Follow my blog with Bloglovin

Ord jag stör mig på

 

Jag har en ständigt pågående lista i mina anteckningar med ord jag stör mig på. Hör jag ett ord eller ett uttryck jag irriterar mig på hamnar det på min lista. Oklart varför, men tur att denna högst onödiga information blir till nytta genom ett blogginlägg.

Anledningen till att jag stör mig på de flesta ord är på grund av hur de får mig att känna. Vissa ord ger mig creeps på grund av hur de låter och andra…jag kan inte helt beskriva det…men vissa ord får mig att känna att jag äter något? Liksom sätter tänderna i olika konsistenser. Kan någon relatera eller är det bara jag?

Knasigt. Det låter ju som att tugga snigelskal.

Stäppen. Blir alltid illamående av detta ord. Det känns plötsligt som att jag ätit mig proppfull. På ärtor märkligt nog.

Puder eller pudra. Så himla obehagligt. När någon säger att de ska “pudra näsan” ser jag bara framför mig att de gå in på toa och stoppar munnen full med sand.

Dåre. Märkligt låtsasord. 

Luktsuddgummi. Kaaan ju inte bara varit jag som faktiskt provade att äta dessa när jag var liten? Känner liksom gummit mellan tänderna när jag hör det. Det är också något med kt-ljudet i kombination med s-ljud och g-ljud som gör denna sammansättning av ljud så obehaglig.

Skål med godis. Hur kan något så bra låta så oangenämnt. Ordet skål generellt är ingen favorit.

Snäcka. Snigelskal där med tror jag. Eller nej! Det känns som när man äter omelett och en bit av äggskal kommit med.

Vrålåk. Det stora ansträngning det faktiskt är att säga detta ord är så överdriven.

Diska, diskmedel. Sk-ljud är så himla creepy. Särskilt med ett i framför.

Whisk (på engelska). Ryyyyser när jag hör detta. Ord generellt som låter som när man viskar är så obehagliga.

Tugg. Tugga är okej, men bara tugg som synonym till snack får mig illa till mods. Känner mig mätt och får en konstig känsla i halsen.

Salvsträng. Nä men usch. Krävs ingen förklaring. Så motbjudande ord.

Knapra piller, äta p-piller. Varför säger man så? Man sväljer ju dem? 

Kallhyra. Låter som om man är arg ju.

Slurk, klunk. Kan vara för att jag HATAR när folk smaskar eller gör ljud när de dricker. Ordet för det blir därmed också obehagligt.

Blåljuger. Lite som vrålåk. Så himla överdrivet ord liksom? Detta ord är så kvävande och ängsligt på något sätt, som att man sitter på så mycket frustration när man säger det. Kan inte ta det seriöst.

 

Avslutar med två uttryck som är så störiga att det kliar inuti mina organ:

På tok för

Sommarens sista suck

 

Till er som inte kan få nog. Andra gånger jag rantat om ord:

Ord jag hatar

En lista om ord

 

91 gillar

Kommentarer (114)

 • Rebecca

  |

  Håller med om knapra piller! Och sen klarar jag inte av ordet ”snack” så scrollar snabbt om jag läser din blogg på måndagar 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha åh nej! Men tänk om det hade stått måndagstugg då 🤮

   Svara

 • Mila

  |

  Haha så lustigt! 🙂 Tror inte jag känner igen att vissa ord är som något obehagligt i munnen? Däremot ogillar jag vissa ljus eller kombinationer av bokstäver, typ namn med RT som Bert och Märta. Smackar så obehagligt? Eller ord som ger mig vissa associationer typ “smarrigt” eller “smaskigt” ger mig direkt en mental bild av att någon slurpar i sig soppa på ett äckligt sätt. :/
  Sedan är jag lite av en grammatiknörd och blir direkt irriterad av att höra “jag gillar han” och (förlåt alla skåningar…) “Ett choklad”. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

  • Johanna

   |

   Samma med “läcker”!!!!!! usch så äckligt ord

   Svara

   • Johanna

    |

    Men jaa! Får rysningar när en bloggare skriver typ: vad läcker jag känner mig, Läcker tröja. Äckligt ord 🤣

    Svara

 • Sadie

  |

  Fy vilka ord. Jag tänkte idag på hur mycket jag hatar orden stödmacka och streptokocker. Får rysningar av dem men på olika sätt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha var är ens stödmacka?

   Svara

   • Sadie

    |

    En macka som vissa familjer äter när lunchen eller middagen kommer bli lite senare än vanligt…

    Svara

    • S

     |

     Ja det är ju liksom stödmacka eller bitchbanan😝

     Svara

 • Sofia

  |

  Snacks. Hatar det ordet. ”Gå och köpa lite snacks”. Nej usch

  Svara

  • Maja

   |

   Jag är en av dom som säger snacks. Började för att jävlas med folk pga så tantigt och töntigt men sen fastnade det 😩

   Svara

  • Josefin

   |

   Men SNASK då?!

   Svara

 • Mikaela

  |

  Ett uttryck som får mig att explodera är när folk säger/skriver ”en tycker om kladdkaka” istället för ”jag tycker om kladdkaka”. WTF?! GAAAH!!! Boom. Så låter det i mitt lilla söta fantastiska huvud 🙂

  Svara

 • Nina

  |

  Jag kan inte hantera uttrycket Keep up the good work 🥱

  Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Aaaah, du sätter verkligen ord på saker som bara fanns i mitt huvud innan. Kan verkligen känna igen känslorna även om jag har dom över andra ord.

  http://johannagrahn.se

  Svara

 • Johanna

  |

  Haha detta är ju så oerhört intressant! Dina förklaringar, hur du får fysiska känslor o förnimmelser av orden. Jag skulle ju lätt vilja att en legitimerad psykolog/beteendevetare eller liknande analyserar detta! Såhå intressant! (ej på ett negativt sätt ofcourse)

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂

   Svara

 • Erika

  |

  Jag får synestesi-vibbar när jag läser det här! Har du funderat på om du har det? Jag har det, fast en annan form (finns massor).

  Svara

  • Egoina

   |

   Men oj vad intressant! Googlade nu. Siffror och bokstäver är ju verkligen färger. Exempelvis är A gul. Tänker inte alla så? 😂

   Svara

   • Angelica

    |

    A är ju rött!!! L är däremot gult. I min skalle då. Folk tycker jag är knäpp som har färger. K är brunt tex. E grönt. Måste googla det där ordet med😂

    Svara

   • Felicia

    |

    Tänkte också på synestesi!! Men A är mörkblå för mig 😄 det är definitivt inte alla som tänker så!

    Svara

   • Jeanette

    |

    Nej! Haha..

    Svara

  • Claire

   |

   Jag tänkte också på att det lät som någon form av synestesi! Jag har bara vissa, som att ordet lila ser jag färgen orange och tvärtom, kl 17 blir lätt kl 7, 19 kl 9 osv..

   Svara

  • J

   |

   På tal om synestesi. Följer Robinson och har stört mig så otrooooligt mycket på att lag Nord är GULT?! Nord är rött, syd är gult!

   Svara

 • Frida

  |

  Jag själv får panik när någon använder ordet “gotte” 😩 Eller åh! Att säga att man “budar” på auktion, istället för “bjuder”. Hatar det så mycket 😳

  Svara

  • Lovisa

   |

   Men, det heter väl ändå ”budgivning” och inte ”bjudgivning”? I min hjärna är det helt logiskt att ”buda”, men å andra sidan är min hjärna inte helt att lita på 😂 Input, tack! 😀

   Svara

  • Johanna

   |

   Gottepåse🤢

   Svara

   • Carro

    |

    Du lägger ju ett bud, alltså budar.
    Du bjuder ju inte på något?

    Svara

 • Sandra

  |

  ”Det gör dig gott” är något som jag får rysningar av att höra!!! Jag vet egentligen inte riktigt varför men klarar inte av det 😅

  Svara

 • Simone

  |

  Hatar hatar HATAR ordet ”fräscht”. Tycker det blir överanvänt typ? Liksom ”här sitter fräääscha jag med mina superfräscha vänner på en fräsch uteservering och äter en FRÄÄÄÄÄSCH caesarsallad! Fräscht fräscht fräscht!” 🤮🤮🤮

  Svara

 • E

  |

  Fast jag vet faktiskt människor som tuggar sönder sina piller. Så när någon säger så blir det att jag tänker ursh de smakar ju skit 😂

  Svara

 • F

  |

  Kul lista! Håller främst med om blåljuger samt vrålåk, ha ha. Dåre gillar jag dock och i synnerhet att det kan användas lite lättsamt utan att vara taskigt. Jag har väldigt svårt för orden snacks och fräscht. Båda orden låter i min mening så konstlade. Har även svårt för orden apfull, apsnygg och så vidare. Vadå ap?! Avskyr även när svenska ord byts mot engelska ord (som att svenska inte skulle vara tillräckligt bra!) eller yrkestitlar som tydligen måste vara på engelska. Sedan ett uttryck som kanske var mer vanligt förr, rockar. Exempelvis. Nu ska vi rocka den här dagen eller festen. Ha ha, fy.

  Svara

  • Mila

   |

   Haha! “Key account manager”…. Håller med, så tramsigt.

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, bra trådämne. Eftersom jag fick syn på ordet “fräscht” nu bland kommentarerna får jag säga att det låter otroligt krystat. 😉

  Svara

 • Helena

  |

  Mitt sämsta är när folk avslutar mejl med ”Allt gott,” gaaah det kryper i hela mig!!!

  Svara

  • Sanna

   |

   Hahaha min standardfras! 😂😂😂

   Svara

 • Annika

  |

  Haha alltså vilket roligt inlägg!! 😂😂

  Svara

 • Hanna

  |

  FREDAGSMYS! är ju det allra värsta. “Vi ska köpa fredagsmys”, “Vi ska ha tårta som fredagsmys” Uhuuu. Man kan inte köpa mys? Man kan inte äta mys? Mys är ju själva stunden, att man har det mysigt. Inte det man äter… Snacka om att dagens barn förknippar mysighet med att man måste äta något.

  Svara

 • Lisa

  |

  Haha, detta var spännande! Jag gillar nästan alla orden, tycker att de känns bra i munnen. Lite krispigt sådär. 😂 Håller däremot med om många av uttrycken, de ord och uttryck jag ogillar är oftast för att de är lite ”töntiga” eller något… Gissar att du inte är förtjust i onomatopoetiska ord?

  Svara

 • Josefine

  |

  Menar du stäppen som bestämd form av stäpp? Alltså en grässlätt? Eller vad betyder det? Googlade till och med för jag är så förvirrad men det är just bara grässlätt jag får upp. Jag har nog aldrig hört någon använda ordet stäpp i tal utan har bara läst det. När använder folk detta ord till vardags?!?!?!

  Svara

  • Åsa

   |

   Jag fattar inte heller i vilket sammanhang stäppen förekommer? Snälla berätta!

   Svara

 • Angelica

  |

  Hahaha så kul lista! Jag bor i Irland och hatar engelska ordet ”moist” ryser i hela kroppen! Eller när någon skriver ”styrkekram!” Iiiiiiiih sluuuuta Hahaha

  Svara

  • Bea

   |

   Mammahjärta då?!
   Å blöt/blött :/

   Svara

   • Angelica

    |

    Åh mammahjärtat är lika illa det haha hur kunde du fatta att jag tycker det! Är det för att det är i samma fack som styrkekram? 😂

    Svara

 • Hanna

  |

  Nej men vänta. Det engelska ordet GERTH. Uaah, det gör ont i mig att uttala det!

  Svara

  • Emily

   |

   Girth?

   Svara

 • Katja

  |

  Tål verkligen inte ordet ”snaska” eller ”snask”, som i meningen ”jag är sötsugen, önskar jag hade något att snaska på”.

  Vet inte varför men det ger mig mentala bilder av någon som tuggar på okokt varmkorv 😬

  Svara

  • St

   |

   Klarar inte heller av ordet snask!!

   Svara

 • Cecilie

  |

  Hatar ordet villhöver. Blir typ förbannad när jag läser det?

  Svara

 • A

  |

  KRISPIGT! Hatar det ordet. Vill sticka ut mina ögon varje gång en influencer ska matcha ett plagg med ”en krispigt vit skjorta”🤢 Eller varit ute i ”den krispiga luften” och ätit en ”krispig sallad”. Blä.

  Svara

 • Marie

  |

  Hahahahha va i helvete 😂 sjukaste jag hört (mkt överdrivet hehe) Men mycket underhållande! Visste inte att man kunde känna så av ord 😂

  Svara

 • S

  |

  Jag har alltid, så länge jag kan minnas, avskytt ordet BLUS, har även svårt för ordet SAMLAG😱

  Svara

  • Elle

   |

   Jag håller fullständigt med. Blus hade farmor, samlag är bara så 🤢 och sära fixar inte jag heller.

   Svara

 • Jessica

  |

  Klarar inte av Nomomom i skrift.
  Blir typ förbannad när folk skriver och SÄGER det 😳😂

  Svara

  • Carolin

   |

   Håller med, det värsta någonsin!

   Svara

 • Carro

  |

  Hahaha 😂 Så roligt inlägg!
  Själv ogillar jag ordet klåda. Den kombinationen av bokstäver ser så ful ut och det känns obehagligt att uttala.

  Svara

 • Sandra

  |

  Haha vilken rolig lista! Själv stör jag mig sååååååå mycket på ord folk liksom “hittar på” eller kanske säger för dom tycker det låter gulligt. Typ lyrre istället för lyxigt, att dom ska köpa ‘gotte’ till kvällen osv. Aaaaah!! Det kryper i mig. Samma när människor använder engelska ord på lite samma sätt.. tror det var på paulas blogg (obs gillar verkligen hennes blogg så försöker inte vara elak!) Där hon ett par gånger kallat sin man för ‘babyboyan’ och igen, det får mig att rysa inombords 😆

  Svara

 • Deo

  |

  Jag har det så med ord med, att vissa är negativa och andra positiva.
  Men jag har även det med siffror. Är helt knäckt för mitt nya betalkort har massor med negativa siffror. Jag funderar på att fejka att det är trasigt och hoppas på ett nytt med bättre siffror.

  När jag bytte telefonnummer för hundra år sedan ringde jag faktiskt till operatören. ”Detta numret kan jag inte ha, det är alldeles för negativt” 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nej stackars!

   Svara

 • Sarah

  |

  Instämmer med någon längre upp om ordet “gotte” uhhhääeee.

  Vill även bidra med “tjejmage” och “unna sig”.

  Svara

 • Allis

  |

  Får rysningar av vissa uttryck. “Tänk positivt”, “Du kan allt du vill om du bara tänker positivt” – Neeej, det kan jag inte bara genom att tänka i rosa. Och allt ordnar sig inte bara helt magiskt genom att tänka positivt det krävs en del ansträngning för det.
  Tänker absolut gärna positivt men i kombination med realistiskt. En del tycks tro att tanken ska räcka. Blir så provocerad! “Är du irriterad? Men tänk lite positivt.” Grrr…

  Eller “vännen” använt på fel sätt … “men heeeej vännen!” Kom här vännen” Åh, herregud, man använder inte ordet på det sättet!

  Svara

 • N

  |

  Pluggar till medicinsk sekreterare och ett uttryck jag inte TÅL har kommit till att bli “spindeln i nätet”, vet inte hur många ggr jag hört det uttrycket om mitt yrke och typ spyr varje gång 😂

  Svara

  • Mila

   |

   Haha här har du en fellow med sekr som håller med dig… 😛

   Svara

 • Denise

  |

  När orden Muttan och muffen används för att prata om en kvinnas underliv 🤢

  Svara

 • M

  |

  Hatar HATAR när folk säger kramis, mellis, sötis, gullis osv!
  Och sen ordet rattmuff! *kräkis* 😆

  Svara

 • Em

  |

  Åh jag förstår vad du menar! Avskyr ord med kombinationen ”FJ” – det känns som en kombination av brunt och orange haha. Tex fjärt eller fjant. Usch🙈 och ordet ”gottigt” ger mig också rysningar! Tänker på en äldre, fetlagd man i backslick och pikétröja med en quiltad väst och loafers som säger det om en fettig korv haha. Verkligen en specifik bild insåg jag nu, men det ordet klarar jag inte av! Däremot älskar jag ord med kombinationen ”ml” – hemlagat eller semla. Känns fluffiga och trygga😁

  Svara

 • Irre

  |

  Oj, vad olika man kan tycka om ord, så roligt att läsa om 😃 Äckligaste ordet för mig just nu är ”kötta på”, det låter så äckligt 🤢 Jobbigaste att höra gång på gång just nu (kommer ord emellanåt som börjar användas i varje mening) är ”liksom”. Undrar hur många gånger det sägs under ett Robinsonavsnitt 😬
  Jag älskar däremot ord som knaprigt och krispigt, låter gott i mina öron.

  Svara

 • Theresia

  |

  Hatar uttrycket “stöta och blöta” 🤮Hade två lärare på högskolan som sa det titt som tätt under en hel kurs och på nya jobbet används det också rätt friskt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men ja!! Så störigt!

   Svara

 • Malin

  |

  Min kille envisas med att använda ordet grann istället för fint eller vacker. Han kan säga saker som att: “Denna rätt ser riktigt grann ut” eller “Oj vilken grann trädgård!” Jag stör mig orimligt mycket på detta och blir typ lite sur varje gång han säger det (nu tror jag han säger det bara för att jäklas med mig). Men snälla, är det någon annan som använder det ordet?

  Svara

  • Emmy

   |

   Min mormor säger ofta så 😄

   Svara

  • 🌿

   |

   Jag gör! Samt min sambo och hans vänner. Bor i nordvästra Skåne, nära Bjärehalvön, och här säger de allra flesta i vår omgivning ”grann” 🤪

   Svara

  • Sara

   |

   Tänker att det är dialektalt? Min man är skåning (jag från Öland) och herreminje vad jag tidigare stört mig på vissa av hans uttryck. Men det är inte sunt att gå runt och störa sig på så triviala saker, bara försöka gilla läget och till slut skiter man i vilket eller så kommer på sig själv med att använda samma uttryck 😉

   Svara

   • Malin

    |

    Kul! Hade inte en tanke på att det kunde vara dialektalt! Han är dock från Göteborg, hmm. Nej helt rätt, inte sunt att gå runt och störa sig, det gynnar absolut ingen 🙂

    Svara

 • Sofia

  |

  Jag har ofta tänkt på att det är märkligt att man skriver ”ha det så bra tills vi ses igen”. Vadå tills vi ses igen? Ska personen i fråga få det sämre när vi sedan ses igen? Vad menas egentligen?!😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Sanna

  |

  Hatar när man säger att nåt är ”krispigt”, inte då när det används om ex. sallad osv men typ ”jag köpte ett gäng krispiga vita tulpaner”, spyr. Hatar även ordet ”timma”, vaaarför säger man så? Vad är det för fel på ”timme”?!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hatar också timma! haha

   Svara

 • Ellen

  |

  Vi har tydligen olika ordsmak 🙂

  Knasigt, snäcka och dåre tycker jag är vackra ord om man bara lyssnar hur de låter! Vore kul att få en lista på dina favoritord också, om du har några sådana?!!

  Kanske inte samma som att störa sig på ord, men uttryck jag har extra svårt för är: “missförstå mig rätt” (så himla konstigt uttryck bara, it does not make any sense..) och “det kan jag inte säga på rak arm” (också märkligt, vad har armen att göra med det hela liksom?!!).

  Svara

 • Jessica

  |

  Stjärt är ett vidrigt ord. Mina barn får inte säga det 😂 till och med hellre röv än stjärt!

  Svara

 • E

  |

  Andra fruktansvärda ord:
  Gottefredag. Neeeeeej det kliar i hela min kropp när jag läser/hör det.
  Ögongodis
  Styrkekram
  Mammahjärta.

  Svara

 • N

  |

  Haha älskar det här! Jag fattar det här med känsla i kroppen och i magen när man hör/ser vissa ord.
  Här kommer mina:
  – Gotte. Nej..nejnejnej.
  – Pissa . M, nej. Alltså det luktar kiss i min näsa när någon säger det.
  – Strålande. Vet inte varför, men jag fixar det inte. Om någon avslutar ett jobbsamtal med “strålande” så blir jag typ arg ..kul tjej haha.
  – Mail som avslutas med “Bästa”. Va? Hur tolkar man det? Bästa? huh?
  – K**** alltså samlag med ett annat ord. HAHAH jag kan inte ens skriva det. Får rysningar i hela kroppen och vill bara gräva ned mig när jag hör det. Det är så äckligt ord. Mår fysiskt illa av det.
  – Räkmums, uäck, det får man bara inte säga.
  – Knipsa. Det gör ont i mina nagelband när någon säger “knipsa”..mycket märkligt.
  – Fusion. Som har med mat att göra. Det blir jag irriterad av. Känner lukten/smaken av typ pulled pork och soya och känner mig kladdig om händerna.
  – Hälsena. Jag får fysiskt ont i hälsenorna och hälarna när någon säger det.

  Mmmm..känner mig mycket normal nu … hahah

  Svara

  • Johanna

   |

   hahahaha ååååh tack för att du fick mig att skratta rakt ut!!!

   Svara

  • Johanna

   |

   Hahahaha så himla kul att läsa!

   Svara

 • F

  |

  Jag kom på ytterligare ord eller snarare uttryck som jag AVSKYR. Sjukt och okej. Alltså: Det är så sjukt! eller: Det är inte okej. Jag blir irriterad bara jag hör dem och kan inte förstå att det är uttryck som idag spänner över fler generationer. Och jag stör mig även på att uttrycket sjukt också används i positiva sammanhang, trots att det har en negativ innebörd.

  Svara

  • Louise

   |

   Vad använder du istället för “Det är inte okej”? Jag kommer inte ens på någon “synonym” till det 😅

   Svara

   • F

    |

    Kul att du frågar! Jag säger “du får inte göra så”, “det är inte acceptabelt” eller “det är respektlöst” och oftast till barn men även till vuxna om det skulle behövas.

    Svara

 • Yenn

  |

  Jag är diagnostiserad asperberger. Det är vanligt att man som person inom autism-spektra känner som du beskriver. Jag är väldigt bokstavlig av mig, och även om jag inte är utbildad eller ens särskilt duktig med ord själv så stör jag mig ofta på hur folk formulerar sig. Eller använder ord som som till exempel “otroligt” till något som inte alls är det. Haha känner igen mig mycket i det du skriver. 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Kul lista! Dock känner jag att jag måste förmedla att det du kallar snigel heter snäcka! Dvs, “snigel” med hus=snäcka, snigel utan hus=snigel 🙂
  Mvh biologen

  Svara

  • Egoina

   |

   Snäcka utan snigel då? Också snäcka?

   Svara

 • Emmy

  |

  ”Nu kör vi!”, ofta sagt eller skrivet med överentusiastisk ton. Vill bara gå därifrån när jag hör det 😣
  ”Låt oss kika”/”Ska vi kika?” Inte ok om det sägs till nån över 3 år…
  Klarar inte heller av ”bebis” i obestämd form när det ska vara bestämd, som i ”Bebis är beräknad om en månad”. Hur kan denna basala grammatiska regel bara försvinna när nån pratar om små barn?!

  Svara

  • Sara

   |

   Jag hatar ”penis” i obestämd form, typ ”tvätta penis med tvål och vatten” haha. Som tur är hör/läser jag det inte speciellt ofta 😅

   Svara

   • Josefin

    |

    Hahahahaha jag döör😂😂😂 tack för dagens skratt. Ska genast be min sambo tvätta penis med tvål och vatten bara för att få provsäga det !!

    Svara

 • Emma

  |

  Älskar ord-synestesi! Har också det, men helt annorlunda än du, tycker tex att “snäcka” smakar gott. Gillar när det crunchar lite. Mina värsta smaker är mörka smaker, typ många ord med u, “brun” tex. Många smeknamn smakar vidrigt, tex är jag den enda som kallar min kompis Robert för Robert och inte “Robban”. Would never!
  Vad gäller uttryck ville jag banka mitt ex i huvet varje gång han sa “jag ska till Emma en sväng”. Vadå en sväng vaaar ska du svänga? Är besatt av uttryck och ett jag tycker om mycket lately är “på momangen” eller andra ord för nu på en gång. Tycker det är så härligt bestämt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så intressant! Det här är kanske anledningen till att jag generellt inte gillar smeknamn (smeknamn är för övrigt också ett störigt ord…😂)

   Svara

 • Josefin

  |

  Uttrycken ”Natti natti” och ”Nom nom” till mat spyr jag på! Och orden fis, mums och stjärt skulle jag aldrig säga, usch! Haha.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Läste först med min uppländska (så gott som rikssvensk) dialekt och fattade ingenting. Sen läste jag med skånsk dialekt och då fick jag också riktigt rejäla rysningar! Håller med dig om att många av orden blir riktigt skumma på skånska :’D (och menar ingenting illa om skånska, om det skulle vara någon som tolkade det så)

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag ogillar ordet go’fika. Usch!!

  Svara

  • J

   |

   usch instämmer verkligen!!! och vadå all fika ska väl vara god???

   Svara

 • fanny s

  |

  Älskar detta!!! 😂 Jag AVSKYR orden “smeka” och “kela”. Får mig att tänka på närgångna äldre män samt äcklig dallrig gelé 🤢

  Svara

 • Hannah

  |

  Har nyligen fött barn och graviditeten gav mig en helt ny uppsättning hatord som tjejmage, boppar, babydance, tant röd och så vidare. Tack familjeliv, haha…
  Värsta jag vet är dock när folk uttalar kexchoklad “chexchoklad”. Jag veeeeet att det är dialektalt men vill ändå vråla att jag kommer från landskapet där de tillverkas och det heter KEXCHOKLAD!

  Svara

 • Linda

  |

  Varje gång jag ser hittepåordet “Friyay” vill jag sticka ut ögonen med en gaffel 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Går godisskål bra då? Det värsta ordet jag vet är kela. Skäms när någon säger det 😂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Mitt värsta ord är och har alltid varit tarmflora. Tyvärr är det väldigt trendigt nu. Men TARMFLORA!!!! Varför vill man tänka på att det växer något i ens tarmar???

  Svara

 • Rit

  |

  Spyr av ordet läckert när det används i matsammanhang 🤮

  Svara

 • Milla

  |

  Skrattade högt åt detta fantastiska inlägg 😂

  Ord som innehåller Ä är generellt obehagliga.
  Läcker
  Fräck
  Fräsch
  Bäva
  Men också mus, snacks, gravid och medaljong

  Bubblare: God morgon och Shit pommes frites 😱

  Svara

 • Milla

  |

  Skrattade högt åt detta fantastiska inlägg 😂

  Ord som innehåller Ä är generellt obehagliga.
  Läcker
  Fräck
  Fräsch
  Bäva
  Men också mus, snacks, gravid, kötta och medaljong

  Bubblare: God morgon och Shit pommes frites 😱

  Svara

 • Tess

  |

  Oj oj oj!! Finns många ord och uttryck, men här kommer min absoluta hatlista:
  Styrkekramar. *kräks i munnen *
  ” Jag hör vad du säger ”. Låter i mina öron som Jag hör vad du säger men jag skiter i det. Ofta sagt av nån chef.
  ”Det är sen gammalt ” Ahhhhh!!
  Sekret. Ihhhhh låter så äckligt!
  Ägglossning. Orkar inte ens gå in på varför .

  Svara

 • Vickan

  |

  Haha, jag fick sluta läsa efter halva inlägget då jag skrattade så högt att min bebis som låg bredvid i sängen vaknade😄 Sjukt kul inlägg och underbara kommentarer!
  Ord jag mår illa av att uttala eller höra andra säga är bland annat:
  – Vårta (sjukt obehagligt ord)
  – Krasst (känns som att tugga på glas)
  – Snask (får känslan av att ha hela munnen fylld med typ sirap eller honung)
  – Gott (i syfte att ersätta “gött” när något är bra. Känns alldeles för klent, typ som en sås utan smak.)

  Svara

 • Emma

  |

  Ingen som har nämnt ordet samkväm? Måste vara det vidrigaste ordet i det svenska språket. Jag får sånt obehag när jag ser eller hör det. I mina öron låter det som en kombination av samlag och kvävas i en konstig blandning.

  Svara

 • Malin

  |

  Ordet KRISPIGT.
  Krispiga lakan…
  Krispigt väder…
  Krispig kyckling…

  Nej fy jag avskyr det ordet.

  Svara

 • Lina

  |

  Ordet ljuvligt är nog mitt största hat-ord. ”Jag bakade en ljuvlig kaka, som smakar ljuvligt gott”. Många influencers använder detta ord i var och varannan mening och det spritter i mig varje gång jag hör eller läser det 😂använder i var och varannan mening. Order barnmorska är inte heller någon favorit det låter så bryskt?!

  Svara

 • Malin

  |

  Riktigt rolig och intressant läsning. Mina värsta uttryck är utan tvekan “Kaka på kaka” och “Som grädde på moset”! Så vidrigt!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv