Follow my blog with Bloglovin

Dagarna som gått

Jag brukar summera mina veckor genom ”snapshots från veckan som gått”-inlägg. Ett koncept som inte är så lätt nu när jag mest är hemma och knappt tar några bilder. Men här är några bilder som hamnat i kamerarullen!

Ett nytt beslut om jobba-hemma-situationen kommer tas av mitt jobb den 17 april förresten. Sjukt. Trodde aldrig det skulle vara så länge.

 

Min gamla kyl & frys står utanför dörren fortfarande. Ingen har hämtat den än (men har några intresserade så det är på G).

Mina grannar mittemot som bor på samma våning är SÅ snälla. ”Förlåt, förlåt” säger jag och de försäkrar om att det inte är någon fara och att de absolut inte bryr sig. Kul om någon annan granne råkar åka upp till sexan och tror att vi köpt en extra kyl för att bunkra btw : ))

 

En kväll var jag hos Hannah och då bjöd hon på egengjorda chili cheese.

 

De var magiska! Man fyller krustader med jalapeno-mjukost och sen in i ugnen. Ni måste prova!

 

På tal om mat gjorde jag och F en lasagne häromveckan. Vi ansträngde oss verkligen, men ändå blev den SÅ ÄCKLIG. Haha. Inte för att skryta, men maten vi lagar blir alltid god. Chocken då när detta nästan inte var ätbart. Så konstigt?? Hur svårt kan det vara liksom. Tydligen jätte.

 

Tvättade håret en dag. Haha alltså usch så sällan jag tvättar håret nu.

 

Älskar denna lösning på Holy greens. Tycker det alltid kan vara såhär. Hade varit drömmen.

 

Var på Clas Ohlson och köpte verktyg och smsade F för att dubbelkolla så att det var rätt. Jag är ofantligt dålig på verktyg och kan typ inte vad något heter. ”Hämta bitsen”, säger F och jag ba ???, vilket ofta triggar hetsiga diskussioner hemma hos oss. Haha.

F: Amen seriöst, detta är ju helt sjukt. HUR kan du inte veta? Vi får sitta ner en dag så får jag lära dig vad alla verktyg och saker heter. Detta går ju inte.

Jag: Men jag är säker på att du hade blivit lika förvirrad om jag bett dig hämta olika sminkprylar.

F: Nej, jag vet vad typ maskara är.

Jag: Men maskara ja! Det är ju verktygens motsvarighet till hammare. Jag vet vad en hammare är!

Jag: Gå och hämta primer då.

Osv.

 

Och sen har jag förevigat de typ två gångerna jag haft smink med selfies såklart. Man känner sig aldrig så snygg som när det var ett tag sen man piffade sig.

 

132 gillar

Kommentarer (21)

 • Sandra

  |

  Nyfiken på vad som var äckligt med lasagnen? Såsen? Konsistensen? Den ser ju väldigt god ut!

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså vet inte! Den blev sjuuukt smaklös trots att vi verkligen kryddade köttfärsen. Hade kanske för mycket bechamelsås?

   Svara

   • Lina

    |

    Åh jag älskar att göra lasagne, är rätt bra på det om jag får säga det själv hehe. Mitt främsta tips är att köra ostsås istället för bechamel. Gör egen eller köp den färdig från Kelda (”pastasås mild ost” tror jag den heter). Krydda färsen ORDENTLIGT, jag brukar köra med buljongtärning och krossade tomater, vitlök, salt, peppar och oregano typ. Snåla ej med såsen. Vi brukar köpa två förpackningar och ta det som blir över som extra sås på sidan av. Mmmmm!

    Svara

    • Egoina

     |

     😍

     Svara

   • Emma

    |

    Här kommer o-ombett mitt bästa lasagnetips, tror det är från Jamie Oliver ursprungligen: strunta i bechamelsåsen och använd crème fraîche med finriven parmesan i istället. Mycket godare eftersom bechamelsås typ inte smakar något och dessutom mycket enklare!

    Svara

    • Egoina

     |

     😍

     Svara

   • Vendela

    |

    Kanske oombett tips, men gör köttfärsen så smakrik att den är ”oätlig” dvs lite för salt, lite för stark etc innan ni monterar lasagnen. Och salta bechamelsåsen REJÄLT, så kanske det smakar bättre? 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Bra tips! Så blir det nästa gång 👌🏼

     Svara

     • Ella den snälla, men oombedda

      |

      Fortsätter lasagne-spammandet med att tipsa om västerbottenost! (Fasiken vad svårt att inte skriva osterbottensväst, som min pappa alltid skojade till det 🙂 <3 ) En galet smakrik ost, som man gärna kan blanda med "vanlig" gratängost + parmesan!

      Plus att mitt ex, som är kock, lärde mig en bra sak: istället för att ta köttfärs och bechamel var för sig så blandar man ihop det i en jättebunke (inkl osten)! Då kan man ju smaka av blandningen innan det är klart. Med hans tips gör man alltså lagren i den här ordningen:
      Botten: Bara bechamel
      Sen: Plattor
      Sen: bechamel+ost+köttfärsgegga från samma bunke
      Repetera: ett gäng gånger
      Avsluta: Med bara bechamel + ost!

 • Anki

  |

  Jag bor i London och här är det helt locked down och vi får bara lämna hemmet för att köpa mat och gå på en promenad om dagen. Trodde att jag skulle bli helt sunk och bara gå runt med mjukisar och flottigt hår men det är som att den dagliga duschen har blivit ännu viktigare för mig nu för att det är typ det enda normala jag har kvar! Och tidigare hade jag inga problem med att gå och handla mat i mjukisar med håret i knut, men nu borstar jag håret och byter om till jeans innan. Och jag har precis piffat med full utgångs make up för att gå på lördagspromenad i parken haha! Man får liksom ta vad man får och göra det bästa av det på nått sätt.

  Svara

 • I

  |

  Vilken grad samt tid på chilicheesen? Måste prova 😋😋

  Svara

  • Chili cheese-guden

   |

   200 grader 8-10minuter 😀

   Svara

 • Hanna

  |

  Säg till om dom som är intresserade av kylskåpet ångrar sig, så kommer jag och hämtar det istället 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Först till kvarn! Kom du! ☺️

   Svara

 • Caroline

  |

  Och det är ändå orättvist med sminket eftersom det ofta står på vad det är..

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Mitt andra argument 😂

   Svara

 • Lina

  |

  Hej!!
  Har också misslyckats med lasagne flera gånger. Nu har jag kommit på det!! Den ska vara ganska lös, nästan såsig. Sen struntar jag i bechamelsåsen för den sabbar allt för mig. I med spenat i färsen för lite mer smak o var inte rädd för att krydda. Värva sedan plattor, cremefraiche, köttfärs och mozzarellaost!!! Avsluta med riven ost på toppen efter en stund i ugnen.
  Bästa knepet ever!!!
  Inte för att du bad om recept men lycka till om du testar!!

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt, bortsett från lasagnen då. 😉

  Svara

 • L

  |

  Redan testat chili cheesen, blev print screen när du la upp på instastories 😍 supergott och kul med så enkla och bra recept!

  Angående verktyg… jag är mer som F där. Min icke händige kille visste inte vad torx var upptäckte jag när vi nyligen hade träffats… jag = helt chockad. Har samma yrke som F så kanske därför jag tycker det hör till allmänbildningen… (och därför tror jag mig fattat direkt vilket företag han nyss börjat jobba på)

  I övrigt kanske jag snart borde börja våga kommentera med min riktiga mail 🙈😊

  Svara

 • Lina

  |

  Ja, lasagne alltså?? Jag var supertaggad på lasagne för ett tag sen, gjorde helt enligt ett recept som såg bra ut och den blev inte alls god 😔 ska definitivt freestyla nästa gång.

  Svara

 • Cass

  |

  Regina! Kanske knäpp fråga, men jag vet att du gjorde en titthålsoperation för ett par år sen. Har dina ärr bleknat?
  Opererade mig nyligen och har världens fulaste sår på magen. 🙁
  Ge mig hopp om att det blir bättre?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv