Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Listan om yta

Innehåller annonslänkar.

 

Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?

Det beror helt på vad jag ska. Men om vi tänker att det är en jag-ska-till-jobbet-morgon så kanske en kvart. Då är 5 av dem hemma till basen och resten på tåget.

 

Och inför en utekväll?

Hur länge som helst? Men helst 40 minuter minst. Finns ju inget bättre än att ha massor av tid och göra det lilla extra med ögonskugga, highlighter och sånt som jag väljer bort till vardags.

 

Vad har du för sminkrutin?

Alltid bas först och resten sen. Blir så stressad av sminkfolk på insta som sminkar ögonen först och basen efteråt. Det typ kryper i min kropp.

Såhär för att vara exakt: Primer -> Foundation -> concealer -> puder -> rouge -> ögonbryn -> ögonskugga -> eyeliner -> mascara -> eventuell bronzing/highlight -> läppar

 

 

Och hårrutin?

Oftast bara torrschampo och hårolja. Har jag tid och ska på fest lockar jag håret ibland. Nu när jag jobbar hemifrån låter jag endast håret lufttorka, men när jag ska iväg brukar jag dra några snabba tag med plattången där det är kaos.

 

Hudrutin?

Håller på med det mesta, alltifrån syror till masker, peeling och grejer. Men oftast såhär:

 1. Rengöring.
 2. Toner/syra
 3. Serum
 4. Ögonkräm
 5. Återfuktning (dagkräm, nattkräm eller sovmask)

 

 

Om du bara fick välja en sminkprodukt, vad skulle det vara?

Concealer eller dipbrow pomade från Anastasia i färgen taupe till ögonbrynen. Skulle vilja svara mascara då det egentligen är min favoritprodukt, men jag kan inte använda mascara utan eyeliner. Känns bara…fel och naket.

 

Vad är din favoritprodukt just nu?

CC cream från Lumene. Den är den bästa medeltäckande foundation jag provat. Den lägger sig så snyggt och täcker lagom mycket. Går så snabbt att få till en bra bas.

 

 

Vad önskar du att du vore lite bättre på sminkmässigt?

Hmm inget. Allt finns ju på Youtube. Önskar jag var stadigare på handen och hade mer tålamod bara.

 

Är du ofta osminkad?

Ja. Jag älskar smink och tycker det är jättekul, men är för det mesta osminkad. Har inga problem med att gå ut osminkad, men skulle inte gå på fest utan smink.

 

Ett absolut smink-nej?

Finns ju verkligen inga regler! Man få sminka sig hur man vill. Men kan rada upp några grejer jag personligen inte gillar:

→ Svart kajal på insidan av nedre vattenlinjen (lol så formellt jag fick det att låta? Menar kajal under ögat)

→ Glittrigt läppglans

→ För mycket mascara på underfransarna

 

 

Ett sminktips tack!

Hitta en primer som passar dig och din hy, det är det viktigaste med hela sminkningen. Ett annat tips är att lära sig tekniken hur man applicerar mascara. Tror seriöst att hälften av den sminkande befolkningen tror att de har korta fransar som inte låter sig piffas nämnvärt av mascara när de i själva verket egentligen bara gör fel.

Lista från Sandra Beijer.

 

63 gillar

Kommentarer (27)

 • Robert

  |

  Tack för tipsen! Har noterat det viktigaste i min svarta bok här. 😉

  Svara

 • Gabriella

  |

  Hur applicerar man mascara med rätt teknik då? 🙂

  Svara

  • Lovisa

   |

   Undrar också!!!

   Svara

  • Johanna

   |

   Ja, nu får du lägga upp en film om hur man applicerar mascara så vi med korta fransar lär oss 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha ja nu är det upp till bevis 😅

    Svara

  • Fia

   |

   Min tanke också, hir gör man?! 🙂

   Svara

 • Elin

  |

  Utveckla gärna det där med hur man applicerar mascara korrekt – jag upplever nämligen att mina ögonfransar är precis som du beskriver. Ett hopplöst lost cause 😂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Önskar jag vågade gå ut utan smink. Det är en av mina målbilder i terapisamtalen på psykiatrin haha! Blev peppad nu faktiskt, det är min största rädsla att alla ska se hur ful jag egentligen är, men detta inlägget blev jag glad för. Du känns så avslappnad till utseende men ändå intresserad av smink/hudvård, det verkar bara kul och inte ångestbelagt. Jätteskönt och kul att läsa om <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad kul att höra <3 Hoppas terapin hjälper! Varför gör det något om man är ful eller att någon skulle se att du är ful? Menar inte att du är det alltså, men so what om man är ful ibland? Så tänker jag i alla fall 🙂

   Svara

   • Lovisa

    |

    Jag förstår tanken helt men det är liksom mitt livs största ångest. Känns som om ingen någonsin kan älska en så äcklig person som jag liksom. Nu lät det väldigt hemskt men det är känslan och då vill jag liksom inte riskera det. Men ditt tankesätt är absolut min målbild!

    Svara

    • Egoina

     |

     <3

     Svara

  • Milla

   |

   Jag håller med Regina, det har hjälpt mig jättemycket att tänka så. Det är inte min uppgift att vara snygg jämt. Jag känner mig någorlunda snygg när jag är fräsch, sminkad och har fina kläder. Men ibland ska jag ut och fixa ärenden, och då är min uppgift att vara effektiv. Ibland ska jag gå i naturen och då är min uppgift att vara avslappnad. Ibland ska jag träffa en vän och då är min uppgift att vara snäll typ. Haha förstår du hur jag menar? Jag tror inte att man måste lära sig att tycka att man själv är snygg precis jämt i alla lägen. Utseendet är bara en del av dig och din personlighet, så piffa upp dig ibland men tänk inte på det 24/7 🙂

   Svara

   • Lovisa

    |

    Jag förstår men jag förstår ändå inte. Om man nu ska dra det långt så blev jag kallad ful och äcklig varje dag av mina föräldrar och det har liksom satt sig djupt. Men det var en bra tanke det här med uppgiften, ska ta till mig den 🙂

    Svara

    • Denice

     |

     Vill bara krama dig och säga att du duger precis som du är!

     Svara

 • Hanna

  |

  Men alltså… alla skriver om Primer. Men vad är det ens?

  Svara

  • Micki

   |

   Primer är ett litet underverk till kräm man lägger innan sminket, som en bas för att få en bättre grund och för att få sminket att hålla bättre! ☺️
   Det finns ögonskuggeprimer, ansiktsprimer etc. Jag använder min ögonskuggeprimer (från smashbox) även på hakan, där jag har extra concealer pga rödhet. Det funkar!

   Svara

   • Hanna

    |

    Men! Det låter ju helt underbart! Funkar det även när man är extremt torr i hyn?

    Svara

    • Micki

     |

     Alltså jag skulle tro det! Leta efter en primer med mycket fukt i, kanske någon med ”glow” i namnet också 😊
     Fråga på Body Shop och Kicks, de brukar ha bra tips! Eller om du redan köper krämer och så någonstans.

     Svara

     • Lovisa

      |

      The Ordinary’s primer är bra för min torra hy!

 • Frida

  |

  Då måste du ju berätta hur man applicerar mascara rätt?!?! 🙂

  Svara

 • Martina

  |

  Vilket roligt inlägg!
  Har du något tips på bästa mascaran enligt dig? Jag har glesa fransar men ganska långa och vill ha mycket volym 🙂
  Kram på dig! <3

  Svara

 • Emma

  |

  Har aldrig känt mig mer som en Alien tror jag. Avskyr alla former av hudprodukter och smörjer aldrig in mig med någonting om jag kan undvika det, har kanske inte ens sminkat mig i år (tror faktiskt inte att jag har gjort det?) och vet knappt vad hälften av grejerna i detta inlägg är. Blir lite sugen på att sminka mig nån dag nu dock!

  Svara

 • Siri

  |

  Vad har du under ögat i yttre delen? Typ eyeliner eller ögonskugga? 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Mörkbrun ögonskugga som jag målar med snedskuren pensel (typ en sån som man använder till ögonbrynen) 🙂

   Svara

 • Lilly

  |

  Älskar eyeliner! Jag känner mig så mycket coolare när jag har de där ditmålade svarta strecken vid ögonen, haha!
  På tal om något annat, har du några tips på fina badkläder? Tycker det är så otroligt svårt att hitta badkläder som är snygga och som jag känner mig bekväm i. Gillar mönster men har bland annat en stor byst så har övertalat mig själv att jag måste ”tona ner det” och typ bara ha svarta badkläder, men det känns lite tråkigt och jag vill komma ifrån det tankesättet i år tänkte jag. Du brukar ha så bra tips på fina kläder!
  Kram 🙂

  Svara

 • Rebecka

  |

  Men ja, visa hur du applicerar maskara! Jag har inga problem att få till långa fransar men kan absolut inte lägga maskara sist eftersom jag klottar och kladdar så mycket. Jag är helt svart runt ögonen när jag är klar och så torkar jag bort det sen, och först då kan jag lägga bas för annars skulle jag ju torka bort allting.

  Svara

 • Jenni

  |

  Hade varit så kul att få tips på videos eller Youtubers som pratar smink och teknik. Jag har intalat mig själv att jag tycker att smink är tråkigt, för att jag inte alls kan, men jag tror jag hade som du älskat att dutta och greja länge!
  För att förklara hur illa det är, så det coolaste jag vet är att måla kajal under ögat 😂 har gjort det sen jag började sminka mig för 15-20 år sen! Jag fattar att man kan göra så mycket mer, men JAG kan inte! Mitt vardagssmink är mascara. Mitt festsmink är mascara, ögonskugga och kajal, ibland läppar. Så snälla, hjälp! 🥰

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv