Follow my blog with Bloglovin

En vecka i glass

Ett av mina mål med semestern har varit att äta en glass om dagen. Har inte riktigt lyckats med alla dagar. Men nästan! Här kommer dom nu, alla glassarna jag ätit hittills:

 

Började starkt med en magnum mandel. Funkar alltid.

 

Men är ju en sucker för gelato. Helst chokladsmak.

När vi var i Italien åt jag en chokladgelatokula till efterrätt varenda dag. God i Sverige också. Extra lyx att jag har ett gelatoställe utanför dörren!!

 

Om det vore en tävling hade denna glass lätt vunnit. Mjukglass, smält choklad, kolasås och kokos. Lägg av. Så fulländad. Som att äta en chokladboll i glassform.

 

Väljer som sagt alltid choklad när jag köper gelato. Men så var jag lite wild and crazy en dag och valde pistage och OMG. Sjukaste smakupplevelsen. Den smakade nötigt, rostat, sött, krämigt och salt. Nutella släng dig i väggen.

 

Eller heh. Förlåt Nutella. Du är ändå bra. En dag gjorde vi nutellasemifreddo. Godaste efterrätten jag kan, enligt F.

 

Och slutligen en piggelin som jag och August skålade med när jag passade honom en dag.

Glass= ❤️🍦💜💛💚🍧💙💗🧡

 

169 gillar

Kommentarer (27)

 • Decdia

  |

  Jag är ingen glassälskare, men gelato med kokossmak är så jäkla gott! Prova om du hittar det, inte ens alla gelatoställen i Italien har den smaken

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ja! Det ska jag nästa gång!

   Svara

 • Robert

  |

  Pistage är alltid – pistage. Farligt smarrigt. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Smarrigt 😜 haha

   Svara

 • Elin

  |

  Hej!
  Måste tipsa om Kullabygdens vanilj och choklad. Bästa gelaton jag ätit någonsin (även jämfört med the real deal i Italien)
  https://www.vaniljochchoklad.se/
  Glassen är definitivt värd en trip till Höganäs!

  Svara

 • Carolina

  |

  Älskar dessa mysiga inlägg! ❤️🍦
  ”Hör hopen skalla, mer glass åt ALLA!”

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • Pernilla

  |

  Hej fina! Jag ville bara tacka för dina Helsingborgstips 😃 igår var vi två tjejer från Småland som åkte på utflykt till Sofiero slott och sen köpte glass på Sannas, o vi var mycket nöjda! Väldigt poppis ställe för vi fick köa i 45 min men det var det värt 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   😍😅

   Svara

 • Isabell

  |

  Gissar på att Robert kommer skriva;

  ”Smarrigt! 😉”

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Vad säger du Robert? 😜

   Svara

   • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

    • Egoina

     |

     😂

     Svara

     • Robert

      |

      Kanske borde ta en smarrigt-fri vecka för att testa. 😂

 • BB

  |

  Var de bara jag som behövde googla skillnad på gelato och vanlig kulglass?😅 tänkte att vadå säger inte hela Sverige kulglass? Men efter lite googlande så förstod jag att de absolut inte va samma sak, verkade viktigt för de som har koll på läget 😉

  Svara

  • Sigg

   |

   Vad är det för skillnad på vanlig glass och gelato då?🙈 trodde bara gelato var glass på italienska

   Svara

   • Annica

    |

    Alltså, gelato ÄR ju glass på italienska.
    Men det kanske är en skillnad mellan italiensk glass och ”svensk” glass?? Måste nog googla på vad som är skillnaden. Men blir så förvirrad när folk skriver/säger gelato och menar glass 😅

    Svara

    • Krista / Miss Macaronia

     |

     Nu har jag inte googlat men rätt säker på att gelato innehåller mer socker och mindre fett, så blir helt annan konsistens och smak, mer krämigt liksom 🙂

     Svara

 • Sara

  |

  En glass om dagen, kanske världen bästa idé 😀

  Svara

 • Julia

  |

  Ok så alltså skulle vilja be dig om en tjänst.. det verkar som om Sannas Kiosk har coolaste glasskombinationerna i världen efter att ha sett på din blogg. Jag driver Bohusläns största glassbar och MÅSTE FÅ VETA vilka alla hennes kombos är så jag kan stjäla dem till oss 😂 Alltså, vi ligger väldigt långt ifrån så ingen risk för konkurrans men jag är besatt av coola glassgrejer och vill typ ringa henne och fråga för hon har ju inte allt på instagram? MEN så läste jag att du skrev att du skulle prova hennes kombosar innan sommaren är slut så PLEASE recension + bild på ALLA 😍😍😍😍😍😍😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Så kul! Ska fota ”menyn” nästa gång jag är där 😀

   Svara

   • Julia

    |

    Omg TACK!!! Lovar att bjuda på glass nästa gång du är på västkusten!

    Svara

    • Egoina

     |

     Yaj!! <3

     Svara

 • Mia

  |

  Säg glass snälla. Det är som att du säger “jag köpte ice cream idag.” Förstår att det är bättre italiensk glass du menar men det är fortfarande glass.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha va. Kan jag ju inte. Det är inte samma sak? Det är inte jag som valt att det ska heta så 😂 Möjligtvis ”italiensk glass” i så fall, men gelato är ju ett jättebra ord. Får jag inte säga tex ”pesto” då heller?

   Svara

   • Annica

    |

    Tänker att en italienare säger gelato till all glass?? (även om de säkert tycker att allt som inte är äkta italiensk glass inte är riktig glass 😅).
    Pesto vet jag inte ens om det finns ett svenskt ord för, så inte lika konstigt för mig i alla fall.

    Men folk får så klart säga vad de vill. Jag är själv inte hemma på vad som är skillnaden mellan Italiens och annan glass.

    Svara

    • Egoina

     |

     Det gör de kanske 🤔 Haha måste ta reda på det. Vet att man säger semifreddo om glassliknande desserter dock. Men liksom…om gelato betyder glass hur vet de då skillnaden? För gelato är ju inte samma sak. Inte lika kall, mindre grädde (om ens någon?) osv. Märkligt detta 😂

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv