Follow my blog with Bloglovin

Staying cool in here

Det här med att byta kyl och frys var precis lika jobbigt som jag väntat mig. Börjar fatta nu att när det kommer till renovering ska man alltid anta att allt kommer bli mycket mer komplicerat och krävande än man tror. Att det dyker upp problem på vägen är mer en regel än ett undantag. Men nu är det klart!

 

Före.

 

Efter.

Det gamla kylskåpet är lägre än det nya och själva stommen var därför för låg. Vi fick alltså skruva isär allting, såga och modifiera för att kylskåpet skulle få plats på höjden. Vi fick även såga i skåpsluckorna. Vi tog bort handtagen och tog bort några centimeter nederst på luckan så slapp vi göra om borrhålen och gångjärnen.

”Men knäppisar, varför köpte ni inte bara ett lägre kylskåp”, undrar ni kanske. Jo, det det ska jag tala om. Det existerar ingen side by side kyl & frys med rätt bredd som är lägre än 174 cm. Tro mig, har googlat mig blodig. Den gamla är tydligen specialbeställd från Frankrike(!) en gång i tiden.

Så är det när man har ett gammalt platsbyggt kök som inte har standard Ikea-mått. Men som jag tycker om det! Tänk att jag tänkte riva ut allting från början? Helt galet. Nu älskar jag alla små vrår, smarta skåp och annorlunda lösningar. Bastant är det också. Kommer hålla en evighet till.

Skönt med ny kyl och frys nu i alla fall! Vi har inte kunnat använda frysen ordentligt på två år, så jag ser mycket fram emot att kunna frysa in saker igen. Känns mycket lyxigt.

 

128 gillar

Kommentarer (17)

 • Älskar hyres

  |

  Det bästa med att bo i hyresrätt är att allt bara fixas, utan krångel.
  Vår torktumlare gick sönder, så vi skrev till hyresbolaget. När jag kom hem nästan dag var en helt ny tumlare på plats. Himla skönt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja så skönt 👌🏼

   Svara

 • Hanna

  |

  I know the feeling! Vi har ett gammalt kök med kyl som liksom var inbyggd. När vi skulle byta fanns det ingen med samma mått. Ingen alls! Zegttt

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen!! Hur löste ni det? 😫

   Svara

 • D

  |

  Snälla ge oss en tur i ditt kök med smarta vrår! 😍Söker alla typer av smarta-kök-inspiration inför stundande köksrenovering!’!

  Svara

  • Frida

   |

   Åh vill också ha en kökstour!! Som någon med en tråkigt standardkök så känns det väldigt exotiskt med speciallösningar 😅

   Svara

 • Rebecca

  |

  Hade älskat en kylskåps-tour när kyl och frys är fyllda 😍

  Svara

 • Hanna

  |

  Vi fick köpa en kyl som är lite för liten. Sån står den och balanserar på en pinne för att höjas upp. Vi är inte så händiga 😂😇

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, men allt SKA krångla oavsett vad det handlar om. 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Urk! Förstår er arbetsinsats, bra kämpat! Gjorde själv samma resa för några veckor sedan. Fasar för att ugn och spishäll ska kollapsa härnäst, men det blir ett senare problem.

  Svara

 • Mikaela

  |

  fint kök!!! men jäklar va jag stör mig på att linjerna mellan luckorna ovanför kyl&frys inte stämmer överens med linjen i kyl/frys

  Svara

 • Felicia

  |

  Vilket charmigt kök!

  Svara

 • Pernilla

  |

  Här kommer en fråga helt orelaterat till inlägget då jag skulle behöva tips från dig! Min pojkvän har lärt mig att spela Ticket to ride, men på datorn, vilket betyder att jag spelat nästan alla olika ”länder” som finns och har nu ingen aning om vilken variant jag bör köpa i fysisk form. Därför undrar jag om du har nån favorit, och varför, om du ens spelat olika? Det är ju så roligt och jag vill nu köpa ett för att kunna spela med familjen också 🙂 Om andra läser detta och har tips tar jag självklart tacksamt emot dem också!

  Svara

  • Lotta

   |

   Vi har Ticket to ride – Amerika, som är superkul att spela. Jag har dock hört att Ticket to ride – Asien ska fungera så att det går att spela i tvåmannalag. Försökte googla lite snabbt men hittade inget riktig bra svar, men om jag hittar det är det mitt nästa spelköp!

   Svara

 • Caisa Ikäheimonen

  |

  Kan inte vi få ett sjukt utförligt inlägg om ditt kök? Blev så nyfiken när du skrev ”små vrår, smarta skåp och annorlunda lösningar” 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, ska försöka fixa nästa vecka ☺️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv