Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Hej kompisar! Har veckan startat bra? Min startade okej. Kände mig så konstig på jobbet idag, typ lite halvsjuk. Drack juice för att försöka få upp blodsockret och sen bara BAAAM – mensvärk från helvetet.

Cirka var tredje gång är det riktigt vidrigt alltså. Tänker varje gång att jag så skulle önska att F fick känna på mensvärk. Så taskigt av mig ändå, borde ju vara glad att han slipper. Haha, men nej jag vill att han ska få uppleva det. Tänker ni också så?

I alla fall. Ny vecka då! Det känns skönt att vara tillbaka till rutiner på riktigt. Höll ju knappt koll på veckodagarna där ett tag. Men snart blir det minisemester igen. Behöver åka till Norge nästa vecka med jobbet och då tänkte jag stanna över helgen och umgås med min familj. Ska bli mysigt. Men denna vecka först!

 

Fick bli en favoriträtt idag: rostad paprikasoppa. Friterad manchego liksom, man dör ju.

 

99 gillar

Kommentarer (23)

 • Emma Wall

  |

  Den maträtten alltså ?? har btw hittat många favoriträtter bland maten du tipsar om ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra ?

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Cicci

  |

  Oj vad jag håller med dig ang menssmärta! Önskar så att man på något sätt kunde få killar att inse hur det påverkar hela ens dag. Inte bara att man får ont i ryggen utan även orkeslösheten och hur man blir allmänt nedstämd. Allt suger och kroppen gör ont. Hade de bara fått prova på en gång (utan smärtstillande ?) så tror jag de hade varit bra mycket mer förstående och hjälpsamma…

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!! ?

   Svara

 • Emmy

  |

  Åh stackare! Hoppas du kan lindra värken.

  Jag tänker likadant om min pojkvän, dock gällande min graviditet. Vill att han ska få känna på foglossningen jag upplever ibland, så att han kan sluta gnälla över att han har ont i ryggen som är pga tv-spelande??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha förstår det ?

   Svara

 • Malin

  |

  Tänkte så när jag hade höstblåsor. Inte en enda jäkla blåsa fick han! Jag hade tjugo på varje hand och fot. Fick sova med isklampar tejpade under fötterna OCH jag var gravid och tappade sedan naglarna. Men neeej då. Inte en endaste liten blåsa. ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Orättvist ?

   Svara

 • Unni

  |

  Det där med att önska mensvärk på sin kille har jag gjort så sjukt många gånger, har varit ihop snart 20 år (whaaat på den känner jag, 20 år ?) och jag fantiserar ofta om detta. Eller egentligen är fantasin följande. Helt plötsligt får alla världens män mensvärken från någon snippbärare nära dem. Tänk smärtan, förvirringen, ett lamslaget samhälle med män som sjukskriver sig världen över, lastbilar står stilla längs med vägarna medan chaufförerna vrider sig i plågor, hus står i lågor medan brandmän ligger i fosterställning i duschen, på köpcentret är det helt tyst när ingen snubbe försöker springa mer dig och fråga vad du ringer med för bolag…

  Svara

  • Egoina

   |

   ?????

   Svara

  • Elin

   |

   Bästa jag läst!!!!

   Svara

   • Hanna

    |

    Den filmen hade jag betalat för att se på bio ??

    Svara

 • Johanna

  |

  Åh gud vad gott, den ska jag laga ASAP!!!

  Svara

 • Sara

  |

  Haha japp, här är också en som är övertygad om ifall killar hade mensvärk så hade det funnits specifika ”mens-dagar” att ta ut med full betalning och allt. En kanske till och med schemalagt utefter mäns menscyklar… Det hade varit något.

  Läste någon stans att kvinnor rapporterar en arbetsförlust (i form av koncentration och sjukskrivning) på 33% per år till följd av mensvärk. Det är helt galet att det inte uppmärksammas mer!

  Svara

 • A

  |

  +1 på det där med önskan om överförande av mensvärk. Senast på morgonen när min sambo gnällde över ont i magen, ville jag överföra min mensvärk så han kunde få jämföra… Jag känner mig alltid så taskig mot min kille, men han förvandlas ju till en såå jobbig dramaqueen när han är sjuk. Går runt och suckar och pustar och kan knappt svara på tilltal för han är “såå” sjuk. Förrförra veckan när han blev lite förkyld med hosta var det troligtvis lunginflammation, förra årets feber och halsont var garanterat körtelfeber och den gången han blev illamående efter en middag ska vi inte ens tala om. Såklart matförgiftning!? (när jag försiktigt brukar påpeka att saker och ting oftast går över om man bara chillar lite, blir han alltid skitsur) Såklart synd om honom, men lite frustrerande när man själv är en person som alltid *biter ihop*?

  (ps. morgonens magont definieras såklart som magsjuka™)

  Svara

 • Cindy

  |

  Snälla säg att det finns nån mer därute vars mage går bananas ibland när mensen startar ? Är jag på jobbet får jag alltid sån panik för måste verkligen springa konstant med världens lösa mage (förlåt för info). Nån ? Hur gör ni ? Ingen medicin verkar hjälpa…min läkare säger att det bara är så för vissa pga nån viss hormon som ökas när mensen drar igång och det resulterar för vissa i många toabesök …men…känns som nåt borde hjälpa ?

  Svara

  • Lisa

   |

   Mer än en gång! Har alltid en bråkig mage dock men vid mens blir det värre. Min gynekolog har gett mig primolut-nor dock på grund av ordentliga smärtor och sedan dess har magproblemen försvunnit. Ofta beror magproblemen på att du har så kraftiga blödningar. Har du testat att äta Cyklo-F från apoteket och se om det hjälper?

   Svara

 • Emma

  |

  Min flickvän får inte så stark mensvärk men när hennes blindtarm sprack så insåg hon äntligen hur ont jag faktiskt får – för hon betedde sig på exakt samma sätt som när jag får mensvärk; kräkningar, svimningar, extrem smärta där ingen smärtlindrande medicin funkar. Nu har ju jag även endometrios vilket gör min “mensvärk” mer extrem än en frisk person, men hon har i alla fall slutat tipsa om att jag bara ska “rycka upp mig och gå till gymmet för att träna bort värken” ?

  Svara

 • Danielas Dagbok

  |

  Tänker också precis så! Eller alltså – inte att F borde få känna på mensvärk, utan min sambo 😀

  Svara

 • Mila

  |

  Min sambo har haft (och opererats för) torsion av pungkulorna. De hade alltså snurrat in sig i varandra. Det fick mig att undra om smärtan var jämlik med en riktigt hemsk mensvärksepisod.?

  Svara

 • Sara

  |

  JA!! Jag!! Dimor är räddaren i nöden dessa gånger (dvs 1 gång per månad, blä) men funkar inte det så vet jag faktiskt inte, har du inte testat så gör det! 2 st på morgonen och jag tar mig iväg till jobbet och slipper dessutom oroa mig för pinsamma toalettbesök där! 🙂

  Svara

 • isa

  |

  Mjae, men jag skulle önska min man fick uppleva en förlossning, och en 9 månaders jävla graviditet. Här om veckan kläckte han ur sig att när vår dotter föddes var jobbigaste dygnet i HANS liv. Hahaha skrattar ihjäl mig.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv