Follow my blog with Bloglovin

Golvet före och efter

 

Det är fortfarande lite rörigt här hemma, men jag måste visa er hur golvet blev!

 

Två bilder för att friska upp minnet.

Tidigare var det mörkgrått vinylgolv i köksdelen och vit heltäckningsmatta i vardagsrumsdelen.

Nu ser det ut såhär:

 

 

Svårt att fånga på bild, men ett enhetligt golv ger ett helt annat intryck. Hela lägenheten ser större och mer ombonad ut. Är så himla nöjd! Hallen och extrarummet är kaos just nu, men där är också samma golv.

Det är 3-stav vit mattlackad ekparkett. Köpte det på Hornbach för 255 kronor kvadratmetern.

 

 

Vi testar att ha soffan spegelvänd ett tag nu för att se hur det känns. Om vi vill ha det såhär istället ska vi ta bort tv-möbeln, skruva fast tvn i väggen och ta bort den svarta vägghyllan och sätta den över soffan istället.

Funderar också på att sälja soffan och köpa en mindre. Soffan känns lite för stor för rummet när den står såhär, men ingen stress med den biten.

Vad tycker ni? Bättre innan, eller bättre såhär?

 

148 gillar

Kommentarer (60)

 • Josefine

  |

  Såååå fint golv! Håller med om att det är mycket snyggare och ser mer öppet ut med enhetligt i hela rummet. Verkligen jättesnyggt! Soffan tycker jag personligen ser bättre ut där den stod innan, får uppfattningen att det blir mer balanserat i rummet i och med matbordets plats. Nu är det två tunga möbler på samma sida. Men det kan ju vara svårt att avgöra på bild också. Ni ska ju ha som ni vill 🙂

  Svara

 • Lizette

  |

  Personligen gillade jag det bättre innan men det är nog för att jag alltid drömmer om heltäckningsmatta, men det går inte då jag har två hundar – så det hade väl varit rent i typ 0.2 sekunder. Ni har det är supersnyggt nu också!

  Svara

 • Alex

  |

  Gillar verkligen hur golvet blev! ? Men jag tycker att möbleringen var bättre innan ?

  Svara

 • Sara Sundgren

  |

  Så fint golvet blev! Tycker dock möbleringen var så mycket bättre innan.. Mer harmoniskt ”balanserad”, som någon annan också skrev. Men är ju såklart en smaksak!

  Svara

 • My

  |

  Jättefint golv! Det blev superbra!
  Däremot gillar jag möbleringen mer nu. Tror det hade varit jättefint att ha tvn på väggen och en fin matta under soffan.
  Jag vet att många inte vill möblera efter tvn, men jag tycker att den här känns rimligare utefter tvn än hur det var innan. Det kändes så snett typ ?

  Svara

 • Natalie

  |

  Jättefint golv! ? gillade möbleringen bättre innan, tror dessutom det kommer vara svårt att kolla på tv när solen lyser in nu.

  Svara

 • Dess

  |

  Jag tyckte det var bättre innan faktiskt, vet inte om det delvis beror på ommöbleringen av soffan, men det kändes mysigare när det var lite “avdelat” ? men huvudsaken är ju att ni är nöjda ?

  Svara

  • Robert

   |

   Vem härmar vem? Vi skrev samma. 😉

   Svara

   • Dess

    |

    Du som härmar mig eftersom jag postade innan dig ??

    Svara

 • Paula

  |

  Bättre innan, nu kan ni ju inte njuta av den fantastiska takutsikten ☺️

  Svara

 • Robert

  |

  Tycker egentligen det såg mysigare ut förut men det blev som sagt lite rymligare nu. Viktigast är att ni själva blev nöjda. 😉

  Svara

 • Mari

  |

  Suuuuuperfint! Älskar möbleringen och golvet lyfte hela kök och vardagsrum. Soffan passar perfekt där den står nu, kul med omväxling. Ha en fin kväll
  Med vänlig hälsning Mari

  Svara

 • Sandra O

  |

  Vad snyggt det blev! ? Jag var en av de som röstade på att ni ska ha soffan så som det var förut på instastories men nu måste jag ändra mig. Jag röstar på att ni ska ha det så här för det blev så mycket öppnare & ljusare. Och blir det för jobbigt med solen som lyser in när ni kollar på tv så är det bara är fixa rullgardin eller lösa det på annat sätt ☺️

  Svara

 • A

  |

  Blev superfint med golvet! Jag tycker dock att det är snyggare med soffan som det var tidigare, mot väggen. Ser liksom lite trångt ut nu (dock svårt att säga hur det upplevs i verkligheten). Dessutom gillar jag personligen att kunna se ut genom fönstret när jag sitter i soffan 🙂

  Svara

 • Mimmi

  |

  Fint med golvet! Men gilla möblerna bättre innan utifrån bilderna 🙂

  Svara

 • Therese

  |

  Golvet blev jättebra!! Om jag ska utgå från mig själv så kändes förra placeringen av soffan mycket mer… Rätt? Haha svårt att beskriva (speciellt när man inte varit i lägenheten på riktigt) men det kändes mer balanserat. ? Men kör på det ni gillar!

  Svara

 • Madde

  |

  Jättefint! Men jag tycker också att möbleringen var bättre innan. ♡

  Svara

 • Viktoria

  |

  Möbleringen var bättre innan. Det där ser… fel ut (kan inte sätta fingret på hur dock haha) plus att jag personligen inte gillar att ha möbler framför fönster.

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag gillade hur det såg ut innan. Lite ”lyxigare” och mer speciellt.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Sååå fint! Ett förslag är att köpa två 2 sits soffor och ställa mot varandra sen ha tvn på den tomma väggen! Tror de skulle vara fint!

  Svara

  • Linn

   |

   Håller helt med. vi gjorde likadant själv hemma och det blev ett helt annat rum. och jag tror det hade blivit ännu “större” rum då:)

   Svara

 • E

  |

  Annars kanske det skulle vara snyggt med två mindre soffor mitt emot varann, och ha tvn där den stod förut ?

  Svara

 • Tilda

  |

  Superfint med golvet!
  Resten har skrivit för långa kommentarer om möbleringen så orkar inte läsa ?
  Men nä byt tillbaka!!
  1 ni missar utsikten
  2 solen kommer blända tvn
  3 hyllan kommer nog se för stor å trång ut på den andra väggen
  4 byt inte ut soffan! För fin!!

  5..okey ni gör som ni vill ? ?

  Svara

  • Sandra

   |

   +1
   Håller med om allt!

   Svara

   • Camilla

    |

    Håller med om allt jag också. ??‍♀️

    Svara

  • Nina

   |

   Håller oxå med om allt ovan.

   Svara

  • Eva

   |

   Håller också med om allt! 😀

   Svara

 • Emma

  |

  Gillar ekparketten! Hur valde ni vilket håll golvet skulle läggas på? Känns lite annorlunda att lägga så som ni har, man brukar väl lägga åt det längsta hållet? Mindre att såga då typ. Men ni kanske hade nån annan tanke, berätta gärna!

  Svara

  • Sofie

   |

   Jag tycker golvet blev jättefint! Jag tänker att golvet ligger åt det hållet för det fortsätter ut i hallen, det hade blivit väldigt korta brädor i “korridoren” där innan köket annars.

   Svara

  • Majsan

   |

   Det är såhär man brukar lägga golv, i riktning från fönsterna. 🙂

   Svara

 • Simona

  |

  Jag ser att många är “team tidigare möblering” och måste därför understryka hur mycket bättre den är NU. Det blev ett skönare flow i rummet och liksom öppen planlösning på riktigt. Om du sätter upp TV:n på väggen och det andra du skrev tror jag det blir supersnyggt!!

  Svara

  • Maja

   |

   Håller med dig! Den nya möbleringen är inbjudande och utsikten får man ändå.

   Svara

 • Johanna

  |

  Så snyggt med golvet! 🙂
  Tycker soffan stod bättre innan, den ser lite inklämd ut under snedtaket och som att den står för fönstret 🙂 Förstår tanken med att inte vilja dela av rummet med hörnet på soffan, men nu när rummet ser större och mer öppet ut i och med genomgående parkett, så tycker jag gott man kan dela rummet liiite med hjälp av soffan, så det blir en liten soffhörna ändå.
  Hoppas hursom att ni hittar en lösning ni blir nöjda med! 🙂

  Svara

 • Emmelie

  |

  Jag tycker ni har valt ett jättesnyggt golv! Förstår att ni är nöjda ? Jag blir nyfiken på hur rummet hade känts med soffans rygg vänd mot den bortre väggen (den som filtarna lutar mot nu). Och med tvmöbeln eller annan låg avdelare stående ut från väggen mitt emot tavellisterna. Skitsvårt att beskriva i ord märker jag. Men jag tänker att det hade varit skönt att inte ha både soffa och matbord i linje, samt att man hade kunnat se ut över takåsarna när man satt i soffan. Oavsett så gillar jag verkligen dessa inlägg. Så kul att följa med i renoveringen ju! Kram

  Svara

 • Lina

  |

  Jag har svårt att sitta med ryggen mot fönstret, speciellt om det är mörkt ute. Känns som att någon står där och tittar på mig. Ja, även på översta våningen 😛
  På tal om orimliga rädslor liksom…

  Svara

 • Emma

  |

  Wow! Betydligt enhetligare och finare golv nu, gillar träfärgen skarpt. Passar perfekt 🙂 ..fast lustigt nog upplever jag golvytan som mindre, förmodligen för att brädorna ligger på bredd och inte längd, fast det finns väl en sån där regel kring hur man ska lägga golv just framför fönster+ljusinsläpp, som de flesta tycks ha helt olika uppfattningar och åsikter om också så never mind ;D
  ..Och soffan stod nog bättre som från början men det är en lite lustig yta det där för tv-mys, kanske hade passat bättre med väggfäste och möjlighet att dra ut tvn? Alt ha en projektor i taket+väggen som duk.. Och kanske mindre soffa.. Men fint är det oavsett 🙂

  Svara

 • Agnes

  |

  Får det plats att ha soffan med ryggen mot köket? Tror de skulle kunna funka. Och en delen på väggen utan fönster. Men de kanske inte går med just den soffan. Det kan va trevligt att inte ha allt längs väggarna. Alternativt två soffor mittemot varandra med tvn på den väggen längst ner. Trevlig möblering om man ska sitta och umgås och fungerar även för tv-tittande! Skönt att ligga ner och kolla på tv då 🙂 snyggt golv!

  Svara

 • L

  |

  Håller med! Två soffor vända mot varandra och så tvn på väggen rakt fram. Då blir inte möbleringen så fokuserad på tvn! Mysigt när man har gäster att man kan sitta i varsin soffa och titta på varandra 🙂

  Svara

 • Teresa

  |

  Sååå fint golv men möbleringen var bättre innan!

  Svara

 • L

  |

  Byte heltäckningsmattan kan jag förstå, men köksgolvet var ju fint..
  Gillar att kunna se ut när man sitter i soffan, dvs som du hade innan. Har hellre solen i fokus än en TV.

  Svara

 • Sigg

  |

  Superfint golv!! Jag tror lite på alternativet att köpa annan soffa. Typ en liten ljus soffa plus fåtölj med fotpall. Kolla in ”novembersaras” på instagram hur fint det blev när de bytte ut sin divansoffa

  Svara

 • Kajsa

  |

  Det blev SÅ FINT tycker jag ?

  Svara

 • BB

  |

  Gillade hur soffan stod innan. Nu känns de lite som man “går in i möblerna” när man kommer in. Men tänker att soffan kan stå som innan men ändå sätta upp tvn på den lilla väggen med https://www.elgiganten.se/cms/vridbart-vaggfaste/vridbart-vaggfaste/ något sånt fäste! Så är tvn ändå platt mot väggen när ni vill de men kan dras ut så ni ser ordentligt när ni vill de 😀

  Svara

 • Emmy

  |

  Oj jättesnyggt golv! Vilken skillnad mot innan!
  Angående soffan så blockerar den ljuset från fönstret när den står framför det. Och så är den nog lite för stor… Jag skulle nog satsa på en mindre soffa än denna (ej divan) och ställa den mot långa väggen, ha TVn på kortsidan och sen ha två fåtöljer vid fönstret mitt emot soffan (inte två soffor för då blockerar ni åter ljuset). Ha kvar hyllan på väggen där den är nu. Kanske också en lampa på bordet under snedväggen, så blir det inte så mörkt där. Det är mina tips, utifrån bilderna 🙂

  Svara

 • Mamma M

  |

  Tycker det är fint vilket som och det kan alltid vara skönt med en förändring ibland. Ni kan ju alltid byta tillbaka sen när ni börjar tröttna så blir Dock tror jag att soffan kommer bli väldigt solblekt när den står framför fönstret. Om ni nu inte har nerrullat alltid. Vi hade en soffa med ryggen 1.5 meter från stora fönster och tyget blev helt förstört tyvärr.

  Svara

 • Mamma M

  |

  Tycker det är fint vilket som och det kan alltid vara skönt med en förändring ibland. Ni kan ju alltid byta tillbaka sen när ni börjar tröttna så blir rummet som nytt igen ?. Dock tror jag att soffan kommer bli väldigt solblekt när den står framför fönstret. Om ni nu inte har nerrullat alltid. Vi hade en soffa med ryggen 1.5 meter från stora fönster och tyget blev helt förstört tyvärr.

  Svara

 • Ida

  |

  Jag hade lämnat teven där ni har den nu eller ha den på väggen där ni har ”stegen” och sedan köpt två mindre soffor och satt mitt emot varandra, precis som någon annan skrev. Hade kunnat bli trevligt ?

  Svara

 • Nina

  |

  Hej!
  Det är jättefint, du har ett fint hem. Jag tycker att soffan passar bättre som den stod innan, tänker dels på att ni då kan sitta i soffan och se ut(dvs trevlig utsikt när man bara sitter och pratar/fikar osv utan tvn på), dels att ni kan titta på tv utan att det syns ut vad ni ser(fast du är väl så högt upp att det är en icke-fråga), sen tycker jag även att det “känns” fel att möblera för fönstret, så att ni inte kan gå fram och se ut/damma utan att klättra över soffan, dels att det är fel att möblera för ett ev. element.

  Svara

 • Lina

  |

  Snyggt golv! Men gillade den förra möbleringen mycket bättre. Soffan ser, i alla fall på bild, ganska klumpig och stor ut där den står nu. Och synd att täcka hela fönstret så man inte kan få fram till det plus att allt som står i fönsterbrädan inte syns. Man förlorar ju dessutom att kunna titta ut över takåsarna när soffan står vänd så här.

  Svara

 • Emma

  |

  Kom på efter att läst ovanstående kommentarer om två mindre soffor mitt emot varandra och tvn på kortsidan, hade även kunnat vara superfint med en eller två fåtöljer framför fönstret och en soffa framför. På så vis kan man tex sitta i fåtöljerna och njuta av utsikten och när man har gäster så finns det gott om sittplatser. Blir lite mer mysigt och ombonat 🙂 ..Och har man en liten divandel alt fotpall så skulle den kunna sticka ut mot matplatsen, en liten avgränsning mot köket eller hur man nu skulle beskriva det, hoppas du hänger med ;D

  Svara

 • Sara

  |

  Läser: “Det är fortfarande lite rörigt här hemma”.
  Det enda “röriga” jag ser är förlängningssladden på första bilden…

  😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Inte så farligt i vardagsrummet, syftade mest på övriga rum som inte fotades ?

   Svara

   • Sara

    |

    Jag förstod det… tyckte bara det var en rolig mening kopplad till bilden 🙂

    Svara

 • Nathalie

  |

  Golvet blev SÅ fint! Men jag röstar för soffan såsom ni hade innan?

  Svara

 • Emelie

  |

  Jättefint golv!
  Jag tycker du ska sälja soffan och införskaffa två mysiga 3 sitts soffor istället. Ha dessa mitt emot varandra med ett rektangulärt soffbord i mitten mysig matta under och tvn på väggen där den svarta “stegen” är.

  Svara

 • Ida

  |

  Jättefint golv! Men måste nog ändå erkänna att jag gillade det bättre innan ? Vet inte riktigt varför men tyckte nog att det såg mer ombonat och mysigt ut innan, men nu är det ju lite mer “inredningsmagasin” över det.
  Angående möbleringen så röstar jag helt klart för att flytta tillbaka soffan! Som flera skrivit, bättre balans utan två tunga möbler på samma sida. Plus att jag avskyr när må placerar soffor framför fönstren ?

  I övrigt tycker jag att din lägenhet är magisk och du har en väldigt bra smak på inredning. Ha en fin dag! Kram!

  Svara

 • Liisa

  |

  Prova ha soffan mot väggen längst in (gör sig isf bäst med en djup 3-sits och komplettera med en matchande fotpall), alltså där Tv:n stod förut och så sättet ni Tv:n på väggen ändå med en arm så att den går att vinkla .. ni kan bygga in TV:n i en tavelvägg så tar den inte lika mkt uppmärksamhet. Sen smäller ni till med en rejäl matta under soffan , minst 3 meter, som ramar in .. tips är också att sätta en matta under köksbordet .. rummet upplevs lite kalt när ni inte har gardiner så mitt tips är att satsa på ombonade mattor. Men golvet är skitsnyggt iaf.

  Svara

 • Jenny

  |

  Flytta tillbaka soffan ? Ser onaturligt och märkligt ut som ni ställt den nu. Personligen tycker jag soffan är fin och allt va bra som det va innan så ser verkligen ingen anledning till att köpa ny heller ?

  Svara

 • ida

  |

  Som fellow glasögonbärare kan jag säga att du (ni?) kommer störa er på skimret i glasögonen när man får ljuset bakifrån och vi går dessutom mot ljusare tider 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv