Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

 

Nu händer det grejer! Tvåa goes trea. Väggarna är på väg upp. Stommarna ni ser på golvet kommer bli väggar och däremellan blir det skjutdörrar. Så härligt att det äntligen sker!

Mindre härligt att jobba hemifrån med allt byggljud dock. Håller seriöst på att tappa det, haha. Tror jag får leta upp ett café eller något att sitta på imorgon för att kunna ta mina möten. Eller gå hem till en kompis. Sitta i trapphuset? Jag tänkte ju inte att jag skulle behöva vara hemma när jag bokade detta för några månader sedan.

Det blev sommartid i helgen, vilket jag påmindes om nu när jag blev förvirrad över att klockan är halv åtta och det fortfarande är ljust ute. Kommer ni ihåg vilken big deal det var när inte allt var digitalt? Hur folk kom en timme för sent eller för tidigt till skolan, var tvungna att gå igenom hela husets klockor för att ställa om dem och hur alla sa ”nu är klockan egentligen XX”. Den yngre generationen will never know.

Men fatta att det är vår nu! Har helt missat den gradvisa förvandlingen då jag inte har samma rutiner längre. Äntligen!

 

98 gillar

Kommentarer (18)

 • Anna

  |

  Får man fortfarande sitta på caféer i Sverige!? I Finland stänger alla ställen sina kundutrymmen (take-away går bra).

  Svara

  • I

   |

   Ja det får man. Sverige och Finland är två olika länder. Och vi gör på olika sätt.

   Svara

   • Anna

    |

    Nähä!? Det visste jag inte. Trodde det var samma.

    Svara

  • Viktoria

   |

   Ja, det får man!

   Svara

 • Robert

  |

  Yes! Man märker att det är ljusare på kvällen. 😉

  Svara

 • Fanny

  |

  En vacker dag stod jag en hel timme utanför skolan för att börja skoldagen och fattade ingenting vart alla var. Okej det var jag och en till. Vi frös. Det var vinter. Glömmer det aldrig 😂

  Ps. Sitt på ett bibliotek kanske? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vet flera som gjort samma! 😅 Funderade på det, men man får väl inte prata på bibliotek? 😬

   Svara

   • Anna

    |

    Nu är jag säkert helt blåst som inte är helt säker, men visst är ni ironiska? Alltså att jobba distans för att undvika smitta men jobba på café eller bibliotek istället!?

    För det man läser om Sverige just nu är skrämmande och jag är som sagt inte säker på om det är självklart för er alla är det där är ironi (som det borde vara) eller om det på riktigt är så folket också tänker och agerar i Sverige?

    Svara

    • Sanna

     |

     Tycker det man läser om andra länder är betydligt mer skrämmande än i Sverige. Där allt stängs ner och ingen för gå ut överhuvudtaget. Som Folkhälsomyndighetens generaldirektör sa, det är DET som är ett experiment på befolkningen. Inte det Sverige gör.

     Svara

    • Mila

     |

     Det går finfint att gå på kafé och restaurang m.m. i Sverige bara man är frisk, sköter sin hygien, och håller avståndet till andra. Bara för att alla andra ”hoppar från en bro” så behöver inte Sverige göra detsamma. 🙂

     Svara

     • Andrea

      |

      Ja precis. Håller med dig. Om alla bara kunde förhålla sig till sitt egna förutsättningar (hälsa, ålder, symptom) och sitt lands regler och rekommendationer. Inte jämföra sig med alla andra människor i andra länder. Så hade det varit mindre corona-shaming i kommentarsfälten.

   • Emma

    |

    Om det finns grupprum på ”ditt” bibliotek så kan du ju boka ett sådant kanske.

    Svara

   • Anneth

    |

    Jodå. 🙂 Men boka gärna ett grupprum så kan du vara säker på att inte störa någon. Vårt bibliotek har ett par grupprum och sen är själva boksalen indelad i en tyst avdelning och en mer fri, där t.ex. barnen kan leka och de som läser tidning kan sitta och prata med varandra. Men just för jobbmöten skulle det nog som sagt uppskattas med att du bokar ett avskilt rum. /Bibliotekarien

    Svara

 • Emma

  |

  Kul med all ”renovering” ni gör! Visst kommer det öka värdet på lägenheten med? 🙂 Borde det göra iaf, ni har ju helt klart gjort det finare än det var haha.

  Svara

 • M

  |

  Du som haft en mamma som just varit sjuk. Känns det inte lite själviskt att ha fest, vara ute och äta osv? Du kan ju vara smittad tar ju 14 dagar ibland innan du ser symptom. Och nej tvätta händer räcker inte som skydd. Isåfall skulle det vara de enda sjukvården skulle behöva, tvål.

  Svara

  • Anonym

   |

   Lite så. Min mamma är kroniskt sjuk med jättedåligt immunförsvar och jag går ingenstans. Skulle aldrig falla mig in att gå ut och äta eller någon annan jäkla skit.

   Svara

  • Egoina

   |

   Det är över ett år sedan hennes sista behandling, det var hösten 2018. Min mamma är i bra form idag. Jag träffade henne inte efter en fest. Det ”enda” jag gjort de tre veckorna innan jag träffat henne var ett restaurangbesök där vart tredje bord var dukat. Det är ju upp till henne också, om hon vill träffa mig och vi tog ett beslut inom min familj att det kändes bra. Jag följer rekommendationerna som finns och försöker göra avvägda beslut. Men jag förstår absolut att ni känner så!

   Svara

 • Maddelott

  |

  Fast vi har iallafall fyra klockor i vårat hus som måste ställas om manuellt, så vår son på 9 år har koll 👍🏻😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv