våffeljärnet. Fett smart!
    Vårt våffeljärn är dock sjukt nasty. Brukar alltid göra en “diskvåffla” som får ta med sig allt gammalt skit sen förra våffelomgången. Kanske får börja städa järnet på annat sätt 😇

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha ”diskvåffla”, smart! 😂

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv