Follow my blog with Bloglovin

En sommarfattning

 

Då är vi inne i september och kan officiellt tacka av sommaren. Minns ni när jag brukade summera mina veckor i små highlights. Tänkte att vi kör samma upplägg, fast med hela sommaren. Här kommer en sammanfattning av min sommar – eller en “sommarfattning” if you like.

 

SOMMARENS….

Bästa: Att få sovmorgon med F varenda dag under semestern.

Äntligen: Att extrarummet blev klart! Sån lyx att ha ett eget litet kontor. Kommer nog jobba hemifrån 4-ever.

 

  

 

Resor: Ja, inte så många såklart. Men har rest runt i Skåne och även varit i Norge och i Danmark.

Hang up: Britney Spears!! Har lagt så många timmar på att läsa om henne och kolla Youtubeklipp. Jag tänkte sammanfatta situationen i ett blogginlägg till er, men det var verkligen att ta sig vatten över huvudet. Jag hade behövt sitta en arbetsvecka minst.

Så det kommer jag inte kunna göra. Men det finns många bra källor där ute och en person som gjort ett utomordentligt jobb är Amir Akrouti. Det jag gillar extra mycket med hans klipp är att han har gjort en så tydlig tidslinje kring allt som hänt. Rekommenderar verkligen hans klipp om ni är intresserade av Free Britney och hur det började. Här är de i kronologisk ordning:

Britneys väg till förmyndarskapet

Hela sanningen om Britneys förmyndarskap

Britneys ex bekräftar allt

Konspirationsteorier: Britney Spears

Läckt ljudinspelning: Han hotar att ta mina barn

 

 

Gulligaste: Välkommen-till-Norge-skylten min familj hade gjort. Känslan att äntligen få se dem igen efter stängda gränser hela året <3

Insikt: Att jag inte tycker om att vara på stranden. Har egentligen alltid vetat det, men först i år accepterade jag det inför mig själv. Har känt mig weird för att “alla tycker ju om att vara på stranden”. Men nä. Inte jag och det är okej.

 

 

Värsta: Olyckan mamma var med om såklart. Drömmer fortfarande mardrömmar och tänker på det dagligen. Det är bland det värsta jag varit med om. Jag trodde att hon skulle dö, eller åtminstone att det skulle betyda hjärnskador eller förlamning. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är över att det gick så bra som det gjorde.

Snålaste: När vi var på Tropical beach och jag bad om ett glas vatten i baren. Vattnet jag fick var ljummet, så jag frågade om de möjligtvis hade lite is. “Näää vi har ingen is”, svarade bartendern. “Va? Har ni ingen is?”, frågade jag förvånat. “Näää tyvärr. Vi har inte det”. Jag går därifrån och hör samtidigt hur personen efter mig beställer en mojito. Jag vänder mig om och ser hur bartendern skopar glaset fullt med is. Alltså???

Bästa dag: Har tre kandidater:

 

När jag och Hannah hade en heldag på Österlen och checkade av allt från loppis till drömlunch, inredning, chokladfabrik och gamla borgar.

 

När jag och F åkte till Helsingör och åt smörrebröd, shoppade, drack öl och hängde på stranden.

 

När jag, Sofie, Felicia och Hannah åkte på loppisar och sen åt tapas och drack drinkar hemma hos Hannah.

 

Roligaste missförstånd: När vi körde in i tullen i Norge och F plötsligt fick panik över om vi hade med oss för mycket alkohol. Det hade vi inte, men det är lätt hänt då man får ha med sig så lite. Vi blev stannade och rullade ner fönstret. “Pass tack”, säger polisen och när F sträcker fram dem ber polisen honom på norska om att öppna passen (så att han slipper ta i dem). Bara att F inte förstår och tror att polisen ber honom öppna bagageluckan. Motvilligt kliver han ur bilen och är nervöst på väg att öppna luckan innan jag ropar nej hallå han bad dig öppna PASSEN.

Drink: Limoncello spritz.

Bästa utflykt: När vi vandrade etapp 8 av Skåneleden, Rydebäck -> Landskrona. Bästa vandringen på länge!

 

 

Största miss: På tal om det tänkte vi att vi var smarta som körde bilen till Rydebäck och parkerade i närheten av en busshållsplats. Vår tanke var att åka buss från Landskrona till bilen sen när vi vandrat klart. Bara det att när vi kom fram var det över två timmar tills den bussen skulle gå. Det slutade med att vi först fick åka tåg till Helsingborg för att sedan åka buss till tillbaka till Rydebäck och gå en bra bit. Precis vad man känner för att hålla på med när man vandrat hela dagen : ))

Godaste: Tryffelpizzan från Reggio, mjukglass från Sannas kiosk, moules frites på Fria bad och skaldjur med tryffelmajo.

 

 

Fin sommar ändå! Ser redan fram emot nästa!

174 gillar

Kommentarer (30)

 • BB

  |

  Din bokhylla/vitrinskåp i extra rummet, har du satt fast de i väggen? Jag har aldrig gjort de innan men har nu köpt ett sånt skåp och mitt tippar om båda dörrarna är öppna? Tänker ju att saker ska vara fast i väggen om ett barn skulle klättra på de men inte att hyllan i sig inte klarar vikten av dörrarna?? Är inte pepp på att borra i mina nymålade väggar

  Svara

  • Egoina

   |

   Whaaat tippar det?? Omg blir nervös nu. Nej det är inte fastskruvat :O

   Svara

  • Emelie

   |

   Åh men ja vårt är exakt likadant, tippar framåt när man öppnar båda dörrarna samtidigt!! Är livrädd för att något ska hända men har inte skruvat fast det i väggen än ändå…

   Svara

   • BB

    |

    Typiskt! Tänkte att någon hade en smart lösning som inte krävde borr 😅 men jag får helt enkelt sätta fast de då, ska ha vinflaskor och glas i skåpet så vill inte riskera att de tippar (eller att någon skadar sig då… men mest för vinet).

    Svara

    • Egoina

     |

     😂👌🏼

     Svara

 • Cecilia

  |

  #icegate! Äntligen. Så jävla roligt! 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha #icegate

   Svara

 • Kari

  |

  Jag är också tacksam jenta mi. Tacksam för att jag kan klara mig själv (fruktansvärd tanke att vara beroende av hjälp). Tacksam för att du är du, har alltid varit så stolt över dig. Och så är jag superduper tacksam för att du kommer på lunch imorgon. 🥰Närminnet är lite sisådär, men DET kommer jag ihåg. 👍❤🥳

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Robert

  |

  De där glassarna ser svårslagna ut. 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Saknar redan sommaren!

  Svara

 • Tilda

  |

  Angående isen, kan det vara så att de hade dåligt med is och prioriterade drinkarna? Jobbar på EH och vi har två stora ismaskiner och ibland räcker knappt det. En sommar var ena sönder och isen tog slut hela tiden så vi inte kunde sälja kalla drycker (kaos när det är varmt ute, många arga kunder hehe), så då hade vi inte gärna erbjudit någon gäst is i vattnet haha (annars gör vi såklart det om det finns mycket is!!).

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan vara så ☺️

   Svara

 • Simona

  |

  Hehe, “sommarfattning”! 😂

  Svara

 • Livisa

  |

  Lol ”jag gillar inte stranden och det är okej” och ”bästa dagen var vi på stranden”

  Svara

 • Marie

  |

  Är inte heller någon strandmänniska men gillar att bada i havet. Så åker till stranden, badar länge och åker hem igen. Så nice!

  Svara

 • Linnea B

  |

  Haha förlåt, men ändå lite roligt att dessa två är i samma inlägg. ” Insikt: Att jag inte tycker om att vara på stranden” Bästa dag ” När jag och F åkte till Helsingör och åt smörrebröd, shoppade, drack öl och hängde på stranden”

  Haha, fattar att det inte har med varandra och göra, och förstår helt din poäng med att inte gilla att hänga på stranden. Men lät ändå lite kul när jag läste det. Hoppas du förstår hur jag menar och inte tar det som något hat❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nejdå! Förstår din fråga. Strandhänget i Helsingör innefattade öl och glass (hehe), typ picknick:igt och var på eftermiddagen. Äääälskar det. Däremot sola-sig-häng på förmiddagen när det är så himla varmt som typ går ut på att bara fritera sig själv och bara ligga där är sånt jag inte gillar 😜

   Svara

 • Felicia

  |

  Alltså jag har undrat så länge så nu måste jag fråga – sitter du i den där obekväma stolen 8 timmar om dagen?! Hur mår ryggen av det? 🙉 Jättesnygg såklart, men jag hade inte överlevt hemmakontor utan min skrivbordsstol 😄.
  För övrigt, tack för nätets bästa blogg ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, för det mesta tyvärr. Jag har en mer ergonomisk stol som jag fått av F’s mamma som jag använder ibland, men som inte syns på bild (gömde den i garderoben när jag tog bilden haha). Men inte heller den är så bekväm, så planen är att hämta hem min kontorsstol från kontoret snart. För detta är ju inte hållbart i längden… ☺️

   Svara

   • Felicia

    |

    Låter som en bra plan – och du kan ju fortsätta gömma den när du tar bilder 😉

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha precis 😉

     Svara

 • Karin

  |

  Men det går ju tåg från Landskrona till Rydebäck också? 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men inte lika ofta 🙈

   Svara

  • Egoina

   |

   Ja 😍😍

   Svara

 • Jenny

  |

  Hej! Jag är på jakt efter en teleskophylla till hörnet i min dusch och kom över ditt inlägg om ditt badrum från maj 2019 haha… Jag har läst recensioner om den där hyllan som du har från Jotex, och jättemånga där säger att den rasar ner, läcker rost, bågnar och så vidare. Jag tänkte att nu när du har haft din ett bra tag, är du nöjd med den? Hur tunga grejer har du ställt?

  Svara

 • Erika

  |

  Jag har valt att inte börja googla Britney eftersom jag vet att jag blir helt besatt av sånt. Men nu kunde jag inte hålla mig längre, kollade Amirs videos. Och ja, jag blev besatt 🙄

  Svara

  • Egoina

   |

   I feel ya 😅

   Svara

 • Linn

  |

  Hej Regina!
  Jag har läst din blogg i flera år. Du är en sann inspiration och förebild. <3 men – jag måste fråga, för jag verkar inte ha hängt med på olyckan. Vad är det som har hänt din mamma?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv