Måndagssnack

Imorgon jobbar jag min sista dag och idag tänkte jag därför baka något för att ta med imorgon och bjuda på. Har någon tips? Kriterier: ska vara lätt att dra med sig på tåg och buss, ska klara sig utanför kylskåp i några timmar och inte behöva värmas i ugn. Känns som ett omöjligt uppdrag?

Jag jobbar alltså bara en dag denna vecka och det känns så knäppt. Det har gått från separations-ångest jobbigt till bara konstigt. Dessutom tröstar jag mig med en sak som jag kom på förra veckan. Jag har inte valt detta själv! Jag hade ju behövt sluta ändå. Jag har inget val. Missförstå mig inte, jag vill ju egentligen sluta och det ska bli sjukt kul med nytt jobb, men när man är som jag med förändringar är det ändå en tröstande tanke. Det är inte jag som valt det. Det är nog anledningen till varför det nästan aldrig varit jag som gjort slut i förhållanden. Jag klarar inte av det. De gånger jag gjort det har jag tagit tillbaka det lika fort och sen som tur är har killen tagit tag i det till slut istället. Haha. Det har ju alltid blivit bra och varit en bra sak, men när det kommer till sånt tänker min hjärna inte långsiktigt.

Nåväl. Nog om det. Denna vecka händer massa saker. Jag jobbar min sista dag imorgon, på fredag ska jag operera mitt öga(!!), F åker till Kina på lördag och jag ska på Saras 30-års fest. Jag har även några samarbeten jag ska försöka få klart denna vecka då jag åker till Norge nästa vecka.

Det kommer bli något fler samarbeten här än det brukar nu under hösten och vintern. Två anledningar till det. Dels beror det på att den här perioden är den mest lönsamma och det kommer in fler förfrågningar. Till skillnad från våren och sommaren då det är helt dött. Det är nu hela årets inkomst egentligen kommer in. Dels visste jag ju inte hur min jobbsituation skulle se ut och säkrade upp ekonomiskt så att jag skulle slippa oroa mig. Men självklart väljer jag ju bara bra saker och sånt jag gillar, men jag ville säga det ändå så att ni vet.

173 gillar

Comments (39)

 • Ida

  |

  Kladdkaka är lätt att frakta och behöver inget kylskåp.
  Jag har tagit med till mitt jobb många gånger.
  Antingen i en kantig form så det blir enkelt att dela upp lika stora bitar eller i en vanlig rund, men när man skär upp tårtbitarna får man då räkna med att några kommer tappa “spetsen”.
  Jag separerar de med smörpapper eller plastfolie. Det jag råkar ha hemma. Smörpapper (eller bakplåtspapper funkar med och) blir minst kladdigt.
  Jag kör alltid med elvisp. Visst ska man kladda med händerna men orka. Smaken blir ju ändå samma men man blit klar på ett kick och får mindre städning.

  Reply

 • Wilma

  |

  Kärleksmums eller kanske äppelpaj?

  Reply

 • Sara

  |

  💖

  Reply

 • Signe

  |

  Leila lindholms morotskaka! Såå saftig och om man ska göra laktos/glutenfri kan man ta laktosfri philadelphia och havremjöl. Det blev precis lika bra ändå! Jag hade med den till jobbet förra veckan och det var en sån sjuk succé! Har aldrig fått så mkt komplimanger över något bakat någonsin? Haha! Om man gör den i springform och sätter folie över är det lätt att frakta den genom att bära i plastpåse. Jag cyklade med min och den höll!

  Reply

  • Emma

   |

   +1 på den! Den är sååååå otroligt god och saftig plus perfekt att frakta med i en springform 👌🏼

   Reply

 • Hilda

  |

  Kladdkaka! 😍

  Reply

 • Sophie

  |

  Kanske toscakaka? Smidigt att baka, dessutom stelnar ju toscan så du behöver inte oroa dig för att allt uppepå ska kletas av under färden. Blir godast om den får stå framme innan den äts så där löser man kylskåpsfrågan bra. Behövs inte värmas heller. Apropå samarbetsbiten så känner jag bara att det här är precis varför vi alla gillar dig så mycket. På alla bloggar bläddrar jag bara förbi reklamen, men aldrig här. Här vet jag att det bara finns grejer du själv står för, dessutom känns du så genuin och gör så kreativa samarbeten som verkligen fångar än. Älskar dessutom att du, som i inlägget ovan, är så transparent med varför det blir “lite mycket” just nu (obs! jag tycker inte det är mycket så länge det inte är reklam för något nytt varje dag, haha!).

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh tosca är ju kanske det godaste som finns 🤤 Tack för fina ord ❤️❤️

   Reply

 • Caroline

  |

  Nån paj?
  Och vaniljvisp på tetra.

  Reply

 • Jenny

  |

  Kanelbullar 😊 eller någon slags muffins. Går bra att frakta i påse bara.

  Reply

 • Elin

  |

  Gud vad spännande jag brukar tänka helt tvärtom, för är EXAKT likadan med avslut som dig. Brukar tänka att jag valt detta av en anledning. T.ex. när jag skulle flytta och plugga fick jag otrolig ångest när jag väl skulle flytta till en ny stad och lämna mitt jobb etc. Trivdes inte ens på jobbet, det var bara en trygghet. Tänkte hela tiden då “ja det är jobbigt, MEN jag har aktivt sökt utbildningen, tackat ja och aktivt sökt en lägenhet och tackat ja, det är detta jag vill även om det är jobbigt att sluta mitt jobb och flytta just nu”

  Reply

  • Egoina

   |

   Så bra att tänka så logiskt och smart 👌🏼😘

   Reply

 • Ginna

  |

  CHOKLADBOLLAR!

  Reply

 • Nathalie

  |

  Men fyfan jag är exakt likadan!!!! Är det någon här inne som är bra på psykologi och kan berätta vad detta kan bero på? 🤔

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja tack!! 😂

   Reply

 • Llsson

  |

  Banoffepie som du monterar på plats 😍😍

  Reply

 • Elin

  |

  Jag skulle rekommendera att göra småkakor! Jag bjöd mitt förra jobb på kolakakor och chocolate chip cookies, blev jätteuppskattat

  Reply

 • Pia

  |

  Gamla hederliga vanliga chokladbollar!

  Reply

 • Robert

  |

  Köpa nåt färdigt, haha? 😉

  Reply

 • Johanna

  |

  Elsa Billgrens citron och valmokaka 😋

  Reply

 • Elin

  |

  Brownies

  Reply

 • Mia

  |

  Kolla my kitchen stories. Hon givit ut bakbok över sånt som inte behöver gräddas i ugn. En mycket bra blogg har hon. Ha en mysig höstvecka.

  Reply

 • Linn

  |

  Jag tycker du är så bra som är öppen och transparent över hur det kommer att se ut med samarbeten framöver! Du behöver inte redogöra, men sådant här bygger verkligen förtroende och gör att du känns väldigt genuin!

  Vi unnar dig alla samarbeten och det är ett litet “pris” att betala för att få följa dig! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️😘

   Reply

 • N

  |

  Goda_grejer på IG:s kladdkaka med brynt smör!!!

  Och alla samarbeten är förlåtna med den sista bilden

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😘

   Reply

 • Lina

  |

  Fransk chokladtårta!! Det är kladdkaka på steroider och ett av mina favoritbakverk. Ta med en burk sprutgrädde också (om det inte finns visp så du kan vispa grädde på plats), så har du fikat säkrat 👍

  Reply

 • A

  |

  Men vilken topp-influencer du är Egoina! Så genuin och transparant angående samarbeten. Dina samarbeten är nog de enda jag faktiskt läser påriktigt istället för att sucka och skrolla vidare.

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Nilla

  |

  Jahaa… stort misstag av mig att börja läsa alla kommentarer när man sitter här och är vråååååål hungrig.. hahaha får väl skylla mig själv 😂

  Reply

 • Frida

  |

  Ha inte dåligt samvetet för reklamsamarbeten❤️ Fattar ej problemet, klart du ska ha betalt för all tid du lägger på bloggen. Så svårt är det ju inte att bara scrolla förbi?

  Reply

 • Sofia

  |

  Dig unnar jag verkligen alla samarbeten du kan ta, ös på med dom vara så du får massa cash !💰

  Reply

 • Madde

  |

  Men har också sån där separationsångest! Har aldrig lyckats göra slut trots att jag egentligen velat, så sjukt att man bara fortsätter och fortsätter vara i en relation på grund av det 😳

  Reply

  • Egoina

   |

   Tror att man typ undermedvetet får den andra att göra det? Om du är i en sån relation nu så kämpa för att lämna!! 😘

   Reply

Leave a comment

Arkiv