Follow my blog with Bloglovin

Nyårslistan 2019

Jag har 2019 kvar att skriva om i min resa genom decenniet, men jag måste såklart göra min årliga nyårslista också. Ber därför om ursäkt i förväg för viss upprepning. Jag måste btw googla ordet decennium varje himla gång jag skriver det. Minns aldrig om det är två C eller två N.

 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Jag färgade håret lila och var med i en reklamfilm på svt.

 

 

Vilken maträtt åt du oftast?

Vet inte maträtt, men jäklar vad vi druckit lemonad. Vi blev helt besatta efter att ha varit på den där cocktailkursen i somras. Vi drack drinkar varje dag eftersom det var så gott. Sen kom vi på att man ju inte behöver ha sprit i, utan kan dricka lemonad med is bara. Haha nog tur det.

 

Bästa köpet?

Hmm, finns säkert ett bättre svar, men det enda jag kommer på är väskor. Min lilla svarta väska eller min ryggsäck som jag använder varje dag. Min rygg är ytterst tacksam för att den inte behöver bära datorn på axeln längre. Har också köpt mycket fina loppisgrejer!

 

 

Vad var sämst?

Men knölen på ögat ändå väl. Så jäkla irriterande. Är glad varje dag att den är borta.

 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Helt klart gladare. Särskilt andra halvan. Första halvan var i stil med 2017 och 2018 av och till.

 

Vilka länder besökte du?

Inga. Förutom Norge och Danmark. Vi semestrade på hemmaplan i somras och besökte olika skånska städer istället.

 

 

Något som var jobbigt?

Den där natten i tält i när jag sov kanske sammanlagt en halvtimme. Fy tusan vad obekvämt det var. Det var så hårt, gjorde så ont och jag kunde inte slappna av. Benen domnade hela tiden och ländryggen strålade av smärta. Tror jag har den absolut sämsta kroppsformen för att sova på hårt underlag. Pinnen F sov däremot som en kung.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig. Börjar kännas som ett standardsvar i mina nyårslistor. Är så himla orolig hela tiden att saker inte ska gå vägen, men oftast gör de ju det, så det är bättre att bara sitta lugnt i båten och hoppas på det bästa. Lätt att säga och svårare att göra dock.

2019 oroade jag mig mycket för att jag inte skulle hitta ett nytt jobb som jag skulle trivas med. Det var ju egentligen ingen jättestress, i alla fall inte ekonomiskt, om jag inte skulle hitta ett jobb direkt när mitt vikariat tog slut. Men ändå hann jag bli så stressad över det. Var till och med på intervjuer på jobb som jag egentligen var noll intresserad av och sökte in till utbildningar som jag känner ??? över i efterhand. Men till sist föll det på plats av sig själv. Tacksam.

 

 

Bästa minnet från 2019?

När jag och F satt på torget i Ystad i gassande sol, drack öl ur flaskan och kände oss busiga. Jag tänkte att så kul vi har tillsammans ändå. Det krävs inget mer än hans sällskap.

 

Vilken var din största karriärsmässiga framgång?

Mitt nya jobb såklart! Det uppfyllde alla krav jag hade: stort företag, flexibel arbetsform och mer varumärkesbyggande (och mindre sälj). Så nöjd.

 

Största framgång på det privata planet?

Att det äntligen kändes 10000% bra igen <3

 

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Nog inget. Jag är bra på att carpa dagen och gör mitt allra yttersta för att ha tid till det jag tycker jag viktigt. Enda sättet som är rimligt att leva, tycker jag.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att få lära känna August! Alltså trodde inte man kunde få ett sådant band till sin kompis barn. Älskar honom så mycket! F sa till mig igår, att han är pyttelite sårad över att jag kallar August ”älskling” oftare än honom. Haha.

 

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

På min födelsedag-födelsedag blev jag firad av mina kollegor på mitt gamla jobb (som jag saknar ihjäl) och på kvällen var jag ute och åt med F + mamma och sambo. Sen firade jag igen med stor fest med alla mina kompisar.

 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Restaurangbesök. Är en liten livsnjutare minsann.

 

Vad önskar du dig av 2020?

Mest av allt önskar jag att alla får vara friska och att vi är snälla mot varandra.

 

Nyårslistan 2018.

Nyårslistan 2017.

Nyårslistan 2016.

Nyårslistan 2015.

Nyårslistan 2014.

Nyårslistan 2013.

Nyårslistan 2011.

94 gillar

Kommentarer (20)

 • Robert

  |

  Den där tårtan på sista bilden ser grymt intressant ut. 😉

  Svara

 • F

  |

  Blir lycklig in i själen av att läsa att det känns 10000% bra med F igen!! Du är värd allt!
  Och alla vill vi nog ha en August i våra liv. 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Bea

  |

  Hahahah pinnen f!!!!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Lanja almlöf

  |

  Låter som ett roligt år!

  Svara

 • Karin

  |

  Har du något gott recept på hemmagjord lemonad? Älskar dina recept. Allt blir ju SÅ gott! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack! Men just lemonad behöver inget recept tänker jag. Det är bara: sockerlag, pressad lime (eller citron) och vatten. Blanda till önskad surhet och sötma och dricka med massa is ?

   Svara

 • Sara

  |

  Åh, har du lagt upp recept på lemonad?

  Svara

 • Hanna

  |

  Vilka länder besökte du?
  Inga. Förutom Norge och Danmark.

  Hahaha asså förlåt men

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ? Men Danmark räknas inte pga så nära och Norge räknas inte heller, för dit åker jag ju hela tiden ☺️

   Svara

 • Amanda

  |

  Angående decennium, tänk på hur deciliter eller decimeter stavas så kanske det hjälper! Vet inte hur ofta man kommer behöva skriva decennium igen, haha, om 10 år kanske!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra tips! Haha ska försöka komma ihåg det i 10 år ?

   Svara

 • Emelie

  |

  Hej! Tänkte höra om du eller någon av dina läsare har något bra råd åt en förvirrad 23-åring.

  Jag blev färdig jurist i november, och har alltså bara jobbat som jurist i snart tre månader. Har verkligen längtat efter att börja jobba, köpa lägenhet, skaffa familj osv. Men jag trivs verkligen inte med att jobba såhär! Jag känner väl inte att det är rätt antar jag. Det är inte kul. Jag sitter på jobbet (jobbar på företag) och längtar tills jag får gå hem varje dag liksom. Borde det verkligen kännas så efter bara två månader?!

  Har dock aldrig riktigt vetat vad jag skulle göra istället, om jag inte jobbar som jurist dvs. Juristyrket har liksom känts säkert och ”långsiktigt hållbart” och utvecklande typ. Men så för typ en månad sedan sa en familjevän till mig att jag skulle bli en bra polis och sedan dess kan jag inte släppa tanken på det. Googlar på utbildningen, läser om vad poliser tycker om yrket osv. Är just nu så sugen på att börja plugga till polis i höst.

  Borde jag slow down och typ ”ge det en chans”? Eller plugga något annat? Tänk om det också blir fel?! Hur fan vet man vad man ska jobba som? Hur gör man för att inte tröttna på ett jobb efter en månad? Hur nöjer man sig?!

  Svara

  • Cornelia

   |

   Också en nybliven jurist här! Har däremot inte börjat jobba än, så det jag säger nu kanske jag får ta tillbaka senare. Men – juristyrket är ju så otroligt brett! Om du jobbar på företag, kanske ska du söka dig till advokatbyrå i stället? Testa brottmål? Testa att sitta ting och sedan domstolsbanan? Tror det skiljer sig stort mellan de olika arbetsplatserna och något annat juridiskt arbete kanske passar dig bättre?

   Svara

  • Emelie 2 :)

   |

   Hej!
   När jag precis gått ut min utbildning hamnade jag på en arbetsplats som inte alls passade mig, jag vantrivdes och tyckte inte alls om jobbet. Hade mycket ångest om jag verkligen hade gått rätt utbildning och så vidare. Men så sökte jag nya jobb och fick tillslut ett jätteroligt jobb som verkligen passar mig! Så mitt förslag hade varit att kolla på jobbannonser, är det något som är lockande med något slags jobb inom juristyrket? Någon arbetsuppgift som verkar kul? Testa det! Om inte, så kanske polis är rätt väg för dig! 🙂

   Svara

 • Re

  |

  Hej! Jag ha följt din blogg länge och jag har läst att du gjort två operationer för att få bort chalazion. Jag har också en och har haft den över ett år eftersom jag inte vågar operera. Min är dock inte så stor som din senaste var. Första operationen du gjorde verkade det som att det inte gjorde lika ont som den senaste? Vet du varför? Var den senaste chalazionen större? Jag är så himla rädd för att operera mig i ögat så därför drar jag mig från det… men jag stör mig på min chalazion varje dag ? Gick operationen snabbt? Gjorde sprutan du fick ont? Jättetacksam för svar! ?

  Svara

 • Nathalie

  |

  ❤❤

  Svara

 • Erika

  |

  Såna här listor är alltid spännande att läsa tycker jag, mitt 2019 var rätt trist överlag, den enda höjdpunkten var att jag äntligen fick min examen(!) känns fortfarande helt sjukt… Det trista att jag inte haft turen att hitta ett jobb trots sökande, börjar kännas som att jag blir bestraffad på något sätt nu när jag inte fått lov att komma på en enda intervju sedan i jan förra året 🙁

  Svara

  • ab

   |

   Fast varför skulle du straffas? Har du testat att be någon kolla och ge feedback på CV:t och brevet?

   Jag tycker jobbsökande är påfrestande. Företag är dåliga på att ens svara och jag hatar att behöva sälja in mig och allt det där med varför jag är perfekt för jobbet och varför det är perfekt för mig. Jag menar, real talk, jag behöver ett jobb för försörjningens skull och jag kommer att jobba hårt oavsett.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv