Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Ännu en kort vecka! Känner mig så bortskämd med ledighet hela tiden. Men det beror nog mest på att det liksom känns som att jag aldrig jobbar. Är ju hemma hela tiden.

Men har insett att jag ofta faktiskt jobbar mer nu än när jag åkte till en arbetsplats. Börjar jobba strax efter 08.00 och sen lägger jag inte ner datorn förrän vid 18-ish när F kommer hem från jobbet. Det är ju 10 timmar! Tänker inte ens på det, tiden bara flyger iväg. Men sen ska jag ärligt erkänna att jag brukar ta minst en Paradise Hotel-lång lunch : ))

Är så sugen på att grilla, så jag hoppas att vi kan få till någon grillning på torsdag. I övrigt brukar vi inte fira Valborg direkt. Brukar ni? Vad är det man gör på Valborg mer än den där brasan egentligen? Googlade nu as we speak och alltså blev helt rörd.

Valborgsfesten står som symbol för våren och ljuset. Eldar tändes ursprungligen inte för att skrämma bort häxor utan för att bränna det gamla och ge plats för det nya. Att ge plats för det nya stämde också väl in i den kristna tolkningen av livet där påskens tema från död till liv också symboliskt fick gestaltas i valborgselden.

Bränna det gamla och ge plats för det nya. Kan Valborg bli vändpunkten? Från död till liv. Då vi bränner upp corona och går vidare till en ny bättre värld? Jag tror kanske inte det, men man kan ju hoppas. Jag är väldigt sugen på att se en stor eld just nu. Låt det brinna.

 

70 gillar

Kommentarer (10)

 • E

  |

  Bor man i en större stad går man på mösspåläggning och är sedan glad och lycklig i sin studentmössa hela kvällen. På första maj fortsätter man sitt firande med studentmössan på huvudet och picnic i en park med körsång. Men bor man i en mindre stad spelar man spel med vänner, grillar, dricker mjöd och äter struvor eller munkar. Viktigaste oavsett vad man gör är att man får dricka mjöd! (googla Valborgsmjöd)

  Svara

  • E

   |

   Öh beror nog på vars man bor och inte stor eller liten stad. Vi grillar, leker lekar, käkar godis och ser en majbrasa och där brukar de finnas lotto osv. Aldrig ätit struva eller munkar under valborg. finns inte ens här 😂 bara under sommaren

   Svara

 • Robert

  |

  Är det ens tillåtet med brasor just nu? Inte kollat så noga vad de skriver. Mvh /glädjedödare

  Svara

  • Sofie

   |

   Stämmer .. Inga brasor i år

   Svara

  • Egoina

   |

   Nej såklart inte, jag menade metaforiskt ☺️

   Svara

 • Lisa

  |

  Inga brasor är tillåtna i år för att minska med folksamlingar. Men människor lyssnar ju inte ändå.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hur vet du? Har folk planerat att tända brasor? Trodde sånt anordnades av staden.

   Svara

   • E

    |

    I Piteå är de föreningar och kommunen. Tex en fotbolls förening. Men vad jag vet är alla inställda. Iallafall dom 2 största.

    Svara

   • Lisa

    |

    De brukar smygtända brasor där jag bor så jag blir inte förvånad om de gör det i år igen trots stränga restriktioner.

    Svara

 • maria

  |

  Vi hade alltid en egen privat brasa när vi var liten, eller typ gemensamt med grannarna. Såg inte kommunens stora förrän i tonåren. Men då kommer jag från ett litet samhälle. Kan ju inte vara förbjudet att elda på sin egen mark, men man ska ju inte ha folksamlingar så man får vara eldvakt ensam 😁

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv