Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Målat min skänk: före & efter

Innehåller annonslänkar.

 

Äntligen är den klar! Typiskt mig att tänka ”hur jobbigt kan det vara att måla om en möbel” och så är det tydligen jättejobbigt : )) Nåja. Men bra blev det!

Har varit ute efter en ny skänk till hallen ett bra tag nu. Visst heter denna typ av möbel skänk? Google håller med mig, men det var någon i kommentarsfältet förra gången jag nämnde den som menade att det inte heter så. En liten shoutout till F som ville att jag skulle ha rubriken ”en skänk från ovan” btw. Obegripligt att jag inte lyssnade. I alla fall. Ville köpa ny, men sen bestämde jag mig för att göra det bästa av det vi har istället.

Köpte denna skänk för tio år sedan från Ellos. Den har blivit väl använd och slitits flitigt med åren. Den var repig, bubblig och skranglig och behövde verkligen lite kärlek.

 

Såhär såg den ut. Man ser inte hur sliten den är på bilden, men tro mig. Ena handtaget hade gått sönder dessutom.

 

Jag gick till en färgbutik för att hitta rätt färg. Bestämde mig för den grå färgen Åska.

 

Började med att skruva ihop den ordentligt. Det behövdes kan jag säga, oj vad den var skranglig. Nu är den nästan helt stadig.

Sedan tog jag ut alla plastpluppar och spacklade. Kom på i efterhand vilken dum idé detta var då vi nu inte kan spänna åt skruvarna igen. HAHA. Ni skulle sett F’s min när jag berättade det. Och jag bara ”men älskling vi slipper dom fula plastplupparna i alla fall??”. Fick spackla och slipa några omgångar, men sen blev det jämnt och fint. Skruvhålen ett minne blott.

 

Tog ut lådorna och sandpapprade samt målade allting tre (eller var det kanske fyra?) gånger. De första gångerna tunt tunt och sista gången lite mer generöst. Det var inte lätt. Det droppade och rann oavsett hur tunt jag målade, men med lite pill och tålamod blev det bra till slut.

 

Faktiskt jättebra! Man ser att det inte är perfekt om man tittar noga, men det behöver man ju inte göra.

 

Bytte ut handtagen också. De nya är från Ikea. Hade de liggandes hemma då vi egentligen skulle haft dem på garderoben i sovrummet.

 

Om någon undrar över inredningsdetaljerna på bilden så är postern från Desenio (postern till höger som man inte ser helt är från Kortkartellet, fick frågor på insta så skriver med den också), marmorasken, den stora vasen och korgen är från H&M Home och den mindre runda vasen är från Ellos.

 

137 gillar

Kommentarer (19)

 • Sara

  |

  Jag skulle vilja säga sidobord eller liknande. Skönk för mig är en stor möbel med skåp och/eller lådor… Men hey, vem bryr sig egentligen, det är en möbel iaf 😊🤷🏼‍♀️
  Du har gjort ett bra jobb, blev väldigt fint!

  Svara

  • Sara

   |

   Skänk såklart. Vad sjutton är en skönk 🤣

   Svara

  • Lovisa

   |

   Skänk är det svenska ordet för sideboard.. 🙂

   Svara

   • Sara

    |

    Fast nja, en skänk är ett stort schabrak, tung och kraftig möbel. Med massa förvaring. Inget jäkla sidobord mormor har i hallen direkt 🤷🏼‍♀️

    Svara

 • Agnes

  |

  Snyggt de blev!

  Svara

 • Emelie

  |

  Kul att du förespråkar återbruka! Nånting mer alla borde göra.

  Svara

 • Robert

  |

  Det blev jättesnyggt! 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Kallas bara side board 😊

  Svara

 • Lovisa

  |

  Ja skänk eller sideboard.. skänk är det svenska ordet för sideboard. Så du har helt rätt😊

  Svara

 • Charlie

  |

  Jag som hänger mycket på begagnatsidor skulle kalla det för avlastningsbord. Din bänk har ju i och för sig två lådor i sig men känns som en skänk ska ha fler ända ner till golvet. Men språket förändras så man kan säkert säga skänk.

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag kallar det för avlastningsbord eller skänk. Färgen blev jättefin tycker jag 🙂

  Svara

 • Mia

  |

  Det blev jättefint. Så fin färg. Jag har en gammal skänk. En skänk vad jag vet ska ha dörrar. Detta kallas avlastningsbord. Trevlig helg

  Svara

 • Emma

  |

  Amen för mer färg! Tavlorna är jättefina. Sideboardet blev jättefint det med, återbruk ftw!!

  Svara

 • Catharina

  |

  På tal om garderoben i sovrummet, NÄR v
  Får vi se den? 🙈
  Skänken/avlastningsbordet blev superfin!! Sparar ”åska” som kulör nu när jag själv ska flytta!😍

  Svara

 • Elin

  |

  Så fint det blev!
  Ps filmtips till era filmkvällar: green book och jojo rabbit 🙂

  Svara

 • Jackie

  |

  Oj, nu fick jag inspiration och har stor lust att måla om mina 3 bokhyllor/vitrinskåp, jättefin färg, och bra jobbat!

  Svara

 • Bunny Therése

  |

  Finaste färgen! Har den i vårt vardagsrum samt matsal! Så snygg på möbel också 😮

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv