Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

De håller på att ”installera fiberutrustning” i lägenheterna i huset jag bor i. Vet inte vad det egentligen innebär, men hör dem borra med jämna mellanrum. De började förra tisdagen i lägenheten på första våningen och sedan jobbar de sig upp. Min lägenhet är alltså sist.

De kommer knacka på hos mig när som helst och inget stressar mig mer. Att få besök av främlingar, att någon ska komma och kolla något i min lägenhet eller att släppa in hantverkare är det värsta jag vet. De inkräktar på min space och jag känner mig så obekväm.

De har sagt att installationen tar ungefär 1-2 timmar per lägenhet och jag har försökt räkna på, utifrån antalet lägenheter innan min, ungefär när de kommer vara här. Enligt mina beräkningar borde det varit i fredags, men nu har hela måndagen gått och de har fortfarande inte kommit. Sitter som på nålar när jag hör hissen eller någon i trapphuset. Snälla låt dom komma imorgon jag orkar inte vänta mer. Känns som när man skulle hålla föredrag i skolan och hoppades på att få vara först, för ju mer tiden går desto mer nervös blir man.

Haha. Insåg när jag skrivit det där hur störd jag låter. Någon annan introvertis som kan relatera?

NY VECKAAAA!!!

Jag har massor att göra på jobbet denna vecka. En kombination av att min kollega bytt team och jag därför har fler arbetsuppgifter och att det är månadsslut. Men bara att kämpa på : )) Har en kul helg att se fram emot i alla fall! Ska på kräftskiva nummer 2 på lördag (som blir kräftskiva nummer 1 då helgens blev inställd).

Glad måndag och hoppas ni får en fin vecka!

 

125 gillar

Kommentarer (41)

 • Matilda

  |

  Haha det är så skönt att fler är som mig. Jag känner igen mig på pricken. Tycker inte om när jag inte vet exakt när dom ska komma, stressar mig sjukt mycket. Sen klarar jag inte av att vara hemma när dom är där😂

  Svara

 • Erika

  |

  Jag är Precis likadan!

  Svara

 • Malin

  |

  Haha jag är likadan. Sen blir det ju inte bättre när dom är inne i lägenhet och håller på. Jag vet inte vart jag ska ta vägen? Ska man vara närvarande och prata med dom? Ska man sitta vid datorn och låtsas jobba eller göra något viktigt, ska man låtsas som dom inte är där och typ laga mat eller dylikt? Hahah… Herrgud vad avslappnad man är. 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha eller hur!

   Svara

  • Emma

   |

   Jag jobbar med att installera fiber och är alltså en sån som kommer och ”inkräktar” i folks hem 😬 Jag är själv väldigt introvert och tycker mest om när de man kommer hem till låter en få vara ifred så jobbet går fortare. Tackar aldrig ja när någon bjuder på kaffe längre efter att en man väntade tills jag jobbat klart med att ge mig det och sen dukat upp värsta fikabordet i trädgården för där är det ”så vackert och som gjort för en pratstund”. Hade absolut ingenting att prata om. Så sjukt stelt! 😅

   Så när hantverkare kommer hem till mig så frågar jag om de vill ha nåt att dricka som de får direkt och sen låter jag de vara ifred 😊

   Och just det! Man bryr sig sällan om vad nån håller på med när man kommer hem till de heller för man är så fokuserad på själva jobbet. Förutom om det är två halvnakna personer som ligger under täcket och myser precis bredvid där man sitter och jobbar (true story) Det är erat hem men pleeease!! Haha

   Svara

   • Ida

    |

    Hänt mig med! Full av aktivet i sovrummet under arbetets gång 🤣

    Svara

    • Elin

     |

     Men alltså det är ju bara för sjukt/respektlöst ändå?? Har också hört om hantverkare som först gått in till en kvinna för att fixa en grej och efter att han gått ut igen och hämtat verktyg i bilen har hon dragit av sig alla kläderna och tagit på sig en silkesrock?? Wtf liksom. Vad är det för fel på folk 😮

     Svara

 • Emma

  |

  Jag är exakt likadan när det gäller oväntat ovälkommet besök. Jag kan nästan kallsvettas och må illa då jag vet att det när som helst ska komma någon som jag måste kallprata med, gå kroken runt för att ta mig till köket, samt bete mig fast det är jag som är i mitt eget hem. Som plåster på såren hoppas jag att den som kommer till mitt hem tycker det är lika obehagligt att inkräkta på folks revir dag ut och dag in!

  Svara

  • Mila

   |

   Jag har en vän som är elektriker och hans jobb fick förra året en enorm beställning att utföra mycket jobb i flera bostäder som ägs av kommunen. Han säger att han aldrig kunnat föreställa sig så märkliga hem folk har! En kvinna öppnade i negligé och hade typ porrfilmer lite överallt i lägenheten (fodral till DVD alltså)… Några andra har varit hoarders så han knappt kunnat ta sig fram i lägenheten. Någon hade en trasig kul vilket gjorde att det luktade typ lik (!) överallt. Sedan han berättade detta känner jag att de som kommer till mig nog kommer bli glada att det är rent och fint haha… 😛 Det gör mig lite lugnare.

   Svara

 • Betty

  |

  Neejj du är verkligen INTE ensam i detta!! Kände igen mig så mycket, OMG andra måste ju tro att man är knäpp eller nåt! När du skrev att du räknar ut när de ska komma till din lägenhet, asså NEJ du kan inte menar allvar.. Som att jag läste något jag själv skrivit ner!! Skönt att veta att det finns fler 🙂
  Dessutom vet jag verkligen inte hur jag ska bete mig eller vad jag ska göra när de väl är inne i lägenheten och sitter bara och liiider tills de går HAHA

  Svara

  • Betty

   |

   TILLÄGG: Sen kan man inte heller lämna lägenheten pga kontrollbehov och rädslan att de är HOS DIG alldeles ENSAMMA!!
   Hahaha knäpp är man ju 🙂

   Svara

  • Egoina

   |

   Hahah same! Kommer bara sitta och *låsas jobba* under tiden de är här pga kommer vara så stressad i min kropp att jag inte kommer kunna göra något.

   Svara

   • Betty

    |

    Haha 🙂

    Svara

 • Carro

  |

  Hemskt!
  Jag kände mig blottad när huset vi hyr skulle fotas. Nu kan alla se MITT hem.
  Och att det ska komma folk på visning.. brr.. man är ju inte hemma, men vetskapen om att mååånga främlingar ska klampa runt bland mina saker äcklar mig nästan.

  Svara

 • Carro

  |

  är exakt likadan. hemskt dedär ..

  Svara

 • Erika

  |

  Haha jag förstår dig helt och hållet!! När jag pluggade hade jag en fastighetsskötare i min lägenhet på 23 kvadrat. Jag satt i sängen pga fanns verkligen ingenstans att ta vägen. Var väl uppenbarligen lite för obekväm för gubben sa ”du får göra något annat om du vill”, haha??? En annan gång hade jag haft några snubbar som skulle fixa med rören i lägenheten och när jag kom hem såg jag att de hade bryggt kaffe till sig själva. De hade dessutom lämnat kvar disken de använt. Alltså va… Haha 😂

  Svara

 • Josefine

  |

  Håller med dig! Önskar någon hantverkare kunde svara här i kommentarerna om vad de föredrar att man ska göra när de är i lägenheten, för jag känner mig sååå obekväm.

  Förresten, fiber betyder att du kan välja bredband friare. Nu kanske du t.ex. bor i ett så kallat ComHem-hus eller bara kunde välja Telia som bredband? Med fiber kan du välja bland typ alla bredband så det betyder att du kan få upp hastigheten (och ner priset). Vet inte om det innebär något annat också, men önskar jag hade fiber pga detta iaf.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahaa! Tack för förklaring! Då ska jag byta. Comhem är sååå dyrt, haha 🙂

   Svara

 • Amanda

  |

  Håller med, är exakt samma! Visste du förresten att du kommer upp på bildsök om man googlar ”hål i nässkiljeväggen”? Fråga mig inte varför jag vet det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så weird!

   Svara

 • Isabell

  |

  Im with you!
  Jag var alltid frivillig att redovisa först, inte för att jag ville upp och äga scenen, men för att få det bortgjort så snabbt som möjligt och kunna slappna av sen 😊

  Svara

 • Claire

  |

  Relaterar så mycket, försöker också beräkna när de ska komma till mig 😂 jag har blivit uppfostrad med att man ska erbjuda kaffe också så det är lika stelt varje gång de säger nej😅 värsta var ändå när de skulle installera just fiber och nåt gick fel så hantverkaren var tvungen att ta dit chefen.. i
  Väntan på chefen, som tog en halvtimme, satte han sig på mitt hallgolv 🙈
  Där satt han i 30 minuter och jag bodde i en liten etta så det var sååå stelt!

  Svara

 • Robert

  |

  Jodå. Känner igen! Har blivit förhörd av polisen(!) idag om en händelse i närområdet eftersom jag bor där jag bor(inget personligt, så att säga). De skulle ringa kl 10.00. Lite stirrigt var det, före under och efter.

  Svara

 • Ida

  |

  Äsch jag har jobbat som elektriker så har varit i folks lägenheter tusen gånger med folk hemma och utan. Man tänker aldrig på hur det ser ut, hur kunden beter sig. Man ser sitt uppdrag som ska göras och gör det. Och när man installera fiber finns det tusen saker att göra utöver installation i lägenheterna. Så som installation i undercentral, kontroll av första inkopplingarna, installation till lägenheterna (kan ibland vara det som tar längst tid), dra kabel i kulvertar etc etc.
  Det man uppskattar som mest när man kommer är när det är städat och undanplockat ordentligt där man ska installera och en kopp kaffe eller ramlösa 👍

  Svara

 • Sara

  |

  Är exakt som du när det kommer till besök så där… Fy, hoppas du får det överstökat snarast!

  Svara

 • Sofia

  |

  Intovertis deluxe här… övertänker varenda situation och klarar inte av kallprat. Måste man bjuda på kaffe? Måste man sitta ner och prata? Hur mycket måste man ha städat?

  Svara

  • Tuva

   |

   Helt ärligt så ser jag ingen anledning till att bjuda på kaffe eller så🤔 hade jag jobbat som hantverkare hade jag sett till att ta med mig eget.

   Men äääe avskyr det! Bor i hus och det är lika jobbigt när dom är utomhus och grejar, känns typ som att bara deras närvaro ”inkräktar på ens revir”🙈 sen har det varit så himla mycket just där vi bor sista tiden så är så sjukt mätt på hela grejen… samtidigt som jag såklart är tacksam över arbetet dom lägger ner!

   Svara

 • Sandra

  |

  Hände mig flera gånger när jag bodde i en etta på 24 kvadrat och de skulle måla mitt fönster. Då hade man ju ingenstans att ta vägen? Relaterar så.

  Svara

 • Mila

  |

  Tack för att du outar din crazy! Jag är likadan. Blir superstressad av sådant och kan inte förklara varför. Är dessutom lite hobby-pedant och känner hur hjärnan vill implodera när jag ser dem klampa in med smutsiga stora skor… 🙁

  Svara

  • Betty

   |

   Men eller hur! VARFÖR tar dom aldrig av sig skorna?! Ser det som väldigt respektlöst faktiskt. Själv hade jag aldrig gjort så hemma hos någon annan.

   Svara

   • Louise

    |

    Är nog möjligt att många har som policy att arbetsskor är obligatoriskt, borrar och grejer… Var själv tvungen att bära stålhättade skor när jag hade ett jobb inom industri, även om den enda risken verkade vara att jag kunde tappa något på foten. Det var en försäkringsfråga. Är ju inte så ofta man har hantverkare hemma, man får skura golven efter 😅

    Svara

    • Betty

     |

     Tack för svar, den tanken har aldrig slagit mig haha :p Läste precis om min fråga och det var inte meningen att låta så dryg btw.. Tur att ingen tog illa vid sig iallafall, alla är så snälla och goa här inne! 😀

     Svara

 • Emelie

  |

  Förstår känslan av att känna sig obekväm med en främmande människa i sitt hem, särskilt om det är något som tar några timmar. Jag har oftast haft turen att inte vara hemma när saker har gjorts/tittats på i min lägenhet (vilket inte gör mig något, litar på att de inte rör eller förstör något) Men härom året fick jag min balkong inglasad, och det tog typ en hel dag så när jag kom hem från jobbet var hantverkaren kvar (vilket jag visste att han skulle va) och så skumt det kändes att någon ”var hemma” när jag bor ensam 😂😂😂

  Svara

 • Nathalie

  |

  Fast nu under Corona vill man ju inte släppa in någon, hur tänker de där? De måste ju säga till så att man inte behöver ses annars får de ju ha munskydd. Hur gör de hos äldre? Så ogenomtänkt..

  Svara

 • Emmy

  |

  Jag har haft en del hantverkare hemma (bor i hus så det finns lite att göra). Har faktiskt aldrig tänkt att jag bör bjuda på typ kaffe… ser det som deras jobb, och att de alltså är där för att jobba, inte för att fika 😀 Brukar bara gå till ett annat rum och säga att jag finns där om de behöver fråga något. Jag är inte heller så småpratig av mig, men tänker även där att de är där för att jobba, inte prata liksom… Ja, i alla fall så tror jag inte att de bryr sig mer än att man bör ha undanplockat där de ska jobba, och sen låta dem göra sitt 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Skulle också vilja ha fler kommentarer från hantverkare haha!

  Vi har haft en hantverkare här varje dag förra veckan + denna för omtapetsering. Var supernervös första dagen men nu har vi kommit in i en behaglig lunk. Jag öppnar när han plingar på på morgonen, sen gör han sitt jobb i rummet han är i, jag hänger i ett annat. Exakt noll social interaktion fram tills han är klar för dagen.

  Då säger han ”Nu är jag klar, kommer ca kl X i morgon. Ska jobba i det rummet”. Då möblerar jag om / tömmer så han kan jobba och jag har kaffekokaren i ett rum han inte är i så jag överlever min dag.

  Frågade om han ville ha kaffe/vatten/använda badrummet första dagarna han var här men han tackade konsekvent nej så nu har vi kapat den lilla sociala interaktionen med.

  Kommer typ sakna hans närvaro när han är klar nu?? Liksom vant mig, som att ha en osocial katt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha älskar detta <3

   Svara

 • Caroline

  |

  Jag brukar alltid erbjuda kaffe eller liknande, men det blir oftast ett nej. Sen håller jag mig i ett annat rum men det är ändå obekvämt. Min man är dock från Tunisien och där bjuder de hantverkarna på mat. Inte kanske om en elektriker kommer och fixar något en timme, men om man har byggare hemma får de lunch. Det hade gjort mig så obekväm ^^

  Svara

 • Jessica

  |

  Älskar alla kommentarer! Skönt att veta att man inte är ensam med dessa funderingar och ångest 😂! Ibland finns det ett nr man kan ringa och boka tid för, det brukar jag göra. Får dock peppa mig själv en halv dag för våga ringa med, men hellre det än att ha konstant ont i magen en dag/vecka när man inte vet exakt när de ska komma 🙈🙈.

  Svara

 • Frida

  |

  Förstår precis! Ogillar så mycket när jag drar nitlotten och är hemma när dom kommer. Vi har haft en elektriker här senaste veckan (korta stunder varje dag) och jag är så obekväm. Har tvingat ut barnen ”vi är här ute om du behöver något, så vi inte stör”. O han bara neeej då det är lugnt, jag är van, har barn hemma, jag älskar barn. Man bara okejrå…… Så lycklig när jag äntligen fick gå till jobbet idag o mannen var hemma med barnen.

  Svara

 • Anna

  |

  Min familj flyttade till hus när jag precis skulle börja gymnasiet. Ett hus där ganska mycket behövde åtgärdas, så vi hade hantverkare där rätt ofta. Jag började oftast senare än resten av familjen och vaknade ofta efter att resten gått hemifrån. Mina föräldrar var inte alltid jättebra på att komma ihåg att berätta för mig att det var folk där. Så det hände rätt ofta att jag vaknade, ramlade upp ur sängen och ut i badrummet eller köket… för att mötas av olika random människor som ba ”heheh godmorgon”
  För evigt ärrad och numera superstressad av hantverkare i mitt hem

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv