Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Jag har sovit dåligt i några veckor nu. Svårt att sova, vaknar flera gånger på natten och det kan ta mig timmar att somna om. Idag vaknade jag vid 05.30 och kunde inte sova mer. Väldigt irriterande då jag inte behövde gå upp förrän 07.30.

Jag har aldrig haft ett problem med sömn. Det har nog snarare varit tvärtom i så fall, att jag sover för bra. Haha. Jag förstår inte alls vad som händer med mig nu. Jag började fundera på om det kan bero på stress, jag känner mig dock inte stressad i övrigt. Har alltså inte samma ”symptom” som jag haft tidigare i mitt liv när jag varit stressad.

Men det kanske är så för jag har faktiskt extremt mycket att göra på jobbet nu och i kombination med det har jag dessutom haft massa åtaganden på fritiden. I lördags hade jag tjejmiddag och igår var jag med och anordnade en babyshower exempelvis.

Denna vecka ska därför bli lugn har jag bestämt. Ska ta hand om mig själv, inte göra mer än jag måste och inte vara så social.

Hoppas det hjälper och att det här är jag snart: 😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

 

102 gillar

Kommentarer (14)

 • Sara

  |

  Hoppas du får sova bra snart igen!

  På tal om något helt annat…
  Du som kollar tiktok en del, har du sett det där tiktoken där folk använder en särskilt metod/rutin i duschen och vid hårtorkning för att få vågigt hår att bli lockigt? Kan tänka mig att det skulle fungera så bra på dig som har självfall.😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Så himla lustigt, har skrivit upp ”tik tok lockar” som en idé till blogginlägg! Great minds 😌😘

   Svara

   • Sara

    |

    🙌🙌🙌

    Svara

 • Kari

  |

  Koffein i kaffe, Cola och te kan störa sömnen. Så också för mycket socker (tyvärr🙄), alkohol och förstoppad mage. Har något förändrats gällande dina moronrutiner när du jobbar hemifrån? Något som gör morgonen stressig på ett annat sätt?

  Åååh, nu vet jag! Det är Idoltittandet! 😘😁🥰❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha det är nog Idol 😉

   Svara

 • Liza

  |

  Att du har problem med sömnen är ju ett symptom 😅

  Svara

 • Sara

  |

  Hej! Vad tråkigt med dålig sömn, det gör ju så mycket för en…
  Det kan inte också ha att göra med att du arbetar hemifrån? Hjärnan jobbar fortfarande på högvarv som på jobbet med kroppen gör annorlunda, den vilar från så många intryck som ljud, människor, resa till- och från jobbet, ljus osv.
  Hoppas du snart får sova!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kanske! Kan vara så… Tack 🙂

   Svara

 • M

  |

  Du kanske motionerar redan, men det kan hjälpa en med sömnen att det träna.

  Svara

 • Vilma

  |

  Min spontana tanke är att det kan vara oro kring allt som hänt kring sjukdom och olyckor i din familj, kanske främst kring din mamma? Så har det varit för mig. Även om jag trott att hjärnan inte aktivt hela tiden tänkt på x eller y så är det på något sätt som att oron ändå ligger där och “stör”. Jag har många vänner som använt en meditationsapp, “Waking up”, som ska vara bra för att komma ner i varv. Jag har bara provat ett antal meditationer själv och upplever att den är bra även för nybörjare.

  Hoppas att det löser sig med sömnen. Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men såklart! Det tänkte jag inte ens på. Det är säkert därför. Tack för tips <3

   Svara

   • Kari

    |

    ❤❤❤

    Svara

  • Charlotte

   |

   Jag skulle precis skriva detta också, jag är helt övertygad om att det är det som hänger ihop. Det viktigaste är att försöka bearbeta det, för sömnen är en rutin och ett mönster och det är farligt när hjärnan lär sig den här rubbningen. Jag har haft det i många år nu, men jag kopplade aldrig vad det var som gjorde det och nu är jag så “van” med det. Det var också underliggande stress och oro, triggat av sjukdom i familjen. Jag började löpträna, och skriva dagbok om alla känslor och nu märker jag skillnad på nätterna. Kanske gå och prata med någon, prata i er familj om allting så du får ventilera och inte bär med dig stress i ditt undermedvetna. I sömnen bearbetar vi ju allt undermedvetet (alla våra intryck, rädslor osv), så mår du inte bra syns det där. Hoppas det blir bättre <3

   Svara

 • Linda

  |

  Jag vill faktiskt tipsa om Atarax! Jag började sova dåligt i höstas när båda mina föräldrar fick cancer under samma vecka, jobbet krävde multum och femhundraelva andra saker dök upp. Jag vaknade om nätterna med tankar som fick hjärnan gå igång. Min läkare skrev ut Atarax och nu tar jag en tablett på kvällen för att kunna sova igenom natten när jag känner behov.

  Sedan är det såklart viktigt att få långsiktig hjälp! Men jag tänker, liksom någon som kommenterade, att du säkert har mycket på gång med olyckan din mamma var med om t ex. Kanske kan dessa hjälpa ett tag? De är väldigt ”snälla” tabletter och hjälper mot ångest, oro, klåda (!) och stöttar sömnen. ♥️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv