Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ögats läkningsprocess

 

Är det något jag är fascinerad av så är det skador, sår och blåmärken. Därför har jag såklart dokumenterat ögats läkningsprocess. Tycker ni sånt är läskigt så bara bläddra förbi, annars häng med!

 

Såhär såg jag ut när jag tog bort lappen för ögat. Blev så chockad! Förra gången jag opererade bort en chalazion blev jag knappt svullen liksom.

 

Såg ut såhär när jag vaknade dagen efter. Det som rinner är antibiotika i form av salva som runnit ut.

 

Jag hoppar över en dag då jag missade att ta bild, men dagen efter det såg jag ut såhär. Älskar när det börjar bli gult.

 

Och dagen efter det såg ögat ut såhär. Tyckte detta var så fint? Som en tjusig höstskugga.

 

Sen gick det fort. Igår såg jag ut såhär.

 

Och idag såhär!! Nästan borta. Firade det med att sminka mig lite. Nu är jag som ny.

Har älskat att få känna mig bad ass med detta blåmärke, men är glad att det är borta ändå så ingen behöver undra hur jag har det hemma…

Nu hoppas jag att jag aldrig igen får en vagel och att OM jag får en så är det en vanlig himla vagel som kommer ut av sig själv. Många har frågat om det kan bero på min eyeliner att jag får chalazion så ofta. Jag vet inte om två gånger på 15 år (sedan jag började använda eyeliner) är så ofta?

Jag har fått en vagel två gånger i mitt liv och då använder jag ju eyeliner nästan dagligen. Jag vet inte. Men det känns ju inte så? Eller? Ska i alla fall vara ÄNNU mer noggrann med att byta smink, örngott osv ofta och inte gnugga mig i ögonen.

Hejdå klumpen ses aldrig mer!

 

För den som vill se mer blåmärke:

Blåmärket dag för dag

 

81 gillar

Kommentarer (37)

 • Sara

  |

  Det såg ut som ögonskugga!

  Svara

 • Jennifer

  |

  Det är inte ofta, och skulle inte sluta med eyeliner pga det. Vad du kan göra är att ha som kvällsrutin att ha på varma kompresser ungefär 5min innan läggdags och massera försiktigt. Ha ögondroppar ifall du ofta har torra ögon.

  Svara

 • Sara

  |

  Borde inte vara eyelinern, då hade väl var och varannan haft vaglar mest hela tiden ?

  Svara

 • Louise

  |

  Jag läste att vaglar ofta beror på att man är ovanligt torr vid ögonlinjen-vilket kanske kan hänga ihop med smink? – men att det finns krämer för detta att använda i förebyggande syfte. Tänkte att läkarna kanske rekommenderat det? Varken jag eller någon som står mig nära har någonsin haft en vagel, så det kanske tyvärr är så att vissa får det lättare. Det läkte ju fort iaf 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahh! Kanske är därför!

   Svara

 • Emma

  |

  Så gulligt att du är så fascinerad av blåmärken ? Kommer ihåg den där himla armen, både den och ögat ser ut att ha gjort väldigt ont. Förstår att det är skönt att det är över!

  Jag har alltid haft eksemhud och har börjat få eksem runt ögonen senaste halvåret ? Så oftast får jag köra bas i ansiktet och osminkad runt ögonen, dvs varken concealer eller mascara. Vet inte alls vad det kan bero på, om de ändrat någon ingrediens i något jag använder eller vad det nu kan vara. Vågar knappt testa nya märken heller eftersom jag är så pass känslig, allergiska reaktioner i ansiktet är inte alls kul.

  Svara

  • Catharina

   |

   Hej! Jag har exakt samma problem som dig, och har kommit fram till att clinique och sensai fungerar bra! Och att smörja in med salvan ”repair” som finns att köpa på apoteket på nätterna. Kram

   Svara

   • Emma

    |

    Åh tack för tips! Repair har inte hjälpt för mig, men jag har hittat en ögonkräm som funkar helt okej. Ska absolut kolla upp clinique och sensai. Återigen, tusen tack för att du tog dig tid att tipsa!

    Svara

 • Caroline

  |

  Heja dig och läkningen! ❤️ Läste detta på 1177 om orsaker och förebyggande till vaglar, detta var det som (kanske) stämde in för din del:

  ”Råd om du har torra ögonlock
  Det är vanligt att få vaglar om du har torra ögonlockskanter. Du kan förebygga besvären genom att smörja ögonlockskanten med en mjukgörande ögonsalva. Salvan finns att köpa receptfritt på apotek. Fråga personalen på apoteket vilken salva som passar bäst.”

  Tänker att du tycker om att sminka dig och duscha ofta = uttorkande för ögat. En bra salva Kanske kan vara något? ?❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Får köpa det ??

   Svara

   • Sandra

    |

    Här är lite mer tips:
    ”Ibland återkommer vaglarna gång på gång. I sådana fall är det viktigt med god ögonlockshygien. Man tvättar då ögonlockskanterna med fuktad bomullspinne morgon och kväll. Detta tar bort material som fastnat i körtelutförsgångarna.”

    Svara

 • C

  |

  Har också haft liknande problem, men var som tur är några år sedan min senaste operation. Har du bytt ut eyelinern och mascaran efter varje vagel? Fick nämligen det tipset och det hjälpte!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, är ju över ett halvår sen ? Nej men gjorde det direkt ☺️

   Svara

 • Robert

  |

  Skönt att det är på väg bort! 😛

  Svara

 • Jossan

  |

  Påminner mig om när jag själv råkade ramla i en trapp och råka slå pannan/näsan så jävligt så jag fick brillenhematom (blåöga på båda ögonen, såg ut som en panda..). Och jag fotade varje dag för att se processen hur det läkte. Och kroppen är ju fantastisk. Var dock tvungen att vara hemma från jobbet 1 v för jag såg misshandlad ut(lämnade ej huset heller..)… ej kul.. Men nu kan man skratta lite i efterhand hur man såg ut.

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch så hemskt ?

   Svara

 • Elin

  |

  Tror inte heller på att det är sminkets fel, du har nog bara otur. Jag tvättar ALDRIG bort mitt smink (jag vet, skäms) och har inte haft en vagel i hela mitt liv *ta i trä*

  Svara

  • Lina

   |

   Börja genast tvätta bort sminket! Varje kväll!

   Svara

 • Klara

  |

  ”Älskar när det blir gult”. Haha alltså du <3

  Svara

 • Mila

  |

  Tror inte det beror på smink. Har en vän som ofta får vagel (ibland riktigt stora) och hon sminkar sig nästan aldrig. Håller tummarna du slipper fler nu!

  Svara

 • Linda

  |

  Jag är också en sån person som dokumenterar mina blåmärkens läkningsprocess. Så fascinerande!! ? Haha

  Svara

 • Alva

  |

  Vaglar är ju typ som finnar i ögat, att det blir för lite fukt (smörjande olja, kommer ur små kanaler in i inre ögonlocken) och för mycket talg = exakt som i huden! Och på samma sätt kan en behöva återfukta om en använder mkt smink som liksom täpper igen men det är egentligen mest ärftligt. Jag har sjukt dåliga oljekanaler så får vaglar typ varje vecka (men inte så stora som du utan oftast små, bara ibland då stora) och fick till slut behandla med typ acnemedicin! Tror inte du har fler vaglar än andra egentligen + helt sjukt snygg i och bra på eyeliner så dont stop!!!! Mkt bra tips ovan dock att ha återfuktare i form av ögondroppar om en känner sig torr + att massera lite med varm lite blöt bomullspadd på kvällen, SÄRSKILT om en fått vagel så att den spricker. En kan stimulera oljeproduktionen genom att massera på ögat!

  Mvh en som borde doktorera i ämnet.

  Ps tyckte också det var helt fruktansvärt stt ta bort vagel hos läkare. Led så mkt med dig när jag såg din story efteråt, blev helt grinig. Så bra jobbat att du fixade det!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Maja

  |

  Men hur sjukt att ditt armblåmärke var FÖRRA våren??? Hade kunnat slå vad om att det var max ett halvår sedan ?? och att din förra vagel var 2015?! Tiden går ju så fort!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Stoppa tiden ?

   Svara

 • Julia

  |

  Jag svimmade efter en utekväll en gång för några år sedan och bröt flera ben runt ögat (händer bara mig, är stel som en bräda och kan inte falla mjukt). Fick världens blåtira och folk kunde ju verkligen inte bete sig. En gubbe som var ute med sin hund stannade till och med och stirrade ut min stackars kille som efter det vägrade gå bredvid mig på stan.

  Svara

 • Erkan

  |

  Regina, jag behöver din hjälp! Jag håller på att styra en babyshower tillsammans med två vänner, vi kommer försöka få in lite Friends tema över det hela och där kommer du in 😉 hehe.
  Jag hittar absolut ingen dekoration så vi ska försöka få in det på annat sätt. Lekar, skyltar med citat, osv osv. Jag tar mer än gärna emot tips på lekar, roliga händelser i serien som vi kan få in på nåt sätt, om du har några! (Jag har inte sett särskilt mycket av serien själv och har därför väldigt svårt att komma på något roligt) Tack på förhand!

  Svara

 • Jenkan

  |

  När jag läste inlägget tänkte jag på en gammal kompis som ramlade och fick värsta blåmärket på armen. Hon fotade varje dag och jag tyckte (precis som hon) att det var så sjukt fascinerande! Mörkt – gult – sen poff, borta!

  …sen kom jag på att det var ju du ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ????

   Svara

 • Andrea

  |

  Asså girl, vill bara säga hur stark jag tycker att du är som vågade göra operationen! Uff, jag vill inte tänka på hur känsliga jag hade orkat med en vagel i ögat, men främst att ha läkare bedöva och pilla på mig. En grej om man får bedövning i typ benet eller tandköttet, men fan ögat alltså? Det är sjukt modigt! Så ville bara ge dig massa CREDS för du förtjänar verkligen det!!!!! <3 Önskar dig ett vagelfritt liv vidare, haha! <3 KRAM!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack ❤️?

   Svara

 • Lovisa

  |

  Lika spännande med ögat som med blåmärket. Jag är också SÅ fascinerad av dessa och kroppen, men kanske för jag aldrig får blåmärken? Inte mamma heller, så sjukt har haft kanske 3-4 stycken i mitt liv och har blivit lika glad varje gång ?

  Men en fråga som kanske är lite ”äcklig” men vad var det som kom ut ur vageln? Är det flytande, typ var eller är der hårt och något annat? Så många frågor!

  Kram, du passar då i allt! Även vagel ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det var nog var ?

   Svara

 • Johanna

  |

  Skönt med en snabb process iaf! Ser bra ut ? reflekterade över dina bryn på de bilder du är osminkad, jag minns att du gjort 3D bryn, hur tycker du att det är nu i efterhand? Ser ut som mycket försvunnit och suddats ut för dig? Är du fortfarande nöjd över att ha gjort det? Förstår ju att man kanske måste underhålla osv men är det nåt du känner är värt att göra? Funderar nämligen på att göra sådana men är osäker att det ska bli dåligt i längden..

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, de har suddats ut helt och hållet och är nu bara en svag skugga (syns alltså inte att det är 3D). Jag är inte nöjd och kommer inte göra om det. Tänkte prova serum till ögonbrynen istället för att se om jag kan få dem tjockare 🙂 Det var nog inte svaret du ville ha, men jag vet många som gjort det som är nöjda!

   Svara

   • Johanna

    |

    Tusen tack för ditt svar! Då ska jag absolut ta mig en tankeställare ?

    Svara

 • Lana shaya

  |

  Hur och vad för bedövning fick du? Gjorde det ont att få bedövning? Gjorde själva operationen ont?

  Mvh en orolig tjej som snart ska göra en operation

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv