Follow my blog with Bloglovin

Några tankar just nu

👉🏼 Jag fick precis en notis från min SvD-app att Tegnell säger att de kommer fortsätta rekommendera att man jobbar hemifrån om man kan till årsskiftet. Tänk så märkligt, i oktober har jag jobbat på mitt jobb i ett år varav 8 månader har varit hemifrån. Emanuel Karlsten har skrivit en så bra text om detta. Har liknande tankar. Mycket spännande, men även lite läskigt.

👉🏼 På tal om notiser fick jag även en igår om att UD häver avrådan från icke nödvändiga resor till Norge bland annat. Yaj! Vi åker på söndag! Är så glad att vi flyttade fram vår semester en vecka.

👉🏼 Vi tänkte sightseea i Oslo en dag. Jag är ju från Oslo, men är aldrig där när jag är på besök i Norge, utan bara hemma hos min familj. Så ska bli kul att upptäcka Oslo. Om ni har tips så tipsa gärna! Endast saker där man kan hålla avstånd förstås.

👉🏼 Ni måste läsa detta blogginlägg om ett hotell som min kompis Jennifer bott på. Alltså wow! Tänk att ligga och sova och vakna av att en stor fisk stirrar på en. Hur coolt. Känns dock lite klaustrofobiskt att vara under vatten sådär? Eller kanske man känner sig fri? Måste fråga.

👉🏼 Jag är besatt av TikTok! Bästa halvtimmen på dagen är att scrolla där innan jag ska sova. Känner att jag haft helt fel bild av vad TikTok är. Det är ju inte bara dansvideos för nioåringar, utan städtips, smink, humor och allt möjligt. Bästa är det är helt vanliga människor. Får mig att må så mycket bättre än Instagram.

 

79 gillar

Kommentarer (33)

 • P

  |

  Jag laddade ner tiktok igår, är också helt besatt. Trodde också bara det var danser, men det är ju så mycket kul 😂 tiden bara flyger iväg när man kollar videos där.

  Svara

 • Elin

  |

  Men alltså ELLERHUR! Älskar också medvetenheten kring att inte kommentera/vara nedlåtande om folks kroppar. Alla är så positiva?? Får sån himla tro på mänskligheten och medger gladeligen att generationerna efter oss faktiskt är lite lite smartare.

  Svara

  • Egoina

   |

   Känner exakt samma!! ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Haha åh jag känner samma med Tiktok! Kollar också på det sista halvtimmen innan jag ska sova och garvar sönder. så mycket humor!!

  Oslo-tips: ö-hoppa mellan öar! Mysigt vid fint väder. Man kan ex bada på öarna. Gå upp för operan – en klassiker. Besök Frognerparken/Vigelandsparken för väldigt intressanta (😏) statyer! Åk upp till Sognsvann – en sjö som man också kan gå runt. Populär söndagssyssla. Besök Blå – en nattklubb längs Akerselva (som också är mysig att gå längs) som även hade en supermysig loppis på söndagar när jag bodde där. Ta trikken upp till Holmenkollen och få en fin utsikt över fjordarna. Hm, ja det är nog det som jag älskade att göra när jag bodde i Oslo😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack!! 😍

   Svara

   • Andrea

    |

    Jag har bott i Oslo i 7 år, fram tills nyligen, och gjorde en lista för en stund sedan i Google Maps över alla mina favoritställen som jag gillar/rekommenderar. Allt är kategoriserat över kategori, typ vin/öl, fikaställen, lunch/middag och aktiviteter/sevärdheter. Om du vill så kan jag gärna skicka den till dig på insta-DM eller mail 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Wow! Gärna 😀

     Svara

     • Andrea

      |

      Då har jag skickat dig min Oslo-lista på Insta – DM! Hoppas ni får en fin semester! Kram!

 • S.

  |

  Haha, att ge dig Oslotips känns ju lite meningslöst 😉 Jag bodde där i 6 år, men har trots det bara ”de vanliga” tipsen att ge – du har förmodligen redan varit överallt där det är värt att vara… Först vigelandsparken såklart, den kan du väl inte ha missat? Alla knäppa statyer och perfekt picknickpark. En tur upp på Operataket brukar ju också vara klassikern, men därifrån har jag för mig att jag redan sett bilder på dig förut nångång. Ta en av båtarna från Aker brygge ut till någon av öarna är också supermysigt – om vädret tillåter. Fästningen har du gissningsvis redan varit på också. Tekniskt museum är en bra regnaktivitet. Det finns ärligt talat inte så mycket att se/göra i Oslo ju, haha. Fantastisk stad att bo i – men inte mycket att turista i. Jag hade alltid problem när vänner från Sverige kom på besök. Holmenkollen finns ju också, men dit tycker jag det inte är värt att åka sommartid. Är verkligen inget speciellt, man tror ju utsikten ska vara magiskt däruppe men nä. Är du däremot i Oslo på vintern någon gång bör du absolut åka upp dit. Finns en superrolig och megamegalång kälkbacke i krokarna, Korketrekkern.

  Orkar du åka utanför stadskärnan rekommenderar jag en tur till Sandvika, Baerum. Fantastisk fin plats, 20 min från sentrum med tog. Lite som en väldigt väl utvecklad förort typ, mer som en egen stad utanför staden, än dassig förort. Finns både megastort shoppingcentrum (när jag jobbade där för x antal år sedan var det skandinaviens största, numera har ju andra nybyggen kommit ikapp :p) och Kalvöya, som är en supermysig ö att strosa runt på. Området vid vattnet är fint där, och inte lika välbefolkat som Aker brygge, man får chans till eget space. Det är för övrigt det jag saknar mest från Oslo, närheten till havet.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är det som är det lustiga, jag sightseear aldrig och hänger mycket sällan i Oslo. Är mest hemma hos min familj, så jag har dålig koll. Men har såklart varit på Operataket och sådär 🙂 Intressant analys om Holmenkollen och Sandvika btw! 🙂

   Svara

 • Stina

  |

  Är det bara jag som tycker tiktok verkar läskigt? 🙈 Hela grejen med att kinesiska staten har tillgång till användardata/personuppgifter och att de förmodligen har inflytande över vad som läggs upp där tycker jag känns rätt obehaglig. Varför har en diktatur behov av det liksom?

  Svara

  • Sofia

   |

   Myndigheter kan bevaka dig i typ alla appar, och i din telefon och dator. Det är försent liksom känner jag (tyvärr 😭). Vill man undvika det får man get off the internet helt.

   Svara

   • Lisa

    |

    Fast allt från Kina är värre. Jag har inga appar från Kina och heller ingen Huawei. Jag jobbar inom IT och har stor koll på säkerheten och även om Google kontrollerar ens marknadsföring så är spioneri snäppet värre.

    Svara

 • Sandra

  |

  Långt ifrån Oslo-expert men här kommer några tips:

  -Öl nere vid hamnen (mitt emot operan) finns många hak där.
  -Mexikanskt på Taqueria
  -Thai på Yaya’s (dock står det att det är tillfälligt stängt på google, kanske pga Covid)
  Ta tåget till Holmenbakken för utsikt över staden (har inte själv varit där men min pappa som bott i Oslo tips)
  Ha så kul!!

  Svara

 • Sara

  |

  Tittar också på TikTok en stund på kvällen, men typ i smyg… Min kille tycker fortfarande det är en app för barn…

  Svara

  • I

   |

   Men strunta i vad han tycker 🙂 man måste få vara sig själv och våga stå för vad man tycker om även om den andra inte tycker samma.

   Svara

 • Anna

  |

  Oslo-tips! 22-juli sentrat vid regeringskvarteren. Var beredd på att gråta, men så viktigt att besöka. Var iofs där förra året så vet inte hur Corona-anpassat det är (eller om det ens är öppet?).
  Akerselva (som jag iofs trodde hette akersbrygga? 🙈) är ett supermysigt område!

  Svara

  • Frida

   |

   Jaa, besök 22-juli sentrat! Så viktigt att vi aldrig glömmer samt att där är så stilla och fint (i alla fall när jag var där för ca 3 år sedan) 😢 P.s. Gillar ni kött så besök Kullt, ligger precis vid Aker Brygge, nära fästningen/borgen uppe på kullen. De har en fin takterrass där man ser Oslofjorden ifrån! Besökte det när min lillasyster jobbade där 😀

   Svara

 • Ida

  |

  Hej! Vad kul att ni ska till Oslo ☺️ Jag har bott här 9 år nu så vill gärna tipsa om några ställen! För utsikt, god mat (smårätter) och drinkar kan jag rekommendera Bar social eatings takterrass på Vulkan vid mathallen. Är ni på Grünerløkka har Südøst sjukt god asiatisk mat och mysig uteservering. För italiensk mat är Villa Paradiso på Frogner super. Kan också rekommendera att gå strandpromenaden från Sørenga, förbi operahuset och ut till Tjuvholmen. Längs vägen går man förbi vippa där man kan äta äta äta från olika food trucks. Haha detta blev väldigt matfokuserat ser jag, men det är ju det viktigaste tänker jag 😋 är det fint väder så kan man ta båt från Aker Brygge ut till öarna (tex. Hovedøya eller Gressholmen där de har mysig krog som serverar bla. vin och räkor).

  Svara

 • Julia

  |

  Vill inte corona-skrämmas men är inte din familj från Moss? Kan ha inbillat mig. Läste iaf om ett utbrott där igår, så var försiktig osv, inte för att du nog inte redan är det men ja du fattar 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo! Min faster ringde och sa det. Denna smittspridningen kan dock spåras till en fest (som ingen jag känner varit på) och känns som att de har koll på läget och satt folk i karantän. Min familj har bara hållit sig hemma, så det känns lugnt. Men lovar att vara försiktig! 🙂

   Svara

   • E

    |

    Men snälla. Säg släkt och inte familj. Låter familj bättre i dina ögon? Du skriver det i varje mening.

    Svara

    • Egoina

     |

     Men snälla varför stör det dig 😂

     Svara

     • F

      |

      För att du uppenbarligen tycker det är lite finare. Du säger ju inte ens familj om din pappa, bara annan släkt!

     • Egoina

      |

      Familj familj familj familj familj 😍

     • F

      |

      Ja, famiiiilj är så mycket finare att säga en ren och skär släkt! 😂😂😂

     • Egoina

      |

      Älskar hur engagerad du är!!

     • F

      |

      Märkligt att inte kalla sin pappa familj när man gör det med avlägsna släktingar!

     • Egoina

      |

      Vet inte när jag gjort det? Såklart är min pappa min familj, precis som jag känner om mina kusiner och fastrar på pappas sida. Jag ser dem som familj. Kanske för att man säger ”familie” på norska, kan vara språkförvirring 🙂 Släkt är, för mig, de jag inte känner mig närmast. Men respekterar om du inte känner likadant. Men är väl inget att tjafsa om <3 😀

 • M

  |

  Oslo tips:
  – Sørenga: Relativt nybyggt område med barer, restauranger och caféer. De har byggt upp bryggor vid vattnet så det är troligtvis Oslos mest centrala badplats.
  – Grünerløkka: Stadsdel ca 15 min gångväg från Oslo S. Massa caféer, barer och leker. Otroligt chill atmosfär. Är ni på Løkka en fin dag måste ni ta er till Sofienbergsparken, köpa med er en 6-pack öl och sätta er och njuta i solen!
  – Vippa: Mathall vid vattnet. Huset är fullt med graffiti så det lyser verkligen upp bland andra byggnader https://www.vippa.no
  – Salt: Område där det finns matbodar, bastu och kultur. Även om man inte stannar är det fint att gå igenom https://www.salted.no
  – Oslo camping: Bar där man kan spela minigolf (inomhus) samtidigt som man dricker öl.
  – Tilt: Bar full med flipperspel som man kan roa sej med.
  – Bogstadveien: Shoppinggata som jag föredrar framför Karl Johan eftersom det oftast är mindre folk där.
  – Oslobukta: Helt nytt område som fortfarande håller på att byggas. Kallas Oslos Venezia https://www.godt.no/aktuelt/i/9v56e9/guide-til-oslobukta-oslos-nye-trendy-hotspot
  – Grand hotel rooftop bar: Gå till baren taket på Grand och ta ett glas vin och se på utsikten.

  Såg även en del tips här https://www.vg.no/forbruker/reise/i/vQ021m/fra-soloppgang-til-solnedgang-i-oslo-en-dag-full-av-flotte-utsikter

  Hoppas att ni får en fin dag i Oslo. Jag älskar den här staden och har bott här i 10 år! Hoppas att det var några ”annorlunda” tips du inte hört om tidigare 😄❤️🇳🇴

  Svara

 • Elina

  |

  Jag började mitt jobb den 20 april och har endast spenderat två dagar på kontoret (de två första). Har dock inte så mycket att jämföra med då jag är helt nyexad men tycker ändå att det har fungerat förvånansvärt bra?? Lite lyx att kunna skriva fusklappar till sig själv för att minnas saker och slippa ställa ”dumma” frågor med 😉 Men självklart segt att inte få träffa kollegorna, eller mest av allt känns det konstigt att jobba tight med folk jag aldrig träffat. Fast känner dem ju på något plan nu ändå? Hmm. Tor dock i slutändan på en blandning, att vi i framtiden kommer få välja mer fritt ifall vi vill vara på kontoret eller jobba hemma. Tror jag hade trivts väldig bra med att blanda så hoppas på det i alla fall 🙂

  Svara

 • Lina

  |

  Gå och drick öl/drink på prindsen hage! Undangömd skatt mitt i Oslo 😃

  Svara

 • Ida

  |

  Är det fint väder så häng på Salt eller Vippetangen. Ät middag på Ekebergrestaurangen eller Grefsenkollen. Gå på Oche och spela dart, mycket roligare än man tror! Inte som vanlig dart 🙂
  Spela minigolf på Oslo Camping, drick öl på Brygg. För luksus ät middag på Hanami. Godaste pizzan på Teatro!
  Gå Havnpromenaden. Köp donuts på My ugly baby, ta med dom in på Håndslag (ligger 20 m bort) och drick vin eller öl till.
  Nu kommer jag inte på mer 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv