Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Vad skulle ni välja som er sista måltid? Jag tänker i stil med önskan man får göra när man är dömd till dödsstraff.

Jag funderade länge på detta igår och kunde verkligen inte välja maträtt. Jag kom fram till att jag istället skulle vilja ha en buffé med snacks. Chips och dipp är givet. Oliver, något friterat, flera olika mögelostar och något sött såklart. Kanske chokladpraliner och frukt. Och en flaska bubbel. Frågade F och han svarade pasta med ett generöst lager parmesan och massa rysk kaviar bara för att. Det skulle inte vara billigt att ta död på honom.

När man tänker för länge på det får man dock avsmak. Med vetskapen om att det är en sista måltid är man inte sugen på något alls. Men tanken är ändå kul att leka med. Vad skulle ni välja som er sista måltid? Vad är den ultimata middagen enligt er? Eller hade ni kanske kört typ chips och dipp som jag?

I alla fall.

Ny vecka och många rätter kvar förhoppningsvis. Jag jobbar som vanligt fram till onsdag. På torsdag åker jag till Oslo för att jobba på vårt norska kontor i två dagar. Efter jobbet på fredag åker jag till min kusin och sen ska jag vara där över helgen. Perfekt att jag kunde matcha ihop det så att jag får en helg med familjen. SKA BLI SÅ MYS.

 

106 gillar

Kommentarer (30)

 • Erika

  |

  Uuugh hemska tanke. En flaska sprit så man dödar lite dödsångest kanske.

  Svara

 • Kajsa

  |

  Skulle aldrig ödsla den på mat!!! Utan direkt gå på en krämig creme brûlée med ett knastrigt lager av bränt socker, en ljummen kladdig och chokladig kladdkaka med vispgrädde och svenska jordgubbar. Och skölja ner med pepsi Max. Älskar att du frågar, känns som jag väntat på att nån ska fråga mig just detta! Är väldigt passionerad när det kommer till desserter och pepsi Max ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan också tänka mig crème brûlée ?

   Svara

 • Ceccano

  |

  Den frågan diskuterades på bloggbevakning för någon vecka sedan och jag blev tvungen att verkligen tänka till. Men jag skulle välja oxfilé, gräddsås, ugnsrostade rotsaker eller potatisgratäng, lite svårt att välja mellan dem. Till dessert blir det fransk chokladtårta. Då kan jag dö mätt och belåten. Nej, ärligt talat håller jag med dig, tror inte maten skulle smaka speciellt gott om man visste att man ska dö efteråt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ugnsrostade rotsaker ?????

   Svara

 • E

  |

  Riktigt knapriga pommes sådär gyllenbruna man ibland får från snabbmats ställen med varm smältost och max original dressing och en lyxshake från max. Choklad! Mums ge mig det och jag är redo att dö ?

  Svara

 • Ella

  |

  Hade valt friterad kyckling, friterad mozzarella, pommes, chips (helst ranch), dipp (också ranch), en seg cookie med vit choklad, en brownie med sprutgrädde (viktigt: inte äkta grädde) och typ karamellsås och skumpa. En vanligt tisdagkväll, alltså (skoja).

  Svara

 • Sarah

  |

  Ge mig tacos med bönröra och MASSA guacamole så dör jag lyckligt sen.. (nåja?)

  Svara

 • Louise

  |

  Oj vilken jobbig tanke, att behöva välja för sista gången, beror på vad man har ätit inom nyligast..
  jag hade nog valt yakiniku med ett gott vin till.

  Svara

 • Robert

  |

  Helt omöjligt att svara på sådär direkt. Hade velat ha egen kladdkaka kvar, haha. Helst nåt dygn gammal. Gjorde vit saffranskladdkaka med bitar av mörk choklad i före jul. Var förvånansvärt god ett dygn senare om jag får säga det själv… Nåt med oxfile och bearnaisesås kanske inte hade varit fel. Eller nåt annat. 😉

  Svara

 • Iz

  |

  Pasta!!! För svårt att välja vilken sort..

  Svara

 • Amanda

  |

  Ååh, hade nog valt en perfekt grillad ryggbiff med massa fetaostsås och en skål med pasta med smör och riven parmesan till. Men ja, hade nog varit svårt att få ner det om man visste att det var sista gången men fick äta…

  Svara

 • Jackie

  |

  Spontant skulle jag vilja äta mammas hela kyckling med knaprigt skinn, kryddad med rosmarin, ris med rosmarinsås, det bästa jag vet. Men en wagyubiff skulle sitta bra, eller en riktigt vällagad torskrygg. En näve rökta räkor. Oxcarpaccio med tryffelolja. Mums.

  Svara

 • Sabina

  |

  Pga min IBS kan jag inte äta pizza från pizzeria, alltså sån där tunn med rinnande ost. Så skulle definitivt välja en sån som sista måltid, ska jag ändå dö kommer jag ju inte lida av magen haha! Skulle förmodligen ta en pizza med champinjoner på.
  MEN å andra sidan älskar jag choklad så mycket så skulle nog vilja ha någon chokladig dessert OCKSÅ! Typ fudgekaka. Och coca-cola med is.

  Svara

 • Mari

  |

  Hade nog valt varma mackor (i smörgåsgrill) med massa ost och sedan typ marängswiss efter hahah

  Svara

 • Mici

  |

  Köttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon! Och vaniljglass med grädde, smält choklad och hallon till efterrätt.
  Sen är jag…redo? Haha ?

  Svara

 • Therese

  |

  Hade valt QP, pommes, bea, ketchup och chili cheese från MCD. Loka päron till dricka. Och sen en 100 grams Marabou mjölkchoklad. Och som avslutning en påse Ahlgrens bilar.
  Usch låter tragiskt haha men ja det var det första jag kom på.
  Sambons Spaghetti Bolognese med massa riven parmesan, vitlöksbröd med mozzarella och Cola Zero ligger på god andra plats 🙂

  Svara

 • Karin

  |

  Jag funderar TYP i dom banorna, fast mer att man och barn ska vara borta, jag får en kväll och dag för mig själv: vad ska jag äta?!?! Jag är lite inne på att baka bullar (skönt att göra i lugn och ro!!) Och kanske moules frites eller sashimi. Och lakrits, choklad och lite sura godisar framför nån bra serie!!! Aaaah!!!

  Svara

 • Frida

  |

  Älskar rå lax, så skulle välja en hel plåt med laxnigiri. Med soja och mycket wasabi till ?

  Svara

 • Bobbo

  |

  En god pizza! Utan tvekan.

  Svara

 • Lisa

  |

  Hade kört McDonalds en sista gång och en stor godispåse. Dö med junkfood i kroppen är bästa vägen ut!

  Svara

 • A

  |

  Stuvade makaroner, ketchup och stekt falukorv! Mmmm 🙂 (nu blev jag lite hungrig)

  Svara

 • Hanna

  |

  Råbiff med de klassiska tillbehören!!! Fast typ ett kilo råbiff – behöver ju inte bry mig om magont sen. 🙂

  Svara

 • Liisa

  |

  Hmm .. jag skulle nog vilja ha en god kantarellsoppa med små rostade parmesankrutonger till förrätt, 2 varmrätter .. en rejäl bit varmrökt lax med romsås (massa räkor) pressad potatis m. smör och en god sallad och sen blodig älgfilé med hemslagen varm bearnaise, rostade rotsaker och god sallad .. och så två efterrätter, banoffepaj med krossad daim på och så en passionfruktscheesecake. Skulle vilja dricka en riktigt sur lingondryck till maten och en stor kopp presskaffe med mjölk till efterrätten ..

  Svara

 • Emma

  |

  Hmm…jag tänker att jag vill ha nåt från en restaurang, så jag vet exakt hur det ska smaka, för om jag får något som random dödskock (lol) lagar åt mig kan hen ju göra fel! Vilken restaurang vet jag dock inte. Men till efterrätt ska jag ha pulverchokladpudding med vispgrädde och så är det bara! Och cola (med socker) och vin att dricka.

  Svara

 • Elin

  |

  Trodde inte jag skulle ha någon åsikt i detta men min hjärna tänkte direkt HASSELBACKSPOTATIS. Så det blir det nog. En hel hög med hasselbackspotatisar. Och så den största skålen brulépudding efter. Nom. (Saker jag typ aldrig äter men tydligen älskar?)

  Svara

 • Mikaela

  |

  Alltså en sista måltid blir för svårt att välja, ett sista matdygn däremot
  Ostfrallor med ost och tomat och gurka +apelsin juice till frukost
  Lunch: libanesiska smårätter där tabbouleh måste ingå + rödvin
  Middag: Chips och dipp + jordgubbslyxshake ?

  Svara

 • A.

  |

  Detta har jag tänkt orimligt mycket på och kommit fram till: torskrygg med potatismos, brynt smör och sparris!

  Svara

 • Rebecka

  |

  Mammas palt är tveklöst första valet för sista måltiden.

  Svara

 • rebecca

  |

  Jag tror också jag skippar mat och kör på chips och dip. Finns inget bättre.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv