Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Hur går det med dina promenader till och från hemmakontoret? 🙂 Hjälper det?

Det går väl sådär skulle jag säga. Har inte lyckats hålla det varje dag, men några gånger i veckan blir det av. Men något är ju bättre än inget! Ja, det hjälper verkligen! Mår så mycket bättre av att starta dagen med solljus och frisk luft. Måste bara försöka komma ihåg det när jag vaknar och *bara vill sova 10 minuter till*.

 

 

Relationsfrågor.. är i nytt förhållande sedan 2 månader tillbaks. Är lite känslig/avundsjuk av mig när det kommer till ex, och märkte att han fortfarande delar Netflix med sitt ex. Jag blev lite chockad och sa att det gjorde mig lite obekväm. Och om han kunde tänka sig byta nu när vi är ihop. Han sa att det inte betyder nånting för honom, så han fattar inte varför, han orkar inte prata med henne om det osv. Jag blev ledsen. (Kanske bör tillägga att jag absolut litar på att det inte finns känslor kvar för hans ex, och han är den som varit störtkär från början och säger att han vill ha framtid med mig osv). Men tror han har svårt för känslan att va ”kontrollerad”, han sa att han gör det i sin egen tid (kan ta veckor) medan jag undrar varför det inte kan hända nu, om det ju känns jobbigt för mig och ger mig ångest? Så ja, det eskalerade till bråk och han stack hem. Vet inte vad jag ska göra? Vet inte ens om jag har rätt eller fel i detta… tips ? 🙂 är jag för känslig? Eller är han stubborn?

Jag tycker på ett sätt att det inte är en big deal, men förstår ändå att det kan kännas olustigt för dig att mötas av hennes namn varje gång ni går in på Netflix. Om det var jag själv tror snarare att det som stört mig vore att han liksom delar en sån vardagsgrej, en prenumeration, med henne som han snarare borde dela med mig. Jämför det med om det vore typ en matkasse eller en telefonräkning. Det blir ju konstigt. Kanske du kan förklara det så istället?

Förstår inte varför han inte bara tar tag i det när du uttryckligen sagt att det gör dig obekväm. Han kan ju inte dela Netflix med henne för evigt?

 

 

Läsken!! Letat så! Var kan man köpa den i Sverige?

Tror överallt? Mitt lilla Ica har den i alla fall!

 

Haha okej konstig fråga, men har du alltså 3 olika set med tallrikar? Dessa vita, blå/grå och svarta? (Hoppas du säger ja, för då kan jag argumentera för sambon att det visst är ok att behålla vår gamla tallrikar också trots att jag köpt nya hehe)

HAHA. Ja, jag har vita tallrikar från Ikea som jag haft i typ 10 år. När jag flyttade ville jag köpa nya, men hittade liksom aldrig ”the one” och köpte tallrikar från Rusta att ha så länge. Sedan köpte jag två tallrikar från Åhléns att ha att byta med. Så japp. Har tre olika sorters tallrikar och har sparat alla. Tur är väl det, för det är avslagna flisor i kanterna på de flesta och i takt med att de går ännu mer sönder måste vi slänga dem. Förstår inte hur det händer?? Kanske något fel på diskmaskinen? I alla fall. Så nu har vi tre olika typer tallrikar, men bara totalt kanske 10 stycken. Vet inte om det hjälper dig i argumentet med din sambo dock..hehe.

 

 

Vart har du köpt ställningen som du har dina filtar på?

Den är från Åhléns! Hittade den inte online, men köpte den i butik för typ två år sedan.

 

Vart har du köpt din golvlampa? 😍

Både golvlampan (annonslänk) och lampskärmarna är från Ellos.

 

 

Kan de berätta mer om det där Mario Kart ni håller på med? För jag trodde det var något ni spelade på konsoll. Som det klassiska på gamecube! Men det är alltså på mobilen?🤔

Ja, det är en app som heter Mario Kart Tour som vi laddade ner en dag när vi var uttråkade under julledigheten och sedan dess har vi varit besatta. I korta drag går spelet ut på att spela olika banor och samla saker genom att vinna pengar, rubiner och klara utmaningar. Det är uppbyggt på att det varje vecka är en cup man spelar där man tävlar i en grupp om vem som får mest poäng. Tror nog vi höjer medelåldern på spelet. Haha. Men vi tycker att det är mycket underhållande.

 

Inte för att hetsa eller så… men NÄR kommer resten av renoveringsbilderna upp från nya kontoret!?! Mvh har gipsat höger hand och lever genom allt andra kan göra

Åh sorry. Inte än på ett tag tror jag. Skulle borrat i helgen, men blev inte så. Kanske nästa vecka! Men misströsta inte, har fått många bra förslag från er på intressanta blogginlägg. Så det ska jag ge mig på nästa vecka! Tack för alla kreativa förslag och att ni engagerar er förresten <3 Och hallå – krya på handen!

 

104 gillar

Kommentarer (22)

 • Elina

  |

  Regina!

  Angående tallrikarna kan du inte visa upp mer av ditt porslin och dina glas? Intressant att se vad andra har och kul att inte vara ensam om tre olika uppsättningar tallrikar.

  Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Jag och mitt ex delade Netflix tills för någon månad sedan och vi gjorde slut för typ 1,5 år sedan. Till slut skaffade jag egen när jag och min nya kille köpte ett hus haha, kände att det var dags för honom och mig att ha en egen netflix hehe.

  http://johannagrahn.se

  Svara

 • Emma

  |

  Ang flisor på tallrikarna! Kasta alla tallrikar som har så! Vår diskmaskin paja för ett tag sen, vi hitta inget fel själv eller stopp av något i avloppet så vi anmälde de som ett garantiärende. Tji fick vi när vi fick reda på att det var en sån jäkla liten flisa från en tallrik som låg nere i slangen! Vi fick pröjsa 2000kr för felsökningen och arbetet. Han killen sa till oss att när tallrikar börjar flisa så är det ännu större chans att det lossnar mer och då kan skada diskmaskinen.
  Mvh/ledsen tjej som fick betala onödiga pengar för jag inte kasta tallrikarna som va sönder! 😅

  Svara

 • Lina

  |

  Fortsätter på porslintemat hehe, var är tallriken med pastan ifrån? Så fin!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhléns 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Angående Netflix. Betalar snubben Netflix och har sitt konto, be honom bara byta lösen. Sen hör exet av sig och frågar vad som händer, då kan han svara att han vill ha sitt konto ifred nu när de inte är ihop. Tjo klart 😁 Eller sååå delar dem bara men jag tycker det är sjukt skumt att dela såna grejer med sina ex faktiskt.

  Svara

 • Anna

  |

  Jag hade tyckt det var väldigt märkligt om min pojkvän delade Netflix med sitt ex. Bryr mig inte om de hade varit vänner fortfarande eller så, men varför fortsätta dela vardag? tycker det ger den känslan när man delar tex Netflix.

  Svara

  • I

   |

   Dela vardag? Man märker ju inte ens av personen man delar konto med. Man tittar ju inte ihop liksom 😂

   Svara

 • Johanna

  |

  Vad heter din mensapp?? Den verkar så bra!

  Svara

 • L

  |

  …men alltså, har de olika profiler?

  De delar sin vardag låter så otroligt märkligt, och lite kontrollerande för mig. Det är en streamingtjänst. Man kollar på film på sin egen profil i sitt eget hem. Man pratar inte, man delar inte recensioner, man har ingen kontakt whatsoever.

  Och det här kommer från någon som tar medicin mot ångest och dålig självkänsla.

  Svara

  • Elin

   |

   Jag håller med dig, det är ju bara ett konto? Så länge man inte får upp ”Maria kollar på X” varje gång man ska se film – då blir det ju olustigt. DOCK, hade jag varit i killens skor och min nya tjej uttryckligen hade sagt att det var jobbigt för henne, hade jag bara skaffa ett eget konto så länge och tagit tag i det andra när jag pallat det. Vi snackar ju inte tusenlappar..?

   Svara

  • Filippa

   |

   +1 på denna. Vem bryr sig liksom? Skulle snarare störa mig på att han låter henne ”snylta” på hans Netflix än något annat.

   Svara

 • Lisa

  |

  Tycker inte det är så farligt att dela netflix, hans reaktion däremot låter lite osympatisk. Jag använde mitt ex Viaplay typ ett år efter vi gjorde slut, betydde inget mer än det var billigt. I nuläget har jag en person på mitt netflix med egen profil som jag inte ens sett på två år. Tror inte netflix behöver betyda så mycket.

  Svara

 • Annica

  |

  Min kille delar fortfarande Netflix, de gjorde slut för 3,5 år sen. Vi har varit tillsammans i 2,5 år.

  Det är två olika profiler dock (och jag använder killens) så har ingen aning om vad hon kollar på eller så. Har verkligen noll problem med det.

  Svara

 • Martina

  |

  Mitt ex prenumererar på en dagstidning och jag läser fortfarande den tidningen på nätet på hans konto… Svårt att se att det ska störa nån. Det känns som en ålders-/erfarenhetsgrej snarare tycker jag. Tror kanske att det där netflixkontot känns jobbigt mest för att det är en påminnelse om att han hade den där vardagen med någon annan förut? Det får man jobba på hela tiden. Mannen jag är ihop med var gift i 20 år, köpte huset han bor i ihop med henne och de har tre barn. Det svider ibland, vill man plåga sig kan man tänka på deras bröllop, när de fick barnen osv.. Men egentligen får man bara hacka i sig att det är så det är, att man inte kan ändra på det förflutna. Sen får man påminna sig om vad vi har idag, att det är vad som räknas. (Och tack till exfrun som lämnade honom så jag fick honom istället! 😉 ). Ett netflixkonto är inget hot mot er relation om ni inte gör det till det, är väl vad jag vill ha sagt.

  Svara

 • M

  |

  Hmm… Netflix är bara streaming, det finns liksom inte minsta risk att man kommunicerar med någon genom det? Jag hade nog struntat i det helt ärligt.

  För något år sedan visade min sambo en grej på sin dator och i förbifarten frågade jag typ ”Vems är det?” när det dök upp en gullig hund i FB-flödet. Då stammade han fram att tjejen varit hans KK för många år sedan (alltså typ 10 år sedan). Då blev jag lite irriterad och frågade varför han har ett behov av att ha lösa sexkontakter på FB och sedan bråkade vi om det i några dagar. 😛 Känns lite töntigt såhär i efterhand faktiskt, men jag har kommit på att vi har olika inställning till FB. Jag tar bort typ f.d. kollegor jag inte hört från på 5 år, och alla ex tar jag också bort… Medan min sambo ser det som en enorm grej att plocka bort någon från FB, att det typ betyder ”jag avskyr dig och hoppas du dör” haha… 🙂

  Svara

 • Krista

  |

  Tycker Netflix-killen har rätt i detta fall, om han säger upp det på en gång så uppmuntrar han ju ett svartsjuk kontrollerande beteende. Det är helt ok att man tycker det är lite störigt att se exets namn varje dag och be killen ta bort det pga det. Men svartsjuka behöver man ju jobba på själv och inte be sin partner ”underlätta” för sina egna svartsjuka känslor. Sorry om jag lät hård men tycker det är synd att svartsjuka strular till det i fina bra förhållanden.

  Svara

  • L

   |

   Ja, du satte ord på det jag tänkte egentligen.

   Svara

 • Robert

  |

  Läge för både promenader och löpning nu. Jag borde sätta igång med joggandet egentligen. 😛 😉

  Svara

 • emilia

  |

  Recept på pastan!!? SÅÅg gott det ser ut!

  Svara

 • Julia

  |

  Oskön reaktion av Netflixkillen men så onödig grej att störa sig på.

  Jag har 5 olika uppsättningar tallrikar med 10 av varje (14 av en sort) sen 2 olika till med 4 av varje. Sen 4 olika uppsättningar med assietter och 1 uppsättning med förrättstallrikar. Älskar porslin, framför allt skålar. Där är Jag snudd på tokig. Pga platsbrist i köket eftersom jag har porslin överallt har jag ugnsformar och bakbunkar i garderoben.

  Svara

 • Anja

  |

  Jag tycker han ska byta netflixkonto direkt. Måste vara jättejobbigt att bli påmind om hans ex varje gång de ska se på film. Förstår inte varför alla är så chill med det? Det är bara att skaffa nytt konto med nya cheyen.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv