Follow my blog with Bloglovin

Kärt återseende

Igår träffade jag min kollega Emma för första gången på två månader. Alltså så mysigt vi hade! Vi åt kardemummabulle, sallad från Holy Greens och skvallrade ikapp om allt som hänt sedan sist. Har så saknat att småprata med kollegor!! Iaf Emma…hehe.

 

 

När vi gjort allt vi behövde göra satte vi oss på hennes balkong med ett glas bubbel och pratade. Döm vår förvåning när vi plötsligt såg en annan kollega på hennes innergård? Emma visste knappt att de var grannar. Vi vinkade på avstånd. Så fint att ha fått se två kollegor IRL.

Sen åkte jag hem igen och förfasades över hur trångt det var på tåget. Jag såg till att inte åka under rusningstid, men det hjälpte inte särskilt ändå. Det kom på massor av människor i Lund. Tycker det är helt sjukt att det inte finns en begränsning om hur många som får släppas på? Det borde ju stå någon vid dörren och kontrollera kan jag tycka. Som tur är hittade jag till slut ett ledigt fyrasäte efter att ha gått igenom hela tåget.

Idag är det fredag och jag har gjort mig fredagsfin för en gångs skull! Har ingen bild till er tyvärr, men fick höra i videomötet att jag var ”fräsch”. Äsch då : ))) Har varit på så dåligt humör sedan igår kväll, så jag försöker muntra upp mig själv och hoppas det går över. Men nu är det helg och helg är alltid kul!!

Imorgon ska vi fira F (han fyller år på måndag). Det blir inget vanligt firande på grund av omständigheterna, men vi ska ses utomhus och grilla korv med hans mamma, syster och syskonbarn. Sen ska vi äta något gott och göra något mysigt på kvällen bara vi två. Det blir bra <3

 

142 gillar

Kommentarer (21)

 • Sara

  |

  Åh vad god den bullen ser ut!

  Svara

  • Egoina

   |

   Godaste kardemummabullen jag ätit! 😋

   Svara

 • S

  |

  Hej! Skulle inte du kunna ha ett av dina vännerinlägg snart? Jag är nydumpad, 6 år och killen lämnade mig för sin kollega tillika min granne. Skulle behöva ha folk att tjattra med!

  Svara

  • E

   |

   En fråga, är du hon från öppet spår? Hur som helst om de inte är du, vart arg då blir arg nu. Vilket jävla prakt arsle

   Svara

   • S

    |

    Haha, jo det är jag. Jag spyr ur min historia lite varstans😅.

    Svara

  • Ellen

   |

   Men fy, vilket as!! Fattar att det är en tuff situation, men låter som du klara dig bättre utan honom. Du fixar det💪🏼💚

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Cornelia

  |

  Jag pendlar mellan Lund och Malmö och folk är helt GALNA. Håller inte avstånd för fem öre… Skånetrafiken har dessutom dragit in ungefär hälften av alla avgångar i rusningstrafik och kör med kortare tåg… 🙃

  Svara

 • Alex

  |

  Helt OT, men jag är i en knepig sits & har för tillfället ingen att bolla med så gör ett försök här.

  Jag sökte mitt drömjobb för ett tag sen (sista ansökningsdatum 15:e april). Har inte hört något sen dess, varken bu eller bä. Idag är det 8:e maj, alltså tre veckor sedan annonsen löpte ut. Väntan är outhärdlig! What to do?
  1. Vänta/avvakta
  2. Ringa arbetsgivaren (men vad ska jag säga?!?)
  3.Mejla arbetsgivaren ( men vad ska jag skriva?!?)
  3. Är det kört eftersom det har gått 3 veckor sen sista ansökningsdagen?

  Åååh!!!

  Svara

  • Natalia

   |

   Alex, jag hade lätt ringt arbetsgivaren. Det visar bara på pondus. Säg som det är, dvs att du är intresserad av jobbet/tycker om företagskonceptet etc. Lycka till!

   Svara

  • Elin

   |

   Hör av dig på mejl och bara fråga om de har fattat något beslut eller om du ska avvakta, och tryck på att du känner att detta är drömjobbet 🙂 håller tummarna!

   Svara

  • V

   |

   Hej!! Vad kul för dig!
   Om jag var din potentiella framtida arbetsgivare hade jag velat veta hur pepp du är på detta jobb och att du tänker mycket på det! Kan du inte ringa eller maila och säga just det? Att detta är ditt drömjobb, att du är så pepp på att veta hur det gått att du helt enkelt bara vill veta hur dem ligger till med processen och om du har någon annan fråga. Inte konstigt efter 3 veckor!

   Det är (ibland) störigt (förlåt alla ambitiösa som gör detta) när folk ringer efter två dagar och vill inget speciellt mer än att presentera sig över telefon. Om alla kandidater gjorde detta skulle telefonen ringa konstant. Men när det gått 3 veckor tycker jag absolut du kan få återkoppling. 😊

   Stort lycka till! ❤️
   /HR-person 😊

   Svara

  • Hanna

   |

   Det betyder förmodligen ingenting! På jobbet jag har nu tog rekryteringsprocessen flera månader, jag kom iofs på intervju fort men sen sa de att de skulle höra av sig inom tre veckor men jag hörde inte ett smack. När jag ringde upp efter sex veckor så var det en mycket stressad HR-person som svarade och bara ”nej men ja, just det, jag skulle precis ringa dig, jobbet är ditt!”. Tre veckor i en period där det dessutom är kortveckor skulle jag säga inte är så lång tid, men det beror lite på vad det är för arbetsplats också tänker jag. Hade jag vart du hade jag bestämt mig för hur länge jag kan vänta (1v till? två v?) sen ringt upp för att höra hur det går i rekryteringen och sagt att du är väldigt intresserad typ. Det är inte alls konstigt att göra, man har ju ofta mer än en process igång när man söker jobb och då kan ju ett svar vara nödvändigt för att kunna gå vidare. Men som sagt, tystad betyder ingenting mer än att det är tyst! Hoppas det går bra för dig, håller alla tummar!

   Svara

  • L

   |

   Fick du inte flera bra svar på Bloggbevakning när du ställde denna fråga?

   Svara

  • Alex

   |

   Tack för all pepp, jag blir så rörd av alla engagerade svar! Jag kommer ringa på måndag och se hur det går:)

   Till L: jodå, flera bra svar där också. Tackar som frågar:)

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag bor i Tyskland och blev inskriven på sjukhuset den 13 april för att efter cellgiftsbehandling operera bort livmodern. tuff operation, men det gick bra. 14 dagar efter operationen var jag överlycklig att jag skulle få komma hem till mina 3 barn och min man. Då fick jag veta att en i vårdpersonalen blivit positivt covid 19-testad och jag är tvungen att sitta i karantän på sjukhuset. På tisdag får jag äntligen komma hem och träffa min familj igen för första gången på en månad (besöksförbud pga corona). Har varit psykiskt otroligt jobbigt. Ville bara generellt uppmärksamma på det, fortsätt vara försiktiga! Det kan påverka så många liv! Tack för en fantastisk blogg!

  Svara

 • Linn

  |

  Hör definitivt av dig! Jag hade ringt, men vet inte om det spelar så stor roll.

  Jag har varit med om arbetsgivare som glömt att höra av sig och har kompisar som fått jobbet på grund av att de visat extra intresse. Det finns ingen arbetsgivare (så vitt jag vet) som tänkt anställa en men ändrar sig på grund av att man har ringt.

  Jag hade förklarat att jag var på intervju för ett tag sedan, eventuellt sagt något om att det är mitt drömjobb och frågat ifall de tillsatt tjänsten redan. Om de inte har det så hade jag frågat när man kan räkna med besked, så slipper du ovissheten tills dess.

  Lycka till!

  Svara

 • Jessica

  |

  Hej! ☀️ Helt off topic meeen- jag ser en serie (Rebecka Martinsson) & kan inte tänka på annat än dig. Missförstå mig rätt 😀 Hon har samma färger, tjockt hår och svar på tal. Försöker följa med i handlingen men återkommer till att undra var F är? Vad ni äter till lunch? Ifall dina naglar är röda eller blå? Om kontoret blivit klart? Eller huruvida du såg träd när du växte upp. Ja, du kanske förstår..? 😂 Tack för bra blogg! ❤️

  Svara

 • Maria

  |

  Ja det är ett av guldkornen i livet. Att fika och träffa en vän. Roligt att prova olika ställen. Trevlig helg. 😊

  Svara

 • Helena

  |

  Men gud, detta är inte öppet spår hos bloggbevakning 🙄

  Svara

 • Katta

  |

  De borde sätta in längre och fler tåg.
  De gör ju fel som gör åt andra hållet och det drabbar ju oss på alla sätt och vis.

  Nu har de tex tagit bort tåg till min ort, så efter 21 kan jag inte komma hem utan att åka världens omväg.

  Och jag hade INTE uppskattat om jag inte fått åka med då jag inte har några valmöjligheter, det skulle ju bli upplopp ifall ett sådant system infördes.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv