Glöm inte brösten

I samarbete med L300

 

1 av 10 kvinnor får bröstcancer innan de fyllt 75. Kvinnor över 40 år kallas regelbundet till mammografiundersökningar, men det är minst lika viktigt att själv undersöka brösten regelbundet för att upptäcka bröstcancer tidigt. Ju tidigare man upptäcker, desto bättre är det.

Jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om min mamma inte hade upptäckt sin cancer så tidigt. Det var så himla viktigt att hon var så uppmärksam på sin kropp och märkte av förändringarna så snabbt.

 

 

Jag själv är övertygad om att jag också kommer få bröstcancer. Jag bara antar det då så många kvinnor i min familj fått bröstcancer. Låter kanske tragiskt att jag tänker så, men det känns lättare att vara förberedd.

Man ger ju sig själv och sin hud så mycket uppmärksamhet. Varför får inte brösten lika mycket uppmärksamhet? Det måste vi ändra på. Från och med nu undersöker vi våra bröst en gång i månaden tycker jag! Kanske som en del av hudvårdsrutinen, under tiden man gör ansiktsmask eller liknande.

Rekommendationen är att man undersöker brösten dagarna efter mens. Klämdagen är en app som är framtagen av Bröstcancerförbundet. Med den bestämmer du vilken dag som blir din klämdag och så skickar appen ut en påminnelse när det är dags. I appen finns även instruktioner om hur du undersöker brösten på bästa sätt. Så bra ju! Appen finns på App store och Google play.

 

 

I oktober månad skänker L300 5 kronor för varje såld produkt till Bröstcancerförbundet. Passa på att stödja om du behöver köpa nya produkter! Jag har alltid produkter från L300 i mitt badrumsskåp. Ansiktskrämen till torr hy har varit en favorit länge.

 

En nyhet är Face Serum Vitamin C!

Det är ett serum som kombinerar vitamin C och provitamin B5 för att ge extra fukt, lyster och en jämnare hudton. Antioxidanten vitamin C ska vara bra för att skydda mot fria radikaler och solens åldrande. Är väldigt spänd på att prova denna och att den innehåller vitamin C. Hade det i min hudvård för många år sedan och var väldigt nöjd. HÄR kan du köpa det eller läsa mer.

 

Serumet och andra produkter hittar ni på Åhléns och utvalda apotek.

Glöm nu inte brösten! 🍒

 

108 gillar

Comments (25)

 • 50-åring

  |

  Tack för att du tar upp detta! Jag upptäckte, mer eller mindre av en slump, en liten knöl i mitt bröst och tog det på allvar (glad för det!) Knölen syntes inte på mammografi-bilderna som togs men via ultraljud så såg man den. Det var cancer och nu har jag efter div operationer tagit bort bröstet. Så kläm och känn! kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Tråkigt att höra 😔 Men tur att du upptäckte det ❤️

   Reply

 • Maria

  |

  Tack för tips <3
  Laddade precis ner appen!
  Och har du inga fler goda recept från inspirationskassen att dela med dig av?
  Har redan hunnit frälsa både kollegor och svärföräldrar med receptet med rostad jordärtskocka 😉

  Reply

 • Emos

  |

  Så viktigt att känna efter oavsett ålder! Har nyligen fått veta att jag har bröstcancer, 26 år gammal. Upptäckte knölen av en slump, hade inga tankar på att regelbundet känna efter förändringar. Påbörjar snart min behandling, då ska dessa cancerceller jag har inom mig dö 💪

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh! 😔 Det ska dom!!!! 👊🏼 Tänker på dig ❤️

   Reply

 • Sara

  |

  Ja så viktigt!

  Reply

 • Sarah Keidser

  |

  Så himla bra och viktigt inlägg! När, rent åldersmässigt, rekommenderas det att man börjar undersöka brösten regelbundet? Känner liksom att jag har stenkoll på att de SKA undersökas och även hur, men slarvar ändå eftersom jag tänker att jag som 25-åring är för ung för att drabbas. Så dumt egentligen.

  Reply

  • Liaa

   |

   Jag började undersöka mina i 20-årsåldern för det var då jag var färdigutvecklad. Jag var ganska sen. Men ju tidigare du är färdigutvecklad desto viktigare är det att undersöka brösten.

   Reply

 • Robert

  |

  Klart att vi inte gör det. 😉 Viktigt och allvarligt ämne. 😛

  Reply

 • Micaela

  |

  Kan man köpa den fina bröst-affischen någonstans? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Den är från Desenio 🙂

   Reply

 • Isabelle

  |

  Så så viktigt och vilken fint och genomtänkt samarbete! Min förälder upptäckte för några år sedan en knöl i bröstet när hon duschade. Hon hade varit på mammografi bara fyra månader tidigare och fått resultat att allt var okej. Hon tog knölen på allvar, ringde vc etc etc. Det var en cancertumör som dykt upp på nolltid! Som tur väl var var den relativt liten även om den var aggressiv. Hon fick opereras och strålas. Tänk vilken tur att hon upptäckte den i tid <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Verkligen! ❤️

   Reply

 • Bella

  |

  Viktigt inlägg och bra samarbete! Har inte testat L300-serien förut men gillar många av apotekets andra hudvårdsprodukter, ska nog kika in märket nästa gång jag behöver köpa nytt!

  Var är ditt fina leopardset ifrån förresten? Det ser väldigt skönt ut!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 😍 Det är en pyjamas från Cubus. Fick den i present av min kusin.

   Reply

 • Bunny Therése

  |

  Rekommenderar att klämma och känna i duschen, när man tvålar in sig tex! Då är det mjukt och lätt att känna runt. <3

  Reply

 • Emelie

  |

  Vet att jag frågat tidigare om din mamma (och du) fått göra nån genetisk utredning och att du svarade att hon/ni inte gjort det. Som jag uppfattade när min mamma och jag gjorde det så är det rutin i familjer där flera är drabbade av bröst- eller äggstockscancer. Har man en BRCA2-mutation är risken att utveckla bröstcancer 50-80%, mot 10% om man inte har en mutation.
  Har en förälder en sån mutation är det 50% risk att barnet ärvt den, och har man det ska man erbjudas tätare mammografi-undersökningar och även förebyggande operation om man skulle vilja det. Men sen kanske det finns cancerformer som inte är ärftliga, det har jag inte koll på.
  Hursomhelst, jättebra att du lyfter detta, så himla viktigt ❤

  Reply

 • Rebecka

  |

  Är det bara jag som känner att det är svårt att känna skillnad på vad som är vad? Har ju ganska mkt fettknölar i tuttarna, men hur känns en cancersknöl?

  Reply

  • Egoina

   |

   Tänker att det är därför man ska undersöka vid samma tidpunkt i cykeln varje månad, för att kunna avgöra vad som är förändring och vad som är normalt.

   Reply

  • Lisa

   |

   En cancerknöl är hård som en kula och rör sig inte när du känner på den.

   Reply

 • Lisa

  |

  En undran bara, från nån som själv behandlas för bröstcancer, om du är så övertygad om att du kommer få det – har du aldrig tänkt på att ta bort brösten? Det kan låta extremt men jag hade gladeligen levt utan istället för att gå igenom det här. Även om samhället verkar tycka det är väldigt konstigt och nästan tabu med kvinnor utan bröst, så fyller de ju ingen funktion egentligen, förutom för när man ammar. Men har man dessutom ammat klart så …

  Jag tog bort det andra, friska bröstet också och har valt att inte göra nån rekonstruktion då det inte känns som ett alternativ för mig. Så jag lever utan bröst.
  Bara nyfiken på hur du tänker.
  Kramar <3

  Reply

 • A

  |

  Så genomtänkt samarbete! Och vilken smart grej med appen, har laddat ned den nu och tänker tipsa alla jag känner om den <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh bra! Så viktigt ❤️

   Reply

 • Frida

  |

  Viktigt inlägg ❤️

  Reply

 • Lovisa

  |

  Tack för påminnelsen, är alldeles för slarvig att känna efter. Och L300 älskar jag, har deras lila agekräm med hyralounsyra (eller hur tusan det stavas) den är sååå bra för att få fukt utan att den blir fet. Kram och lycka till på nya jobbet ❤️

  Reply

Leave a comment

Arkiv