Follow my blog with Bloglovin

Vad jag hade för mig i helgen

I fredags hade vi myskväll och åt kronärtskocka bland annat. Googlade hur länge den skulle koka och fick då upp ett inlägg av Sandra Beijer där hon skriver att hon öppnar den såhär innan hon börjar äta och lägger smöret i mitten.

 

Hur smart! Det blir som en dippskål och när man har ätit sig in till mitten är kronärtskockshjärtat dränkt av smör.

 

I lördags hade jag tjejmiddag. Tilltugg och gigantiska Hugo Spritz till förrätt.

 

Och fläskfilégryta med krossad potatis till huvudrätt. Hade parmesan på denna gång efter tips från er. Blev mycket gott!

En riktigt mysig kväll. Vi satt och pratade tills midnatt och Sara chockade mig genom att visa att hon tydligen har ett konto på TikTok med massa videos?? När man trodde man kände nån.

 

I söndags var det dags för Viccans babyshower! Vi hade bokat ett växthus på Linnéaträdgården som vi pyntade med rosor och ballonger.

 

Sen kom hon!

Hennes mamma hade lurat dit henne i tron om att de skulle äta lunch tillsammans. ”Kanske någon mer”, hade hon sagt. Haha det här var ju minst sagt någon mer.

 

Välkomstbubbel och sen hälsade Hannah alla välkomna.

 

Sen blev det lunch och fika. Och massa lekar däremellan såklart. Vi hade en lek där man på tid skulle skriva ett bebis-relaterat ord på varje bokstav i alfabetet. ”Hjälp” skrev Victoria på bokstaven H. Haha.

Fiiiin helg <3

116 gillar

Kommentarer (9)

 • Robert

  |

  Smarrigt! Kronärtskocka och jordärtskocka. Mycket att hålla reda på. 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Mmm kronärtskocka…! Så gott!

  Det här med babyshowers, har det blivit mer regeln än undantag att man ska anordna det till sin vän? För mig, som är 35, känns det fortfarande inte som ett måste utan en amerikansk grej som är kul på instagram. Har vanlisar babyshowers? Feel free i kommentarfältet att skriva vad ni tycker!

  Svara

  • Ellen

   |

   Är också vid 35 snåret och har aldrig haft babyshowers för vänners barn. Vet att det existerar även i Sverige, men inte i min umgängeskrets! Vi ger presenter när barnet är fött istället 🙂

   Svara

   • Sara

    |

    Skönt att höra måste jag säga, för så tänker och vill jag ha det i min umgängeskrets också.

    Svara

  • Helen

   |

   Jag har haft flera babyshowers för vänner, det verkar vara rätt vanligt numera. Speciellt med första barnet.

   Jag har dock inte fått någon babyshower själv.

   Svara

  • I

   |

   Jag är en vanlig person strax under 30. Jag har varit på två. Men är nog extremt olika beroende på vad för typ av umgängeskrets man har. Fast känns som det är väldigt vanligt.

   Svara

   • Sara

    |

    Det har nog mycket med åldern att göra… Kul med nya traditioner såklart, men är man som mina vänner runt 35 så känns det inte som ett måste… tror jag 😛

    Svara

   • M

    |

    Kanske kontroversiellt att säga högt men är inte detta en klassfråga? Får för mig att låginkomsttagare i Eslöv är mer benägna att ha baby shower än jurister i Stockholm…?

    Svara

    • Elin

     |

     Har haft babyshowers både för jurister i stockholm och lågstadielärare i helsingborg, så tror nog mer det handlar om vad man har för syn på det i umgängeskretsen. Alla tycker ju inte att babyshowers är ok. Själv skulle jag nog bli lika glad med som utan eftersom jag vet att mina vänner gjort det de trott jag skulle uppskattat mest 🙂

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv