Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Längesedan jag svarade på frågor i bloggis. Så här kommer en blandning av nya frågor, stengamla frågor och halvgamla frågor:

 

Hej
Tog ni en paus du o F eller gjorde ni slut? Känns som många är emot att bli tillsammans igen efter man gjort slut eller paus. Skulle du kunna ge lite tips o tankar. Står själv i en knivig sits , båda är kära men min kille behöver lösa sitt mående och behöver tid för sig själv .

Vi gjorde slut, men det var kanske aldrig slut-slut. Jag förstår inte varför folk skulle vara ”emot” att bli tillsammans igen efter att man gjort slut? Varför ska man ha åsikter om det överhuvudtaget egentligen? Man kan aldrig sätta sig in i vad som händer mellan två personer och har ingen talan angående vad någon annan gör med sitt liv. Såvida man inte är i ett destruktivt förhållande eller far illa såklart.

Däremot förstår jag ju att man vill sin väns bästa och inte vill att hen ska gå tillbaka till en relation som inte fick hen att må bra. Men i slutändan är det ju ens eget val och en riktig vän stöttar i alla lägen.

Med det sagt kommer jag ge ett tråkigt svar: bara du vet vad som är rätt. Min erfarenhet av on off-relationer är att det sällan blir bra igen. Nu blev det ju det med mig och F, men det tog lång tid att komma dit och helt ärligt var jag länge övertygad om att det inte skulle lösa sig 100%. När en relation en gång går sönder är det svårt att komma tillbaka det till man hade.

Däremot tror jag att det är en jättebra förutsättning att ni båda fortfarande är kära. Tar en relation slut för att ena parten slutar vara kär, eller tvivlar på om hen är kär tror jag det är totalkört. Det är min erfarenhet i alla fall. Finns ju inget värre än att den man är kär i slutar vara kär tillbaka. Måste vara så svårt att kunna känna sig trygg och slappna av igen.

 

Du är ju queen of lekar! Jag har blivit ansvarig för lekar inför en babyshower nästa vecka och jag börjar få total panik!! Har du några tips på lekar som kan funka?? Gärna lekar utan allt för mycket förberedelser och som passar för ca 15 pers. TACK <3

Ja såklart! Lägligt nog var jag på babyshower supernyligen och var lekansvarig. Först och främst: denna sida är amazing! Där kan du hitta inspiration och färdiga lekar som du kan skriva ut. Vi körde exempelvis Bingot, Kasta om bokstäverna och Förklara ordet.

Här är 3 andra tips på vad man kan göra (förutom de vanliga som magens omkrets, gissa barnmaten osv):

→ Milk pong. Beer pong, fast med mjölk!

→ Musik quiz med låtar som innehåller ord som ”baby” och ”mama”.

→ Hälsning på blöjan. Förbered ett litet pysselbord med blöjor och pennor och uppmuntra gästerna att skriva fina, roliga eller peppiga meddelanden på blöjorna. Trevlig present för mamman att få med sig sen och läsa vid trötta blöjbyten mitt i natten. Shit happens!

Ha så kul!! Baby showers måste ju vara en av de bästa tillställningarna <3

 

Här är från Viccans babyshower i lördags. Jag köpte lite olika pennor och klistermärken att pynta med.

 

En liten udda fråga. Jag får ofta höra att jag är “för snäll”. Kanske inte låter som något negativt? Men det kan stressa mig. Att vara snäll kan ju innebära att andra utnyttjar det, att man inte tar för sig etc. Jag funderar om jag måste bli “mindre snäll”.

Min uppfattning är att du också är en snäll person. Hur tänker du kring detta? Försöker du “bli mindre snäll”, om du förstår mig rätt?

Hmm gullig analys av mig, men jag tror inte att jag är ”för snäll” ändå. Eller alltså jag är väldigt snäll (lol så dumt det känns att säga om sig själv). Men jag är samtidigt en person som utan problem säger vad jag tycker exempelvis – är alltså en ärlig person som inte snällar till saker. Visserligen tycker inte jag att det gör en o-snäll, men är inte en nallebjörn som bara går runt och ler typ.

Däremot har jag lätt för att bli ”överkörd” har jag märkt, precis som du skriver att man inte ”tar för sig”. Men det är nog för att jag låter folk göra det. Det gör mig ingenting att någon annan bestämmer var vi ska äta eller vad vi ska göra exempelvis – för mig är det viktigare att personen jag är med är nöjd än att jag får det jag egentligen vill ha. Det kanske låter konstigt, men ofta vet jag inte vad jag vill för jag är så mån om att vara till lags att jag inte kan reda ut vad min vilja är. Jag vill det andra vill, haha.

Därför dras jag till mer bestämda kompisar och tycker att det är skönt när andra ”styr och ställer”. Det är en bra match för mig när det kommer till vänskapsrelationer. Men, jag måste akta så att balansen inte blir för ojämn vilket hänt mig flera gånger. Det är väl fine att någon annan bestämmer restaurang (är bara skönt helt ärligt, haha), men man ska vara uppmärksam på att det inte bara är en själv som alltid ställer upp, som alltid lyssnar och som alltid finns där. Man förtjänar att få det tillbaka också. Man ska inte låta någon utnyttja sin snällhet.

Jag säger som en person svarade bland kommentarerna: det är en bra egenskap att vara snäll. Det viktiga är bara att du får ut det du vill ha av livet och inte bara rättar dig efter andra. Bli inte mindre snäll, men sluta vara dumsnäll om du är det <3

Fan vad märkligt ord snäll är insåg jag nu btw? Snäll snäll snäll

 

 

Hej! Jag är på jakt efter en teleskophylla till hörnet i min dusch och kom över ditt inlägg om ditt badrum från maj 2019 haha… Jag har läst recensioner om den där hyllan som du har från Jotex, och jättemånga där säger att den rasar ner, läcker rost, bågnar och så vidare. Jag tänkte att nu när du har haft din ett bra tag, är du nöjd med den? Hur tunga grejer har du ställt?

Den rasar inte och är väldigt stadig trots att vi har mycket på den. Men det stämmer att den rostar. Så sjukt irriterande. Vi kommer behöva byta ut den snart. Synd, för vi är nöjda i övrigt. Jag har inte mina megaflaskor med schampo och balsam på den, men allt möjligt annat. Så den orkar bära en hel del.

 

HUR löser ni dilemmat med att du vill planera och Frédéric inte vill det? Jag LEVER för att planera och se fram emot saker, medan min pojkvän tycker det är det jobbigaste/stressigaste som finns. Har nästan nått dealbreaker-nivå i somliga fall.

Åh jag fattar. Så jäkla frustrerande. En lösning jag har kommit på är att jag planerar ändå. Haha. Ett exempel är att några kompisar nyligen frågade om vi ska gå på julbord tillsammans i december. Vi behövde boka nu-nu och jag sa därför ja direkt utan att ens ha frågat honom.

Hade jag frågat hade han sagt eehhhhh jag vet inte….ehhh….kanske….ehhhh……vi kan väl se… och jag hade blivit TOKIG för att han inte bara kunde ge ett svar så att vi kan säga ja och inte bokningen går förlorad. Saken är ju att han oftast kommer kring, han behöver bara lite tid att vänja sig. Om jag berättar om julbordsgrejen nu kanske han har vant sig vid tanken tills december : ))

 

 

Ni som äter mycket pasta – åtminstone skriver du ofta att ni gör det – kunde ni inte tipsa oss alla om de bästa pastarecepten? 😀 hälsar en som har brist på inspiration, men älskar pasta

Pasta <333

De godaste pastarecepten enligt mig är dessa:

Världens godaste tomatsås

Pasta med rostad jordärtskocka och västerbottenost

 

84 gillar

Kommentarer (24)

 • Malin

  |

  Ok bara måste kommentera på det där med att du ”planerar ändå”. Tror det var det SMARTASTE jag hört på länge. Ska applicera detta på mitt förhållande direkt. Göra upp planer och sedan verka spontan inför sambon liksom som tycker att ”vi kan väl se när det närmar sig”. Mycket bra drag, haha! Tack för bra läsning från en trogen läsare sedan 10 år + tillbaka! /Malin

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja men exakt så! Har besparat mig så mycket frustration 😂

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Blir lite sekundär-provocerad av ovan person som fått höra att hon är för snäll haha. Tror att folk menar något annat egentligen, snäll är ett så brett begrepp. Kanske skulle hjälpa att fråga vad de egentligen menar och säga det utan luddig snäll-täckmantel. Så slipper man känna ett diffust obehag och att man borde ändra sig för en egenskap som faktiskt är den bästa egenskapen som finns. Vilka vill man ha runt sig liksom, de som är snälla eller de som inte är snälla. Ja precis.

  Svara

 • Sara

  |

  Bästa babyshower leken: gissa bajset. Ta ett gäng blöjor. Smält olika sorters choklad (typ mjölk, nöt, snickers etc). Häll den smälta chokladen över blöjorna. En chokladsorter per blöja, blöjan ska såklart vara öppen för det ska se ut som bajsblöja. Sen ska man gissa sorterna, flest rätt vinner. Så här i coronatider kan det ju vara tips att ha skedar vid sidan av. Alla vågar inte testa för ser så äckligt ut men är riktigt kul.

  Svara

  • J

   |

   Åh fy, den här och liknande lekar är en av många orsaker till att jag avskyr babyshowers och brukar försöka undvika att gå på dem! Blir så illa till mods av sånt här och känner mig alltid som en partypooper (pun intended) som inte kan uppbåda varken entusiasm eller glädje. Hoppas verkligen att alla som ordnar babyshowers har lite koll på om den blivande mamman gillar sånt här eller ej, jag skulle börja gråta om någon hade planerat en sån här lek åt mig.

   Svara

   • Elin

    |

    Håller med dig till 100%. Baby showers är det töntigaste jag vet. Är själv gravid nu och vill absolut inte ha någon. Vi har gjort ett kollektivt beslut i vårt tjejgäng att det inte blir någon bs för någon. Perreefekt!

    Svara

    • Susanna

     |

     Ja det känns så respektlöst om den det handlar om inte tycker om det, samma med möhippor. När en av mina bästa kompisar var gravid hade vi en ”baby shower” som mest innebar massa mat och fika. En frågesport hade vi, med ”konstig fakta” om bäbisar. Det blev en mysig stund, mest för att visa att vi uppskattar vår vän.

     Svara

 • Emma

  |

  Angående badrumshyllan. Jag läste också det om den men köpte ändå. Så sprayade jag den med genomskinlig lack innan den monterades i duschen. Den har inte rostat så jag antar att det funkade 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så smart!!

   Svara

 • Jackie

  |

  Jag känner igen mig i att vara för snäll! Fortsätt med det, men även att vara ärlig och bestämd när du har en åsikt. Som Egoina skriver, låt ingen köra över dig. Snäll med integritet. Jag kämpar varje dag med det, eftersom min oförmåga att säga nej har gjort mig utbränd.
  Sen måste jag tillägga att Egoinas tomatsås är supergod, googlar fram receptet säkert 1g/mån!

  Svara

 • Anna

  |

  Snälla! Lek ALDRIG ”Gissa magens omkrets med snöre”-leken. När man råkar bli jättestor som gravid är det hemskt att se snörets längd…och eh…att andra också ser hur stor man är. (Kroppen gör barn osv, alla är fina osv…MEN alltså…nej på den leken)

  Svara

  • Hanna

   |

   Eller som på en bs jag var på, när man sen skulle testa ”gravidnsnöret” runt sig själv och jag insåg att jag själv var större än den gravida…. Mindre skoj.

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag går till psykolog just för att jag känner att jag är för snäll, har svårt att säga nej/ifrån. Jag jobbar på det, men det är svårt. Jag ser det som en fin egenskap också förstås, men det leder ofta till att jag hamnar i kläm och inte kan ta konflikter (när jag borde göra det). Om det är ett stort problem så rekommenderar jag KBT. Man kan få hjälp <3

  Angående pasta så tycker jag carbonara är en av de bästa pastarätterna. Enkelt, få råvaror och skitgott. Jag är vegetarian (lacto-ovo) så jag byter ut fläsket/bacon mot knaperstekt halloumi. Annars behöver man bara ägg och pecorino (eller någon annan smakrik hårdost som t ex parmesan eller grana padano)

  Svara

 • Sara

  |

  Alltså från en som då är mer som F när det kommer till planerande: BRA STRATEGI! Tror jag skulle ha mycket lättare att acceptera om min sambo bara: ”nu har jag bestämt att vi ska gå på julbord” för då lägger jag bara in det i kalendern och funderar inte så mycket på *vill jag verkligen detta* som det blir om han frågar istället! Känner så igen mig i det där ”eehhhhh jag vet inte….ehhh….kanske….ehhhh……vi kan väl se” hahaha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • Robert

  |

  Hemskt nyfiken på sista pastarätten där. Säkert godare än man tror. 😉

  Svara

 • Julia

  |

  En till lek till babyshower! ”Med andra ord”, fast bara med babyord/babysaker. Delas in i lag och det lag med flest ”brickor” vinner.

  Sen att alla tar med sig ett foto från när dom var bebisar och så ska mamman gissa vem som är vem.

  Sen är det roligt att få gissa när bebisen kommer, längd, vikt osv, som mamman får spara tills när bebisen har kommit och se vem som var bäst på att gissa!

  Inte en lek, men ett roligt inslag: momosa-bar!! Alkoholfritt bubbel, juice, fina glas, frukt/bär och så får man blanda sig en alkoholfri mimosa 😍👏

  Svara

 • Mila

  |

  Jag känner igen mig i att vara för snäll. T.ex. tycker jag så synd om udda personer som hamnar utanför på jobbet eller i grupp etc så jag blir vän med dem och inser långt senare att det finns självklara anledningar till att alla andra undvek dem. :/ (det låter elakt men t.ex. har jag nu en vän som håller timslånga monologer om sig själv och en annan som är en äkta mytoman)…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha omg det där är EXAKT JAG!!

   Svara

  • Caroline

   |

   Jag gör exakt samma. >. <

   Svara

 • Emma

  |

  Åh, nu blir jag lite orolig här. Tänk om bebisen får tag i klistermärkena och stoppar dem i munnen? Bebisar ligger ju ofta i bara blöja och flaxar runt med armarna, klistermärken lossnar nog lätt på den ytan dessutom. Så fin tanke men en varning från mig bara ❣️

  Svara

  • Alexa

   |

   Exakt min tanke! Mina barn har från låg ålder lyckas tråckla sig ur pyjamas och skulle lätt kunna haffa tag i ett sånt där klistermärke. Ser ut som en riktigt dålig grej att sätta på en blöja 😐

   Svara

 • Johanna

  |

  Nyfödda stoppar nog inte saker i munnen. 🙂

  Svara

  • Emma

   |

   Jo, dem gör ju det. Tummen tex – skriver av egen erfarenhet. Men hey, gör gärna ner en tvåbarnsmamma som bara delar med sig av sin oro för en okänd ofödd bebis…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv