Follow my blog with Bloglovin

Värre än förväntat

Usch vad hemskt det var igår. Jag har ju opererat bort en chalazion tidigare och mitt minne av det var att det var relativt smärtfritt.

Det var inte min upplevelse igår. Bedövningssprutorna gjorde fruktansvärt ont och när läkaren spände fast och vände mitt ögonlock visste jag inte var jag skulle bli av. Det spände så hårt att jag trodde hela ögonlocket skulle gå av. Det var nästan outhärdligt. Som tur är visste jag att det gick fort, annars hade jag bett dem avbryta.

 

Här var jag inte kaxig. Jag var tvungen att sitta ner en stund i väntrummet efter operationen och började då gråta okontrollerat. Läkaren kom och tittade till mig och jag försökte dölja det och sa att det bara var mina ögon som rann. Haha.

Jag tror det var chocken. Jag har ju gjort exakt samma operation tidigare och trodde jag visste vad jag hade att vänta mig. Men det här var något helt annat. Kanske var det för att den var större denna gång eller att den satt på ett annat ställe, jag vet inte. Läkaren undrade förresten hur jag hade ”orkat” gå med en så stor vagel så länge. Jo för man har ju något val…

 

Sen gick jag med min ögonlapp (som jag var tvungen att ha eftersom det blödde) genom halva Halmstad. Promenaden till tåget skulle ta mig en halvtimme, men tog en timme då jag var så förvirrad, skakig och sämst på att läsa gps:en.

 

Tur att det inte var det andra ögat som lappades för. Då hade jag inte sett någonting. Har så dålig syn på höger öga.

 

Till slut kom jag på tåget. Mådde lite bättre här. Tur ändå att förra operationen gick så bra. Annars hade jag varit mycket mer nervös innan. Kanske inte ens hade gjort det helt ärligt. De hade fått söva mig.

 

Fick en chock när jag såg ögat sen. Det är helt blåslaget stackars. Det var det inte förra gången, endast pyttelite svullet. Är det för att jag läkte bättre för 5 år sedan, eller har läkaren kommit åt femtioelva blodkärl?

Men då var det över i alla fall! Förutom att själva operationen var en traumatisk upplevelse var de hur gulliga som helst. 3000 kronor kostade det och nu ska jag behandla ögat med antibiotika i en vecka. Sen är det som nytt hoppas jag : ))

Kika in på instastory om ni vill se ögat bättre btw!

?

146 gillar

Kommentarer (27)

 • Johanna

  |

  Usch stackare! Skönt att det är över. ❤

  Svara

 • Sabina

  |

  Fy stackars dig! Hoppas det kommer läka bra.

  Svara

 • Hanna

  |

  Heja dig! Bra kämpat! ??

  Svara

 • Fius

  |

  <3 <3 <3 <3

  Svara

 • Robert

  |

  Uuuh… Tror det känns bättre att inte kolla för mycket på det där ögat men skönt att få det gjort iaf. 😛

  Svara

 • ab

  |

  Aj, hoppas du slipper flera chalazion-op.

  Svara

 • Sofie

  |

  Stackare! Men skönt att den är borta nu.

  Jag undrar bara hur den försvann, det syns ju inga stygn eller något snitt på ögonlocket.

  Svara

 • Sofie

  |

  Haha nevermind min förra kommentar.
  Fattar ju nu såklart att det är för de vände på ögonlocket *går och lägger mig*

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Carolin

  |

  Jag har också opererat flera gånger, den tredje var tidigare i år. Den bar stor men ändå mindre än din. Läkaren sa då att när de var så stora så är det inte alltid som bedövningen tar ordentligt….Jag tokgrät inne i operationssalen för att det gjorde så vanvettigt ont.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nä men usch!! Då var det säkert därför ?

   Svara

 • StrongerLife

  |

  Men usch vad hemskt!!! Stackare, hoppas du aldrig mer får tillbaka det. Vad kan man få det av ?

  Svara

 • Stina

  |

  Fyyyy, tycker synd om dig när jag ser bilderna:/ Det absolut bästa med din blogg, som förövrigt är sjukt rolig, är att du är så ”vanlig” och öppen med allt! Älskar det eftersom alla andra bloggar jag läser är perfekta stockholmsbor med perfekta liv!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • ida

  |

  Fy vad hemskt och 3000 spänn. Jag gissar att den offentliga vården hade sjukt lång väntetid eller inte ville ta emot.
  För några år sen tröttnade jag med på de svinen (mycket otrevliga) som sa 12 månaders väntetid! Jag reste utomlands och fick det fixat inom en vecka.
  Svensk skitvård.
  Krya på dig! Styrkekramar!

  Svara

 • Susanna

  |

  Fy vad traumatiskt det låter. Heja dig som tog dig igenom det, nu blir det bara bättre (förhoppningsvis snabbt)!

  Svara

 • Frida

  |

  Hade jag bara vetat att det var i Halmstad du skulle göra operationen hade jag lätt ställt upp på att köra dig till stationen! ?

  Hälsningar en trogen läsare som låter som en stalker som erbjuder skjuts till en främmande kvinna haha! ? (tyckte synd om dig med tanke på vädret här i fredags)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha gulligt! Hade sååå uppskattat det ?❤️

   Svara

 • Felicia

  |

  Fy vad jobbigt! Sa läkaren något om varför den blivit så stor? Har själv bara haft en vagel en gång och den försvann av sig själv. Var liten, men minns ändå att det var jätteirriterande för ögat.

  Svara

 • Simona

  |

  Hoppas på daglig uppdatering av läkningsprocessen! Ungefär som när vi följde blåmärket på armen förut! ?

  Svara

 • Lisa

  |

  ❤❤❤❤❤ stackars dig! Unna dig något gott nu som du älskar (något med choklad tycker jag för det gör dig glad automatiskt) och vila!

  Svara

 • Frida

  |

  Åh krya på dig och skönt att det är över. Tänkte på dig i fredags ❤ kram

  Svara

 • Anneli

  |

  Va 3000 kr? Ingår inte sånt i sjukvården ”gratis”
  Helt galet ju 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var så lång väntetid, så jag vände mig till privatläkare.

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag har gjort en enklare operation på kinden för att förbättra utseendet på ett ganska synligt ärr som jag har haft sen liten där och jag vägrade att vara vaken under tiden ? Nu var det två år sedan så jag kommer inte riktigt ihåg hur många extra tusenlappar jag fick ge för narkosen men det var ganska många tror jag ? Värt varenda krona för bara tanken på att vara vaken under ingreppet även om det bara var superytligt får mig fortfarande svimfärdig. Är så fruktansvärt känslig för allt som har med nålar, operationer och sjukhus över huvud taget att göra så storgrät när jag fick narkossprutan gjorde jag med ? Så riktigt modig måste jag säga att du är i mina ögon, och det måste vara så skönt att få det gjort!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv