Follow my blog with Bloglovin

Tisdagssnack

Hej på er!

Idag har jag varit utanför dörren för att hämta paket. Woho. Innan dess har jag inte varit ute sen i lördags. Jag är så sämst på att gå ut när jag inte måste. Är det bara jag?

Ska försöka få in rutin på det. En promenad om dagen i alla fall vore bra för både kropp och knopp. Blir ju helt försoffad här hemma. Mina bästa tips på att komma ut när man inte måste är:

 1. Muta sig själv med något. Är ju t.ex. så mysigt att gå promenad med en take away kaffe eller en bra podd.
 2. Skriva in i det i kalendern. Boka upp en exakt tid med dig själv.
 3. Bestämma träff med någon.
 4. Göra ett ärende krångligare. Handla i en affär längre bort, eller gå en omväg innan du hämtar ett paket.

Är mycket spänd på mitt paket btw. Det innehåller ett kamerastativ och en ring-lampa. Mitt gamla kamerastativ trillade och dog på nyårsafton, så jag behövde ett nytt. Jag lade även en beställning på en fotolampa samtidigt, en sån där som youtubers har som ger dem läskiga pupiller. Dåligt fotoljus är ju ett ständigt problem i detta land och jag kom på att det är ju bara onödigt att jag ständigt stör mig på det när det faktiskt finns något att göra åt det. Dessutom ska lampan vara bra sminkljus också, ser mycket fram emot att prova den. Hoppas den är bra.

Vi fick veta idag att ett nytt beslut om jobba-hemifrån-grejen kommer tas den 31 mars. Så jag kommer alltså minst jobba hemifrån i två veckor till. Jag snabbspolade hela Love is Blind (gah så långdragen den var ibland alltså) i söndags och igår och nu har jag inget lunchsällskap längre. Haha, så typiskt mig att göra så. Vill se allt på en gång. Vad ska jag titta på nu då? Kommer ju bli knäpp här hemma i min ensamhet om jag inte ens har en serie.

Men i övrigt är det väldigt mysigt ändå. F jobbar som vanligt, men när han kommer gör vi storkok, gräddar våfflor och spelar Mario Kart. Och jag har ingen kvällsångest över vilka kläder jag ska ha på mig imorgon eller vilket tåg jag ska med. Det måste jag ändå njuta lite av.

 

133 gillar

Kommentarer (28)

 • Karin

  |

  Är så nyfiken på ditt jobb och hur det funkar att jobba hemifrån. Du är ju ganska ny, har du kommit in i det tillräckligt mycket så att du kan jobba självständigt? Kan du göra allt du ska hemifrån? Har ni mycket Skype-möten och liknande? Själv är jag kommunikatör inom kommunal förvaltning och det ska rätt mycket till innan vi skickas hem. 😅

  Reply

 • Vendela

  |

  Jag ÄLSKAR High Maintenance på HBO om du inte sett den! Var tveksam efter första avsnittet men nu är den en drog. Mysig, viktig, underhållande. Fast ändå inte sådär jobbigt beroendeframkallande för avsnitten är relativt fristående så det är lätt att se ett avsnitt och sen göra något annat en borde 🙂

  Reply

 • sanna

  |

  Om du inte har sett The Circle än på Netflix så göööööör deeeeetttttt! Första avsnittet är segt, men LOVAR man blir fast fast fast! Thank me later

  Reply

  • Therese

   |

   Håller helt med! Sträckkollade!

   Reply

  • Linda

   |

   Verkligen ! 😆

   Reply

 • Ginna

  |

  Jag började precis kolla på ”dejta” som finns på SVT-play. En rolig och lättsam serie!

  Reply

 • Sandra

  |

  Kolla på Eagles om du inte har sett den ännu, finns på svtplay, urfånig men ändå är jag helt fast😂

  Reply

 • Robert

  |

  Hej, hej! Vill man få motivation att komma ut och röra på sig är väl Anders Hansens prat om nyttan med motion något att rekommendera. Inte för att det nödvändigtvis gör en motiverad men ändå. 😉

  Reply

 • JHH

  |

  Jag satte ihop en liten utmaning på min Runkeeper-app i söndags. 300km innan midsommar. Ingen press hur mycket per dag (men vet att det är va 3 km/dag). Detta blir alltid en morot att komma ut oftare!

  Reply

 • Sofie

  |

  Vi har redan börjat med digitala aw:s! Man kopplar upp sig med video via Skype/teams/Messenger/etc så dricker man vin hemifrån och kör aw!

  Funkar även med luncher, man bestämmer en tid tillsammans med sina kollegor när man lunchar så gör man det via Skype tex.

  Digitala fikapauser osv, det funkar skitbra säger jag som har telefonfobi och ändå älskar att vara hemma i vanliga fall – testa!

  Reply

 • Sophie

  |

  Kan verkligen rekommendera Designated survivor, om du inte redan sett den. Så spännande!

  Reply

 • Lina

  |

  Bachelor och bachelorette US i mitt hjärta <3 så superamerikansk och skräpig tv men fullkomligt älskar. Googla ej om du inte vill se spoil. Tips om du orkar är att först se bachelorette. Som sagt, googla inte!! Den kille som ej blir friad till i slutet är bachelor i säsongen efter. Finns på cmore

  Reply

 • M

  |

  Virgin River finns i en säsong på Netflix, gillade jättemycket

  Reply

 • Cissi

  |

  Två realityserier jag verkligen gillar är “The undateables” och “Dating on the spectrum”. Vet inte om de visas i Sverige men går säkert att hitta på nätet. Så ärligt, roligt och värmande.

  Reply

 • Emmy

  |

  Du MÅSTE kolla på 90 day fiancé om du inte gjort det! Man fastnar efter några minuter. Finns flera säsonger på Dplay tex.

  Reply

  • Ellen

   |

   Jaaa, så bra🌟 Finns många underhållande dokuserier på dplay, ex sister wives som jag också rekommenderas!!

   Reply

   • Ellen

    |

    *rekommenderaR 🙂

    Reply

 • Em

  |

  Same! Fastnade dock för Eagles, Festen och Nudes, alla ungdomsserier på svt play. När blev svt bra på serier igen? Minns ju Svensson Svensson och dem, sen Andra avenyn men sen kändes det som svt slutade leverera. Men nu verkar de vara igång igen. 👌🏻

  Reply

 • Theresia

  |

  Ett annat tips för att komma ut på promenad är att boka in en telefonad med någon. Båda tar en promenad på sitt håll samtidigt som man pratar i telefon med varandra. Jag och min kompis som bor i olika städer brukar köra på det. Funkar kanon 👍

  Reply

 • Sara

  |

  Haha jag snabbspolade också! Sååå segt ju..
  Kolla på Last Man on Earth på Viaplay! En sitcom som blir lite extra kul nu i coronatider.. hahah! Man skrattar väldigt mycket! 😀

  Reply

 • Heidi

  |

  Pt-Fia kom med några bra råd igår gällande att jobba hemifrån. Bl.a. att starta dagen med att ”gå till jobbet”. Alltså börja dagen med en kort promenad för att ställa in hjärnan på jobb och sedan avsluta dagen med ”att gå hem från jobbet” för att rensa hjärnan efter jobbdagen. Vips har du kommit ut på två promenader den dagen. 😃

  Reply

  • Egoina

   |

   Men så smart! Tack 🙂

   Reply

 • Martina

  |

  Titta på Five bedrooms på svt play. Lättittat och mysigt!

  Och så tror jag Jenter finns kvar på svt play.Det är väl barnprogram egentligen, men om man gillade Skam så kan man se detta med. Som Skam fast med yngre tjejer (ja det är norskt och Julie Andem har varit med och skapat det, så det är en rimlig jämförelse faktiskt).

  Reply

 • Daniela

  |

  A million little things rekommenderar jag på Cmore, man fastnar direkt.

  Reply

 • Amanda

  |

  90 days fiancee är 👌👌

  Reply

 • Frida

  |

  När jag jobbar hemifrån försöker jag alltid ta en lunchpromenad, för det gör vi för det mesta på jobbet. Och sen är 10 000 steg om dagen ett måste för mig, jag klättrar på väggarna om jag inte får röra ordentligt på mig.
  Än så länge får vi vara på kontoret, men vi får se hur länge det håller i sig :/

  Reply

 • Lisa

  |

  Också ett tips för att komma ut, boka in lunchdejter som du gör ibland annars också men istället för luncha ihop så går ni en promenad på var sitt håll och pratar om livet och allt där mellan, får både frisk luft och ett avbrott från jobbet en kort stund 🙂

  Reply

 • Malin

  |

  Jag är precis samma! Tar mig ju knappt utanför dörren när jag inte måste. TÄNKER dock varje dag att ”jag måste få rutin på det” och planerar i huvudet vilka tider jag ska ut och promenera… Mm eller hur! Blir ju som sittandes inne och timmarna går och poff (nåja..) är det kväll och jag tänker ”Imorgon!”… Och så rullar det på…

  Reply

Lämna en kommentar

Arkiv