Follow my blog with Bloglovin

4 tankar just nu

?? Min kollega Emma berättade att hennes frisör sagt att det inte är bra att använda torrschampo från Batiste för att det kapar av håret. Alltså värsta jag hört! Jag älskar Batiste och det är det bästa torrschampot jag vet. Använder det varje dag. Men nu måste jag kanske hitta ett nytt? Har googlat massor och inte hittat något grundlag för detta påstående dock. Vet ni?

?? Häromdagen när jag var i mataffären kom det fram en ung kille till mig och frågade om jag kunde handla till honom om han swishade mig. Han hade inget bankkort med sig. Jag sa ja men blev sedan genast orolig då jag tänkte att han kanske ville att jag skulle köpa ut cigaretter eller något. Men han ville bara ha en donut <33

?? Jag har redan förätit mig på semlor i år. Var så himla sugen en dag och köpte en påse med kardemumma-bullar för att göra egna semlor hemma. Men efter 5 semlor (utspridda på flera dagar, är inte galen haha) är jag verkligen inte sugen på att äta fler. Men jag måste för jag har 3 bullar kvar och F tycker inte om. Eventuellt tidernas värsta i-landsproblem.

?? F är besatt av en Youtube-kanal som heter Jungle Survival. Det är två killar som bygger saker i djungeln av naturmaterial. De är galet duktiga och kan bygga de mest oväntade grejerna. Väldigt häftigt att titta på. Det fungerar dock snarare som ASMR för mig då jag somnar direkt när jag tittar. Tips! Titta om ni tycker sånt är faschinerande…eller vill somna : ))

 

Kolla det här huset av bambu exempelvis:

66 gillar

Kommentarer (60)

 • Anna

  |

  Har hört att någon av sorterna (kanske original) gör håret så torrt och innehåller blekning (?) så drar man sen håret i tofs så bryts det lättare? Tror det var en video med amir akrouti som är frisör där han nämnde det. Det kanske beror på hur bra kvalité man har på håret innan också?

  Svara

 • Isabelle

  |

  Har också hört att batiste ska vara dåligt för håret…

  Svara

 • Sandra

  |

  Hej! Om Batiste – det stämmer, hände mig för 1,5 år sen, såg för jävlig ut. Använd inte!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Maja

  |

  Men alltså donut-killen ?

  Svara

 • Julia

  |

  OMG, jag som älskar batiste!!! Det är ett måste för att mitt hår inte ska bli fett efter en dag ?

  Svara

 • Robert

  |

  Gah! Blir till att byta torrschampo alltså. Bra att du varnade. 😉

  Svara

 • J

  |

  Jag har läst att du inte ska ha det i håret när du är hos frisören för det kan bli kemisk reaktion vid blekning. Känns ganska logiskt och jag har aldrig hårspray i heller när jag går dit. Men att det ska gå av bara sådär har jag aldrig hört… inte märkt av något med mitt hår heller!

  Svara

 • Anna Maja - Littermentärt

  |

  Jag har också hört det där om Batiste, men ignorerade det då jag älskar det torrschampoot. Men kanske borde ta det på allvar och leta upp något nytt jag med. Hittar du något så kan du väl vara snäll att upplysa oss andra! 😀

  Svara

 • Sigg

  |

  Jättemycket(!!) av mitt hår gick av för ett år sen. Ser fortfarande sjuk ut. Kanske var det:o

  Svara

 • Mila

  |

  Men får inte killen ditt telefonnummer om han ska swisha? (Ursäkta min dumma fråga, jag har inte swish)… Det hade jag tyckt var sjukt läskigt, men å andra sidan är jag lite paranoid kanske…

  Sååå besviken om det med Batiste stämmer?! Älskar deras torrshampo… Men har faktiskt tänkt emellanåt att mitt hår känns sprödare i perioder när jag använt mycket torrshampo. :-/

  Svara

  • I

   |

   Är det läskigt att någon har ditt telefonnummer? ??

   Svara

   • Mila

    |

    Ja om det är en knäppis som börjar ringa eller sms:a 50 ggr per dag måste man byta nummer och det är trist? 😛

    Svara

    • Antonia

     |

     Eller så blockerar man numret som man smidigt kan göra på alla moderna telefoner?

     Svara

     • Mila

      |

      Men gud vad fint nedlåtande ni är, tjejer. Grejen är ju att en riktig galning kommer runt sådant och skaffar själv nya nummer/kontantkort.

    • Mimmi

     |

     Alternativt blocka numret med ett knapptryck, men det är ju en smaksak. ?

     Svara

     • Mila

      |

      Men gud vad fint nedlåtande ni är, tjejer. Grejen är ju att en riktig galning kommer runt sådant och skaffar själv nya nummer/kontantkort. Men absolut, en smaksak om man vill dela ut sitt nummer till främlingar eller ej.

 • Josefine L

  |

  Alltså… använt batiste sen 2016, tycker att det varit så bra, men runt den tiden har även mitt hår varit skörare. Har alltid tänkt att det varit dumma blekningar, sol, saltvatten etc. Bott vid medelhavet i perioder om 2-7 månader i taget under dessa år i 5 omgångar. Borde byta märke för att se, men älskar ju batiste för att det är budget och jag använder flera gånger i veckan då jag inte orkar tvätta håret…. Tips på andra märken då? 🙁

  Svara

 • Sofie

  |

  Tips om denna torrschampoo som inte är pulverbaserad, mer som balsamspray i konsistensen men håret ser helt jävla nytvättat ut efter man använt den! Fönar man lite efter att ha haft i håret får man även fin volym ? har gjort att jag kunnat gå från att tvätta håret varannan dag till typ två ggr i veckan: https://www.kicks.se/noir-stockholm/har/professionell-harvard/styling/torrschampo/secret-veil-dry-shampoo-mist-150-ml

  Ps. Dyr men räcker länge, för mig typ 2 mån

  Svara

 • Dess

  |

  Den här tjejen skriver också att hennes frisör sagt det, dock 2 år sedan ?

  Svara

 • Elisabet

  |

  Om du använder det torrschampot varje dag och har gjort det länge så borde väl ditt hår redan gått av? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sant. Men tänker att det är därför jag har så mycket småhår :O

   Svara

  • I

   |

   Oj, detta har jag aldrig tänkt på. Typ gått och varit stolt över att mitt hår inte längre behöver tvättas flera gånger i veckan. Men jag använder ju torrshampo typ varje dag, kanske borde sluta med det ?

   Svara

 • Emma

  |

  Kul med Youtube-tips! Har en lååååång paus från Instagram så börjat titta en del på Youtube. Senaste favoriten för hela familjen är Man+River där de dyker i olika vattendrag och hittar diverse saker. Så tips tillbaka om F inte sett!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul! Ska spana in!

   Svara

 • Pernilla

  |

  Jag vet inte om ryktet om Batiste stämmer, men om du ska byta torrschampo så kan jag varmt rekommendera Budgies Dry schampoo foam! Det är en mousse som liksom absorberar fettet i hårbotten så det försvinner. Magiskt!! Håret blir som nytvättat, mjukt och lent och inte alls den där sträva känslan som torrschampo vanligtvis ger ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste prova! 🙂

   Svara

  • Anna

   |

   Instämmer!! Man kan be folk dra handen genom ens hår och de tror man har nytvättat hår. Helt galet bra!
   Dock så lär man ”planera” med att det tar några minuter att torka. Brukar börja med håret på morgonen, sen smink (sminkar mig iofs på typ 5 min) så är det perfekt när man ska gå.

   Svara

 • Emma

  |

  Det finns ingenting i innehållsförteckingen som skiljer Batiste nämnvärt från andra torrschampon så jag tror det är en myt.

  Svara

 • Olivia

  |

  Angående Baptiste. Jag har använt märket i minst 5 år (om inte längre!) men fick sluta nyligen då jag vid upprepade tillfällen fått en så kliande hårbotten av det vid användning att jag börjat blöda och inte kunnat sluta klia fören jag tvättat bort det. Hänt flera gånger nu, ändå envisades jag med att köpa en ny och då hände samma sak. Har dom bytt innehållsförteckning?!

  Svara

 • Maggan

  |

  Alla spraytorrschampon är uttorkande så det spelar ingen roll vilket märke ni använder. Långvarig användning av torrschampo leder till uttorkning av håret oavsett vilket märke man använder men Batiste är ju ett märke som väldigt många köper eftersom att det är bra och billigt. Så när folk har använt det i flera år så får det bära hundhuvudet för vad alla torrschampon gör eftersom det är det som folk använder mest, och sen köper man torrschampo som kostar 200 spänn och intalar sig att det är bättre, fast det innehåller i stort sett samma saker och kommer torka ut håret lika mycket. Alcohol Denat t.e.x. är en väldigt uttorkande alkohol som finns i ALLA torrschampon. Har nu suttit och sammanställt denna lista så ni kan jämföra innehållet själva, ni ser också att grundingredienserna är i princip samma i alla.

  Batiste Original Dry Shampoo
  Butane, Isobutane, Propane, Oryz Satia (Rice) Starch, Alcohol Denat., Parfum, Limonene, Linaloo, Geraniol, Brnzyl Benzonate, Distrearyldimonium Chloride, Cetrimonium Chloride.

  Liance Dry Shampoo Invisible
  Butane, Isobutane, Alcohol Denat., Propane, Oryza Sativa (Rice) Starch, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Anthemis Nobilis (Chamomille) Extract, Cocotrimonium Methosulfate, Silica, Aqua, Phenoxyethanol, Parfum.

  Lernberger Stafsing Dryclean Spray
  Butane, Alcohol Denat., Isobutane, Propane, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aqua, Silica, Lycium Barbardum (Goji)) Fruit Extract*, Aframomum Melegueta (African pepper) Seed Extract*, Vaccinium Myrtillus (Billberry) Extract*, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract*, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract*, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract*, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract*, Butylene Glycol, Parfum, Limonene, Linalool, Hydroxycitronellal.

  Ida Warg Dry Schampoo
  Butane, Alcohol Denat., Isobutane, Propane, Solanum Tuberosum (Potato) Starch Aluminum Starch Octenylsuccinate, Hydrated Silica, Isopropyl Myristate, Tocopherol, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal.

  Björn Axén Dry Shampoo Sweet Blossom
  Butane, Propane, Isobutane, Alcohol Denat., Oryza Sativa (Rice) Starch, Cetrimonium Chloride, Parfum.

  Headtoy Dry Shampoo
  Butane, Isobutane, Alcohol Denat., Propane, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Glycerin, Hydrated Silica, Aqua, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Parfum.

  Syoss Pure Fresh Dry Shampoo
  Butane, Propane, Alcohol denat., Oryza Sativa Starch, Isobutane, Pentane, Parfum, Niacinamide, Aqua, Cetrimonium Chloride

  Löwengrip Good To Go Dry Shampoo Jasmine & Amber
  Butane, Alcohol Denat., Isobutane, Propane, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Silica, Hydrolyzed Soy Protein, Triethyl Citrate, Panthenol, Aqua, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Parfum, Limonene.

  Svara

  • Emma

   |

   Tack för sammanställningen! Känns som ett bättre idé att dra ner på användandet istället för att köpa dyrare torrschampo då helt enkelt

   Svara

  • Mici

   |

   Bra skrivet, ligger säkert mycket i det. Kan vara värt att prova en dry shampoo paste istället!

   Svara

 • Becca

  |

  Du kan ju frysa in bullarna som är kvar annars.. Och plocka fram och göra andra semmelvarianter än klassisk, typ Nutella ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Får inte rätt på min frys just nu, så kan inte frysa grejer ?

   Svara

 • Alex

  |

  Men hur kan ingen kommentera Jungle-killarna? Spenderat hela kvällen med att titta på deras videos. Shit vad imponerande, även om jag har lite svårt att tro att de gör det på egen hand. Men vem vet? Grymma är dem iaf. Tack för tips?

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Riktigt coolt ?

   Svara

 • Amanda

  |

  Hahah en grundlag om torrschampo det vore något det ?

  Svara

  • Mariam

   |

   Tänkte precis samma sak HAHA. Mvh skadad jurist

   Svara

  • Anna

   |

   Äsch, kanske går att trycka in i regeringsformen?? I rättigheterna i kap 2 typ, ”alla har rätt till bra torrschampo”.

   Svara

   • Egoina

    |

    ?

    Svara

 • Jessica

  |

  Men du kan ju göra olika semelvarianter, på Fahlmans har dom ngn med vaniljkräm. På två systrar en bulle-med-bullesemla osv. Kan säkert googla dig till massa inspo 🙂

  Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Huga, thank god att jag precis bytt från Batiste. Kan faktiskt rekommendera ICAs egna torrschampoo, köpte de i brist på annat för några veckor sedan men blev helt hooked, så bra hehe.

  Svara

 • Rebecka

  |

  Älskarrrr Lernberger Stafsings torrschampo. Enda jag använt i flera år!!

  Svara

 • Sandra

  |

  Ät bullarna som en ”vanlig” bulle som vi säger här i Skåne, dvs frukostbulle?

  Svara

 • Sunsh

  |

  Alltså, jag använder potatismjöl istället för torrschampo. Funkar huuuuur bra som helst! Och så blandar man ner lite kakao bara om man har lite mörkare hår. Funkar ypperligt och man slipper allt skit som kan finnas i det man köper på affären!

  Svara

  • Mici

   |

   Så bra! Talk/kroppspuder kan också funka, även bikarbonat!

   Svara

  • Lovisa

   |

   Körde på potatismjöl som tonåring tills jag hittade batiste. Men tror det är dags att gå back to basics nu, bättre för miljön samt plånboken också och minns att potatismjöl vat väldigt effektivt. Brukade borsta/skaka ut överflöd över duschen!

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag har bytt till Idun minerals torrschampo! Är ju dessutom typ det enda som är svanenmärkt och är utvecklat för känslig hårbotten. Det blir inte lika ”pulvrigt” i håret som batiste och tycker det funkar bra i mitt korta hår.

  Svara

 • Eva

  |

  Har också hört det där om torrschampo generellt, tror många kanske använder orden Batiste och torrschampo interchangeably… anyhow, det handlade då om att man bryter av ståna när man gnuggar in det i hårbotten ? så om man är lite försiktigare kanske det inte är något fara? Who knows ?

  Svara

 • Agnes

  |

  jag startade videon och somnade snabbt, hade försökt somna om i 1,5 timme innan jag tog upp telefonen och började läsa bloggar. tack!

  Svara

 • MK

  |

  Här är en kvinna som har samma hårtyp som dig. Jag har testat alla möjliga torrshampoo på marknaden pga vill inte tvätta oftare än 2 ggr/vecka och när man har så tjockt hår så svettas man ju lite i hårbotten också??

  Lernberger & Stafsing !!!!!! Så jäkla bra. Kicks har 30% på deras produkter ibland då brukar jag bunkra upp. Testa and thank me later!! Finns små flaskor också på kicks om du vill testa först innan du köper en stor för 199kr

  Svara

 • L

  |

  Ur…säk…ta?! TACK för Batiste-infon! Har använt det kanske två år nu och mitt överhår har gått av jättemycket på sistone. Har försökt fundera ut anledningen och tänkt på typ allt, förutom det! Ska absolut gå över till foamen nån skrev om eller hellre tvätta det oftare för just nu ser det inte klokt ut…

  Svara

  • Mici

   |

   Tvätta det helst inte oftare, det blir inte mindre fett av det heller, utan då överproducerar skalpen sebum för att kompensera mot det torra 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag använder (och älskar) batiste torrschampo varje dag och just nu är mitt överhår typ 1 dm långt medan resten går till axlarna trots att jag endast gjort raka klippningar ? vet ju inte om det beror på torrschampot eller något annat men hade aldrig hört detta innan ?

  Svara

 • Mici

  |

  Ja om Batiste! Skrev en kommentar om det här för ett par månader sen 🙂
  Det är mest om man bleker håret (slingor, helblekning osv) så finns det ämnen i Batiste (och säkert flera andra torrschampon på budgetsidan) som kan reagera mot det och göra så att håret går av.
  Kan rekommendera XL eller Osis+ om man vill ha ett bra torrschampo åt det billigare hållet och Living Proof åt det dyrare.
  Annars är torrschampo-paste en riktigt bra idé för er som även vill ha volym av torrschampot! Typ Badlands från R+Co eller Dry Powder Volume Paste från Eleven.
  Tips tips!

  Svara

 • Sara

  |

  Det är ju nästan en månad kvar till fettisdagen!

  Svara

 • Caroline

  |

  Semmel-bullarna kan förvaras i frysen tills du är sugen igen.
  Gör alltid så själv och plockar ut efter behov.

  Har de dock hunnit bli torra redan så kan man göra jättegoda skorpor. ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv