Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Nej men jag vet knappt vad jag ens ska skriva i denna blogg när läget är som det är.

Vad vill ni höra om mitt karantänliv? Att jag rensat alla lådor i köket? Att jag bytt släplisterna på duschen? Att jag rengjort fogarna med en tandborste? Att jag spacklat och målat alla små hål i väggen, som jag suttit och stört mig på under videokonferenser.

Säga vad man vill om att sitta hemma, men aldrig har jag fått så många onödiga, men plötsligt nödiga saker gjorda. Inget som hjälper den här bloggens innehåll dock.

Men har bestämt mig för att denna vecka ska bli roligare. Jag har ju födelsedagsvecka!

Planen är bubbel med Caroline imorgon, mamma med sambo kommer och fikar på onsdag och på lördag blir det tjejkväll. Har ju varit osäker på om det skulle bli av, men efter att ha pratat med tjejerna och tagit pulsen verkar det som att alla vill komma ändå. Men såklart får man stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk.

Åh, men blev så pepp på veckan nu! Det ska bli så kul att det äntligen händer lite kul. Låt födelsedagsveckan börja!

 

155 gillar

Kommentarer (28)

 • Natali

  |

  Kan du vänligen sluta att kalla det för karantän. Du är inte sjuk, du sitter inte i karantän du jobbar hemifrån

  Reply

  • Kari

   |

   Att jobba hemifrån därför att det finns risk för smitta i samhället är också karantän. Man måste inte vara sjuk och det kan vara på eget initiativ.

   Reply

   • I

    |

    Fast karantän är ju isolering, hon går ju fortfrande utanför dörren

    Reply

    • Kari

     |

     Hemkaratän kan betyda att man går en runda om man vill. Egentligen bryr jag mig inte hur man tolkar är bara så trött på detta evinnerliga hackandet som verkar ha blivit normalen på sociala medier.

     Reply

   • Malin

    |

    Nej, sitter man i karantän får man inte komma och gå som man vill. Vi får exempelvis inte träffa folk alls och bara lämna huset för att köpa mat eller ta en promenad per dag. Det är karantän. Inte jobba hemifrån, gå på stan och ha födelsedagsfest. 😂

    Reply

    • Angelique

     |

     Och där jag bor kan man få böter om man går ut på en promenad så då får inte du heller säga att du sitter i karantän eller?

     Reply

  • Anna

   |

   Spela roll, du vet ju vad hon menar. Har vänner runt om i världen som alla använder ordet karantän oavsett vilka restriktioner som gäller dem.

   Reply

   • Lisa

    |

    DET HETER INTE KARANTÄN!

    Reply

    • S

     |

     😂😂😂

     Reply

    • Jennie

     |

     Om jag jobbar hemifrån och plötsligt känner mig lite förkyld, bestämmer mig för att följa myndigheternas råd att undvika människor, dvs avbokar träffar med vänner och familj, undviker att handla mat, låter någon annan handla mat åt mig och vistas inte ute mer än om jag vill ta frisk luft, sitter jag i karantän då? Jag har vänner i riskgrupp som ha stängt in sig hemma för att undvika att åka på smittan, sitter de i karantän? Eller måste en människa bli tvingad till isolering för att det ska räknas som karantän? Om Sverige helt stänger sina gränser, sitter Sveriges invånare i karantän då i och med att vi inte får ta oss in och ut ur landet? Ni som verkar veta exakt vad karantän innebär kan ju få svara på detta.

     Istället önskar jag Regina en trevlig födelsedagsvecka och älskar att någon lägger in lite humor i denna trista värld när vi alla sitter i karantän/jobbar hemifrån/tar socialt avstånd/ whatever!

     Reply

 • Sara

  |

  Födelsedagsveckor är livet, njut! Tycker dock också att det kan vara problematiskt att prata om karantän när vi som jobbar hemma absolut inte sitter i karantän utan just jobbar hemma för att _undvika_ att faktiskt bli sjuka och därmed behöva sätta oss i karantän. Förstår att det inte är lätt att navigera i just ordanvändandet men det vore nog ganska bra om vi pratade om läget för vad det faktiskt är, och inte ytterligare spär på en bild av verkligheten som inte stämmer för att behålla något sånär lugn..

  Med det sagt, grattis på födelsedagen i förväg och ha en fet födelsedagsvecka!

  Reply

 • Anonym

  |

  Du är inte i karantän – du arbetar hemifrån. Italien och Spanien samt många andra länder är i karantän där förbud gäller utomhusvistelse. Det har inte du.

  Reply

  • H

   |

   Fast hon är tvingad att arbeta hemifrån av sin arbetsgivare, det är en forma av tvingad karantän för att undvika att sprida smitta/bli smittad. Regina arbetar inte hemifrån för att hon vill. Dessutom kan man sätta sig själv i karantän frivilligt, genom att begränsa sina sociala kontakter och tid man spenderar utanför hemmet. Det behöver inte vara tvingat.

   Tycker det är ganska löljigt att märka ord på det sättet som flera i kommentarsfältet gör. Förstår inte hur det kan uppröra så mycket att man använder ordet “karantänliv” på ett uppenbart skämtsamt sätt för att förmedla den känsla som nog många känner just nu. I en tid där man “tvingas”/uppmannas att tillbringa de flesta av dygnets timmar innanför hemmet, utan den normala sociala kontakten man annars brukar ha.
   Att man skämtar om det gör inte situationen mindre allvarlig!

   Reply

   • Anonym

    |

    Det är fortfarande inte karantän! Karantän är samma sak som isolering. Hur kan du inte förstå det?

    Reply

    • Therese

     |

     Folkhälsomyndigheten har t.o.m. Publicerat en bild som tydligt visar att isolering och karantän INTE ALLS är samma sak. Med det sagt skulle jag inte heller påstå att Regina sitter i karantän, men förstår varför hon använder det uttrycket i
     alla fall. PEACE

     Reply

   • Angelica

    |

    Håller med dig H.
    Ja, herregud vilka problem det kan skapa att Regina talar om karantänliv! Det kan ju skapa masshysteri för Reginas bloggläsare och späda på toalettpappershamstringen! 🙈
    Och inte minst, kränka dem som faktiskt sitter i karantän – som mig! (Ironi kan förekomma)
    Har man inte större problem än att märka ord på en blogg just nu, borde man ta 10 minuter och reflektera över hur tacksam man kan vara för att man inte har det värre!
    Mvh, en som är i tvungen isolation/karantän på dag 13

    Reply

 • Sara

  |

  Bra att ha födelsedagsvecka! Det vill jag med ha, men fyller år i oktober…

  ps, klart du ska kalla det karantän. skriv precis vad du vill, det är din blogg.

  Reply

 • Robert

  |

  Härligt med lite födelsedagsvecka och lite tjejer, haha. Kul uttryck också att man “tagit pulsen”. Bara en djup reflektion jag gjorde precis nu. 😉

  Reply

 • Sandra

  |

  Älskar att du skriver “nödiga” istället för “nödvändiga” känns ju som det makes sense på något sätt? haha

  Reply

 • Mila

  |

  Skönt att få sådant pill gjort! 🙂 Verkar härligt att jobba hemifrån, men hmm i praktiken är det kanske lite tråkigt. Jag har inte så stort socialt behov men är ändå mysigt att småprata med kollegor vid lunch/fika.

  Reply

 • Sara

  |

  Kul med födelsedag! Men var försiktig, man kan tydligen smitta även om man inte känner symptom

  Reply

 • X

  |

  Kan du inte göra ett inlägg med “a few of my favourite things” Sound of Music-style? Det hade varit mysigt att läsa. Typ nytvättade lakan, krispig oktoberluft, våfflor, ett doftljus eller WHAT EVER!! Saker som får dig att må lite bättre!

  Reply

  • Egoina

   |

   Bra idé!Tack 🙂 Har faktiskt skrivit upp det som ett kommande blogginlägg, men tänkte saker jag har hemma. Men har bara hittat tre 😂 Blir enklare om jag får välja mer generella saker!

   Reply

 • Jessica

  |

  Jag har också födelsedagsvecka, tjoho! Hoppas bara att jag själv och min familj som jag vill fira med håller sig friska till själva födelsedagen 😅

  Vad ska du bjuda på för gott till firandet?

  Reply

 • Mikaela

  |

  Kul med födelsevecka! Själv fick jag ställa in min fest eftersom att regeringen har beslutat om att man ej får vara mer än 3 personer i grupp (ej familj och ändå 1,5 meter från varandra), man får inte ens gå promenad med sin partner, följer man inte reglerna så får man 400€ i böter. Dessa regler kom till igår efter att folk har haft just födelsedagsfester även efter uppmaning om att INTE vistas i grupp. Tycker detta ska tas seriöst, annars blir det värre. Det finns faktiskt inte tid att vara självisk när vissa människor dör, man vet aldrig om man är smittad eller inte då inkubationstiden är ganska lång.

  Ha det bäst och ta hand om dig!

  Reply

  • Hannah

   |

   @Mikaela: Samma. Finns inte att jag kan fira min födelsesdag nu. Man vet ju inte vilka personer gästerna sprungit in i på stan för tre dagar sen. Sen är jag också i riskgruppen, det visste jag inte innan dette hände 😮 vart bor du?

   Reply

   • Mikaela

    |

    Jag bor i Nederländerna och här verkar det vara lite striktare än hemma i Sverige. Jag är tydligen också i riskgruppen, men jag är inte speciellt orolig för mig själv. Jag blir mest stressad över stressen och paniken som råder samt att folk verkar skämta bort de.

    Också sjukt obehagligt att gatorna är HELT tomma – jag bor ändå i Rotterdam som är en riktigt stor stad, samma storlek som sthlm ish.

    Reply

 • Emma

  |

  Men suck på alla er som klagar på att Regina skriver karantän. Vad spelar det för roll? Ni förstår väl ändå vad hon menar så varför hänga upp sig på ett ord? Hoppas du fortsätter att skriva precis som du vill Regina och struntar i alla som gnäller!

  Reply

Lämna en kommentar

Arkiv