Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Om jag skulle starta en restaurang

 

Fick en kommentar:

Ett önskeinlägg på tal om mat! Vi tänker oss att all corona är borta och du har bestämt dig att byta bransch. Du ska öppna en restaurang! Vad skulle stå på menyn? Hur skulle lokalen se ut? Vad är det för vibe och vilka skulle äta där? Tjoho!

Men så kul! Att starta restaurang är faktiskt en dröm för mig. Inte en dröm-dröm, för jag hade aldrig orkat med allt det praktiska, men en tanke-dröm. Tänker ofta på vad som vore den perfekta restaurangen. Den ska vi nu besöka!

Välkommen till Restaurang Regina!

 

Vad är viktigast med en restaurang enligt dig?

Att man inte försöker göra allt. Man kan inte vara allt på en gång och man kan inte tilltala alla. Milslånga menyer med spretig mat gör mig mer stressad än sugen. Stämningen och klientelen bör också vara konsekvent. Småbarnsfamiljen och det stökiga killgänget vill ändå inte äta tillsammans.

 

 

Hur skulle du beskriva din restaurang?

Ett ställe man går till för att catcha upp med kompisar eller när man vill göra något trevligt med sin partner. Här beställer man något att dricka och sitter länge i en avslappnad miljö. Det är ingen restaurang man går till för att äta något snabbt. Det känns som att man är själv, men ändå tillsammans med andra. Som en egen privat sfär i ett stort vardagsrum.

 

 

Vad äter man?

På menyn står små rätter. På så sätt kan man välja om man bara vill ha något gott att äta till sin dricka, eller om man är hungrig och vill äta sig mätt. Menyn är alltid planerat utifrån säsong och har ett bra urval mellan comfort food och lite mer fancy alternativ.  Det finns både mat och efterrätt och det är inte särskilt många rätter att välja mellan. På Restaurang Regina tror vi på att göra få saker riktigt bra och att det är lättare att välja samt känna sig nöjd med sitt val om det finns färre alternativ.

 

 

Vad står inte på menyn?

Pasta och pizza. Tråkigt att F aldrig kommer besöka min restaurang : (

 

Vad dricker man?

Bubbel, sangria, vin, kaffedrink eller husets specialdrink som består av tre alternativ. Sen finns de flesta standarddrycker att tillgå också, vore konstigt annars.

 

 

Vad dricker man inte?

Det kommer inte finnas ett stort sortiment av öl att välja på. Restaurang Regina fick tyvärr prioritera.

 

Hur ser lokalen ut?

Lokalen är som en labyrint med små mysiga krypin, rum och skiljeväggar. Du sitter ostört, men ser ändå andra människor.  Här kan man prata hemlisar utan att någon hör. Det finns växter, tavlor, lekfulla detaljer och otippad inredning. I en del av restaurangen finns ”speldelen”. Här kan man kasta pil eller spela shuffleboard. Badrummen är stora, lyxiga, spelar musik och har handtvål som luktar jättegott.

 

 

Musiken då?

Jag lyssnar knappt på musik och har noll koll. Kommer därför anställa en person som är musikansvarig. Kommer beskriva mitt önskemål som ”peppig men ändå lugn, sjunga-med-vänligt, men inte radiomusik”. Tror ni hen lyckas?

 

Hur är stämningen?

Pirrig, glad och lite explosiv. Som att man firar något stort.

 

 

Något som är speciellt med din restaurang?

Vi har temadagar! Vi har ett särskilt erbjudande varje veckodag på mat eller dricka. Vi har även livemusik eller stand up med jämna mellanrum.

En annan detalj är att vi har en knapp vid varje bord för att tillkalla servitör. Kan ju vara krångligt att få ögonkontakt med tanke på alla krinkelikrokar.

 

Vem äter här?

Kompisar som har mycket att prata om som vill sitta länge och ha ett ställe att hänga.

 

194 gillar

Kommentarer (26)

  • Sandra

    |

    I Japan är det vanligt att det finns knappar vid varje bord där man tillkallar personal. Så praktiskt. De vet hur man effektiviserar i det landet!

    Svara

  • M

    |

    Låter som en härlig resturang 😍🙌🏼

    Svara

  • Robert

    |

    Spännande koncept. Jag bokar in ett besök. 😉

    Svara

  • Jas

    |

    Så kul inlägg. Jobbar inom branchen och läser en utbildning så jag kan jobba kvar inom den å kanske starta eget en dag så tycker sånt här är så kul att läsa

    Svara

  • Linnea B

    |

    Åh! Vill gärna besöka din restaurang med min man, låter gott och mysigt. Läääängtar efter att få göra mig fin och gå ut bland folk igen haha

    Svara

    • Egoina

      |

      Du är välkommen 😍

      Svara

  • Hanna

    |

    Knappen! Bästa! Det suger ju när man är på restaurang och försöker få kontakt med servitören, men får vänta i 45 minuter pga omöjligt.
    En gång när jag var yngre var vi på restaurang med familjen. Vi fick ingen kontakt med servitören, så pappa knäppte med fingrarna för att åkalla uppmärksamhet. Då dök genast en servitör upp och var jättearg för att ”ingen knäpper med fingrarna åt mig”…. Men hur ska man annars göra? Ställa sig upp och glo?

    Svara

    • Egoina

      |

      Eller hur! Detta stressar mig enormt när jag är på restaurang. Förstör hela upplevelsen! Mycket bättre med en knapp 😅

      Svara

  • Carolina

    |

    Åh, jag skulle bli stammis på direkten! Men hur är belysningen? Måste vara lite dämpat och mysigt ljus för att jag och mitt sällskap ska känna oss snyggast i stan! 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha. Yes det är det! Men ändå fotovänligt 😌😜

      Svara

  • Andrea

    |

    Någon borde öppna din restaurang. Alltså verkligen!!!

    Svara

    • Egoina

      |

      😍

      Svara

  • Mika

    |

    Älskade knapparna på en hel del restauranger i Japan, så smidigt att slippa leta efter servitörerna!!! Utan de kan komma när de kan och ser att man tryckt på knappen.

    Svara

  • Ia

    |

    Urmysigt koncept! Om det finns en råbiff med twist på menyn får restaurangen fem av fem gafflar av mig!

    På tal om det här med knappar vill jag tipsa om Bob Bob Ricard i London. Där har de en knapp man trycker på för att få champagne 😍

    Svara

  • Lina

    |

    Restauranger där man beställer via en app och får det serverat vid bordet är toppen tycker jag! Då kan man enkelt beställa mer när man blir sugen och behöver inte vänta på att en servitör ska dyka upp. Betalar man i appen behöver man inte ens vänta på notan.

    Svara

  • Lina

    |

    Smårätter där många innehåller ost hade varit min drömrestaurang 😍

    Svara

  • Caroline

    |

    En restaurang vi stannar regelbundet på under sommaren i Skottland har en dosa på bordet med två knappar:
    ° Redo för att beställa mat/efterrätt
    ° Betala (Då kommer de med notan på en gång)
    Hur smidigt som helst 😀

    Svara

  • Alexandra

    |

    Jag hade absolut besökt restaurang Regina!!

    Svara

  • Katta

    |

    Nu får du bara sälja in konceptet till någon som är sugen på arbetet.
    Jag hade kommit på studs till denna restaurang 🙂

    Svara

  • Rebecca

    |

    Så kul inlägg! 🙂 Besök gärna min blogg om du vill läsa om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och depressioner. Ta hand om dig!

    Svara

  • Anna

    |

    Känns för rörigt och stökigt med en speldel och stand up/livemusik. Vill ha lugn och ro när jag äter!

    Svara

  • Hanna

    |

    JAG KOMMER!! Hade varit gott med pasta dock 🙂

    Svara

  • Anna

    |

    Hade varit stammis speciellt pga den där knappen till servitörerna! Varför finns det inte redan!? Borde vara lika självklart på restauranger som bord och stolar.

    Svara

  • Carro

    |

    Jag hade LÄTT besökt den restaurangen! 😃

    Svara

  • Sara

    |

    Vilket roligt inlägg! Jag tror att jag skriver ett sådant, jag med! Håller verkligen med om att restauranger inte borde försöka att vara allt!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv