Follow my blog with Bloglovin

Hur man applicerar mascara

 

Jag uttalade mig nyligen om att jag tror att majoriteten som använder mascara ”applicerar det fel”. Men hur gör man då??, undrade ni och nu är det upp till bevis för mig som tydligen utnämnt mig till någon form av expert 😬

Förlåt på förhand om ni gör exakt såhär och ändå inte får samma effekt. Då verkar jag bara dryg : ))

Min absoluta favoritmascara och den jag använder i denna inlägg är denna från Loreal (annonslänk). Har använt den i många är.

 

→ Viktigast av allt är att ha rena fransar. Finns det mascararester kvar kommer det inte bli bra. Är ni eyelinerbärare som jag kan det också ställa till det om eyelinern har torkat på fransarna.

→ Pumpa INTE mascaran upp och ner, dra endast ut borsten och glöm inte att ta bort klumpen längst fram. Att få in för mycket luft i mascaran gör att den torkar fortare och att bakterier kan komma in. Dessutom får du rätt mängd mascara på borsten genom att bara dra ut den.

 

→ Applicera mascara från roten till toppen och växla mellan raka drag och sicksack-drag.

→ Sprid ut fransarna genom att dra de längst ut utåt, de i mitten uppåt och de längst in inåt mot näsan.

→ Viktigast av allt: låt det ta tid. Jag lägger minst tre minuter på varje öga. Jobba jobba jobba. Ge inte upp! Det är när mascaran håller på att torka som wow:et händer. Dra, sicksacka och få till en böj.

→ Oavsett hur mycket man jobbar med borsten kan ibland fransarna klibba ihop sig. Använd något för att separera dem. Jag brukar använda en gammal eyeliner tuschpenna som torkat. Gör detta innan mascaran torkat helt.

→ När du är nöjd med form och spretighet – applicera ett lager mascara till om du vill ha tjockare fransar.

 

Klart!

 

155 gillar

Kommentarer (54)

 • Anna

  |

  Ett tips är att även använda ögonfransböjare innan applicering om man som jag har typ raka, spretiga fransar annars blir det inte bra hur mycket man än kämpar med mascaran😅
  Jag brukar värma fransböjaren med hårtorken, då blir det en jäkla böj på fransarna😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker inte man får rätt på fransarna spretighet när man böjer med ögonfransböjare. Kanske inte fått till tekniken ☺️

   Svara

 • Mikaela

  |

  Men hahahaha, det är ju exakt såhär vi alla gör? Går det ens att lägga mascara på annat sätt 😂😂😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha my bad i så fall 🙈 Men när jag sett kompisar sminka sig har de slutat applicera innan mascaran börjar torka.

   Svara

   • Sara

    |

    Helt ny info för mig iaf! (Bitvis) orkar aldrig måla tills det börjar torka och har aldrig bara dragit ut borsten. Ska testa! 😊

    Svara

    • I

     |

     Ny information för mig mig. Lägger typ max 30 sekunder på varje öga.

     Svara

  • Rebbe

   |

   Jag är absolut inte så noggrann! Det tar absoluuuut inte tre minuter för mig

   Svara

  • Cecilia

   |

   Jag har nog aldrig låtit mascaraapplicering ta 3 min/öga! 🙂

   Svara

  • Fanny

   |

   Haha jag gör absolut inte så! Har för dåligt tålamod.

   Svara

 • Tuva

  |

  Jag brukar göra såhär (börjar med fransböjaren för tycker inte det ser bra ut när man kletar upp dom utan😬) ett öga i taget:
  Övre fransraden > sveper på alla strån och ”lägger dom perfekt” och den formen jag vill jobba med > nedre fransraden för det gör så övre hinner halvtorka lite lite> övre fransraden igen, nu med fokus på volymen > klart, dags för nästa öga! Behövs det separeras så gör jag det med en nål.

  Jag sicksackar dock aldrig, tycker inte det blir bra på mig alls. Men kör precis som du att de längst ut borstas utåt, mitten uppåt och de inne borstas inåt!
  Upplever dock att vi med lite ”mer” fransar lär oss jobba med dom på ett annat sätt än dom som inte har lika långa/mycket. Så är det i alla fall bland mina vänner 🙂

  Svara

 • Lina

  |

  Man kan även vrida borsten samtidigt som man sicksackar. Alltså liksom snurra på handtaget med fingrarna man håller det med. Himla svårt det var att förklara tydligt, haha. Snurra, sicksacka och börja från roten 👍

  Själv har jag slutat med mascara för att jag blev trött på att tvätta av den 😛
  Mina genomskinliga små fransar mår faktiskt mycket bättre och känns tjockare och inte lika sköra 🙂

  Svara

 • Sanja

  |

  Jag använder en sån där spetsig floss( spetsig tandtrådsgrej) för att separera fransarna:)

  Svara

 • Cecilie

  |

  Mest förvånad över att du lyckas applicera mascara med stängd mun! Jag måste alltid gapa för att komma åt fransarna bra 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Gapar när jag gör de nedre fransarna 😂

   Svara

 • Anna

  |

  Hur tänker du kring att det blir synlig hud vid fransraden mellan ögat och där eyelinern är applicerad? Jag stör mig på det och tycker det får eyelinern att se mer fejk ut.

  Svara

  • Egoina

   |

   Fransmarkering kan man fixa med kajal sen 👌🏼

   Svara

  • Milla

   |

   Fyll i med flytande eyeliner så slipper du detta och får en snyggare och tjockare fransrad

   Svara

 • Sadie

  |

  Så du doppar inte ner borsten någon gång under de 3 minuterna utan målar hela på 1 dopp?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det beror på hur ny mascaran är. Är den helt ny kommer det ut ganska lite på borsten (konstigt nog) och då krävs minst 2 dopp, är den halvny krävs 1-2 och börjar den ta slut minst 2. Man får prova sig fram. Men generellt skulle jag säga att det är bäst att inte ha för mycket produkt.

   Svara

 • Malin

  |

  Mitt tips, mascaraprimer! Jag använder Diorshow Maximizer Primer. Gör ALL skillnad för mina små fransar. Applicera ett lager primer, vänta en liten stund sen på med vanlig mascara. Bästa!

  Svara

 • Robert

  |

  Spännande! Dags att se och lära. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  HUR får man så perfekt hud som du? Jag är så avundsjuk! Den är ju helt perfekt!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Jag brukar blinka in mascaran istället. Alltså ett väldigt långsamt blink. Drar på ett lager först. Sen väntar jag 40-60sek tills mascaran börjat torka lite och liksom är lite seg, sen drar jag på ett lager till. Då får jag både volym och längd. Har dock väldigt långa ögonfransar. Om jag sicksackar på så får jag bara massa på ögonlocket 🙂

  Svara

  • Lina

   |

   Men alltså, JA! Jag får alltid hälften av mascaran på ögonlocket ovanför?! Slutar alltid med att jag måste ta bort med tops och om jag då lagt någon skugga eller lite huglighter så får jag göra om 😴. Ska testa att blinka nästa gång…

   Svara

 • Evelina

  |

  3 minuter per öga????? Herregud jag lägger max 15 sekunder när jag väl använder och tycker inte det blir så stor skillnad 🙈 måste definitivt testa det här! Så jag är helt solklart en av de du menar som inte vet hur man ska göra 🙃

  Svara

 • Helena

  |

  Mina tips är att måla underfransarna först, annars kladdar (iaf mina) övre fransar av sig under ögonbrynen.

  Och jag ”blinkar” liksom alltid när jag applicerar mascaran, blundar till liksom. När jag försöker lägga med öppna ögon så liksom… händer det inte så mkt? 🧐

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag: varför ser min mascara aldrig så proffsig ut som vissa andras?
  Även jag: lägger Max 10 sekunder per öga.
  Well, jag har lärt mig något nytt idag. Tack!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😘

   Svara

 • Anna

  |

  Men inte fint när det är ett mellanrum mellan eyeliner och fransraden…

  Svara

  • annie

   |

   Det går lätt att råda bot på med något som kallas inliner. Ger mycket mer intensitet till ögat och det ser oftast bättre ut när det är svart ända ner till rötterna på fransen och den övre vattenlinjen!

   Svara

  • Olivia

   |

   Håller med och stör mig så ofta när folk sminkar sig så, jag brukar lägga en svart ögonskugga med en smal borste för att dölja ”mellanrummet”.

   Svara

 • Rebecca

  |

  Herregud, tack för tips! Jag lyckas alltid med klumpiga fransar, men det kanske är för att jag gör lite i taget på varje öga så att det hinner torka emellan…. Men återigen – tack! Besök gärna min blogg om du vill läsa om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och depressioner. Kram!

  Svara

 • Anna

  |

  Hur undviker du att få eyeliner på fransarna? Eller tvättar du av den från fransarna? Hur?? Har bara eyeliner vid festligare tillfällen och stör mig så mycket på att mascaran blir sämre då.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tycker att man ändå kan lägga eyelinern nära fransraden, men vara försiktig så att den inte kommer ut på fransarna. Men om man tar mascara direkt efter eyeliner har den inte hunnit stelna helt och det blir bra ändå ☺️

   Svara

 • Andrea

  |

  Jisses vad jag aldrig har orkat anstränga mig så här mycket, det kanske det blir ändring på i fortsättningen! 👍 Ett tips för att separera fransarna: brynkam och -borste. Jag använder i och för sig främst borsten, och torkar av den lite när första ögat är fixat innan jag går vidare till nästa. Och så när jag är helt färdig förstås!

  Svara

 • Elin

  |

  Men alltså.. tycker ALLA här att detta är frans-goals? Obs inte en diss, vet sjukt många som vill ha det såhär, men för mig är detta ”spindelben” och inte alls särskilt snyggt? Är jag ensam om att vilja få många eleganta fransar istället för några få med tjockt lager färg? Börjar ana att jag kanske har sjukt dålig franssmak 😮

  Svara

  • Madde

   |

   Jag håller med, jag vill ha mina täta och tjocka inte ”spretiga” och separerade. Men det är väl en smaksak. 🙂

   Svara

  • Anonym

   |

   Jag tål inte smink men tycker verkligen inte det här är snyggt. Täta fransar är mycket finare och det här ser ut som spindelben som jag inte förstår mig på alls.

   Svara

  • Mila

   |

   Samma här, älskar volymmaskaror som ger mycket färg och fyller ut men vill inte ha såhär superlånga fransar. Kanske blivit lite skrämd av senaste årets lösögonfranstrend hehe när jag var yngre tyckte jag om väldigt långa och kunde stå i typ 10 minuter och kladda på mer.

   Svara

  • Kelly

   |

   Jag håller också med så du är inte ensam! Uppskattar en fylligare fransrad. Men det kan ju bero på hur tjocka och gulliga fransar man har själv. Jag använder i alla fall ungefär samma teknik som Regina och får till ett fylligt resultat och välseparerade fransar, men det är ett himla pill med det också. Mitt bästa tips är att använda en ”halvtorr” mascaraborste att varva (eller bara i slutet) med för att inte lägga på mer produkt men ändå kunna separera och fördela den produkt som är på fransarna redan 😁

   Svara

  • Emilia

   |

   Jag vill också ha varje frans separerad. Tycker det ser fylligare ut.

   Till vardags lägger jag typ 30 sek på att lägga mascara men till speciella tillfälle kan det bli minuter på varje öga, dock med separerade fransar.

   Svara

  • Anna

   |

   Tycker inte heller att spretet ovan är snyggt!

   Svara

  • F

   |

   Håller med, tycker verkligen inte dessa spindelben är snygga heller 🙈

   Svara

  • J

   |

   Nej jag håller helt med!

   Svara

  • Linda

   |

   Jag håller med Elin!

   Svara

  • Elin

   |

   Haha skönt att jag engagerade så många så jag slipper känna mig ensam och otrendig 😉 härligt att smaken är som baken ändå!

   Svara

 • Jasmine

  |

  Tycker resultatet ser ofärdigt ut om man inte gör fransmarkering. Jag använder inte eyeliner men även utan det så gör fransmarkering en så stor skillnad.
  Och ett tips är verkligen att använda franskam i metall. Tweezerman mfl har och de är super.
  Jag hatar spindelbensfransar, får obehagskänslor när jag ser det 🙈

  Svara

 • A

  |

  Mindblown av att det tydligen är vanligt att lägga 3 minuter mascaraapplicering per öga?! För mig tar det typ 15 sekunder per öga. Tycker bara att ju mer jag petar, desto mer kladdar det och blir typ 3 fransar pga alla kladdar ihop? Men kanske borde testa 3 minuter och följa alla råd som ges här, kanske blir mindblown ännu en gång🤷🏻‍♀️

  Svara

 • Caroline

  |

  Nu kommer jag låta som ett psycho. 😂
  Jag torkar av min mascara borste med papper innan jag använder den varje gång för jag tycker att det är alldeles för mycket mascara på borsten. 🙈

  Svara

  • Ellen

   |

   Åhh skönt att höra att en inte är ensam om detta!

   Svara

   • Ellen

    |

    Bästa är ju när mascaran är lite gammal så den blivit lite torrare och man då får upp mindre produkt på borsten.

    Svara

 • Ella

  |

  Guuuuud, har inte sminkat mig på 50 dagar nu, insåg precis att min mascara kommer vara helt ihoptorkad när karantänen är över 🙁

  Svara

 • Jenny

  |

  Tips till er som använder eyeliner 😊 Applicera eyelinern lite in mellan fransarna och tunt på insidan av övre vattenlinjen efter mascaran. Då blir det inte så skarps och onaturligt med eyeliner utan det blir ett naturligare resultat utan det konstiga ”mellanrummet” 😊

  Svara

 • Jessika

  |

  Detta var världens bästa tips! Tack! Har svurit åt mina idiotfransar hela mitt liv och nu ba Woho!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv