Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & svar

Var kollar du efter maskeraddräkter? Känns som att jag har kollat igenom hela partykungen nu men inte fastnat för någon… Och har du hittat någon du vill beställa?

Partykungen, Coolstuff eller Buttericks (i butik) är bäst tycker jag. Har inget bättre tips än så. Jag ville mest låna denna fråga för att själv få tips. Haha. Jag letar som en idiot efter ”smink-accessoarer” som på denna bild:

 

Var hittar man det? Olika varianter av lösögonfransar hittar jag på många ställen, men inte mer än så. Hjälp tack!

 

Alltså.. jag och min sambo är precis likadana. Hur löser ni det? Jag blir så stressad av att han springer runt att det inte är mysigt att ha sovmorgon mer och han blir stressad av att vi inte kommer iväg och gör grejer. SÅ störigt för allt annat är vi rörande överens om.. help

Haha känner igen det där. Först och främst tror jag det är viktigt att acceptera att man är olika och att inte lägga någon värdering i att det ena är bättre än det andra. Förklara att du uppskattar sovmorgnar på samma sätt som han uppskattar att snabbt komma ut och göra saker. När jag sa det till F förstod han att det inte är som att jag är lat (lol kanske lite), men att jag faktiskt uppskattar det.

Sen får man kompromissa. Det är ju inte schysst att han ”förstör” dina morgnar och samtidigt kanske han tycker att du är tråkig. Jag har sagt till F att jag gärna ”går upp i tid” om det finns ett mål med det. Ska vi göra något trevligt vill jag såklart det. Om inte vill jag ha sovmorgon. För det är just det som varit problemet, att han vill ut och göra grejer, men har ingen plan och kommunicerar inte med mig om det. Han vill något, men vet inte vad och känner därför att dagen bara försvinner.

Så nu kompromissar vi och planerar i förväg om vi ska hitta på något eller ha sovmorgon. På så sätt får båda som vi vill och han slipper vara stressad över att dagar försvinner för då är det ju faktiskt meningen att vi ska göra ”inget”, för att vi har valt det.

 

En undran bara, från nån som själv behandlas för bröstcancer, om du är så övertygad om att du kommer få det – har du aldrig tänkt på att ta bort brösten? Det kan låta extremt men jag hade gladeligen levt utan istället för att gå igenom det här. Även om samhället verkar tycka det är väldigt konstigt och nästan tabu med kvinnor utan bröst, så fyller de ju ingen funktion egentligen, förutom för när man ammar. Men har man dessutom ammat klart så …

Jag tog bort det andra, friska bröstet också och har valt att inte göra nån rekonstruktion då det inte känns som ett alternativ för mig. Så jag lever utan bröst.
Bara nyfiken på hur du tänker.
Kramar <3

Åh tråkigt att höra. Massa kramar till dig ❤️ Jag har funderat på det. Jag vill dock väldigt gärna amma om jag kan och skjuter därför upp tanken tills jag eventuellt har gjort det. Självklart väljer jag hellre bort amning än får cancer. Men då kvinnorna i min familj fått bröstcancer vid 50+ tänker jag och hoppas jag att jag hinner med barn och amning när/om det blir aktuellt.

 

 

Alltså vad betyder “Basic bitch”?
Läst det på flera bloggar nu och kände att jag störde mig på uttrycket. Trodde nog snarare att du skulle ha det på din lista över saker du stör dig än att du skulle börja använda det uttrycket. Hehe

Haha! Jag hörde det första gången när Paow använde det och tyckte det var ett så lustigt uttryck att driva med. Sen skrev Sandra Beijer att man är en basic bitch om man gillar hösten och då kände jag mig mycket träffad, så tänkte att det är lika bra och bara äga uttrycket ?

Det är ett nedsättande uttryck om någon som är ”vanlig”. Googlade och fick denna beskrivning:

”Someone who is unflinchingly upholding of the status quo and stereotypes of their gender without even realizing it. She engages in typical, unoriginal behaviors, modes of dress, speech, and likes. She believes herself to be unique, fly, amazing, and a complete catch, when really she is boring, painfully normal, and par. She believes her experiences to be crazy, wild, and different or somehow more special than everything that everybody else is doing, when really, almost everyone is doing or has done the exact same thing”. 

Det är alltså ett ganska elakt uttryck egentligen. Man kan inte må så bra när man har ett behov av att kalla andra för tråkiga och mainstream. Hävda sig själv och trycka ner andra för att man tycker att en själv är såååå himla *unik och speciell*. Obs menar inte Paow och Sandra såklart. Jag väljer att tro att de använt uttrycket på skämt.

 

84 gillar

Kommentarer (15)

  • Erika

    |

    Hos Face-Lace hittar du en massa fina limbilder till ansiktet, tror även den du har på bild är därifrån ?

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

  • E

    |

    Angående att vakna olika tider så hade vi en period där min sambo jobbade på nattklubb i princip varje helg. Vilket gjorde att han sov väldigt länge på morgnarna medan jag gärna skulle ha startat dagen. Jag blev rastlös och kände att jag kastade bort dagen då jag väntade på att han skulle vakna samtidigt som jag ju int ville väcka honom. Började istället stiga upp när jag vaknade och åt morgonmål och gick sen ut på en långpromenad/ åkte och tränade. Sen efter det kunde jag komma hem och slänga mig framför tvn medan jag väntade på att han skulle vakna.

    Svara

    • blåmesen

      |

      Vi gör liknande hemma hos mig. Jag är 99 morgnar av 100 fruktansvärt morgonpigg så då smyger jag upp och hittar på nåt (tränar, gör undan nån tillräckligt tyst syssla hemma, läser el liknande) och så får sambon sova ut i lugn och ro.

      Svara

    • Hanna

      |

      Precis, man gör ju knappast precis allt ihop ändå så förstår inte direkt varför det skulle vara ett problem. Det är ju inte direkt så att man måste vara som plåster på varandra bara för att man är sambos, utan man går väl upp och startar sin dag när man känner för det? ? Spelar ju liksom ingen roll om det är ens föräldrar, syskon, kompis eller partner man bor med. Är båda vakna typ 17 timmar på ett dygn så bör några av dem förhoppningsvis överlappa varandra ?

      Svara

  • Mila

    |

    Jag och mitt ex gjorde främst slut p.g.a. att ”livstempot” skilde sig åt för mycket. Nu var vi iofs vääldigt olika, det var inte bara att han ville planera aktiviteter från kl. 08:00 en lördag, utan att han var beroende av socialt sällskap typ 24/7 medan jag är grymt introvert och måste få några timmar helt ifred varje dag. Det blev så frustrerande att han alltid jagade upp mig och att han i sin tur tyckte jag var lat och trist hehe. 😛

    Har du haft möjlighet att göra ett gentest för att se om du bär på den vanligaste genen (BRACA heter den va?) som kan orsaka bröstcancer? Är ju inte säkert man vill veta, men det är väldigt intressant att det finns sådana tester idag.

    Svara

    • Sara

      |

      Jag och mitt ex gjorde slut av delvis samma anledning som ni! Förutom att jag i vårt fall var som ditt ex, den rastlösa och extroverta haha. Inte så lätt att hitta en kompromiss som gör båda nöjda och glada, cred till er alla som lyckas! 🙂

      Svara

      • Mila

        |

        Hehe. 🙂 Nej, jag kände det gjorde oss båda så stressade och tror vi numera är mycket lyckligare med varsin ny partner. Nu har jag en latmask som jag själv är haha!

        Svara

  • Sandra

    |

    Apropå amning och barn, vill du skriva något om dina tankar kring allt det där med att skaffa barn? Jag är själv rädd för utomkvedshavandeskap då jag haft klamydia och förstått att det är en bidragande faktor till sammanväxningar i äggledaren. Har du ”kommit över” rädslan för att bli gravid efter din upplevelse om du nu känner/känt någon sådan? Du måste självklart inte svara om du inte vill.

    Svara

  • Robert

    |

    Intressant med ”basic bitch”-grejen där. Det är ju vanligt med projiceringar, dvs. man anklagar andra för att ha egenskaper som man inte gillar hos sig själv. Har tänkt på att det ofta blir nån slags ”dubbelmoral” i när nån pratar om olika människors egenskaper, eller som typ USA som påstår sig vara ett fritt land trots att de alltid varit väldigt konservativa med grejer eller med hur man skall vara för att vara socialt accepterad. 😛

    Svara

  • Jessica

    |

    Jag och sambon är likadana. Han går helt enkelt upp tidigare än mig på helgerna och då brukar han träna eller sitta vid datorn, jag går dock upp i princip samtidigt som honom på vardagar trots att jag inte jobbar (pluggar). Dock är vi båda ganska introverta, så inte så mkt planer att ta hänsyn till ^^ brukar mest bli spontana saker, och om det är något planerat går jag ju självklart upp tidigare ?

    Svara

  • M

    |

    Förlåt men jag tycker att du också är ganska bra på att säga att andra är ”basic bitch” fast i andra ord.
    Typ att alla som gillar t ex vaniljglass är sjukt tråkiga osv.. ??‍♀️

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha fattar vad du menar. Men tycker ändå att det är oskyldigt att säga att någon är tråkig för att de gillar vaniljglass (för det är dom ju?? ??), inte som att jag säger att de är t.ex. ”white trash” eller så.

      Svara

  • Jackie

    |

    Oh, den där ”basic bitch”-beskrivningen kan väl alla känna igen sig i, om bara lite grann? Verkar vara ett uttryck för att trycka ner samtliga tjejer. De som använder uttrycket seriöst om andra tjejer passar väl perfekt in på beskrivningen dessutom.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv