Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Jag har fem pågående listor i telefonen just nu:

Vad jag vill köpa på loppis. Just nu står det tårtspade, kakfat, bringare i glas, lampfot i glas och drinksked.

Vad vi önskar oss och behöver. Så bra att ha svar när någon vill köpa present till en 😌 Det står bärbar grill, termos och Gin och Tonic glas (dvs stora vinglas). Det sistnämnda står även med på loppislistan, men hittar aldrig.

Vad vi vill vi göra på semestern. Just nu uppdelat i två delar. Vad vi kan göra på hemmaplan och vad vi behöver åka iväg för att göra (t.ex. Österlen).

Idéer till blogginlägg. Har bland annat tänkt att jag vill göra en liten ”Helsingborg sommarguide”. Ni har efterfrågat det i flera år, så jag är faktiskt bara taskig om jag inte fixar en snart.

To do’s. Både saker som behöver göras nu-nu och saker längre fram. Dessa för jag över till min analoga kalender kontinuerligt, men känns även tryggt att ha dem i telefonen.

Andra listor som också ligger och skvalpar i anteckningar är bland annat namn jag tycker är fina, ord jag stör mig på, karaokelåtar jag vill sjunga, ”personlig grej i Robinson” (lol), senaste ställningen i kortspelet Chicago, hudvård och sminkprodukter jag är nyfiken på och ”smarta idéer”. Den sistnämnda kan iofs inte helt klassas som lista ännu då det endast står en grej: att man borde kunna lägga till en kommentar i efterhand på en redan postad insta story. Sjukt att det inte går?

Är ni också listpersoner eller har ni förfärat tagit er igenom detta blogginlägg och undrar vad som är fel på mig?

📝

130 gillar

Kommentarer (45)

 • Emelie

  |

  JA till Helsingborgguide! Åker dit om 2 veckor och du verkar sitta inne på en hel del guldkorn. 🙂

  Svara

  • Alice

   |

   Samma här! Åker också dit om ett par veckor så hade gäääärna sett en guide! 😀

   Svara

 • J

  |

  Har i mina anteckningar;
  – veckomatsedel
  – träningsschema
  – namnförslag för kanske framtida bebis (eller valp hehe)
  – städschema, typ veckostädning, månadsstädning osv
  – saker jag är bra på (fylls på)
  – länder jag har besökt

  Svara

  • Egoina

   |

   Saker jag är bra på! Bra idé till lista! Hoppas inte den blir kort bara 😅

   Svara

 • Evelina

  |

  Ja till guide! Bor i Malmö så grymt med tips nära hemma!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, jag faktiskt några gamla listor i mobilen. T ex en inköpslista från 2011 ser jag som hängt med från nån gammal mobil. 😉 Mvh /Gör inte listor varje dag

  Svara

 • Amanda

  |

  Listor är bäst!

  Svara

 • elma

  |

  Älskar listor. Gör de ofta när jag inte kan somna. Lugnar ner en på nåt sätt. Just nu har jag:
  – Inköpslista
  – Lista på serier/filmer jag vill börja se
  – Bucketlist
  – Favoritsaker
  – Låtlistor sorterade efter humör typ; happy låtar, relax låtar, dansa låtar…
  – Favoriter – typ smaker på saker (glass, dryck, doft, mat etc)
  – Platser jag vill se när och fjärran

  Svara

 • Sara

  |

  Haha jag är också en list-person. Några av mina listor just nu är:

  – handlingslista
  – träningslista
  – Restauranger i Sverige att testa (både där jag bor och andra städer)
  – att köpa/göra när jag sparat pengar
  – mat och dryck att laga
  – platser att upptäcka i världen

  Svara

 • Aina

  |

  Läste det här och kom genast på att jag behövde uppdatera vår lista med förslag på aktiviteter (delar den alltså med min man). Så bra med en lista när man känner sig fantasilös och undrar vad man ska hitta på. Vår är barnanpassad eftersom vi har barn men tips till alla! Har också en lista med maträtter där vi både har kategorin ”standardrätter” och ”rätter vi vill prova” och så flyttar vi upp från dom till en veckomeny och beställer mat på nätet utifrån det. Har underlättat vårt liv 500% ca.

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh en Helsingborgguide vore fantastiskt! Du har redan tipsat om en del som jag skrivit ner men kul med ännu mer. Ska hänga där lääääänge om en dryg vecka 😊

  Svara

 • Mikaela

  |

  Hehe skulle vara roligt med ett inlägg om vad som står i vissa av listorna som inte känns för privat 🥰
  Gillar också listor, har
  – att göra lista
  – packningslista inför solsemestrar
  – inköpslista till gekås som man bara bockar ur och justerar efter varje besök(gör samma med packningslistan)
  – inköpslista som inkluderar veckomatsedel för nästan alla veckor hittills i år
  – lista över lästa böcker/ år
  – budget
  – årsmål/ livsmål

  Svara

 • Lovisa

  |

  Listor är allt! Har även på låtar och serier samt en över mina ligg (de jag minns/kommer på lol) 😋

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Josefine

  |

  Listor jag har:
  – ”Göra innan jag dör”
  – Växter som är bra för nybörjare
  – Krukor jag behöver köpa och storlekar på dessa
  – Coola förnamn (till karaktärer om jag någonsin skriver en bok typ?)
  – Coola efternamn
  – Tatueringar jag vill göra med betydelser
  – Koder till konton (denna är i sig låst med en kod, hehe)
  – Portkoder
  – Vad jag behöver köpa för att måla väggar och lägga golv i nya lägenheten
  – Önskelista (yes, jag har också en!)
  – Tre stycken med namn och beskrivningar på karaktärer i böcker för att minnas vem som är vem i en komplicerad serie (haha)
  – Länder (inklusive städer) jag besökt

  Svara

  • Egoina

   |

   Men wow! Alltså älskar att läsa om folks listor 😍

   Svara

 • Malin

  |

  Känner så igen mig, listor till allt!
  Jag har bl.a. lista på poddar jag vill lyssna på, böcker jag vill läsa, serier jag vill se, tapas restauranger jag vill prova och en mindre bucket list 🙂

  Svara

 • Johanna H

  |

  Jag gillar listor 🙂 men använder sedan 1 år tillbala Bullet Journal så har knappt något på mobilen. Jag har kanske mer listor på vad jag skall göra och så, ex vad jag skall städa under en dag och så.

  Svara

 • Jasmine

  |

  Några av mina listor är
  – växter jag vill ha (denna listan är min längsta 🙈)
  – middagsförslag
  – saker som ska göras
  – länder jag besökt
  – namn jag gillar
  – olika recept på mat och drinkar
  – önskelista
  – mål för 2020
  – aktivitetsförslag till när man inte vet vad man ska hitta på
  – filmer/serier/dokumentärer jag vill se
  Och den mest minnesvärda, citat från första tiden tillsammans med min sambo 🤭 skrev t.o.m upp datumet då han sa att han var kär i mig och datumet då vi sa ”jag älskar dig” första gången. Är glad att jag gjorde det. Så mysigt att läsa igenom ibland.

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Ewelina

  |

  Ja snälla en Helsingborgguide 😍 ska dit om tre veckor och vill gärna veta vad det finns för guldkorn då jag aldrig vart där innan!

  Svara

 • Per

  |

  Åh listor är bäst! 🙌🏼

  Några av mina listor:
  – Namn jag gillar (till barn)
  – Seriekoll (alltså vilket avsnitt jag såg senast på en serie, pga kollar tusen samtidigt)
  – Serie/filmtips (om någon tipsar)
  – Önskelista
  – Gåvolista (min favoritlista, mitt kärlekspråk är gåvor så älskar att ge gåvor, därför har jag en lista med alla nära och kära, var jag fyller i varje gång de nämner något de gillar/önskar sig så att jag enkelt kan kolla listan när det är dags för present 😀)
  – Matlista (mat jag vill äta)
  Osv. Osv 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh smart med gåvolista!

   Svara

   • Caroline

    |

    Har också en gåvolista, finns så mycket folk säger att de vill ha men sen glömt när det är dags för födelsedag etc. 🙂

    Svara

  • Emma

   |

   Jag vill bara ge tipset om appen TV time. Förut hade jag också listor på vilket avsnitt jag var på i alla de tusen serier jag hade igång samtidigt 😂🙈 Fick sedan tipset om den appen och herregud så genialt!! Man klickar i de avsnitt man sett så håller den koll åt en på vart man är. Man kan även lägga in vilka filmer man har sett och vill se

   Svara

  • Eva

   |

   Ja att ha en gåvolista är SÅ bra! 😍 Direkt jag ser något eller tänker att något skulle passa något syskon eller nån vän så fyller jag i det i min gåvolista!

   Svara

  • Karin

   |

   Vill bara flika in att det finns superbra appar för att hålla koll på serier och avsnitten. Min favorit är TVTime, finns som app och i webbläsaren. Perfekt om man kollar på flera serier!

   Svara

 • Julia

  |

  Jag har för närvarande 1088 st i olika kategorier i notes appen på mobilen… blev chockad först när jag läste att du hade fem. Har en annan app med fler listor med..

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😳 Har 853 anteckningar. Men bara typ 15 är värda att få kallas listor 😅

   Svara

 • Lina

  |

  Vi har en lista på god mat, att ta fram när inspirationen tryter. Har även en bildmapp med samma sak, god mat vi käkat.
  Inköpslista, lista på jobb jag sökt (söker nytt jobb och vill inte framstå som förvirrad och söka samma jobb flera gånger), motiv jag vill måla, poddar jag vill lyssna på, saker jag vill lära mig mer om och så vidare i en evighet.

  Svara

 • fanny s

  |

  100% list-person 😂 Togs upp i flera tal på mitt bröllop…höll tydligen på med listor redan som liten. Dock inget jag kommer ihåg direkt.

  Svara

 • Sara

  |

  Älskar listor, har hur många som helst i telefonen!

  Svara

 • blåmesen

  |

  Är också listoman! Har många av de listor du har (vill ha/behöver-listan är som du säger helt perfekt när folk frågar om presenttips, kanske barnsligt med önskelista men bara så bra!), plus livsnödvändigheter såsom ”Fika jobbet” (man vill ju inte råka bjuda på samma sak två gånger på samma arbetsplats) och ”Saker folk kanske vill ha”(som jag uppdaterar när någon råkar nämna nåt de saknar, så att jag ska ha idéer nästa gång det ska köpas present till dem). Listor är livet!

  Svara

 • Magda

  |

  Åh så kul att läsa vad du och andra har för listor 😊
  Mina är:
  – Sommarprat jag lyssnat på (med en liten kommentar om vad jag lärt mig av det och vad den pratade om)
  – Packlistor (Har flyttat över alla separata packlistor till olika tillfällen i en anteckning, den innehåller just nu 5 packlistor)
  – Framtida barnnamn
  – Lista med min bästis kompisar (Inför hennes 30 årsdag)
  – Härliga vardagsgrejer
  – Roliga citat
  – Länder jag besökt (Just nu 26 stycken)

  Hoppas alla har en go dag 😊

  Svara

 • Janni

  |

  Jag har två listor på min telefon:
  – Vem jag ska bjuda på mitt examenskalas
  – Vad jag ska bjuda gästerna på för mat på mitt examenskalas

  Har någon tips på enkla, lättlagade och billiga (!!) maträtter/fika att bjuda på som fattig student? Jag ska bjuda cirka 40 personer och ska betala allt själv. Jag har så höga krav på mig själv när alla vänner har haft storslagna bufféer. Men nu är det inte läge att vara prestationsprinsessa 🙂

  Svara

 • Eva

  |

  Så kul att läsa om folks listor! Här är exempel på mina listor:
  – Gåvolista
  – Vad jag behöver köpa småningom; en lista med mindre saker, en lista med större investeringar och en lista på saker jag INTE behöver – så jag kan påminna mig om det när jag är påväg att spontanshoppa
  – Packningslista för läger, veckoslut osv
  – Inköpslista för veckohandel
  – Namnförslag
  – Namn på alla artister jag sett eller träffat
  – En vanlig dag – schema
  – Vad jag behöver med mig när jag ska ut och dansa-lista (får se när den behövs nästa gång tho..)
  – Böcker jag vill läsa
  – Tatueringsidéer
  – Olika kom ihåg listor för olika jobb jag har ibland
  – Minnesvärda quotes (en av mina favoritlistor!)
  – Folks portkoder
  – Bh-storlekar i olika butiker och olika bh-modeller 😂

  Och så vidare.. Frågan är väl snarare vad jag inte har listor på, älskar mina listor!

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag älskar listor! Har typ 50 anteckningar i telefonen . Både listor och annat grejs! Kan skriva en lista när jag bara ska handla typ 3 saker. Listor är de bästa som finns. Får ett lugn i mig när jag gör de. Ja, jag är knäpp. Skönt de är andra som också är tokiga i listor 😂

  Svara

 • Karin

  |

  Listor är ju helt underbara! Riktigt smart att ha en loppis-lista och en lista om vad man önskar sig så man faktiskt har något bra svar någon gång.

  Några listor jag har är:
  – eventuella frågor till ett eventuellt musikquiz som jag fyller på när jag kommer på något som jag sedan kan hämta därifrån
  – framtida namn för barn.. om det sker, haha!
  – listor på filmer jag och vänner har sett i vår ”film- och pizzaklubb”
  – saker som min sambo hatar, han uttrycker ibland att han hatar saker så jag skriver upp dem och de är roliga att läsa senare. Har just nu 33 stycken. Det är alltifrån äggmackor till att hans mustasch blir saltig efter att ha badat i havet osv.
  – lista på saker vi skulle hämta hos min sambos farmor när hon låg på sjukhus och ville ha. Har inte kunnat radera den efter att hon gick bort.

  Svara

 • Johanna

  |

  Jaaa Helsingborgsguide! <3
  Ska dit om några veckor pga blev kär i staden förra året när vi var där på besök. Så mysigt?! Ska boka hotell för en eller två nätter nu, har du något tips på om vi borde bo mitt i stan (The Vault eller Mollbergs) eller ner mot havet (Elite marina)? Spelar liksom ingen roll för oss, mer än att vi vill ha mysigt! 🙂

  Svara

 • Ellen

  |

  Kul att läsa allas listor:)

  Här är en till list-person!! Bland annat har jag också en lista med fina namn, en med vad vi måste fixa inför den kommande bebisens ankomst, en med framtidsplaner för i år (en med egna planer och en med gemensamma planer med min man) samt flera plus och minuslistor för olika årtal. Gör en liten summering med plus och minus efter varje år.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Åh ja Helsingborgsguide! 😊

  Definitivt listperson, hur ska man annars komma ihåg viktiga och roliga saker som poppar upp.
  Böcker
  Presentidéer
  Inköpslista (skriver in direkt när saker tar slut)
  Macaronsmaker att baka
  Bloggar

  Svara

 • Jessica

  |

  Älskar listor!
  Har en stående ”önskelista” saker jag önskar mig men också om jag kommer på bra saker/någon önskar något i förbifarten till familjemedlemmar

  En lista över dyrare saker vi behöver/vill ha/göra hemma.

  En lista över recept jag tänkt testa

  En lista över saker jag ville ha från ullared, den bör raderas nu dock eftersom vi redan varit där 😅

  Är dom som ligger just nu 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv